Кабинетът одобри двойното вдигане на командировъчните в страната

Последната промяна на тяхната стойност е от 2008 г., когато бе определена на 20 лв., сега ще бъде 40 лв.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът одобри двойното вдигане на командировъчните в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че дневните на Мунчо скачат от 10,000 евро на ден на 20,000 евро, за да може да отскача до Виена и да върти коремни в средата на сцената на Виенската опера. Също ще има и удвояване на командировачните за вечно съпътстващата го полкова метреса. Ми те с тия пари ще се отровят от пиене на първокласно шампанско и плюскане на черен хайвер Белуга, докато вие си броите стотинките за едно воднисто кисело мляко.

Изроди мръсни, вдигнаха командировачните и пак забравиха да вдигнат цените. Безобразници!

И до сега некои докарват по още една заплата от командировъчни, са направо ще се скъсат от път, особено еднодневен. Чудни мерки за пестене от командировки, според указанията на МФ. Едни пак си увеличиха заплатите в държавния сектор, щот рекоха - няма да се увеличават.

абе от кога ще са двойните пари??????? не разбрах това

Мунчо и бандата му са твърдо решени да стоят на власт до 3,000-ната година.

Преди пандемията мои близки, работещи в държавни институции, ги скъсваха от командировки - за 2-3 месеца сигурно 3-4 дена си беше у къщи, при положение, че има деца, тогава непълнолетни, болни родители, те самите са по една шепа лекарства, даже докторката й беше препоръчала да НЕ ходи в командировка, ама немь кой друг да преебат да отиде, защото другите са с малки деца и/ли ТЕЛК Самите командировки си бяха пълна порнография в буквален и преносен смисъл. Да не говорим какъв разврат е - бира, секс и рокендрол, пардон чалга. От всички поделения на институцията в цялата страна цървулите се събират на семинар, пък ако може някоя цървулка, пардон колежка от прованса, да изчука софиянец с апартамент (така де, да си уреди и тя животеца, немъ само другите да се уреждат, я), още по-хубаво. Съпругът на една моя близка вечно в командировка направо се чудеше дали не си е хванала любовник и нещо го лъже - то просто не е за вярване колко командировки, колко чудо! Като дойде пандемията се оказа, че същата работа може да се върши и без командировки. Отделно колко струва на данъкоплатеца целия този цирк "Бира, секс и чалга + софиянец с апартамент за провинциалистките" на данъкоплатеца.

Не разбирам защо реват за тезо командировъчни. Слушах по радиото накакъв недоволем, който каза ,,ами купувам на бензиностанцията водичка, кафенце, сандвиче и парите свършват,, А дали когато не е командировка купува на бензиностанция на такива цени. И друго - КОИ ХОД ЯТ КОМАНДИРОВКА? НЕ ходи чистачката и бачкаторът, а всякаква администрация и шефове. Малко са им парите, ами плюскат и се забавляват с още пари, и чисто спестяват. И ОЩЕ -ТОВА СА ПЛСЩАНИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЯХ. .

Абе дебил, иди в Пловдив или Варна от София за два дни в командировка и виж какво ще си купиш за 10 лева.

За два дни имаш 40лв., Не 10. Пък сега ще ти станат 80. Баничките във Варна, съруват колкото в Сф...

тоя идиот гълъба изглежда като пълен олигофрен... чете баавно изреченията от някакви листчета.. с дългималоумни оаузи све едно си мисли, че всички са като него бавноразиващи

Висшите чиновници и тези на политически постове не трябва да получават изобщо командировачни, както и заплати повече от средната, иначе казано това е харчене на обществен ресурс, които самите чиновници не могат сами да зароботят с външни проекти и нагло ощетяванве на всички граждани, ако са останали такива

Ела да видиш, как висшите чиновници си чакат 10-те лв. от еднодневна командировка. Резил.

Като не можаха да се справят с овладяване на високите цени,това поне им беше лесно.

