Хиляди хора с увреждания на протест срещу реформата на ТЕЛК

Насроченият за утре национален протест на хората с увреждания ще се състои въпреки решението на кабинета да спре реформата на ТЕЛК.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди хора с увреждания на протест срещу реформата на ТЕЛК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се съберат, ако успеят да стигнат, хаха!... С извинение към всички хора с увреждания. Не се подигравам на вас, а на правителството, което си затваря очите за проблемите на истинските инвалиди, но раздава наляво и надясно ТЕЛК пенсии по заслуги, а не по инвалидност, и сини стикерчета за паркиране, които се появяват на стъклата на джипове и спортни коли.

Седемдесет годишен от 5 годишен с парализа на единият крак и пареза на другият това съм аз.Никога не съм ползвал инвалидна пенсия.Смятал съм за достатъчна грижата на държавата- облекчение на данъка върху доходите на физическите лица и други данъчни облекчения .Работещият инвалид има доход и не следва да получава пенсия, а ако е много беден има социално подпомагане.Пенсията е функция на възраст и направени осиг,ровки за пенсия. Стига уличен натиск!!!

ти добре ли си ? иди на психиатър. данъчни облекчения от 2 лв за данък сгради е достатъчно , според теб, а ??

Двойният рязмер на необлагаемият доход. Лошо е да коментират хора които на познават данъчните закони.Докато работех от облекчение от данъка върху трудовият ми доход за година спестявах около 900 лева.

Необходима е цялостна промяна на нормативната база в тая област и преразглеждане на всички решения на ТЕЛК!!! Спрете пенсиите на фалшивите инвалиди и вкарайте в затвора всички корумпирани медици, които раздават тези решения на килограм срещу определено възнаграждение!

Като има злоупотреби, има и "милиция", прокуратура и т.н., не отнемайте дреболиите на болните хора, най-често това са вашите майки и бащи!

Достатъчно е да имаш познат лекар и си се уредил с инвалидна пенсия , а да не говорим за богати хора който са с инвалидна пенсия-бедничките.

социалната политика на герб не е нищо друго освен копиране на западните социални политики които отдавна са се провалили. В основата са две опорни точки - задачата на социалните е да пречат човек да вземе нормални проценти, например с натиск и шантаж върху докторите, когато даде нормални % социалните го съдят колкото да го травматизират и той предпочита да даде по-ниски проценти отколкото да се разправя с тях,човека трябва да обжалва но и там социалните пречат, та къде са организациите да посочат какъв орган е социалното министераство - произвежда пречки пред инвалидите и не е в никаква помощ, за което точно сме го оторизирали и наливаме толкова пари. За работоспособността - социалните определят!!!, без да имат Система и стандарти, и изхождайки от идеята че всички са способни, ако ще да е със 100% с придружител и на техните пенсии посягат. Отнемането на асистент особено на слепи да се криминализира и да влизат в затвора.Никаква борба не водят с фалшивите диагнози, това че искат повече документи, ми който си има връзки и си плаща това не му пречи. Паразитен орган, хрантутници, да се закрива социалното.

защо когато се коментира за псевдо инвалидите, журналистите пишат само за видимо инвалидите, защо не погледнем в документацията за хората с захарна болест и кокоша слепота от определени райони и тях да коментираме????

Срам и позор за това правтелство!Отношението към инвалидите в цял свят е символ за цивилизованост.При нас група мързеливи и със съмнителна квалификация служители се мъчат да отнемат средства от най-безащитните лица в тази държава.Бог има!Вместо да си съберат парите от ДДС и други данъци,както и от осигуровки се работи първично чрез отнемане на средства от болните.В ТЕЛК може някой да е излъгал,но това не прави цялата осигурителна система негодна.Има една зам.министърка Султанка,тя е парашутист в системата от ПАТРИОТИТЕ ,която е без милосърдие и е султан за българските инвалиди.Ако търсят средства за пенсии,нека да започнат да облагат с осигуровки всички работещи,защото от 2600 лева нагоре никой не е обложен и не внася осигуровки.Всички българи трябва да са еднакви пред законите.От там ще дойдат милиарди левове.

Никой не отнема нищо. Прочетете и помислете,. Ще се лишат тези, които за едно болно пръсче получават пенсия. А Холевич да си припомни случаите, които тя лично реши. Да не зпочнем да цитираме имена.

Хората които имат нужда от помощ няма да протестират те са в правото си и ние нямаме проблем с това но не съм сигурна че много други имат право да се наричат неравностойни както и други които не плащат осигуровки а имат големи права по закон защо ли?

