Опустошителни пожари с жертви в Калифорния

Расте броят на жертвите на пожарите, които вилнеят в някои винарски райони на Калифорния.

Обратно в новината

Коментари - Опустошителни пожари с жертви в Калифорния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли малко състрадателност у вас бе злобни същества? Била съм в Напа и Сонома.Толкова красиви местности , облагородени , независимо кой ги работи.Хората там не се срамуват от никакъв труд.Намират се и такива като пишещите тук злобари , които вместо да работят предпочитат да крадат.Променете си мисленето , иначе нищо хубаво не ви чака.

"....е обявен полицейски час от залез до изгрев слънце като мярка за борба с мародери. "! А защо така бе, нали САЩ бяха най-хубавата и демократична държава?

пере ( нерегистриран ) 10.10.2017 11:04 Духът на изкланите и обрани индианци си отмъщава, както и на милионите невинни хора, които убиха по света. Жалко за невинните американци в Калифорния, които живеят в Държавата на Мафията. Много индианска кръв има по тези земи, изклаха местните като агнета за да им вземат земята. Където е стъпил прокълнатия американски крак само нещастия и разрушения са настъпили. Като утихне пожара, да мине и океана от там.

kои мислите работи по лозята ...? мексиканците ...

Абе направо САЩ се разпада умрели са цели 10 човека, тоест по-малко от лекарските грешки в България за ден да не говорим за убитите от катастрофи за седмица.

по тая логика прибави в гетот САЩ и 30 000 убити годишно от огнестрелни оръжия , още толкова самоубийства и нещата се нареждат.

В заглавието липсва само: "УЖАС. ИЗВЪНРЕДНО.ШОК.СЕНЗАЦИОННО"

Хммм,ще е справедливо ако това стане на Уолстриит...

"В Калифорния горят хотели, жилища, умират хора" - помислих, че Ким е преминал към действие ... Какви са тези огромни пожари в Калифорния по никое време?!

Майната им , да горят, те това заслужават, след като са толкова войствен народ!

Уелкоом ту ди хоотел Кааалифоониаа, сач а лавли плейс, сач а лавли плейс!)))

Кой ми слага минуси, що за безсрамие!!:)) Толкова концептуален коментар!

Приятелски огън, пиле, не цвъркай!

Краварите и природата ги наказва....!

Путин пак е виновен, или човека ракета!

Който каквото търсил---намерил...

Бо Бо

Жалко за невинните американци, жалко и за стотиците хиляди жертви на политиката на тази държава по целия свят.

Няма такова заглавие. Това да не е Блитз ? Хора се ражда, хора умират. Днес гориш, утре теб те горят. Шишо Бакшиш

Бахти и заглавието, вие тъпи ли сте?

dancho_o@

И аз затова влязох.

природата не обича навлеци

Путин,спри се бе,човек !!!!!!

Хаха, Ганьо от своята кочина, обсъжда и плюе по американците. АМериканците ще се оправят като стой и гледай. Но...огледайте се около себе си и се замислете, българската кочина защо не можем да си оправим. Или и за това ще обвиним американците, Европа, марсианците и т.н.?

"Приятелю" Ганьо не държи да обсъжда тази новина, но тя е написана от дир-ниците и ни се натрапва. Като цяло не ни вълнуват американските драми, но ни се поднасят и след като ни се поднасят, защо пък да не се изкажем.

бе да се оправят прав им път.... аз когато бошуват бедсвия там си ме кефи и туй то... найш ли кви яки филми ще направят сега по темата.... емоджи филма беше върхът...

Аз например ги обвинявам.

Взе ми думите от устата..

Като по прост, аз слушам радио и гледам телевизор. Там казаха, че в България се връщат по 64 емигранта месечно. Това прави 768 годишно. Според мен, това е само от Калифорния. Като сметнем и другите, до десет години, всички български емигранти ще се върнат в България и тя отново ще порастне до трите си морета. Ъхъ!

Не се притеснявайте след пожара идва ред на торнадото, след това на урагана и после наводнения и после всичко от ново. Да свикват Хамериканците. Някой ден като тръгнат да се връщат нашите бълхари от америка само с изпит по книжовен българси ще ги приемаме обратно.

Как ще го изкараш този изпит, м?

Ти за себе си се притеснявай. Не ги мисли американците. Бях по времето на Харви и Ирма там. Въобще не беше толкова трагично колкото нашата медийна пропаганда се опитва да представи нещата. И да кажа още нещо - ако тези всички неща бяха станали в милата ти родина, щеше да виеш на умряло и да искаш помощ от Европа и света. Ти да чу американците да плачат като девици за хуй след всичките тези природни бедствия? Не си. Хората сами си запретнаха ръкавите, организираха си вътрешна дарителска акция - във всеки магазин те питат дали искаш да дариш пари ( по твое желание ) при плащане на сметката, по телевизията организираха също акция, като се включиха много артисти - Харисън Форд, Упи Голдбърг и много други - обаждаш се по телефона, говориш с тях и съответно чукаш импулси като дарение. Така, че българче, мнооооого си далече от онази култура. Както и да го погледнеш. Гледай си собствената кочинка и Русия, остави Американците. Те ще се оправят докато мигнеш само.

bravo. tova e istinata.

