Заради съмнение за салмонела изтеглят яйца от магазините

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегля от търговската мрежа кокоши яйца от Полша заради съмнение, че са заразени със Салмонела Ентеритидис.

Обратно в новината

Коментари - Заради съмнение за салмонела изтеглят яйца от магазините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой казал, че има съмнение, че имало заразени яйца, защото някой си в Холандия пипнал салмонела. Ама дали е точно от тия яйца няма никакво доказателство. Тия от БАБХ не смеят да направят изследвания на 1000 случайно подбрани проби, ами направо гледат да се влючат в хора. А то цялата работа е доста политическа, защото цените на полските яйца са доста по-ниски...

Абе Малоумници! от БАБХ, кажете под коя марка са се продавали яйцата!! ОТ къде да знам какъв е номера ако съм ги изял вече!?

Малко е встрани от темата ,но Полша от няколко години си играе с огъня,въпреки сериозните предупреждения на комшията си от запад. На свой гръб не внася ,а отглежда ГМО култури.Аз съм против някоя чужда държава да се меси ,но когато е за здравето и особенно когато предупрежденията са от специалисти 1 в света съм за.

СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ! ПРЕДЛАГАТ СЕ: ЯЙЦА СЪС САЛМОНЕЛА ОТ ПОЛША, МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА ОТ ФАЩ, ГМО ПРОДУКЦИЯ ОТ КАНАДА И МН.ДРУГИ ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ! ДА НЕ ЗАБРАВИМ И НАШЕНСКИТЕ - С РОГА И КОПИТА!!! ЯЖТЕ И НИКАКВА СЛАНИНА!!!

земеделски производители произвеждат ........ калифорнийски червеи по европрограми. Представяте ли си абсурда, в който живеем и който ни натресоха и продължават да ни тикат в грешната посока на затриване на народ и държава ?

""Бързо предупреждение'':))))когато българите са ги изяли и нашите лапачи в многобройните институции не са спазили изискването че се пуска в търговската мрежа храна ПРОВЕРЕНА преди това в България...

Ин Ян 18 октомври в 16:47 ДОБАВКИТЕ В ХРАНИТЕ ЗАСТРАШАВАТ ЗДРАВЕТО Чукнете това и вижте какво ядете

Трябва да изтеглят и всички салами от магазините а не да тровят децата ни

Какво ли не ядохме, какво ли не пихме през всичките тези години на тази пуста демокрация. Как така при развития или не толкова развития социализъм, имаше контрол, не можеше да се случи това?! Какво правят онези от многобройната армия-тунеядци от БАБХ?! Как така сега е установено, че се заразени, а не на митниците, преди да бъдат пуснати за консумация на клетия български потребител?!А и едва ли България има нужда от внос на яйца... То има големи интереси-питайте т.н. Пилето - той знае. Знаят и онези дорри хора от митниците!

Стига сме внасяли селскостопанска продукция от Полша. Ние сме на юг и имаме по-добри условия и земя. Само управлението да не е толкова продажно и чуждо поклонническо.

Ами така се получава, когато големия брат/господар/ ни нареди да станем полска губерния. Срам ме е от днешните политици, без значение от разцветката им!

Ами заминавай за Русия, там яйца така или иначе няма!

Абе как може да си толкова заблуден!Такъв ни го набиха с тези санкции,че тепърва ще си патим.Нали всички се кефеха-мен кво ми пука за българския бизнесмен,аз нали ям евтино от Полша.А през това време Руснаците си увеличават производствените мощности.За ,,Продоволствена програма на Русия за 2013-2020 г" чувал ли си нещо?А знаеш ли,че производителите на оборудване за животновъдството в Германия,Холандия ,Дания и т.н.не могат да смогнат да изпълняват поръчките на руснаците.Които не ги интересуват ,,щастливите кокошки" и ..веселите прасета" и монтират традиционно,изпитано и изпипано оборудване/и по-евтино съответно/.И ще дойде момента,в който ще паднат санкциите,ама руснака вече няма да има нужда да внася свинско и пилешко.Е те тогава ще стане интересно.

