Кафето стана луксозна стока в България - цената му скочи с 20,5% (графики)

109,2% годишна инфлация в стойността на захарта бе отчетена в Полша, според данните на Евростат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България цените се вдигнаха още преди войната,а от както започна всеки ден растът.ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ АЛИАНС,КОЙТО МНОГО НИ ПОМАГА.ОЛИОТО В АВСТРИЯ Е 1.50€ ТУК ВСИЧКО ПЪЛНИ ГУШИ ЩОТО ВОЙНАТА НАЛИ.СПЕКУЛАНТИ И ПРОПАГАНДАТОРИ И КАРТЕЛИ САМО МАФИЯ НА ЕСЕС!

Така става, когато няколко години се печатат пари на поразия, докато хората си стоят заключени в къщи.

Всичко в територията е луксозно благодарение на свирепата спекула, която се шири безнаказано.

И сега? Това, че пия по едно кафе на ден, гъзар ли ме прави?

Ще мина на билков чай. Сто процента е по-полезно от негърската пот, която пиете и сте свикнали да асоциирате с начало на деня:)

Не знам защо смятате, че сте толкова важен/важна, че някого го интересува какво пиете

Ако не можете да си направите добро кафе и се налага да пиете "негърска пот", наистина е по-добре да минете на друга напитка. Съветвам Ви да не е чай, защото да си направите такъв също е изкуство. Най-добре пийте билкови отвари от билки, които сам си съберете - ще Ви дойде без пари (добре за джоба), пък и за здравето Ви може да е добре.

"Най-голямо е поскъпването на шекера... Дир, понякога странно използвате думи, които не се използват в нормалната реч. Такива са например шекер, забавачница, возило.

Те тези думи си се използват в нормалната реч, но не и в писмения език на един що-годе грамотен българин.

Висококачественото кафе винаги е било скъпа и дори луксозна стока. Често цените се покачват заради реколтата (най-често в Бразилия, която е основен световен производител) - не винаги природата е благосклонна и ако добивът не е добър, то и цената на кафето се покачва на годишна база.

"В България цената на прясното пълномаслено мляко скочи с 24,1% за година." ГЛУПОСТИ. Прясно мляко Верея Чудно 3,7% в началот на годината беше 2 лв, даже 1.9 на промо, в момента е 3.50 и нагоре. Ебати данните, ебати чудото. Всеки може да се убеди колко е поскъпнало прясното мляко. От друга страна, кафето не поскъпнало с 20%.

Верея чудно 3.7% не бих го нарекла пълномаслено! В България от 50-60 години пълномаслено е само домашното мляко. Пълномаслено трябва да означава, че от него не е извличано маслото, а не че е с най-голям процент масленост.

Като бях малък помня, че кафето не беше толкова достъпно и баба ми си правеше кафе от леблебия. Все като идваха други баби на гости казваше "кафе нямам, но ще ви направя леблебия". Та май тези времена ще се върнат.

А ти мислиш, че леблебията е евтина ли?

Спирам да чета коментари в тази медия. Обикновено група от тролове, някои от които недостатъчно грамотни, си разменят неадекватни реплики, за да вдигат рейтинга на медията.

не става въпрос за рейтинг. На троловете ИМ ПЛАЩАТ, за да грачат целодневно, а ДИРа са щастлив, защото получават импресии в рекламит еи пари. Извода е "да го ..... нормалните потребители".

Не пипайте цената на кафето вашата семкъ

не знам, но откакто качиха цените на всички до непосилни нива, гладувам и явно организъмът ми се прочисти от отровите с които ни тровят, щото самолета почна да излита всеки ден като космическа ракета и мога да правя по 1-2 часа мощен секс! всяко зло за добро, Глобалистите пак се провалиха със Сатанинският си план - сега ще имам много бели дечица от бели жени!!

Врат с кост/без кост преди беше 7/9лв кг. Днес видях разфасовка с кост 700гр за 14/,80лв!? Кафе Чибо Фемили преди 9лв 500гр мляно вакумирано, днес 9,79лв 250гр! 20% ама друг път!

Нищо, ще плащате повече, че да "фалираме Русия". Иначе няма демокрация!

Свободата или салама Санчо?

Питай анализаторите, които вече казват как в Европа през зимата ще има бунтове. Столтенберг, фон дер Лайен, Борел обаче са твърдо решени да насилят европейците да изберат "свободата". Съвсем солидарно, разбира се - всеки европеец е уверен, че всичките продавачи на "свобода" също ще останат без салам от солидарност, вместо да пробутват "свобода" на европейците, докато те ядат салама, хи-хи-хи! Можеш да питаш по повод свободата и онези фирми, които евентуално ще бъдат задължени от ЕС да работят за него, когато доставките от Русия съвсем спрат. Те вече се опияняват от свободата, чак планират манифестация с байрачета и лика на фон дер Лайен на огромен портрет, хи-хи-хи!

Ша пийте леблибия дебили. Нали искате Путин и ЦоциалиЗъма, да еба вашта мама тъпа да еба!

Путин не произвежда кафе.

Леблебия бляд, леблебия ша пийте.

Ами като европейското кафе стигна такива цени, ще се наложи да пием руска лебления. Още по-добре за Путин, хи хи!

Хе , 20% нагоре е нищо в сравнение с други стоки със 100% и повече нагоре

това което обичам и пия най-често е без изменение в билла. Поне до преди седмица BARISTO CREMA BAR МЛЯНО КАФЕ 5,30лв мляно за 250гр. Много приятно ароматно кафе еспресо става.

То кафето тепърва ще става луксозна стока. И цената се качва в световен мащаб не само в Бълария. Януари тази година цената на кафето е отчела повече от двойно поскъпване за период от 12 месеца, което е най-голямото за 10 годишен период. Освен това прогнозите са , че заради промените в климата и покачването на температурите в глобален мащаб, регионите пригодни за отглеждане на кафе ще се стопят с 50% до 2050 г.

Ще си произвеждаме кафе в България, явно, поради промените в климата...

Ще произвеждаме грънци - ама и тях внасяме от Китай. Единственото , което произвеждаме е евтина работна ръка и икономически емигранти. Всичко друо си внасяме, дори суровините за "уникалното" българско кисело мляко, "уникалното" бяло саламурено сирене, "уникалните" колбаси - тип суджуци и луканки. Ти кафе си мислиш, че ще произвеждаме, където трудът там е як и ръка :)))

А по времено на бай Тошо имаше кафе от цикория и всички бяха щастливи... :))

Пък сега имаме банани и сме още по-щастливи. Ето наскоро излязоха демографските данни, показващи от демократизирането насам колко сме щастливи. И докога ще можем да бъдем щастливи с тези тендеции, хи-хи-хи!

То имаше ама доколкото си спомням 80те годин беше си полско и правеше супер каймак от инка