Северна Корея изстреля балистична ракета от подводница

Северна Корея изстреля днес балистична ракета от подводница, намираща се недалеч от източния й крайбрежен град Синпо, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея изстреля балистична ракета от подводница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А си спомням, как всички се подиграваха на северно корейците, те може да са всякакви...Но успяха да напреднат с огроми крачки, и то в такава високотехнологична сфера, като ракетните технологии!!!!! Лудите крави ще се замислят не един път и два пъти, преди да нападнат Северна Корея..Защото, може и да последва ответен удар на възмездието!! И да превърне градовете по Западното Крайбрежие на Краваристан в радиоактивна пепел!!!!

Господарите ти фалираха, мишок..

Забелязал съм, че глупавите се имат за умни, а ненормалните за нормални. И все се чудят на останалите, все били недоразбрани, непопулярни. Та така и с теб..

Голяма радост ако безработните пицеяди на атака ти налепят плюсове - направо са снимай с ДИРа и окачвай гордо на стената!

Тука няма хибридни войни, няма ала бала. Глави и ракети хвърчат. Обама, сигурно вече спи в бункера в Колорадо спрингс.

До дада и останалата проамериканска измет!що врещите на умряло бе що се насрахте от една "гладна и технологично изостанала"Северна Корея???

Дилетантите в областта на икономиката, упражняващи тук неумението и незнанието си непрекъснато подхвърлят, явно напълно митичното и магическо за тях понятие БВП. Много добре би било, преди лекомислено да го споменават да придобият поне лека представа за същността на този показател и значимостта му като икономически индикатор.

Поздравления!Също считам,че т.н.БВП е фалшив показател.Манипулациите с този показател противоречат на логиката и здравия разум и обслужват само привържениците на меркантилното мислене .Как напр.да се обясни едновременното съжителство на държавен дълг и БВП с еднаква големина!?Преди години може да е имал някакъв смисъл,но при съвременните условия БВП не показва почти нищо!

Едва ли си завършил Harvard или LSE - надуваш бузи като бивш партиен секретар.

КНДР е напълно суверенна Държава ! И има собствен подводен флот от около 80 подводници ! Има Ядрено оръжие ; собствен космодрум ; собствени ракети носители и собствени спътници ! Има даже собствена операционна система за настолни компютри , което я превръща във Втората и единствена такава Държава след САЩ ! За сметка на това , в КНДР НЯМА негърски и други ГЕТА ; няма терор ; няма безработица ; няма бездомници , а икономиката на страната Е 100 % автономна !!! Така , че плюйте си колкото искате ...

Ха-ха. Е пък ние си имаме собствен АЕЦ. Собствена ОС - StotinkaOS и собствен лаптоп Правец, както и собствен смартфон правец, както и множество фотоапарати, МР3 и т.н. В КНДР няма терор, там само избиват до 9-то коляно. Няма Гета, просто цялата държава е Гето. Икономиката е стабилна, като дори получават помощи от храна заради измиращото от глад население. А вие мажете колкото си искате.

Шорошоидни вълнения - въх божке, камунизите от Пхенян ще ни трепят. Споко, Ким просто се бъзика с вас. Вчера жена му се е скарала: "Защо плашиш тези сиромаси? Малко ли бомби гърмят в Брюксел, Париж, в Ню Йорк им сринаха центъра, заливат ги вълни чаршафлии? - Да, скъпа, права си. Ама хайде още един път? Обещавам за последно!"

На Ким жена му отдавна се отказала да търси каквото и да е между пластовете сланина..

Не са решили, не са я смазали! Езък само за цивилните невинни жертви

Всички тези въоръжени до зъби страни са много нервни нещо когато съседите им си правят опитите. Все едно Сверена Корея ще тръггне да напада някого с ракети или без.

Вече го е правила веднъж.

Поради липса на теми за Путин и Русия меките китки се опитват да си заработят мизерния надник с малоумщини в тема за С.Корея. Дали обаче отАзБ ще им подхвърлят грошовете или тракането по клавиатурите ще е нахалост?

никакъв шанс нямат срещу твърдите китки на елитната група Атака SS (соло-сексуалисти)..

България - БВП 70 милиарда долара при население 7,3 милиона- Бре мама му стара! Падат се по 70 000 долара на калпак! Аз, жената и двамата сина - 4х70 000 = 280 000 долара! Къде ги раздават?

