Земетресение удари Япония в района на АЕЦ Фукушима

Трус с магнитуд 5,6 бе регистриран в Североизточна Япония, недалеч от атомната централа Фукушима, предаде АФП, позовавайки се на японския Геофизичен институт.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение удари Япония в района на АЕЦ Фукушима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искам да питам зеления колега по-долу: все ни обяснявате, че не сискате руски проекти, а искате проекти на ес и сащ. ами хубаво! само, че- къде ги тия проекти на ес и сащ? а, да -забравих митичния газопровод от Катар, който ще ни избави от руската недемократична газ, само още малко да свалим кръволока Асад и да превърнем Сирия в поредния ислямизиран бантустан тип 'демократични Ирак и Либия'.

Най-голямата еко катастрофа се породи от разрушаването на АЕЦа във Фукушима. Потърсете "Pacific Ocean Warned Will Turn To Blood After Japan Nuclear Disaster Breaches Gates Of Hell" В края на януари част от защитната обвивка на централата се е продънила и нивото на радиацията е скочило до 530 сиверта. При 10 сиверта хората умират до 1 седмица. Отприщени са и огромни количества радиоактивна сяра, която от своя страна е храна за червени водорасли, завзели вече 1/3 от Тихия Океан. В резултат на растежа на водораслите, кислородът изчезва и всичко живо наоколо измира.

Сега японците ще използват случая да изпуснат малко радиоактивна вода от фукушима уж от земетресението

А на теб ще ти я бутилират за нощното пиене селски бунак.....напредваш стабилно в класацията за най-голям идиот тук

Вижте какво става по света, а малоумниците тука искат да строят допотопни руски ядрени самовари. Виж ако е от нашите партньори от ЕС и НАТО със модерни безопасни екологични технологии тогава би могло да се помисли, но пак като цяло аз бих бил против.

Ами Япония доколкото знам не е строила руски АЦ, пък е също близо и има дослук с американците. Та кво шъ каиш? Тролиш човеко, за центове.

Абе Кончита, най сигурните ядрени реактори в момента са именно руските. Това го твърдят експертните комисии на Cименс и др. западни институции. Ходи да спориш с тях.

Зелена празна кратyна си ти!

murena

" модерни безопасни екологични технологии" - кои това? френските, които гърмят често често ли? Или немските, дето ще ги затворят всичките до 2022? Моля за уточнение кои точно АЕЦ в ЕС са безопасни, екологични и какво беше още

Че то тези във Фукушима са американски реактори. Аварията там се оценява от същата категория като Чернобил. Иначе по света е имало още доста такива (15-20), но не от такава сила. Не малко в западна Европа (Великобритания, Франция, Белгия и други), но най-много в СССР и САЩ.

Другият въпрос който възниква е, каква е алтернативата? Слънчевите панели зимата ги няма. Точно когато ти трябва повече ток липсват. Не е ясно дали направата им и това да заемат площи с тях, може да се нарече екологично. На въглища е супер мръсно. На язовири има различни негативни последици. Първо трябва да залеят територии с вода. Има риск от заливане, суша и други неща. Принципно мислят друг тип ядрена реакция без радиация, но така и не са го докарали до ефективен резултат. Все пак адрените реакции трябва да са най-директно производство.

''Земетресения с магнитуд 5,6 по Рихтер погали Япония''

Ако тук удари такова земетресение не ми се мисли какво ще стане...такова е било преди доста години във Вранча и един блок в Свищов слезе няколко етажа по надолу а ако е тук.......срещу нас да тичат тия жълтури не можем да ги стигнем

Путин е виновен!!!!

В АЕЦ Фукушима-1 не е са регистрирани аномалии? Никакви аномалии няма, обичайните количества радиоактивна вода си текат в океана...

явно ти си един от тия които през 86-та г. си зобал марулите след аварията и от тогава не си в ред но.....братята ти са виновни така,че като лудите си оправдан