17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственият изход е да ефнизираме, заболелите от тая легионерска болест. Започваме с чужденците и по черноморието.

Преди години в Англия имаше случай на легионерска болест, предизвикана от използване на вода през лятото вместо течност за чистачки в автомобил. Беше отнело няколко седмици докато стигнат точно до тази причина. Така че и през лятото ползвайте подходяща течност за чистачки, а не вода.

вода от чешмата или минерална е ОК, в нея няма тази бактерия. Ако си сипеш от кварталната локва обаче, има вероятност

Климатиците в режим на изстудяване...

и климатика ще изтуди тръбите в шахте? Защо говориш глупости...

Освен това евроатлантическите ни господари са пуснали и вирусс кашлица и силна хрема. Боклуците са толкова нагли,че пускат зарази по хората и животните,защото сме изцяло под тяхната власт,и нямаме сили да се освободим.

Deus Vult

Ами айде пречиствайте я тая вода де! Само изливате боклуци, пием и се мием с отровна, радиоактивна вода! Принудени сме да купуваме минерална вода

Ама я пречистват с химия - с хлор там и с каквото друго може, за да не се разнасят зарази от които се мре скоротечно, но в дългосрочен план пък от пречистващите агенти се мре бавно и мъчително. Ти какво искаш сега, всички сме се натрупали в градовете като сърдини, ми това е цената, която съвременния пещерен (или бетонен) човек трябва да плаща, за да живее луксозно.

Главната болест се нарича ГЕРБ с боко тиквата начело.

Елате да видите пръскалките по Витошка как пръскат вода.

Boко Борисов : Да се разрушат веднага всички хотели в и около огнището на Легионерската болест , да не допуснем по-нататъшно разпространяване на болестта.

ку-ку-н-дел си!

Единствената превенция срещу легионелата е обработка на водата с озон.Загряването на водата над 67 градуса Целзий не винаги е гаранция за 100%-во унищожаване на вируса на легионелата.

Не си прав, професоре! Легионелата се развива на места, където водата е застояла и с температура между 30 до към 55 градуса. Под 30 градуса легинелата изпада в летаргия, над 50 почва да умира. Затова ( както си споменал) се прави попарване с температура над 67 градуса ( по немски стандарт). Попарването и циркулационни тръби , както на студена така и на топла вода, ти гарнатират липсата на легионела. Озона е също вариант, но е доста по скъп и сложен за прилагане. И последно- няма хотел или болница в западна европа, която да няма система ( каквато и да е ) за борба с легионела. Тук не е така. И като говориш на проектанти или инвеститори за проблема, те гледат все едно им обянсяваш кванова физика... Да го осъдят няколко пъти за немърливите системи и ще им дойде акъла.

Причинителят на легионерската болест е бактерия, а не вирус.

Ето почна се ,след овцете,козите,свинете иде реч и за хората.Само така Брюксел,ударно и по всички нива.Като имаме прости политици ще затрият собственият си народ.Само се учудвам как Бойко и други подобни същества, като се целуват непрекъснато, как не си лепнат някоя бактерия та да се отървеме.....

пишман професор пак се изказва неподготвен и с нелепо мнение. Въобще, "случили" сме на експерт като него... Или е полуграмотен, или хал-хабер няма за работата, с която е натоварен. Но то тука е така...

Никой не го е натоварвал със задача този. Решил да изкара някой лев от редакцията на дирниците. Сигурно познава някой от тях.

отчита се обаче повишение на заболелите от дизентерия Дезинтерията означава само едно - спада качеството на живота в България. По-лоша вода, по-лош контрол, по-лоши и некачествени стоки, липса на предпазни предварителни мерки... България Бурунди на Балканите.

на култура в личната хигиена...Освен това-да сте видяли някой лекар да си мие ръцете преди да ви прегледа? А мислите ли, че в обществените заведения сервитьорите си измиват ръцете след тоалетна? И т.н....

Поддържането на лична хигиена може и да не те спаси в държавата ни. На територията на България майка ми се сдоби с екзотичния хепатит Е, който е разпространен в Африка.

Бре,тоя,като гробарите без работа няма да остане....то не бяха грипове,щамове, ваксини...сега други болести измисля...Туй парата ...голяма зараза е брееййй...

По черноморието всичко можеш да хванеш. Най голямата грешка обаче е да влезеш в басейн. Това са инкубатори за гъбички и бактерии.

На слънчака директно забременяваш в басейна. Няма мъжко, няма женско.

"...легионерска болест в някои хотели на нашето Черноморие..." Само това ли!?! Черноморието ни е леле-мале...

ако искаш да изгониш некои смахнат и нахален западняк, кажи че има легионела бегат като дявол от тамян.

Верно?