То, че ще се оправят е ясно, ама как си го написал:не беше кой знае какво, а после се организираха дарителски акции във всеки магазин и куп обществени фигури се включиха в кампания за набиране на средства. Та значи си е било бая трагично и доста хора са имали нужда от помощ. Хубаво че хората са солидарни, но с какво тази солидарност се отличава от "ще искаш помощ от Европа и света", не е много ясно. Или те дразни културата изискваща солидарност, а не културата предлагаща такава, което разбираемо де.

В Сирия също горят сгради и умират хора....Иначе заглавието на статията е много добро.....Личи, че е геантомотивирано....Всява респект към автора и банковата му сметка...

Днес окончетелно се убедих, че левите форумци в БГ не са с всичкия си. И като така, нормалните хора нямат място тук. Збогом, дрогаре.

Защо пищиш срещу левите? Видно е, че си ученик на Ламбо с това "Збогом"! Аман от неграмотна измет!

Малко прилича на Денят на страшния съд. САЩ обичат да унищожават, бомбардират по свое усмотрение (с ядрени бомби, напалм, с обеднен уран, фофорни бомби) затривайки различни държави и народи. Правят го с ясното съзнание за своята изключителност, демократизиране на вироглавите и инакомислещите. И изобщо, защото така са решили-президентът, Държавният депаратмент, Пентагонът, и тях ги упълномощила т.н. Международна Общност. Всички невинни загинали-по мостове , сватби, погребения са косвени жертви и за тях единствено носи отговорност режима(сложете си име по избор-Милошевич, Кадафи, Путин, Садам)...Та Господ отвреме навреме поглежда и към Американската прерия....

Нищо няма да се промени към по добро, докато всички по света се осланят единствено на Господ. Той само им показва правия път, но те трябва да го извървят до края, а не Той. Докато плахи опити правят само изброените и впоследствие премазани единици, чичо ви Сам ще ги мачка един по един, като мравки от мравуняк. Не, няма да използва репелент, но няма и да допусне мравките в дома си.

Ходи и си изхождай съветската пропаганда някъде другаде, трол.

Ето, това ме радва.

Радва всеки закоравял убиец

А ти?

Ако имах възможност щях да поливам с бензин!

и аз може ли Единственото гориво което с кеф ще купя

А ДАНО ДО КОРЕН СЕ ОПЪРЖАТ АМА И ДРУГИТЕ ЩАТИ ЗА ДА ВИДЯТ ДАЛИ Е ХУБАВО ДА ПРИЧИНЯВАШ ЗЛО УМИШЛЕНО НА ДРУГИ НЕКА СЕ ПЪРЖАТ В АДА-БАВНО НО СИГУРНО

Анексираха от Испания и Мексико, Флорида,Аризона, Тексас, Орегон и Калифорния. Анексираха Косово в полза на джихадистите албанци. Сега квичат за Крим и Каталуния. Просто ще си квичат и ще горят....

Тия панайрджийски павилиони в които живетя и работят не ги ли защитават някакси от пожар?! Вярно, че дървото и талашита си горят, ама за бизнес сгради и райони няма ли изисквания за брандмауери и отстояние и т.н.

"Ово је стандард!" Те са най-великите! Това пожар да ти направят, публика на коцерт да ти избият. Е, нямат равни!

Вместо толкова бомбардировача, да бяха си направили и 10-15 противопожарни самолета. Знаят че редовно имат проблеми с горските пожари.

Духът на изкланите и обрани индианци си отмъщава, както и на милионите невинни хора, които убиха по света. Жалко за невинните американци в Калифорния, които живеят в Държавата на Мафията.

Мислиш ли, че тоя, който произвежда хвърчилата, много го боли за онези, дето горят? Те си горят и без него. Той поддържа пожарите там, дето ги няма. От това си храни отрочетата -вампири.

Да злорадстваш на чуждото нещастие е една типична черта на поробен народ, който не е успял и никога няма да успее. Без значение дали Москва, Калифирния или Бобов дол, никой не заслужава да изгуби всичко, което има, но вие мислите на прекалено ниско ниво за да стигнете до този извод. Важно е да има за ракия, цигарки и газчиза за 30 год кенеф и всичко е 6. А да и в Софията да дойдете на молче!

Злорадството е едно, а ПРИЧИНЯВАНЕТО на нещастие на другите е нещо по-съществено. Така че да се злорадства за нещастието на тези, които причиняват нещастие в цял свят не е толкова лошо!

Гаранция за здрав разум. Унищожаването на унищожителите е гаранция за оцеляване и прогрес на останалите. Без значение дали иде от "робите" или от Бога! Дори миролюбецът Господ е казал "Зъб за зъб, око за око!"

Поробеният народ не злорадства, а трупа злоба. И не я трупа против кого да е, а против поробителите си. Поробеният български народ на няколко пъти е успявал - например да се освободи. И не бъдете сигурен, че "никога няма да успее" да се освободи отново.