Да не хвърляте яйцата, ей! Дайте ги на мигрантите и ще видите, че нищо няма да им стане!

А защо внасяме яйца от Полша? Защо не се стимулира родното производство? Вместо тия пари дето ги даваме на Полша за яйца, може с тях да се стимулира българското производство! Няма кокошки в България ли какво? И климата ни е по хубав, и природата, и почвата, и кокошките ни.

На никой не му се работи по тия земи и затова си купуваме вносни яйца!

Бай Стояне, и българското производство на яйца се стимулира от държавата.Но при поляците субсидирането е непряко ,много по-голямо и полската държава много-много не се вглежда в регламентите на ЕС,които ограничават държавните помощи.Иначе как един килограм охладено пилешки месо ще се продава на едро от поляците за 93 евроцента в момента.както и да го смятаме,в България цената на която идва е около 2,10 лв с логистиката-за килограм.Айде иди си купи за 2,5 лв. за килограм охладено пилешко.

Ами що купувате вносни яйца от големи вериги?!? Аз купувам винаги бг яйца от фирмените магазинчета на производителя.

Както са тръгнали работите, ще се окаже, че ембаргото на Путин е най-добрата ваксина срещу редица болести внасяни от Европа.

По стара българска традиция ще има болни от салмонелоза , но няма да има виновни.

Благодаря ви, братя поляци!

Яжте яйцата на агент гоце, овчаров, петков, боко и останалите тарикати, които ви натикаха в блатого.

България стана пезар за вредни стоки

Нека българския потребител да свиква , че като дойде и СЕТА, тази салмонелоза ще му се види като фин млечен шоколад, защото онези храни , които валонциите не ги искат , предизвикват дълготрайни генни изменения

Това полската ембаргова земеделска продукция ли е? Тя цялата е такава.

С всякакви храни тровят не само яйцата колбасите са пълни с кви ли не боклуци човек не знае какво да купува най добре си е на село ти да си го произведеш ама вече няма такъв филм всичко у унищожиха домати от Полша познавам я добре климата не добре за домати безобразие с тази хубава наша земя я превърнахме в бунище жалка картинка сме

ГЕРМАНЕЦА ОТ БИЛА И КАУФЛАНД , АМЕРИКАНЕЦА ОТ УОЛМАРТА .... ЩЕ ГЛЕДАТ ВИНАГИ ДА КУПЯТ НАЙ-ЕВТИНИЯ БОКЛУК , А НЕ НАЙ-ДОБРИЯ :))) .. И КАТО СЕ НАУЧИШ ДА ЯДЕШ БОКЛУЦИ , -ПОСТЕПЕННО И СЪЗНАНИЕТО ТИ СТАВА НА БОКЛУК - АМЕРИКАНСКО ЕДИН ВИД :))

съветските кокошки най добрите кокошки в света

На кого и как да имам доверие?Иначе ни приканват постоянно да избираме българското.Как да стане като чичковците и каките са сключили и подписали убийствени договори със съмнителни производители и държави.

Ами именно !! Това е полско..избери от БГ

А как да ги разберем, че не са български ? Опаковката която показаха по телевизията е на българска фирма. Никъде не пише, че яйцата са внос от Полша.

ТРЯБВА ДА СТЕ АБСОЛЮТНИ ДЕБИЛИ ЩОМ ВНАСЯТЕ ЯЙЦА ОТ ПОЛША :))) ....

със сигурност полша пробутва яйца от украйна. имало един скандал с украински яйца в израел пак за салмонела

отровни гъби.... яйца със салмонела... сега ябълките им са наред на поляците... браво на санкции, че сега европа си консумира свои продукти

Сега тези неща ги съобщават,но след подписването на СЕТА и ТПТИ забравете да ви съобщават такива неща!!!!

