Поп и мюфтия разсипваха заедно ашуре в Кърджали

Мюсюлманският празник Ашуре събра в Кърджали отново местните жители от двете основни религии и провокира ексцентричния поп Петър Гарена да се обърне в характерния си стил към тях, предаде БГНЕС.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

охх,тапази юрналисти.на арабски-10 е не ашуре а ашра *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нека да оставим живота на естествения му ход. Православните свещенници да служат литургии и да освещават курбани. Мюфтиите - да раздават ашуре и баклава. А всички заедно да милеем за България, да почитаме националните герои и националните символи. Никой няма нужда от поп с чалма и мюфтия с кръст!

Хубаво е да има разбирателство но...все на тяхното да е,а иначе са готови да отричат Българската история и да дразнят с показния си ислям. Прав е Ататюрк "Турция най трудно ще се освободи от османската империя"...

този поп,петър гарена трябва малко да бъде освестен.аз лично го познавам,той ни венча със съпруга ми преди 16 години и толкова беше пиян, че ни сбърка имената чак,клатушкаше се едвам-едвам! надали мюфтията ще уважи някой наш празник така.все пак ако свещениците не се държат достойно, то...накъде сме тогава?

Няма Кърджали! Има Деловград,защото сме българи на българска земя и с български освободител.Никога повече НЯМА да изпозвам гадното турско име на града.А и Гарена пиша за последен път, но не и български свещеник от какъвто малкото останали българи наистина има нужда.

Кържали трябва да бъде Деловград! Всички, които се смятат за турци и работят за Турция и милеят за нея да отиват там! България - за Българите! Кържали е Български град и трябва да има българско име!

А да видим дали на Коледа мюфтията ще отиде да пее с дядо поп.Не ми се вярва.Гледал съм "Време разделно",там на попа много му отиваше фесчето.

Гарена?! - този жалък палячо и карикатура на поп НЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ВОДАЧ в потурченото Кърджали.Нека си другарува с турците и се дегизира в попски дрехи щом тази гавра е угодна на протурското ни продажно правителство, но нито българите в Кърджали го зачитат, нито дори сам той си вярва, че е българин, християнин и служи на България, защото НЕ И СЛУЖИ и това е очевадно.

Браво и поклон,ако написаното е вярно

"Но българи и турци, християни и мюсюлмани не се поддадоха на провокациите и напрежението" Като гледам всички имена, само първото име на дедо поп българско (дори второто малко латино пада;-)

смешник