Въвеждат церемонии за младите шофьори

Шофьорските книжки на младите водачи ще се връчват вече на официални церемонии в отделите "Пътна полиция", съобщи пресцентърът на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат церемонии за младите шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 1chovek: Ще ти обясня. Полицията е абдикирала от контрола на автомобилният транспорт. Занимават се с рекет. Всички искаме ред на пътя. Без контролен орган това няма да стане. Сега разбра ли?

оправете пътищата

Пичове, тез церемонийки се създават, за да се създаде заетост на нашите фирми, бе, толкова ли е чудно?! Смееееех!

Незнам защо реагирате така негативно, предполагам, защото голямата част от вас са млади. При 25% от тежките катастрофи със загинали - причинено по вина на млади и неопитни шофьори е очевидно, че обучението е недостатъчно и некачествено. Все пак новите водачи едва ли са над 5%, а причиняват всяка четвърта катастрофа. Замислете се... И някакви мерки трябва да има. Аз например съм напълно ЗА да въведат забрана да карат нощем новите шофьори.

В шофьорските курсове трябва да включат 1 месец кандидат шофьорите да обикалят по болници и да им показват размазани хора в следствие на катастрофи. Да ги обработят психически със всички гадости, за да се страхуват да вдигнат повочо от 50.

Какви са тия глупости!Да вземе един от КАТ да мине по улица Републиканска/ма това е старото й име/в Бургас ,че вчера в дъжда беше ужас-дупки кал и по-добре да беше затворена цялата-да мине и кмета ,пък после и коктейли да правят ,ако искат!!!

STRAH ME E OT DRUGITE NA PUTYA- NE ZNAE6 KOI PIL.KOI DRUSAN.KOI GNEVEN-JENA MU GO NARUGALA- 6EFA SO SMUMRIUL...A AZ I DA SPAZVAM PRAVILATA-SAMO NEKOYA PSUVNYA DA OTNESA

Da! Az vzeh knijka na 16 kato nagrada za uspeh i povedenie v gimnaziyata- predi 22g. i na nas ni projektiraha film4eta- istinski! Na ujasite...i AZ PROSTO NE KARAM

а има ли вече определена фирма за кетъринга - на коктейлчето след церемонията?

Ако пътищата са хубави - няма да се кара по-лошо. Елементарна логика, ако пътищата ще станат хубави, когато нещата в България се оправят, а ако се оправят това ще значи, че и полицията ще си върши работата, както трябва.

Световната статистика показва и допълнително,че причинители на ПТП в повече от 50 % процента от ПТП са млади на възраст 18-24 годишна възраст.Повечето хора биха си помислили,че би трябвало да имат рефлекси и пресни знания, но не е така, и възрастните ,от които повечето очаквали да са причинители -не са -защото внимават,реагират по-адекватно, а не прибързано и грешно, имат опит и повече интелект.Все пак в чужбина ПТП са намаляли с 50 % процента в резултат на по-добра подготовка и целенасочено обучение за избягване ПТП и адекватни действия, като ги учат и да наблюдават и анализират и поведението на другите участници в движението

А пътищата как са? А поицаите тъпанари ли са? А в полицията в столицата Лондон чака ли се по 3 часа за каквото и да било. А документите ти губят ли ги и по 2 години дане можеш да си ги намериш? А... Извинявай, зная отговорите. Ето за това в Англия имат по-малко фатални катастрофи от България. Да четат малко постинги тъпаците от КАТ и цялтоо правителство и могат без пари за консултанти да постигнат резултати. И Станишко, що ли го споменава, като ще си ходи вече, то няма за кога да прави трудов стаж, че остаря нез такъв. Имам преддвид, че и тези 4 години много прави, но пак нищо не свърши. А каквото го свърши, беше с ефекта на комсомолско събрание от тошево време - по-добре да не го е правил.

