Кабинетът стартира кампания ”За здраво поколение”

Министрите на здравеопазването Петър Москов и на спорта Красен Кралев обявиха началото на правителствена кампания „За здраво поколение“.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът стартира кампания ”За здраво поколение” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо спортния министър да започне да спортува да видим при него ще има ли резултат

се грижи за здравето на циганите и арабите тръгнали да подобряват генофонда с съгласието на правителството....Стотици мигранти тръгнали пеша към България.БЪЛГАРИТЕ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВАС ОСВЕМ ДАНЪКА

Докторе. докторе ГЛАДЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗДРАВ ЧОВЕК!

Нереални неща се пишат и прокрадват в медиите . Ние нямаме нормално обучение на лекарите и тяхната квалификация пада рязко. Вземат наши лекари в Европа и им трябва години да се " изградят " и стабилизират .....какво ще направим с тези хора които са тук и получават смешни заплати а се изисква високо ниво. Братя това е е голяма "каша". Не бива да се политизират тук нещата...

Пхах, държавата резко осъзна, че българина се храни основно с нездравословни храни?! И веднага в грижата си предложи решение - данък! Всъщност българина се храни с нездравословни храни не защото по-му харесват, а защото са по-евтини и може само тях да си позволи... защото трябва да задели за зелените централи, за водата и за топлофикацията... понеже се грижи за планетата, нали, не е некъв смотаняк дето да консумира ток от атомна електроцентрала и да се топли пак от там. Та накратко, когато изравним цената на нездравословната храна с цената на здравословната не решаваме проблема - задълбочаваме го. Решението не е да повишаваме цената на нездравословната храна за да я направим по-недостъпка, а е да създадем предпоставки за високи доходи, така че здравословната да стане достъпна.

Акциза не е ли данък обществено здраве?

До като има федерации които отделят пари само за шепа отбори и не дават за други ще е така-вижте само хандбала ни на какво ниво е,питам аз правенали е финансова проверка на клубовете,на федерациите за разпределението на средствата-тези федерации държава в държавата ли са и до кога

Това е добре за данъка , ама те много станаха вредните храни и дори не се знае кои колко са вредни и като няма аршин за това как ще се приложи! Иначе съм ЗА! Бая пари ще се съберат , като гледам какви боклуци се продават навсякъде!!!

Ще се съберат пари, ама къде ли ще отидат?

Отиват при господата федерали и те вече си знаят какво да правят там стях-фудбол,волейбол,хандбал,баскетбол-всички те не желаятт да има други на клона парите трябва да са само и единствено при наши хора нови деца в залите нещем

Тия соросоидно-демократични помияри не ги интересува никакво здраве.Искат само да крадат.

С по ТРИ лева на дете за спорт.. ГЕРАКА следваме.. Харесай се на децата, майките сами ще дойдат.. Резнаха му на Московския ПРИВАТИЗИРАНЕТО НА БОЛНИЦИТЕ и.. Та оня виц: Боко - " Довечера на линия ли ша бъдеш? Москов - Ами, не. НА ТРЕВА"... и той ПАРИЧКИ ИСКА!!!

След 10 години ли?Ами-наеми си цигани!!!Тук сме сега-5 437 000 българи-ама половината са в София!След 10 г.-Циганите ще ни управляват-вече има мангал-КМЕТ!!!Младите се ,,,,,,ннн -Ами на запад са......

Бг-депутатите ,докога ще ЗАТЛЪСТЯВАТ ? Кой мисли за тях ,ЖАЛ МИ Е?

И не само, още много данаци ще въведат, как да ги лекуват тези МНИМИ ЕМИГРАНТИ и с какво да ги хранят!

че става дума за физическо здраве. На менталното му "таковахте таковата" во веки веков...:))

Кралев коментира затлъстяване?!!??1

Тоя, още ли живурка?

За да се реализира поне малко тази програма, трябва да се вдигнат заплатите посъвместно.

Откога ГМО храните, които Орбан изкорени са здравословни?! Флуорида във водата колко здравословен? Най здравословно е министрите у психиатрията!

Алооо... я погледнете средностатистическия голям град, бре.... моят квартал от едноетажни къщи, се превърна в Кооперации на по 6-7. Населението на квартала се увеличи кой знае, колко пъти!!! Не се построи за същото време нито един парк, нито една градина, даже същствуващите тотално се занемариха. Къде да ходят и да тичат децата? На улицата? Че там не може дори да се ходи от паркирали автомобили!!! Дворове няма, градини няма... Тия скапани градове сътворени от Социализъма и Партята и довършени от Новите бизнесмени (пак бивши членове на Партята) не стават за живеене!!!

имам 3 деца, които тренират художествена и спортна гимнастика!! от тази година момчетата ги записах и на дзудо в цлуб топалов :) на басежна спартак. ако искаш има как срещу ч0 лв на месец на дете :))

Принципа в БГ е : Нещо се изтъква, че не е добре , после му се слага данък за да стане по-добре , парите се разделят между партии и чиновници и Нещото става още по-зле !!!