никъде не ги дават! трябва да си ги изработиш! дано децата ти са по кадърни от тебе!

Тъпото си е тъпо. Затова се занимаваш с рубли, щото не можеш да смяташ. Пак смятай, ще ти помогна: 70 млрд / 7,3 милиона = ?

ти къде си учил математика?? като гледам как смяташ, няма кой да те наеме на работа!!

учила е у Факултето.

Че не може да смяташ е факт. БВП е 10000 долара на калпак. И като се има впредвид че 10% държат 90% БВП, за теб остават 1000 на калпак и като икономически активни на теб и жена ти (и колкото си искаш деца) се полагат $2000. За двете ти деца, като на бъдещи длъжници дават по $300. Но БВП си е чиста измама. Ако един произвежда краставици и ги продава, то това е 2лв на килограм БВП. Ако си направи фирма, дето арвндира земята, фирма дето произвежда краставицата, фирма, която е изкупува, фирма, която е купува от борсата и я продава, и сложим и фирмата, дето дава магазина под наем, трябва да броим краставицата 5 пъти и БВП става 10 лв. за краставица, ама тя краставицата си е една, само хората на краставица са повече или което е същото краставиците на калпак са по-малко. БВП е критерий за това, което смуче държавата като данъци и което другите могат да смучат като външен дълг.

Отлична новина.

Севернокорейските маймуни пак са си играли на войници. А нашичките червени маймуни примират от кеф. А бе маймунска им работа. Липсват им 3-4 милиона години, докато достигнат човешката раса.

си примат, по пътя на "еволюцията за човешката раса", соросопитек.

Не знам какъв съм, но със сигурност не съм: ТЪП КОМУНИСТ; ТЪП СОЦИАЛИСТ; ТЪП РУСОФИЛ; ТЪПА МУРЗИЛКА; И нямам дебилни мечти да дойдат сибирските маймуни, за да ме "освобождават" за "трети" път.

да се каже ясно и всеки да го знае, че ФАЩ са най-престъпната държава, която е съществувала някога на Земята, откакто има човечество. Тази държава се управлява от престъпници, за които гласуват овце с промити мозъци. Всеки, който слугува или се съюзява с американските престъпници, е също престъпник. Това се отнася и за нашата престъпна сган, която ни направи колония на престъпната държава ФАЩ. Същото се отнася и до престъпниците, които "управляват" ЕС, който в този си вид е проект на ФАЩ.

Защо всички бягат в САЩ, а не в С. Корея, Куба, Русия . . .? Защо американците не бягат на вън?

Хайде бягай и ти във ФАЩ, какво правиш тук?

Тъпоооо, ама много тъпо. Научиха се хората да търсят лек и охолен живот. На запад цоцат от благините на целия свят, а като останалата част от света си поиска своето... Е тогава ще стане мноого интересно.

ФАЩ сигурно са най-престъпната държава. Ама в някой филм или книга. Защото в реалността държава ФАЩ няма.

Има има. Факаните американски щати е държавата.

Че най престъпният режим е бил съветският!Първо на СъветскаРусия където по време на революцията загиват милиони и по късно по времето на индустриализацията( проведена от американски фирми с американски технологии)нови десетки милиони от глад или от репресии!От психопата Сталин чийто бездарни генерали хвърлят под веригите на немските танкове и картечници между 20 и 40 милиона! Огледало на Сталинската политика е Северна Корея където Сталинистки диктатори репресират народа си и го държат в полугладно съществуване докато Южна Корея е една от най чроспериращите страни в света!

Най-престъпната държава е тази която е заграбила най-големи територии и има най-много народности в нея. В това отношение Русия няма равна.

Друго е да избиеш всичко което се намира на завладените територии и немаш грижи?!!! А отгоре на всичко заграбваш територии от съседи. А за съществуването на САЩ вина има Русия, чиито флот защитава САЩ при действията на Британия за налагане на "прорядък" в колонията си. Но евреите са винаги наглеци, още повече, когато са масони.

Очевидно според путлерастията най-важно е да имаш оръжия. обаче малко сравнение Средна продължителност на живота в България - 75 години, Северна Корея - 69 години. БВП България - 70 милиарда долара при население 7,3 милиона, С.Корея - 15,5 млрд при население 25 милиона.

евала, статистика доста често се използва за чиста пропаганда. Направи статистика как беше при Тато, как сме сега, със здравеопазване, земеделие.......