на мозъци чували ли сте какво е? Това е преднамерена психологическа обработка. И като напълнят главите на младите шофьори с катастрофи и гадости - те ще мислят за тях и ще им се лсучват!!! Това е закон, който действа повсеместно!!! И насочването на вниманието към подобни събития и сцени води закономерно до възпроизвеждането им. Милиони хора го знаят и са го доказали в живота си, освен на теория. А нашите простаци ще го приложат с черни мисли върху стотици нови шофьори. Това е чисто престъпление на невежи селяндури! А държавата вместо да оправя инфраструктурата, за да шофират спокойни и ведри водачи, поднася по пътищата дупки и тъпи полицаи и очаква спазване на правилника и намаляване на броя на произшествията. МНООООООООООООГО проста държава! Невежи чукундури!

Много ми е интересно какваг лупост още ще родят :)

В една нормална държава, с читави и добре подържани пътища и шосета има по-малко произшествия и убити. Колкото по-добра е пътната мрежа, толкова по-бързо и безпроблемно се придвижваме от точка А до точка Б (стига тя да я има въобще). У нас пътна мрежа и магистрали няма! Назовете ми поне една магаистрала да е от край до край у нас ?!? НЯМА, само откъслечни парчета тук-там. Много хубава и много добре е правена (по правилата, как си трябва) магистралата за Гърция (Е-79), но...е само 18 км. 18 км. могат ли да се нарекат магистрала, при нужните около 200 до Кулата? Или пък тая (още малко не й достига горката) дето е за Бургас ...и тя на пресекулки. Ужас, където е шосе- то пък е само с едно платно за посока..ето как се принуждава човек от време на време да изпреварва разни камиони- ето ви потенциална катастрофа и смърт. Това си е излишен риск. В Гърция, веднага след Кулата, започва едно шосе от по 2 платна в посока и разделено с метър бетонена преграда. Ако някой ти се мотка, просто минаваш в ляво и го задминаваш - просто и лесно, без рискове, и стигаш до там където си тръгнал бързо и сигурно. А тук... изпотрепахме се. Това е по-големият ни проблем- липсата на читави пътища, а не церемонии и млади или стари шофьори. Иначе луди и неспазващи правилата има на всякъде. Пътища, магистрали... са ни нужни. И да са подържани, не задължително нови, но без огромни кратери по тях. Само така ще намалим убитите.

УДРЯТЕ СЕ БЕ БОНАЦИ.....

А така, церемонии като в американските университети, облечени в раса и със квадратни шапки с пискюли, аферим! То има логика, защото акълът на един завършил американец е колкото на взел шофьорска книжка мангал!

тез от КАТ съвсем изперкаха, Мили Катаджии работете за да ви уважават , а след уважението идват и благата ( не преди това )дерзайте

Не ви ли писна, да умувате за закони и закончета с които няма да оправите нищо/какви то сте вие, законотворците/;аман от компетентни политици които искат да пият и лапат от нещастието на хората.А ордени ще раздавате ли.

Истинската церемония е 8 часовото седене в КАТ за подаване на документите, на новите шофьори, желаещи да получат книжка. Това истински калява волята и нервите на човека!

Евала, Минко (14.03.2009 г. 17:03ч.)! Само така, бричед! 100% съм съгласен с теб!

Такава законова практика никога не е имало. Но когато завършихме курса,преди 51 години,направихме такава церемония ,че изпопадахме под масите. От тогава до сега карам без произшествия и без нарушения! Единствено съм превишавал скоростта с мотоциклет,но само на състезания,защото практикувах мотоциклетен спорт. На младите шофьори желая безпроблемно каране.И да помнят,бързо може да кара всеки,но бавно само умните!

движението по пътищата разкрива най-долните черти от характера на българските мъже - самоувереност, импулсивност, инат, малообразованост, алкохолна зависимост и в крайна сметка безотговорност.

Ми дайте да даваме кннижките на водачите чак след 5 години от както са ги изкарали. Некадърността в тази държава е уникална. Първо да оправят пътищата. Преди да не мислят, че са ставали по-малко катастрофи ?