Хората с инвалидност над 50% (тези които получават инвалидни пенсии) са 175428 или 2,5% населението. За сравнение инвалидите във Франция са 6,4%, в Испания 7,2%, Германия 5,5%, Австрия 7,8% ..... Смъртността сред хората с група инвалидност у нас е 4 пъти по- висока от средната. Броят на инвалидите у нас ежегодно намалява с 10-12% през последните 10 години, основно заради високата смъртност.

Процентите на инвалидите от общото население в развитите държави е около 10%,за разлика у нас той е наполовина.

akud akudov

ми има мекдан да ставаме инвалиди и да наваксаме................., че малцинствата ще ни изпреварят

И аз съм чувал за една такава от Младост. Мастия.

Аз познавам една, която взимаше по 300 лв. от човек за да го уреди с инвалидна пенсия. Една, която има два апартамента.

Ами подай сигнал в прокуратурата или в полицията.

Пък аз познавам един дебил, който редовно пуска лъжи по форумите, за по 3 лв. постинг! Още не си е купил апартамент и няма скоро да го огрее. Но при редовно тролене след 30 години може да вземе някоя панелна гарсониера!

Познавам поне трима от Ямболско,които получиха инвалидни пенсии с по едно агне!?

Протеста вече е отменен -отменена е и наредбата, която ощетява тези хора. Просто никой не иска 6000 протестиращи в София, особено по време на ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО! Мдаа!

Не ви ли е срам господа кабинетни плъхове да изкарвате на протест хора със здравословни проблеми ? За вечни ли се мислите ?

Хората с увреждания нека да стачкуват масово и продължително и въобще да не вярват на сладникавите обещания на двамата министри и премиера.Управляващите ,когато са притиснати от стачки стават мили и добри,но след това се отмятат от обещаното и пак си правят каквото са си решили.

Ревизия на експертизите за работоспособност! Много нуждаещи се хора в момента се лишават от прилични средства заради разни тарикати, които се пишат болни. Ще припомня, че ако вярваме на експертизите правени до сега, то една четвърт от хората в Ямбол са слепи и една трета от Хасково глухи. Това са грешни пари, които вместо да отиват на правилното място, пълнят джобовете на разни търтеи, некадърници и дребни тарикатчета.

При тази безработица ще оставяте болни хора без средства.... Засрамете се най-после!

Време е да спрат корупцията и кражбите на управляващите и задкулисието.Хората с увреждания едва оцеляват с мизерните средства,които получават от държавата.За съжаление съвременните болести превръщат много бързо здрави хора,в хора с увреждания.Всеки може да попадне в такава ситуация,а когато си зле и без пари е ужасно!

НАРОДЕ, нека се обиденим!!!Стига, всеки да мисли само за своите потребности! Виждаме,че не стават нещата по този начин!

Той сега е зает с международното положение и не Му е до вашите простотии и глупости! Айде де ще ми претестират! Ако Той реши ще ви даде! Ако реши няма да ви даде от Неговите пари ръйш ли!

Спрете пенсиите на фалшивите инвалиди и ги накарайте да ги върнат, поне в троен размер! Освен това са получавали и карти за градски транспорт, за БДЖ с голямо намаление неправомерно! Вместо да се чудите как да намалявате процентите на истинските инвалиди!

Аз не съм ФАЛШИВ ИНВАЛИД, обаче чрез Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. който постановява, че пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,5, се преизчисляват ежегодно от 1 юли на всяка календарна година ... Това за мене означава за тази година 11,30 лева по-малко, защото пенсията ми е замразена на 2016 година и за мене НЯМА ШВЕЙЦАРСКО ПРАВИЛО ЗА ПОНЕ ОЩЕ 10 ГОДИНИ СЛЕД 2017 г.. Аз обещавам на м-р Петков, да си получавам ЗАМРАЗЕНАТА ПЕНСИЯ, докато "Борисов 6" я размрази и изчисли-актуализира с дохода от 2013 година?!

Тези "хиляди" хора въобще разбират ли за какво става дума? НЯКАКВА СИ СУЛТАНКА ДА СИ ХОДИ!

Срам и позор! И наредбата и правителсвото им!

Един и същи дава команда прави реформа сега спри. Е тези работиха и взимаха пари месеци наред и сега стоп . Кой е виновен . То е ясно кой каза НАРЕДИХ . Обещанията ще почакат до другите избори . После всичко започва отначало. Няма точна и ясна политика . Е затова хората не вярват на никого .