Не те видях да съчустваш на милионите избити от САЩ хора по целия свят с техните непрекъснати войни и тероризъм.

толкова ли е лошо в САЩ и ако САЩ и сега е по-зле - ха-ха от Русия що дири синът ѝ, а също и синът на президентшата в САЩ - мазохисти. Няма нищо да отговори, както и вие комунета - пишете само минуси - питам най-учтиво ЧИИ ГО ДИРИ СИНЪТ НА ЛЪЖКИНЯТА В САЩ2

ам кадърното се изнесе и остана калпавото като Тиквуня Цвики иНинова -се отбор говеда уж по разному блеят ама от една копаня хрупат

По какво отличаваш Нинова от Негово ... а бе, от Боко, от Плевнята или от Илия Павлов, примерно? Тук не иде реч за тях, а за Отмъщение Господне за злините, причинени и причинявани от шатските олигарси на света. Народите се радват -има възмездие. А ти си щастлив, че Нинова я има, за да има кого да хейтваш. Щом това ти стига, добре -ето, има я.

Синът на Нинова е на обмяна на опит с Американската Комунистическа Партия - АКП. Все питаш това, не можеш ли да запомниш отговора ???

Рано сутринта Авраам отиде на мястото, където беше стоял пред Йехова И като погледна надолу към Содом и Гомор и към цялата земя в Йорданската долина, видя поразяваща гледка. Ето, от земята се издигаше гъст дим като гъстия дим на пещ за печене на тухли!

Абе тъпаци, преди два дни оревахте орталъка за пожар без жертви в Москва и как не бивало да се политизира, а пък сега злобеете. Не се бойте, какъвто и пожар да гори пак САЩ ще са сто пъти по - силна държава от Ватенландия.

МИ ти Кравария и сега е по-слаба.

Ами, не е. Даже напротив-но ти няма откъде да вземеш достатъчно информация, за да си дадеш сметка за истинското положение на нещата, нито ти се занимава- добре си ти е така, в люлката на тоталното невежество. Дреми си там, но само по-тихо, моля те.

Не е по-слаба от Булгаристан. Тук не моженте да си позволите да си пуснете парното зимата!!!

Еденственото нещо по - слабо е капацитета на ганглия ти.

Само гледай да не запалиш нещо с тия свещи!

както казва grumpy cat за Риана... Let them burn....

На фона на всичко което се случва по света, ние сме щастливци. Всеки път, когато влизам в църква задължително паля свещичка и отправям молитва за мир и благоденствие. Хора, усмихнете се и се радвайте на живота. Ние сме благословени.

Не, не са благословени всички. Благословени са такива като теб. Другите и в рая си остават нещастници. Приятен ден и продължавай все така!

Защо нашите американски братя не ни канят на барбекю?ха...ха

Началото на края! Сега къде ще емигрирате дезертьори? На луната?

СПРЕТЕ ДА УНИЩОЖАВАТЕ ПРИРОДАТА С ШИСТОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. АКО НЕ ТЯ ЩЕ ВИ СПРЕ. ВСИЧКО СТЕ РАЗСИПАЛИ ОТ ЛАКОМИЯТА ВИ

То от тая свръхнация вече става тегаво.Жалехме ги за урагани и проливни дъждове, за масови убийства и насилие, сега за пожари.То, големи страдалци тия,бе!!!Но не се сетихме и не се сещаме за стотиците хиляди жертви на политиката на тази държава по целия свят, не се сетихме и за загиналите от наводнения италианци в държава, намираща се само на няколкостотин километра от нас(по права линия).Далеч съм от мисълта да злорадствам над хорската мъка, но нека не бъдем по католици от папата и да се сещаме повече за тия, които се сещат за и са по-близо до нас, а не за тези, които дори не са чували за нашата държава.

Потърпевшите, реално, са овце като нас и независимо къде по света се намират, нямат особен принос към политиката на страната, в която живеят, като изключим, че биха могли да се побонтуват евентуално, но с неясни за тях последици. В този контекст, като се има предвид колко търпелив е българина, не би трябвало да обвинява американския народ за политиката на техните изедници. Пък овцете винаги го "удяват" война ли ще е, бедствия ли, катаклизми, основните потърпевши са винаги овцете.

Божието наказание за п,естъп.енията с,ещу човечеството!

Природата започна да им събира вересиите.

Кво става с пожарите в Москва, пожарите в Якутия, Хакасия, в Ханти-мансийска област? Дреме ми че при краварите нещо горяло!

ликвидираха ги отдавна.

на теб не ти дреме ама на една дузина шорошни медии им дреме кво става с гетаците на купони в дървените бараки на калифорния.

Трябва дебат за свободното притежаване на кибрити и запалки.

Трябва дебат за завистливата, вредна некадърност.

И така няма да стане. Подпалвачите само трупат собствени грехове. Нито урагани ще помогнат, нито нищо такова.сори.

Пожелавам им пороен дъжд, скоро.

След пожара...

Къде ги Шварци, Брус Уилис и Рамбо да потушават като на холивудски филм