Процентите са едната страна на медала(културата ни като водачи...), но до голяма степен проблема е в това, че 99% от пътищата ни са двупосочни с тесни платна(за 20 години политиците ни така и не се разбраха кой да захапе комисионните за автомагистралите).Те за младите шофьори е много благодатна за вдигане на рейтинга.....

от споменатите проценти става ясно, че колкото нарушения правят младите шофиори толкова правят и опитните. за какво тогава са всички тия напъни и ограничения върху младите, няма логика.

Вместо да се създадат нормални условия за движение пак се планират рестрикции ! Направете магистрали, палете фаровете, не карайте по осовата линия, пускайте мигачи, на жълто включвайте първа и т.н.

Дааа, тежко болна ни е държавата! Вместо да работят за ликвидиране на конфликтните места по пътищата, за да намалят жертвите, законотворците ни увеличават в своя полза глобите и разширяват ограниченията, за да захранват корупцията! Поета е кампания срещу младите шофьори ... абе нещастници, не виждате ли, че изродите нямат възраст? Не се ли усещате, че изродът на пътя няма пол, възраст, а често и книжка ? Как ще спрете изродите да се качват и карат без правоуправление , трезви или пияни собствени или крадени коли? Как ще им осигурите ленти за движение, където да карат джигитски и се надхитрят с полицията, без да ни убиват? Това е истинският въпрос, а не с колко кинта в джоба ще се прибирате в края на деня всички вие - собственици на зелена вълна или както там си наричате мероприятието, пияни шофьори на високи непроверяеми длъжности във властта (дето ще станем на кълбета), непроверяеми държавни чиновници със служебни карти, подкупни прокурори, съдии и техните проводници адвокати, известни и неизвестни мутри под чадър и едва най-накрая на хранителната верига - дребни катаджии. Това ли ви е законотворството ? БОЖЕ! Народе !!!???

А тази церемония ше я предават ли по телевизията?! По- голяма глупост не бях чувал скоро. Лично на мен, вече ми става смешно, неадекватното поведение на КАТ и на полицията, като цяло.

хаха,тия са лудиии,какви церемонии беее,как ще внушиш на някой дето не може да кара ,че може,с някаква церемония.Побърканяц ще прибира парички този път.А дупките кой ще оправи,а винетките дето ги плащаме - къде отиват тези пари.Вашата кожа.

Боже пази България! Такива олигофрени не са били на власт никога по тези земи! Церемонии...! Ужас!!!

Тези направо избиха рибата.Не мога да разбера тези от Вътрешното министерство изобщо имат ли не сиво,а някакво вещество изобщо.Вместо да спрат с цирковете и да вземат да си гледат работата,организират поредния панаир.Някога по този начин се раздаваха комсомолските книжки и партийните билети.Връчваха се ключове на новодомци.Поредна масовка,поредни безсмислици.Време е тези от 4-ти километър да започнат да си вършат работата.

стига с тия болшевишко-партийни сбирки - няма от това нужда - за какво плащаме данъци и винетки и гражданска отговорност -къде се изсипват парите на данъкоплатците и кой се отхранва от тях , оправете пътищата и постройте магистралата и тогава правете глупавите си селски вечеринки !

Тези/разбирай управляващите/съвсем са изкукали. Или може би се иска финансиране за предстоящия церемониал от бюджета и сега ще се направим на широкоскроените властимащи..Полицаит се крият зад храсти да могат да прибират рушвети вместо да стоят на натоварените пътни градски артерии, където има нужда да успокояват изнервени шофьори, които вземат управлението в свои ръце,пренебрегвайки пътните правила и норми..Разбирай медиите ни подкачат на различни теми как управляващите мислят за нас:):):)Следващата тема ще е сигурно как Серго се е досетил за....:):)

Никакви закони няма да оправят нещата, докато като те спре катаджия с лека ръка прибира парата и те пуска! Откакто в КАТ бъка от корупция по пътищата стана ненормално просто.