Когато според политиците ни нацията ни е най-високото си ниво икономически, от когато и да било. Се намират всякакви оправдания за защо не може да се вдигне МРЗ с нещо повече от 20-50 лв. Отделно ужким ЕС щеше да ни гарантира високи заплати пък се отложи за "когато влезем в Шенген", въпреки че ужким не е част от програмата. А сега при инфлацията вместо да се направи нещо срещу нерегламентираните увеличения с едни 90% и оправданията за "ама високите цени на електроенергията", въпреки че са компенсирани ама отново "ама въпреки компенсацията цената била двойна". Всеки от изпод дърво и камък излиза да твърди как не може да се правят ограничения за фирмите и Бизнеса. И какво остава? Вдигай парите за всичко, въпреки че цените продължават да растат наравно с "големите" увеличения. Тия 10-40 лв. за командировка какво са? Нищо! Както и заплащането на нощна смяна, която вече не е два лева на нощ, а сигурно 3-5 лв. И после ама защо има корупция!?!? И сега ли е нужно да се "увеличават" тези суми? А вярно пак избързвам. Гениалната мисъл или просто казано "зравият разум" не е сред репертоара на политиците ни.

Те така се генерира инфлация.,

Това предполагам е за държавните служители. Частниците могат да избягват данъци като се "командироват" и си плащат дневни без да се води заплата. Така мога да платя 1200 лв на месец официално без да ги облагам с здравни застраховки и данъци към държавата. Най-добре даже да се ползво 80 лв или 200 лв тарифа. Например командировам работници от тяхното село в моя строителен обект. Те ще са на щат в София, на адреса на фирмата, а ще бачкат командировани. Държавата трябва да определи максимални, а не минимални комъндировачни, за да не се избягват данъци.

Какво не ти стана ясно - Има минимум 40лв и максимум 80лв.

Ама нали уж щяха да ги намалят двойно, защото нямало пари? Пък сега изведнъж ще ги увеличават двойно? Няма ли да увеличат и държавната администрация двойно?

Бравос! Депутатите са от ПЪТУВАЩАТА трупа. Всяка година оповесяват данни за НАВЪРТЕНИТЕ КИЛОМЕТРИ от ДЕПУТАТИТЕ. За 1 година си спомням сравнението, че депутатите изминали 1.2 МЛН. км, равняващи се на 30 обиколки на Земята. :) Веки ден пътуват завалиите...

А пенсиите на пенсионери с редовен стаж които не бяха вдигнати а изравнени с минималните ,на пенсионери без стаж ,кога? Какво се правите на ни чул,ни видял.Цените какво става.Надценка с 25 % е опасна за потребителя.какво се чудите,та не накарате да преизчислят цените към това условие.Няма хранителна стока с надценка по малка 60,70%. Е разбираш ли сега господин Донев защо пишем тези неща.Вие имате приходи от тази инфлация и затова товара отново е стоварен на наш гръб.

Ако на избори в някаква бюлетина фигурира името на Румен Радев, ще се изсера върху името му, ще сгъна бюлетината, ще я сложа в плика и ще пусна плика в урната. Нямам думи за тоя тъпанар. Инпйчмънт!

Той е от ваште бе педалче, защо го плюеш?

Кои са нашите? Израждане?

Мръсни гадове!!! Защото само вие ходите в командировки. Работещите не могат на почивка да отидат

напишете от кога е в сила? Утре по 40 лева ли ще са?

А чий го дири в момента над Алфатар това американско хеликоптерче SIKORSKY UH-60 Black Hawk?!?

дири алфатарци, ама ти си се скрил!

дебне за такива като тебе

Отива към Румъния със скорост 119 възела и на височина 4950 фута. Тайни военни работи, ако ме разбираш...

те това е борба с инфлацията в действие! ваучерите по 200 лв месечно също са яка борба с инфлацията!

Това добре, а за командировките извън страната? Със сегашните 35 евро или долара едва можеш да пиеш кафе с вода.

Зависи къде пиеш водата и кафето -на летището не стигат, но iиз града може да купиш 2 санвича и 2 коли.

На Франкфург-ското летище кафе арабика, вода и бискве, на кафе с маса, 1.60 евро беше преди някакво време. На София летище лаваца от автомат в картонена чашка беше 5 кинта или 2.50 евро. И има 5 стола на кръст.

Тебе кафе и вода ли пращат да пиеш или работа да вършиш?

Браво! Ей сега веднага се пращам в командировка.

От кое министерство или агенция си?