Никога на купувайте яйца от Хранс Комерс ( не знам дали ги има извън София) ! Там редовно подменят срока на годност. Най-фраширащо беше предо две години лятото. Видях пъппъдъчи яйца на добра цена и понечих да взема, но ме спря срокът на годност, изтичаше след два дена. Бяха от Полша, имаха и кокоши, но не знам защо ги предлагаха само на кори от по 30 броя, и на тях им беше след два дена. След 2-3 дена отново бях в магазина и останах изумен. На същите пъдпъдъчи яйца им бяха залепили лепенка върху срока на годност с която го удължаваха с още един месец, кокошите ги бяха извадили от корите и сложили в пликчета по 6 броя също със срок на годност след един месец. И всичко това в най-голямата жега август месец!

Бъдете ВЕГАНИ и нито салмонели, нито хормони нито антибиотици и тем подобни чудеса на химията не ще Ви притесняват. А и по-малко кашони и мухлясала карантия ще ядете!

И ще се храните с пестициди/хербициди, инсектициди/ и консерванти.

Викаш, по-добре с раундъп да се храним, от колкото с антибиотици и салмонела.

..ти си железен.Ако вярно два пъти си преболедувал от салмонелози...ми браво на теб.Щото тука има един определен процент смъртност,е,не е голям,ама го има.А и пораженията върху организма не са малки...

На това му се казва - кой ми сра в гащите :). Ето защо в тази джунгла е най- добре човек да отиде до първото село и да си вземе каквото му трябва директно от производителя. Всички ме упрекваха, че стоката им не била проверена, а както гледате най- големите ментета са в магазините. От 4г. си консумирам домашни яйца и салнонела не ме е засегнала. Да му мислят хората с "проверената" стока :).

Алелеее-чак сега се загледах в кода-ми той производителя е най-големия в Полша бе...На код 3PL30221304 отговаря Fermy Drobiu "Woźniak" Sp. z o.o., 63-900 Rawicz, Żylice 35a -капацитет на фермата-1 252 944. На 3PL30221321-отново-Ferma Drobiu Daniel Woźniak 63-900 Rawicz Żylice 35 a-1 161 600 броя кокошки.И да цифрите са верни,става на въпрос за над два милиона птици в тези два обекта.И тази информация е актуална към 16 часа на 25 октомври...

В БЪЛГАРИЯ СТЕ ТЪПИ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ КОКОШКИ :)) .....

Нали сме в глобалното евроГЕЙско село - няма граници, няма контрол. А като прочетеш на етикета полша и веднага е нужна дезинфекция.

Какви яйца ядем? -Яйцата от фермите са с маркировка с код 2-подово или код3-клетъчно.При тези два кода,носачките са натъпкани в клетки и никога не виждат дневна светлина.В тези условия птиците линеят и бързо умират,затова в храната им се добавят големи количества антибиотик,рибено и костно брашно,хормони,оцветители и генномодифицирани организми.Яйцата с тези два кода ядем всеки ден. -При много по-добри условия живеят свободните кокошки /код1/,движат се на открито,имат гнезда.Дохранват се с фуражи и им се дават мин.количество антибиотици. -Яйцата с/ код 0/,са от органично производство.При тях не се използват никакви медикаменти,защото растат в естествени условия,имат достъп до свежа храна. Някой да е виждал в магазин този код?Виждал съм на опаковката картинки с поляни и кокошки -щастливи,а кода е 2 или 3.Пълна измама.

Ти си толкова биолог, колкото аз съм космонафт. Пълен неграмотник, който подвежда хората с глупости, които нямат нищо общо с истината.

Ако те интересува влез в гугъл и напиши "СЪВЕТИ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА НА ДОБРИТЕ И КАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ"Когато се запознаеш ще разбереш кой е неграмотник.

Глупости,глупости,глупости...искаш да кажеш.че тия,дето си щипкат тревичка навън ей така,леко ги ,,дохранваме" с малко фуражче и те си снасят ли,снасят.А това за рибните и трупни брашна ме уби...Шматка си ти,а не биолог...