Пти "тато" бяхме толкова "добре", че го докарахме до поредната национална катастрофа през '89-та.

Лесно е. 1989 г. продължителност на Живот 71 г. 2016 г. продължителност на Живот 75,1 г. Това включва всичко, вкл и здравеопазване. При земеделието имаме спад. През 1989 г. е прозведено жито от 5,5 млнлтона 2016 житото 5,3 млн. тона. Т.е няма разлика. При животновъдството определено сме по-зле сега, но сме в ЕС и няма проблем за месото.

Къде ги видя 70 милиарда? За 2015 - 49 милиарда. За 2014 - 56.7. И за Корея си излъгал с два милиарда. Изобщо всичките ти факти са менте.

Не са 25 милиона, а 80 милиона. Как така, българите живеещи в "благоденствие" нямат и 1 милион, а с разни джекатайци става население от 3 милиона. А тези "мизерстващи" корейци, освен, че живеят по-добре от българите, имат производства, които България не може да постигне никога, докато е колония на САЩ. Имат само корейско население, без турци, цигани и всякаква семитска паплач. Ким Чен Ун, не чака мощен Китай да му защитава небето, а сам е направил тази защита действена. Имат висока наука, съгласно техническите постижения които имат и та при ембарго и изолация. Има филм на австралийски журналист за Северна Корея. Гледай го и виж разликата с еврейската пропаганда.

Смешката със 56,7 през 2014 и 49 през 2015 г е напаво уникална. Направо излиза че имаме спад от 15 на сто и никой не го е забелязъл. Trading economics са пресметнали, че БВП на Северна Корея е 15,45 млрд. долара. В Световната банка няма официални данни. Та въпроса ми е как разбра че съм излъгал с 2 милиарда. Очеввидно лъжеца си ти. Но нека да се съгласим и с твойте данни България БВП 50 милиарда при 7,3 милиона С.Корея БВП -15,5 милиарда при население 25 милиона.

Какви 80 милиона бълнуваш, бе крети? Нямат производства? от къде ти хрумна това. Подводниците са стари руски подобрени, ракетите са стари руски подобрени. Колонията Южна Корея сравни със С.Корея тъпунгер и кажи пак НИКОГА. Турците и циганите си ги имаме от векове. И нямат защита на небето. Имат купени някакви установки и толкова. имат ембарго и изолация от запада, но не и от Русия, Китай, Куба, Венецуела и т.н. И кво казваш имало филм пропаганда, който не бил като европейската пропаганда?

яяя, русолюбците станаха и корейцолизци! дами,с толкова любими, има голяма вероятност да станете урус..пии! не че не сте де!

Защо всички бягат в САЩ, а не в С. Корея, Куба, Русия . . .? Защо американците не бягат на вън?

ЗАЩО всички, които избягаха в САЩ вече се изнесоха или се изнасят от там? Абе от колко години вече тече обратния поток, а ти още задаваш въпрос актуален за миналия век. И защо си мислиш,че никой не ходи в Русия?! Просто провери колко милиона емигранти има всяка година и после пише глупости. Аз има колега, който е там вече почти 20 г. и не се връща насам. Познавам и други хора, които живеят там и не се прибират в България.

връща бежанците в американо европейския рай. Стойте си в рая като свиня у блато.

..ех, тия американци! все се "отбраняват" на..хиляди километри от границите на държавата си! 25 000 американски войници правят "отбранително" учение на другия край на Света?? или пък....янките се "отбраняват" в Сирия?? Та така, където и да стъпи американският ботуш, той все се "отбранява"....и забравя да си тръгне. Ами приемете, че Северна Корея отбранително изтрелва своя ракета. Дали пък нямат право, а??

и сега ще сложат в Полша да ги отбраняват още 4200. Абе що все американски военни се мотаят насам натам , а не НАТОвски , като все зад НАТО се крият? И защо ще се отбраняват от Полша а не от Конго например?

Защото Конго лесно могат да я "превземат". Не знам дали имат там ресурси които ги интересуват,но ако има то... повярвай ми да са ги демократизирали досега:) И да кажа че както се очакваше войните вече не се водят за идеологии както досега,а за ресурси.

На тия тоталитарни комуняги в главите им дрънкат все още петолъчки и оръжия.

така е, а в главите на демократите от САщ с най-голямата армия в света, и с най-голям военен бюджет и с най-много бази - има само мир и цветя, нали така?