От статистиката ясно се вижда, че вината не е само на младите шофьори. Аз лично съм много против с разликата в точките между млади и стари. Защото първо това е дискриминация, законът трябва да е еднакъв за всички. Второ младите шофьори се слагат в една обща груба на виновни по подразбиране, което е абсурдно просто. Значи какво се получава един млад шофьор минава на червено и отива отново на изпит, а стар шофьор може тенденциозно да наруши правилника и да няма такива сериозни последствия, защото има повече точки. Е, това е направо абсурд!

А тук книжката си я получаваш по пощата в писмо. Това е! Към писмото кратко и ясно пише, колко точки имаш и че требва да се внимава. Тук младите шофьори имат по-малък лимит на точките. В действителност системата на точки е обратна. Точките се ДАВАТ и имат смисъла на НАКАЗАТЕЛНИ. Максималния брой в момента мисля, че е 12 наказателни точки. За говорене по GSM се дават 3 наказателни точки и глоба 60 паунда, за каране без застраховка 6 точки и глоба 200 паунда. Има много монтирани камери по светофарите и пешеходните пътеки които автоматично те снимат при червено. Също има и много скоростни камери които правят в гръб ДВЕ снимки. На пътя има маркирани отметки /чертички/ показващи изминатото разстояние за времето мужду двете снимки. Така и в съда неможе да се успори скоростта. Абе хората са го направили! Нашите нема какво да умуват, а да видят как е вече направено!

VSI4KI TIROVE DA SE DVIGAT S MAX. 70 KM V 4AS, OPITAI SE DA IYPREVARIIH EDIN S 90 KM V 4AS. AMI AKO SA DVA EDIN sled drug....

Нова рокла да си копувам ли за церамониата?

Съгласен съм с теб .

Нали върхо някой трябва да прехвърлят отговорност ,а младите са най-подходящи .

Да оправят курсовете, да върнат кормуване на полигон, извънградско и нощно кормуване. То сега какво е - врътнеш геврека за има няма 10 астрономични часа и си готов шофьор. Дъщеря ми като взема книжка не можеше да паркира като хората, взе книжката и почнахме да се учим как се кара.

Колкото и да увеличават глобите за нарушения нещата няма да се подобрят много. При тази шуро-баджанащина ще е така. За богатите и връзкарите няма ограничения. Трябва безпристрастен контрол и към шофьори и към катаджии. В България това в близките 20 години не е възможно да стане.

Нека го направят - нема лошо, ама катастрофите не се причиняват поради лоша подготовка, а от простотия и липса на възпитание в семейството. Аз имах колеги преди 30-40г. в Университета, които завършиха с отличен (6) и им връчиха дипломите на церемония, ама си останаха същите агресивни простанета, каквито бяха и преди следването.

чекай малко, а тия дето са си купили или изработили книжките имат ли право на участие в церемонията?

А бе тъпаци не разбрахте ли, че каквито и простотии да правите, няма ли контрол ще стават такива катастрофи! Давали им малко точки, па книжки ще вземали, па филми щ епрожектират - пълни глупости! Като карат без книжка и катастрофират за чии са им тези точки! Просто трябва ред - ако полицай вземе подкуп директно в затвора, ако се кара без книжка - веднага начаса конфискация на колата! По скоро вземете мощните коли на кифлите и тъпкачите им, не на всички млади водачи! Само, че не ви стиска!

Пътища, че няма, то е очевадно, но що за олигофрен трябва да си да летиш като Фитипалди по тях, без мисъл в главата. Представете си, щом сега карат така, как ще се кара по хубави пътища?!?!

Комунизмът се завръща, спете спокойно деца.

Ама че сте прости! Колко от шофьорите на пътя са със стаж до 1 година? А какъв процент от произшествията им принадлежат! Особено ти, като си математик, би трябвало да си направиш простата съпоставка, че младите шофьори (сигурно под 1% от всички шофьори на пътя) правят 20% катастрофи, докато по-опитните (над 99%) правят около 80%. Не казвам, че старите шофьори са изрядни, но проблемът с младите е огромен!

Преди 21 години, когато си вземах книжката ни събраха в едно помещение на ул. Будапеща (тогава там ги раздаваха) и пуснаха един ужасняшки филм с кървища и ужасии от пътищата на България.