Ожесточават се боевете с джихадистите в Кобане

В Кобане се водят най-ожесточените от няколко дни боеве между кюрдски бойци и джихадисти от "Ислямска държава", които използват миномети и коли бомби.

Обратно в новината

Коментари - Ожесточават се боевете с джихадистите в Кобане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това е дело на американците. Джихадистите имали оръжие. Вярно е че в него район на света е продадено в минали години доста оръжие но "арабската пролет" доведе до изразходването или разпиляването на доста от него и до сериозно изчерпване на боеприпасите. Ми не им давайте нови, бе ИДИОТИ!!! Одумкайте с безпилотниците възможните складове с оръжие на армиите. Джихадистите са силни с парите които имали от петрол. КОЙ го купува, че да го плаща бе, ИДИОТИ!!! Никакви сделки с никакъв петрол от там и никакви пари насреща!!! Анулирайте и старите сделки!!! Джихадистите имали джипове, камиони... Колкото имат - имат. А горива? Ми одумкайте им с безпилотниците ГСМ-ите и рафинериите бе, ИДИОТИ!!! Одумкайте инфраструктората по която могат да си доставят каквото и да било!!! Никакви храни, никакви лекарства, никакви горива, никакви муниции. Мирното население така и така бяга пеша от там!!! Що ли имам усещането че руснаците и китайците ръка за ръка, подкрепени от индийците ще свършат всичката тая работа???

Американците започнаха да разбират истинското лице на Турция. Дано не стане късно, когато Ердоган покаже и на практика това, което каза на митингите : "Сега ще видите каква сила е Турция". Той е ислямист, никога няма да се включи във война с Ислямска държава.

Трябва да сме слепи за да не видим че това което се случва става с позволението на Турция, а Америка си затваря очите, тези господа вчера слезли от дървото им се предостави възможност да се сдобият с оръжие и да си веят байряка при условие че вече военните располагат с толкова напреднали начини за справяне с такива хора. Всичко това е една игра с живота на хората и с бъдещето на Европа, защото много от всички тези хора идват право тук в Европа, каквато е и целта мисля.

Ердоган е прав да не позволи да се даде оръжие на кюрдите, но не е прав да не осигурява коридор на коалицията.

Ако се вярва на медиите,преди няколко дни джихадистите са завладяли база за изтребители в Сирия с 20-30 годни за бойни действия самолети и даже вече правят пробни полети! А за сухоземните операции американски и иракски самолети са им хвърлили боеприпаси и храна /погрешка-предназначена за кюрдите/!

И сега ще видим дали Обама ще козирува на Ердоган или обратно изведнъж той лично ще даде оръжие на кюрдите.....

i , какво ? Винаги страдат хората, а не политиците ..и човек разбира ,че най-важно все пак е да си жив и здрав..ти и бизките хора..затова не съм против емигрантите

само да ви спомена за какви изроди става дума - в Саудитска Арабия изнасилената жена се убива с камъни за прелюбодейство, като много често в убиването участват и тези, които са я изнасилили. Идил изповядват същата форма на ислям, като този в Саудитска Арабия.

МАЛКО РАЗЯСНЕНИЕ: ДЖИХАДИСТИТЕ СА ХОРА НА ЕРДУГАН И САЩ, ИЗПОЛЗВАНИ ДА СЕ УНИЩОЖИ КЮРДСКИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ. ЗАТОВА И САЩ И ТУРЦИЯ СТОЯТ ОТСТРАНИ И ГЛЕДАТ. КОГАТО НАЙСТИНА СТАНЕ НАПЕЧЕНО ТУРЦИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ НА БЯЛ КОН КАТО ОСВОБОДИТЕЛ, ЩЕ ОКУПИРА ИЗКОННО СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ И ТОВА Е!

На мене ми прави впечатление, че в този конфликт въобще не се споменава "сирийска национална армия". Тя беше единстената съпротива на тези същите ИД (до преди 6 месеца борци за демокрация с/у тиранина Асад) Те сега от страни ли гледат или просто изоставиха тоаи регион от страната си на произвола!? Тук има нещо много гнило в тази история и докато за една Украйна да речем, има начин да се види конфликта от срещуположни точки, тук такъв няма...

То май такава няма вече или ако има е на нивото на БА. Последно ако не се лъжа защитаваше Багдад....

е нали доларджиите се намесиха,не трябваше ли вече да е приключило всичко с победа на доброто?

Тия си играят на стражари и апаши......40 миномета като от тях по улиците неизбухнали:))) Тия заря ли си правят или водят война..... Журналята,може би един на 10 000 не избухва....

:) Кой да превземе Босфоря?? Еех ако беше тука Подводницата. Ама я нарязахме на скраб вече. И Самолета - и него го приготвяме,

"скраБ" е средство за почистване на кожата чрез пилинг, а "скраП" е общото наименование за отпадъчен метал.

dobrin

булгарите

ако ислямистите сревземат и част от турция,дали ние не мозем да превземем босфоря?

Играта е съвсем друга. Америкосите както и Ердоган потриват ръце, че кюрдите са избивани. Това е грозното, НА думи защитават цивилизацията, всъщност избиват несъгласните. И някои дори вярват на това - 'съгласните' и послушните. Това е замисъла - ако си представяш света като нещо различно от капитализъм или джихадизъм - явно не си 'изгоден' да си жив. Ей страшно е там, не е за бъзикане.

Паисий

така е, Играта е сложна и скоро няма да има развръзка там. Турция и САЩ играят опасна игра. Халифатът ще тормози доста време всички в региона.

гледах снимки от Кобане и войната много е страшно ,деца войници и жени с полите и роклите , безпомощни старци дигнали ръце към небето ..ужаси без край.. доста са близко до европа и българия

А колко балистични ракети Точка са паднали в Донецк вчера. За минометни снаряди дори не питам.

Турската анархистка група се бие на страната кюрдите в кобане. Наричат тъпаците от исис - ислямски фашисти.

Ако джихадистите превземат Кобане Болен Пидероглу да си приготви вазелина дето Местаноглу му подари!

Пък ако Путин се намеси, то тия от ДПС-то ще им натъпчем анално свинска мас наместо същия този вазелин!!!

Родните т.нар. "православни патриоти", дето пребиват бременни жени не са много по-различни по манталитет от садистичните ислямски диваци!

Вие в час ли сте? истински християнин не посяга на друг човек, ако не защитава семейството си. Богохулството не ви издига в очите на Бог със сигурност.

Едните взели Кобане. После другите взели Кобане. На другия ден пак едните взели кобане. Следобед - другите. Кога ли най-сетне ще иде горският да ги изгони?