Прочети"СЪВЕТИ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ДОБРИТЕ И КАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ"в ГУГЪЛ.Не ми се спори с неграмотни хора!Или искаш да научиш нещо повече от спора или не.

Полските домати и ябълки не само, че са безвкусни, но и миришат на лекарства. А няма по-плодородна и богата земя от българската (чернозем), но Бог дал едно, взел акъл и т.н.

Била е и такава нашата земя.След Чернобил вече не е.Къде мина радиационния облак,къде падна силния дъжд и с какво се напои земята ни?Защо е този бум на ракови заболявания и костни изменения?Още не са минали 70 год.за пустият разпад.Всичко е вредно,даже и т.н.екопродукция.

Казваш Полша е на 10 пъти по-голямо разстояние от Чернобил и изобщо не е засегната. Я поогледай картата и помисли пак.

Скоро очаквайте кокоши ГМО яйца от Канада. Много Убави и още по-безвредни. Ако ги насадите ще се излюпят хомо птеродактилчета.

Разрушихме с.с. , за да купуваме боклуците на други страни. "Държавата лош собствненик" - най-голямата лъжа на мутренския преход.

Цялото ми семейство повръща преди 10дена точно от яйца :(

Скоро ще плюскаме канадски яйца от ГМО-кокошки. По-големи са от динозавърски.

Чий внос са яйцата. Какво са правили управляващите начело с бай Х. ББ?

Като дойде на власт Радев,ще проверява ли яйцата,още на границата едно по едно.Как не са се сетили с Йотова да включат и това?Бойко е виновен,то се знае!

Има си служби за това, бе байХ. сплескан. Преди 35г. да си се заразявал от салмунела заради заразени храни. Такива случаи не помня.

А що щат изобщо полски яйца в България? Яйца ли не можем да произведем? Можем, но трябва да купуваме на тия американски пачаври ябълките, пълни с химикали, салмонелозните яйца, отровните гъби и прочее гадости. Не купувайте полските боклуци. Моя близка след ползване на полски шампоан оцветител получи алергичен шок и ако не беше навременната лекарска намеса щеше да си отиде. Същото се отнася за всичко полско. Пълни боклуци са.

Можем по самозадоволяването да си отглеждаме по 5-6 кокошчици на балкона,прасенце във ваната,доматки в саксиите.Всички селяни са в София.Селското стопанство беше тотално унищожено още 1990г.

Има достатъчно птицеферми и достатъчно български яйца. Достатъчно е само да спрат евроизродите да ни унищожават както виждаш в случая с внос на гадостите си.

кой е вносителят, контрольорът от ДВСК на границата?

Къв контрол бе,тира си идва директно от Полша в логистичния център на търговската верига или до склада на търговеца с яйца.какво ДВСК на границата те е подгонило...

Да се направи един голям омлет за парламентарната група на БСП.Когато гръмна Чернобил,те ни изкараха под дъжда на манифестация и не изтеглиха от пазара зеленчуците,които ядохме,нито ни предупредиха за опасността.

А защо изобщо са допуснати такива яйца за продажба?

Яжте Салмонела и да не ви пука!!!

Сега да не се окаже, че някои щастливи, слънчеви, свободно отгледани български кокошки са снесли яйца с печат PL....

Поздравленя за Дир.БГ! Страхоно е, когато има конкрето показано как да проверя дали имам закупени яйца от съмнителните доставки от Полша. Моите се оказаха бългаски. БЛАГОДАРЯ!

От същата партида съм купила яйца в ПРОМАРКЕТ на ул.Опълченска с/у 7-ма поликлиника.

Надявам се, че си измисляш. Или просто си някакъв рекордьор по салмонела по Татово време! Тикве, има и други хора, които като тебе са расли през 80-те и знаят какво са домашни кокошки/яйца...

Търговците купуващи яйца и други боклучави продукти от Полша на съд и в затвора. С тези яйца заразиха децата ни от столовете в училищата и детските градини. Ако детето ви не е добре, не се чудете...