Американците свалиха доста диктатори, лошото е, че освободените правят хаос в борбата за власт, вместо да си подредят държавите.

Ок,да допуснем че изстрелването на ракетата е заплаха за Ю.Корея и съседните страни.Обаче не е заплаха военното учение на САЩ със Ю.Корея и т.н. Защо мерите винаги с двоен аршин,ако е САЩ то всичко е Ок,ако е друга страна то е/са - Мурзилки,Ватенки,Ушанки,Комунисти,мръсна паплач нямаща какво да яде,чалмосани иранци и т.н Стига де реално гледайте на нещата. Северна Корея си отстоява суверинитета и това е

Защото Северна Кория напада Южна Корея и след това години наред я заплашва. Когато някой те е нападнал веднъж и после се държи агресивно ти как ще постъпиш?

Нещо, не си спомням Северна Корея да е нападала Южна Корея. По същество това е една държава, Корея. Чий хуй търсят евреите от САЩ в Корея? Обясни бе, Дада, а и ти какъв търсиш, нещо си недоволна.

Не може в държава където няма свободни медии хората да избират правилно своите властници, които пък и са само от една партия. Това си е народ под робство.

Много добре знаеш че няма идеален строй,било то капиталистически или комунистически или социализъм,демокрация и т.н Може би човечеството трябва да мине през всичките за да постигне строят който да удоволетворява всички. Относно робството и да избират хората кой да ги представлява ..... хммм тук моье да поспорим и то доста. Дори и САЩ не са толкова светци ;);)

Всичко може, само не може някоя държава да се бърка с военни средства в живота на друга държава. Това се нарича военна агресия или военни действия. Точно това правят САЩ с по-слабите страни. Но на Ким не му дреме за юдеомасоните. Виждате, не ги бави. И започва да ги е страх и все повече ще се страхуват.

Посочи, моля, медия, която да е свободна от собственика / рекламодателя / спонсора си... Поне една.

Както е писал един колега по-долу, ние тук сме надраснали технологичната ера и строим джамии, не подводници, камо ли спътници и балистични ракети. Също така сме надраснали примитивния инстинкт за оцеляване чрез агресия и противопоставяне и залагаме на свалените гащи, чупката в кръста и вазелина пред абсолютно всеки, който реши да намине насам. Изостаналата и умираща от глад Северна Корея има според експертни данни 50 подводници, а военноморските им сили разполагат с около 400 морски съда общо. Грандомания не ги тресе- корабите са малки катери, достатъчни, за да изстрелят противокорабна ракета в търбуха на някой американски есминец или самолетоносач, например;-). Промитите мозъци си мислят, че велика е страната, произвеждаща мобилни телефончета, не тази, която прави високотехнологични оръжия. На хората с поразена от медиите централна нервна система ще припомня какво се случи с нашата страна: нарязохме си мечовете уж да изковем плугове, а накрая работим с плугове /вносни;-)/ за тези, които си запазиха мечовете.

50 дизелови подводници - страшна висока технология. Да не ти се налага да служиш на такава каруца.

Паисий

тогава защо от вашингтон, сеул и токио пищят така?

комунист

Дизеловите подводници са по-тихи от атомните, готин. Руснаците продължават да ги правят за малките морета.

2014 г. Северна Корея е пуснала на вода нова подводница, способна да носи балистични ракети, което се разглежда като още една стъпка в развитието на ядрената програма на комунистическата държава. Това е модифицирана съветска подводница клас Голф". Подводниците от тази серия са познати като Проект 629". Те са задвижвани от хибриден двигател и могат да носят балистични ракети или ракети Скъд". Подводници клас Голф" са били на въоръжение в СССР от 1958 до 1990 година. Смята се, че КНДР е купила чрез чуждестранни компании няколко подобни подводници от Русия през 1993 година.

Във всяка новина за война и жертви четем за САЩ! САЩ не бяха ли демократинч държава зад океана?

Аха. За всяко престъплание четеш и за полиция.

"...четеш и за полиция." Не само четем, а и знаем. Че полицията носи чадъра на мафията и е на втора заплата при нея.

Двете най-велики страни: Русия и Северна Корея. Хвалбата е само с нови достижения във войната. Варварщина.

Абе чувал съм, че в Северна Корея правят хубави шоколади. По-хубави от швейцарските и белгийските...