върнете натуралното кисело мляко и родния зарзават и по междудругото може да драснете клечката на били мили кауфландове и секви други смардуляшки дюкяни на западна европа, продаващи отрова без да се крият

не ходи там ! това метро , кауфланди била ги забрави! иди си на село и гледай крава и козички , овчици и кокошчици ! може и козунаци да си печеш !

аз това и праим, но от проблемите не се бега момче, дигаш се и прогонваш новодошлите западни колониалисти, а на отродени лайненца като теб им пръскаш джуките от бой, втори път да не сбъркат

Вярно е че прост народ лесно се управлява но има старо поколение което не може да излъжеш

москов какво ще кажеш за трите захародобивни комбината закупени от ,,новите,, ни ,,братя,, които ще произвеждат захар от ,,царевица,,!!! тази царевица знаем каква ,,ще е,,??? тя ще се сее при нас!!! знаем че нашите ,,политици,, безусловно са приели ,,г.м.о.-тата,,!!!

сериозно ли ве?гати боклуците!

За какво здравословно хранене говори министъра?Той наясно ли е ,че родителите имат затруднеие въобще за изхранването,да не говорим за раснообразна храна,а за здравословна и дума не може да става.Те като че ли живеят в друга държава.

Д-р менгеле 2ка .Връщай парите на монсанто за нутрасуит и тем подобни вредителства.Това знаеш ли го ?Солта, която се продава, обикновено се състои от 40% натрий и 60% хлорид. Натрият е един от основните електролити в тялото.Много проучвания на обичаи и навици при различни народи не са установили, че употребата на сол води непременно до високо кръвно налягане.Нашето тяло се нуждае от натрий за да функционира добре. Това е основният електролит, който регулира флуидните нива в тялото.Пиенето на много вода без достатъчно приемане на сол може да подложи човек на риск от водна интоксикаcия.Сол и вода се отделят от тялото, когато физически се натоварваме и се изпотяваме. Това може да доведе до дехидратиране на тялото. Най простата рецепта при дехидратиране е да изпием чаша вода с малко сол и захар. КУКУ ПОДАВАЙ ОСТАВКА>>>>>>>>>>>>>

За спорта много добре,но за харните е лицемерие. Пратете първо проверки в западните вериги, забранете гмо,Е-тата и другите боклуци в храните. Имаме ли стандарт за харните изобщо? За да си купиш качествена храна днес отнема много време, обиколки и много пари. Скоро и така няма да я има.

Не ми е ясно как Москов се е сетил ,че първи приоритет на държавата трябва да бъде здравето на децата със всички произтичащи от това следствия!На неговата партия инструкциите идват от едно посолство,на което не му трябват нормални българи, а "телевизионни зомбита" с наднормено тегло!Сегашното поколение деца вече е загубено като цяло,а с това и перспективата на държавата за следващите 20-25 г!А след това може и да няма държава!

Браво , другарче, ти и Калферман знаете как. Облагай ги с данъци гоите, те се радват и са свикнали да слушкат. Какво стана с данък вредни храни , а с данък чиста вода ? Включи им и един данък , образование, та да се образоват малко де, да станат умни като тебе. Даже , я им плесни и един данък - аборт ! Данък ,щастлив гей, знаеш много гейове се навъдиха и се искат власт, а най добре е данък европейска солидарност. Не може да са демократи а да не дават парички за евродемокрацията. Сега е ред и на данък Бежанци. Не може да взимат пари за приютяване на негърче в къщи а да не платят данък на държавата. Няма как, шибни им и едно такова данъче,щото няма как да несе излагаме пред момчетата от Шарли Ебдо и пред г-н Кабан. Няма страшно , нашите гои са с евроценности и подкрепят всичко каквото им препоръча комисията. Давай момче, ти си герой ! Денят ще дойде и победата ще бъде наша.

Д-р Менгеле с тези американски колежи са пропуснали да му кажат ,че солта навремето се е разменяла за злато и липсата и води до канибализъм и ред другиа захарта е двигател на мозъка.Колко пари взе от монсанто.Защо не върнеш бдс храните без консерванти и оцветители и да забраниш ГМО в българия.За дрогата се обърни към колегите ти от парламента които искат легализация на лекие наркотици.

е сбъркал професията,вместо деформатор да бе станал чобанин

Сегашно Народно Събрания нещо много обедня , започна да му се Привиждат по - високи Данъци . Явно трябва да играят пак тоягите и камъните .

реформираш бе таласъм,сдавай поста и на село бе некадърник

похвално поне един национален приоритет като начало ок - само да не остане на книга

,,.. Извинете ме, наистина, когато в една напитка или в един десерт се съдържа количество захар, сол или кофеин като половината на съдържанието на цялото нещо, което купувате, това не трябва да продължава така", каза министър Москов..,,??? ,,захар, сол или кофеин ,, винаги са съществували под една или друга форма в животът на човека!!! с данъци здраве не се прави!!! знам че от данъците хората се разболяват!!! този измисли нова здравна теория!!! москов,москов: ,,здрав дух, здраво тяло,,!!! не оставихте душевно богатство и вяра в ,,българинът,,!!! направихте го ,жалък, мизерен и лицемерен роб!!! или може би още не е късно!!! не всичко е изгубено!!!

