Коментари - Иззеха над 200 кила месо заради опасност от африканска чума на Дунав мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100кила, 200 кила -- чума.

Бря, аз пък да не знам че през Дунав мост та право в Африка...и обратно та чумата стигала до нас и то не каква да е ами африканската...

В Румъния хората не знаят, че има чума в страната им, може би защото ГЕРБ не ги управляват. Тотална простотия която е вече извън разумно допустимите нива. Това ни управлява.

Ще има с години да дъвчим месо от евтаназирания добитък било в "колбаси", било в каймички тип "народен", било в кюфтенца с бял сос бешамел и други консервички, пастърмички или каквото там ни подхвърлят.... Така и така ще се мре, поне да намалят цената им като за последно! Щом могат да ни предлагат някакъв бълвоч тип "сирене", защо да не могат да пишат, че отговорността си е наша? Кончината ще донесе дългоочакваното избавление за много хора.

Хайде сега утрепайте и всичките свинеферми!

Призовавам журналистите да се явят отново на приемен изпит и матура по български език. Толкова елементарен език в заглавието... Уви цялата държава е в това положение , елементарни хора навсякъде...

пенке ле пенке , що се върна , сега ще те затазят с луда крава за да вземат некой лев за кожата ти

ВЪРВИ АКЦИЯ НА ГЕБ .... ДА ПОКРИЕМ ГУВНАТА В СТРАНДЖА С ГУВНА ОТ РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА :))

Ако погледнем обективно на нещата - нашите селтаци са едни от най-простите на планетата. Достатъчно е да се видят условията, в които се гледат животните. Добавете и порядъчната простотия и недоразвития мозък и някой нормален човек би ли си помислил, че тези селтаци знаят що е това животно "здравно-хигиенни изисквания", па хеле да ги спазват? Има ли някой глупак, който да вярва на това? Затова и не ги съжалявам, задето реват. Всеки, който почва някакъв бизнес е длъжен да е запознат не само с благинките, но и със задълженията и рисковете! Най-вече задълженията!

Нинова, спаси прасетата,ма....

ДИР,моля Ви при подобни случаи поканете някой по-така учен да обясни на хората за какво става въпрос ! Живея повече от 20 г в Африка,и за подобна чума за пръв път чувам ! Не казвам ,че няма - нито съм свинар, нито ветиринар ! А сигурно и африканците не са чували . Уважавайте малко хората ,които Ви четат ! Или нарочно пускате подобни бисери, да гледате сеир ! Не се правете на обидени, но понякога пусканиците Ви , чупят всички рекорди по тъпня и логика ! Работата ми изисква всяка година да преминавам подробен медицински преглед. Моля организирайте нещо подобно и за Вашите списвачи!

Днес слушах един ветеринар доктор Пасков,който обяви,че тези зарази по животните като шап и други, започнали да идват в БГ след демокрацията. Африканска чума до сега не е имало. Както са я почнали ще пуснат ебола похората в БГ.

Шило

Граничарите си оправиха мръвката за месец напред

Шило

Граничарите си оправиха мръвката за месец напред

на моите деди.

точно така брат, теб те е пипнала руска треска и си пътник :)

Пише се килограма не кила! Няма мерна единица кило/кила, вяра и тем подобни. Кило е степен равнозначна на 1000 от нещо Кило грам = 1000 грама Кило ват = 1000 вата.

Pesh0

А защо внасяме африканска чума ???????????? Вместо да им изнасяме в африка Български здрав добитък ... или по добре направо ПАстет и русенско варено

Не е дали, а кога ще дойде чумата при нас и когато дойде всички ще загубят много. Но хайде, злобейте народе, че ще се затрият свинекомплекси с десетки хиляди прасета, злобейте,че много хора ще останат без работа, злобейте, че държавата ще загуби стотици милиони от данъци, злобейте и яжте нискокачествено вносно месо пълно с химия и добито стояло замразено бог знае колко време.

Със здраве да си ги хапнете!

Да, вижда се че сте в африка, но явно и интелектът ви е на ниво Африка :))). Болестите имат наименования, които не задължително отразявта произхода им... Ако се интересувате, почетете малко ветеринарномедицинска литература (Eвропейска по възможност) и регламентите на ЕС в тази област и ще разберете, може би

Кой неграмотник написа тази статия?!

а ми то си пише- калин каменов!