Драгомир Драганов от Драгоман. Драго ми е. Хората говорят... :)))))

да се похвалят :) Ние с какво ще се похвалим? С трите медала от Рио :):)

Що Северна Корея по добре ли е? Май нямат нито един медал.

Предлагам на всички ентусиасти, въодушевени от военната мощ на Северна Корея и нейната принципна анти-капиталистическа и анти-империалистическа позиция да имигрират там. Със сигурност ще се чувстват добре и на правилното място!

ТРеперете мишкиииии......хахахаха

Високопрофесионалната ни журналистика дава версиите на всички страни - Южна Корея, Япония, САЩ, Китай и пр. само не официалната версия на КНДР. Истината е простичка - КНДР е световна сила и всяка новина от там е от особена важност. Какво означава 500 км. далекобойност? Подводница може да унищожи град в САЩ от международни води. ПРО система около цяла Америка е невъзможна.

Разбирам, че някак си се чувстваш несигурен, а Северна Корея е страната, отговаряща на представите ти за сигурност и защитеност. Препоръчвам ти да се преселиш там, със сигурност ще намериш нужното ти спокойствие...

Чак да удари Америка ми се струва проблематично. И едва ли някой иска това. Но поне може да преговаря от мааалко по-добри позиции, не като нас дето буквално ни ритат вързани на земята.

Браво на корейците. С дупене и целуване на американски задници българите добре знаем до къде се стига.

До средна продължителност на живота от 75 години, докато в Северна Корея е 60 години. До БВП от 70 милиарда долара при население 7,3 милиона души, докато Северна Корея е с БВП 15,5 млрд при население 25 милиона.

Комунизмът не може да съществува без враг. Ако няма външен ще намерим вътрешен - съседа, приятеля, колегата. Всъщност казват ли нещо за подводницата, дали е потънала след изстрела. Иначе 500 км са направо за Гинес рекордите.

Нормално е да има враг, мръсните капиталисти без бой не пускат кокала.

искаш да кажеш че Сащ са добрите в тоя филм ли?

Затова и САЩ имат врагове по цял свят! Все пак те са стожера на комунизма и го пазят по всички континенти! А някои идиоти не могат да познаят елементарните признаци на комунизъм в САЩ!

Този дебелия до кога ще измъчва народа си....Ще ги умори от глад, но изстрелва ракети. Жал ми е за тези хора. Как може един човек да разсипе една цяла държава...Както аятоласите съсиаха ва богата държва като Иран. Това можеда стане или с комунизъм или с религиозен фанатизъм.....

Тях не ги мисли, ами жали нас българите, че капиталистите не само гладни ни държат ами и болни.

Пародия

А ти къде си видял капитализъм?

Не стига,че капиталистите ни държат гладни и болни, ами на всичко отгоре дори и самолети нямаме, за ракети да не говорим.

Ако искаш мир готви се за война....

ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ СЕ СТРЕМЯТ ДА ПРАВЯТ ЖИВОТА СИ ДОБЪР И СПОКОЕН А КОМУНИСТИТЕ МИСЛЯТ САМО КАК ДА ГО ВГОРЧАВАТ.ЖИВОТЪТ Е САМО ЕДИН И ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ГО ИЗЖИВЕЕ ДОСТОЙНО.

А ние след като до 89г бяхме цивилизована страна, защо капиталистите ни я разрушиха.

Не капиталистите, а нашите социалисти я разрушиха след 1989. Най-вече чрез некадърно управление и кражби в колосални размери.

Абе... де да знам. Уж гладни и изостанали. Пък имат подводница, поне една. Успяват да изстрелят от нея балистична ракета, поне една. Успяха да си построят ракета носител, поне една, с която изпратиха в околоземна орбита спътник, пак тяхно производство, поне един.

Е това са технологии от шеисетте години? Общо взето всяка държава може да ги направи. Въпроса е да харчи ли пари за такива неща или да си храни народа. Въпрос на избор. Това не ги прави напреднали. Я виж Южна Корея тя не прави такива неща и според тъпаци като тебе значи са изостанали.

Какво не прави Южна Корея? Барем прочети малко за армията им, въоръжението и собственото им производство. И Япония ли не прави? Освен това, аз гледам от моята си камбанария, а не от южнокорейската, японската или американската. А моята камбанария не разполага дори и с технологии от шесйсетте. Има само два летящи самолета и пет хеликоптера за хубаво време. Има един комплекс БУК и осем танка. В други теми ти лично хленчиш, че имаме нужда от модернизация на армията, а сега си противоречиш.