Значи трябва да забрани Кока Кола например. Ако го направи ще бъда най-големия му почитател, само дето няма как да стане...

и този некадърник да иде личка си лелина безхаберна,да идва някой по-млад,кадърен,а не прост плондер като този нефелен к.апут

Москов, да ти кажа право, направи ми добро впечатление още, като застана зад банката и ясно каза пред всички, че циганите си ритат здравните книжки (който ги има естествено). Сега, ако успееш да издействаш този данък и наистина прокараш и утвърдиш някакви ( да, на тези времена се радваме дори "някакви" ) практики и реформи за опазването на децата ни, бих казал спокойно, че си направил повече от всички преди теб, заемащи този пост.

Сульо, не се прави на 2 и половина! Виж с какво се храни народа. Пълно с болкуци, химии... Цялата тая кочина е напълно позволена от министерството ти! Вземи забрани тия консерванти, които в много страни са забранени, забрани маргарина. Какво ще ми приказваш за здравни кампании, като именно вие разболявате населението, като позволявате цялата гадост да се поема от народа.

Крайно време е да се забрани продажбата на сол и захар на килограм. Може и на хляб. Вие допълнете останалите продукти. Многото винаги е вредно! Да се продават само в дозирана дневна дажба. Може би ще доживеем до следващото правителство. Кой знае!

аз няма да плащам данъци за издръжка на роми и малцинства под НОВО име !!!!

Защо субсидират тютюнопроизводителите?

За да няма много пенсионери и за да влизат пари от акциза на цигарите.

Защото по този начин субсидират себе си. Или казано по друг начин обират "държавата".

Москов, ако наложиш този данък ще гласувам само за теле до края на живота си.

За ТЕЛЕ и аз съм готов да гласувам, но за МОСКВИЧА, никога.

По принцип здравословната храна е по-скъпа, а при нас ще стане обратното, когато обложат нездравословната с допълнителен данък. Нали никой не си мисли, че той ще е за сметка на производителя, не - веднага ще се калкулира в цената. И така пенсионерите вече няма да могат да си позволят не само сирене, но и т.н. млечен продукт.... доста тъпа идея смятам. Има и други начини...

Такъв данък да се наложи и на вносителите на семена ГМО-тип, както и на производителите на такива култури.

Братле, хубава идея, ама като ги препакетират с името на друг производител, иди разбери какви са семената. Те гръцки дини ти продават за любимешки и неможеш разбра, пък какво остава за семена...

2,5 млн лева за къде 750 000 деца!!! Много пара на глава са пада... А в същото време таквиз заглавия - "30 млн. лева се удавиха в Троян" ги няма в блюдолизните на правителството медии..

Подкрепям!!!

Здравословната храна струва по-скъпо, спортуването в повечето случай също, освен бягането в парка разбира се и карането на колело. Друга тема е коя храна е здравословна и дали наистина ни продават такава. Ниските доходи са основната прична за състоянието на децата, а и на възрастните също. Едно семейство от 4 човека колко трябва да плати за плуване 2 пъти в седмицата? А за 4-5 дена на ски? Вместо да се наливат пак милиони в ПР акции със съмнителен ефект, децата да могат да ходят на плуване без пари до 18г възраст, а родителите им - на половин цена. При сегашните доходи това ще бъде поносимо. Също така учениците зимната ваканция на ски лагер без да заплащат. Така според мен тези 2.5 млн лева предвидени за тази кампания ще се оползотворят по-добре. Ноооо, така нашите фирмички няма да се нагушат, уви!?

Какви ниски доходи..? Ако имаха по-високи доходи, просто щяха да ядат още повече от същите боклуци! Правилното хранене и спортната култура са въпрос на манталитет, не на пари.

Първа стъпка - забрана на производството на ГМО продукти на територията на БГ и всяка стока с такива обозначена с едър шрифт. Всичко друго е шменти капели

След вчерашните 2% и днешното предложение чакам следващите данъци!

че туй се е аналог да ДЪРЖАВНАТА КАМПАНИЯ - НЕ КУПУВАЙТЕ КОНТРАБАНДА!!! ГРИЖЕТЕ ЗА ПЕЧАЛБАТА НА ПРАСЧО!!! Туй г-н Кралев и Зосковския само дет не казват - СПОРТУВАЙТЕ ВЪВ ФИТНЕС-ЦЕНТРОВЕТЕ!! КУПУВАЙТЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ С АНАБОЛИ, СТЕРОИДИ и ПРОЧИЕ ДОПИНГ!!! Щот те не споменуват сред ВРЕДНИТЕ ХРАНИ!!!

А КАМПАНИЯ: НЕ НА АЛКОХОЛИЦИТЕ, ЩЕ ИМА ЛИ?