Вярвай си в каквото искаш, щом ти действа успокояващо и позитивно-зареждащо.

Ако им видиш здравеопазването или храненето и там са доста напред. Макар че много зависят от циклоните. Но здравеопазването им си има всичко и са една от най-здравите нации след Япония, а и са доста по-млада, нямат демографска криза нито спад на фертилността. След като затлъстелия им секретар дойде на власт разработиха здравна програма за оптимално тегло и смъкнаха доста риска от затлъстяване и недояждане. Рано е да се каже какъв дългосрочен ефект ще има, но американците могат само да цъкат с язик. За тези работи разбира се няма да можем да прочетем по вестниците цензурирани от чичо Сам.

Една ракета е заплаха, а учения на 75 000 военнослужащи - не?!

Съдейки по обективната ни журналистика, която нищо не манипулира, както и тази в световен мащаб, за която пък думата медийна манипулация също не съществува, заявявам, че вярвам на всяка дума, както за написаното за "мизерния" живот в Северна Корея, така и за балистичните им ракети. Изобщо, вярвам на всяка една дума публикувана в медийното пространство.

Прекрасно! Ходи и имигрирай там. Има доста хора, които са посетили Северна Корея, и тях никоя телевизия не може да изманипулира за видяното със собствените им очи.

Ти изобщо схвана ли какво искам да кажа в коментара?

добрият комунист е мъртвият комунист!! Смажете глданите психопати!!

там не са комунисти бе. Отдавна се отрекоха от Маркс, Енгелс и Ленин и си следват тяхното ЧУХЧЕ! За сметка на това САЩ спазват плътно всичко, което Маркс е писал. Ако искаш да трепеш комунисти трябва да започнеш от Вашингтон. Друг е въпроса ,че си кух като празна водоноска и не познаваш и различаваш комунизъм от други идеологии.

Точно така -иначе ще бъдеш унищожен и надупен като нас.

ПРЕДИ ГОДИНИ КАТО СИ ИДВАХ НА ВХОДА НА СОФИЯ ОТКЪМ ЦАРИГРАД МУТРИТЕ СТРОЯХА КОСОМОДРУМА НА ДОГАН ... ЩЯХА ДА ИЗСТРЕЛВАТ ДЖАМИИ ОТ НЕГО В КОСМОСА .. ПОСТРОИХА ЛИ ГО ?

БЪЛГАРИНА Е НАДРАСНАЛ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ЕРА И Е ВЕЧЕ В ЕКО ЕРАТА :))) ... ПО НАШИТЕ МАГАЗИНИ ИМА САМО БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНИ ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ КОИТО ГИ ПРОИЗВЕЖДА ПОЛСКА ФИРМА :)

Изчакайте още малко - майката природа си знае работата, нещата ще се оправят като се гътне лидерът я от мазни храни, я от инсулт, я от някоя страстна млада другарка.

"Ракетата е изстреляна рано тази сутрин и е пропътува около 500 км," - не се ли пише прелетяла или само гугъл преводач ще ползваме ?

Имат балистични ракети, ядрено оръжие... Диктатура, а никой не ги бара за нищо. Виж Садам, Кадафи и т.н къде по нормални ги разпардушиниха. Значи все пак правото е в калъча!

В Северна Корея няма петрол ..

те не барат долара и затова и тях не ги барат.

Някои си го барат, даже и трупат

Омръзна ми да чета призиви на проамерикански неуспели отрочета да препоръчват,когато нямат други аргументи,да ходим да живеем в Русия,Южна Корея,Сирия,Китай,Иран,Турция и къде ли не на другия край на света. А ВИЕ УВАЖАЕМИ ЗАЩО ОЩЕ СТЕ ТУК А НЕ СТЕ В САЩ ,ИЛИ В АНГЛИЯ,ИЛИ В ЮЖНА КОРЕЯ??? Защото сте некъдарни за работа и живот в тамошните жестоки конкурентни условия и нямате нито необходимата квалификация,нито достатъчна трудолюбивост,нито ви искат там да им ядете социалните фондовете като така наречените "мигранти".И понеже подсъзнателно си го знаете бързате да скриете своята неспособност като натрапвате на другите да идат там където изобщо за вас е недостъпно!

Над 2 млн. българи се изнесоха в САЩ, Канада, Австралия, Западна Европа и изобщо в нормални и цивилизовани западни държави или такива, които следват техния модел. Никой не емигрира в Северна Корея, Куба, Венецуела или някоя друг соц кочина. А най-голямата шизофрения и наглост е българе, живеещи на запад в западния стандарт и ползващи всички благинки на запада да го плюят и да казват колко хубаво било на изток при комундетата. На самите комундета децата им учат и живеят на запад. Самия кюфтак, ръководител на Северна Корея Ким чун мун и учил на запад (Швейцария). Кога шепата соц чугуни ще разберат, че българинът не иска повече соц мизерия и кочина и диктатура, а нормално, цивилизовано и демократично управление и развитие??

Че ние до 89г имахме нормално и цивилизовано развитие, но мръсните капиталистически боклуци ни го развалиха.

Мъкъ,мъка.Тия толкова са зле ,че нямам думи.Да ама не.Това е само в нашите представи и в промитите ни мозъци.Зомбират ни от всякъде и не виждаме хората какво могат.Те си правят ракети,спътници и т н а ние Европейците една фиба не можем да направим.И това внасяме от Китай.

сега си зомбиран и с промит мозък, но ако живееш 3 месеца там и оцелееш ще се върнеш истински реалист

А ти кога се върна от там?

Моля соросчетата да си отбележат, че Северна Корея въпреки наложената и изолация от останалия свят САМА си прави: - собствени атомни бомби - собствени ракети - собствени подводници - изстрелва собствени сателити Вярно е че за разлика от южната си съседка не произвежда масови домакински уреди като съдомиялни машини и климатици, които са пазарни хитове. Но технологично започва да я задминава. При това изцяло на собствен ход, без никаква чужда помощ.

И СССР строеше атомни ракети и подводници, докато накрая се разпадна. А по-голямата част от населението му некакси избра пазарните хитове, вместо въоръжението му. A севернокорейците пък са щастливи, нахранени с половин купичка ориз и доволни, че и днес не са ги разстреляли. Да мизерстваш и да няма какво да ядеш, но да се радваш на дрънкането на оръжия- колко тъп трябва да си!

ТЕ И ЗАВОД ЗА СЕВЕРНО-КОРЕЙСКИ ТРАКТОРИ И КОМБАЙНИ ИМАТ :)))) ... ПО СИ-ЕН-ЕН АМЕРИКА ДАВАТ ФИЛМЧЕТА И ЗА ТАМ :)))

LeGrandTulup

Съдомиална машина и сешоар и в Зимбабве могат да сглобят. Но за другите неща се искат високи технологии.

От написаното излиза че русия е наложила изолация на северна корея. Що така? Исти ата е чв СК сама се изолира. Между другото, на севернокорейците както и на руснаците не веднъж е оказвана помощ под формата на храни от соросоидна Америка.

Гогата

Царевица ли им кихат? Щото и за я помня. Както и американски пилешки бутчета, жена ми ги купила евтино - ядох веднъж. И сега ме е яд, че не я бих.

Червените мекерета сте много тъпи. Какава изолация, че и сама, като може да си другарува с Куба, Венецуела, Русия, Китай и т.н. Единствената изолация е, че не им продават съвременни заводи и оборудване западаните държави. Но пък им давата милиони тонове храни. Сама! Руснаците им дадоха ракети още по времето н аСССР и ги обучаваха. Ракетата им е развитие на съветска такава. Подводниците също, а нищо чудно и за атомната бомба руснаци да са им помогнали. То и в Интернет от десетилетия има инструкции как да си направи атомна бомба. Само ти трябва обогатен уран. Начините му за събиране са много.

ЮЖНА КОРЕЯ РАЗПОЛАГА АМЕРИКАНСКО ПРО КОЕТО ДА ПРИХВАЩА КИТАЙСКИТЕ МБР ... А СЕВЕРНА КОРЕЯ ВНЕЗАПНО ПРАВИ КИТАЙСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН СКОК В ПОДВОДНИЦИТЕ :))) .... КОГА В МУТРИСТАНА ЩЕ ГИ СТИГНЕТЕ СЕВЕРНО-КОРЕЙЦИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНО ????? ДАЖЕ И ПОДВОДНИЦИ НЯМАТЕ , КАМО ЛИ СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО :))