Израел сложи край на операцията край болницата в Газа, "Хамас" нарече военните действия "клане"

Смъртта на тримата заложници "разби сърцето ми. Тя разби сърцето на цялата нация", заяви премиерът Бенямин Нетаняху

Обратно в новината

Коментари - Израел сложи край на операцията край болницата в Газа, "Хамас" нарече военните действия "клане" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като дърпаш лъва за опашката какво друго мислиш че те очаква.

Точно тези примати да обвиняват някой в клане...

Това което направи Хамас на 7 октомври, израелския окупатор го прави вече 70 години.

Къде са тези обезглавени палестинчета и насилени тела на жени, които разкарват из улиците на Израел? И какво са окупирали, като там никоя държава не е съществувала пред 20-ти век?

Цялата нация с разбити сърца за трима заложници ,а 20 000 жени и деца избити не ги интересуват ... И то се оказа ,че сте същите като нацистите !!!

Рублите играят и тук, щом дежуните рубладжии са яхнали темата и реват за палестинците. А като бяха публикували снимките на удавеното сирийче, пишехте "ма, що трябва да ме е грижа" и "кво ме занимават", нали?

През втората световна и след нея много често се използваше думата геноцид,а пък сега само Хамас!

Да,край,защото вече няма какво да избиват,от пеленаче до възрастен цивилен всичко е избито,разбраха когато застреляха техните си хора,и колко от хамас са убили?

Ярък пример за подпалвачите на всякакви сблъсъци. Всеки може да стане жертва - вие, ваш близки също, без значение от вината.

С други думи, ако палестинец реши да се предава на израелците, по правилата за това, ще бъде разстрелян на място. Израелците изобщо не са разбрали, че са техни хора. Трепят наред. Излиза, че палестинците нямат избор - или ще се бият, или ще бъдат разстреляни. Евреите извършват геноцид в Газа, а "цивилизования свят" кима одобрително.

Абе какво извършиха Хамас на 7-ми октомври, би ли ми припомнил? Геноцид се нарича поголовно избиване на национална, етническа или расова основа. Геноцид не се извършва, когато ти мятат листовки да се спасяваш, защото около теб има терористи или ти изпращат гориво и медикаменти и те пускат да работиш в Израел, а вместо това ти събираш сведения, които да помогнат за убиването на повече евреи.

Израелците са решили, че тримата заложници са цивилни палестинци, а на тях им е казано да стрелят всичко, което мърда в Ивицата Газа!!! Така се е стигнало до този инцидент и така се обяснява хилядите цивилни убити за 2 месеца!!!

Колко са били цивилни "цивилните" е под въпрос. На бас, че хамас нарочно са ги облекли така и са ги оставил на мушка. Тези диваци така действат.

Лекарите за избити, пациентите са в процес на умиране, операцията приключи.

Исая 61:4: „И пустинните места ще бъдат застроени, предишните руини ще бъдат повдигнати и празните градове ще бъдат подновени, опустошени от много поколения.“ Ние виждаме изпълнението на това пророчество след 1948 г. и създаването на Държава Израел,дотогава нито т.нар.палестинци или ортодоксални евреи отличащи държавета Израел са го направили. Сура 5, стихове 20-21 от Корана казват, че Светите земи са дадени от Аллах на Израел. Еремия 32:22 и Битие 48:3-4 казват същото. Така че защитвиците не палестинската кауза имат проблем с Бога и Писанието, а не с Държавата Израел.

Абсолютно съм съгласна. Ама тука нали едно просто племе пише я против руснаците , я против израелците. Че тива са библейски земи- тези палестинци , че са се разплодили поголовно- Газа е една гъстонаселена клоака, а израелците са превърнали пустинята в китни градини. Тези техни кибуци( комуни в прованса ) са толкова красиви и уредени. И живеят доста задружно и се подкрепят , а не като българите дето си вадят очите.

Бог НЕ е дал земята в Ханаан по крайбрежието на Средиземно море, считано от Египет чак до днешния Тел Авив на народа на Израил. Защо тогава Нетаняху окупира Ивицата Газа? - Заради терористите от Хамас. А кой помогна на палестинците в Ивицата Газа да издигнат на власт терористите от Хамас? - Държавата Израел, която не позволява на палестинците на имат собствена държава на собствената си земя. Защо така? - За да бъдат разделени палестинците в Ивицата Газа и палестинците на Западния бряг на река Йордан и тези в Източен Ерусалим, които имат като местна власт Фатах. Целта на сегашната юдео-ционистка държава Израел е да окупира завинаги Ивицата Газа, защото в морския шелф на Ивицата Газа лежи цяло море от газови залежи. Затова Израел "проспа" терористичната атака на Хамас от 7-ми октомври 2023 г. и пожертва своите над 1200 граждани, вкл. деца и жени, за да започне унищожението на палестинския народ в Ивицата Газа. Точно по този начин на 11.9.2001 г. беше намерен повод САЩ да започне войната в Афганистан - чрез пожертването на близо 3000 цивилни американски граждани. Точно по този начин на 07.12.1941 г. САЩ пожертва своя военен флот и над 2600 американски офицери, матроси и войници, за да се включи във ВСВ срещу Япония, въпреки че американските служби и президентът са имали точна информация за предстоящето нападение на японския флот срещу Пърл Харбър.

Ама, я да видим етимологията на името "филистинци", а? Означава "други племена". Малки неназовани от историята групи. Най-голямото гробище от цитирания период, откривано на територията населявана от тез древни "палестинци", се оказа... гръцко. Ще излезе, че най-голямата група сред "другите народи", за дълъг период от време, са били преселници от Древна Елада. Ако някой е чувал за термина "морски народи", ще се сети за какво иде реч.

Арестува ли се деца арестували с жени това са терористите на хамас които задържа Израел

Израелците не може да убият над 7 хиляди палестинцки деца и да останат безнаказани! Децата не са терористи! Медиците и журналистите не са терористи!

Абе тури и от мен 3000 деца, да ги закръглим на 10 000!

Че е клане..сигурно, но кой точно го казва Хамас..да не забрявихте какви ги надробиха теа цигани? И какво ли точно са очаквали като отговор не знам..алед кати избиеш и отвлечеш над 1500 човека.. Хамас просто трябва да спре да съществува...Палестина няма нужда от такива цигани талибани

"теа цигани". Казваш, че си расист, нали? А имаш ли представа, че "теа цигани" имат общ баща на име Авраам заедно с някогашните евреи? (Сегашните не са евреи, а единствено - юдаисти) Арабите са по-чистокръвни семите от днешните юдаисти, гражданите на държавата Израел, повечето от които са от тюркско потекло като наследници на тюркското племе хазари, което съсипа Велика България на Хан Кубрат, пороби най-големия син на Хан Кубрат - Бат Баян; в бой с хазарите при р. Днепър загива и основателят на Дунавска България - хан Аспарух. Самият Хазарски хаганат е съсипан от руския княз Святослав - син на българската княгиня Олга и княз на Новгородска и Киевска Рус. На Рус преди монголо-татарското нашествие, което през 1240 г. изгаря Киев и го срива до основите; избива мъжете и запложда жените. Оцелява Новгородската част на Рус, начело с княз Александър Невски - победителят при р. Нева над шведите и унищожителят на тежката рицарска конница на германския католически Тевтонски орден.

СЪС СМЕЛ НАРОД !! УМЕН И БОГАТ !! ЩЕ ИЗЧИСТЯТ МАНГАЛИТЕ–ТЕРОРИСТИ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ !!

А иначе, от отдавна да ги бяха зачистили, ако можеха :)

с лъжите само ще довърши нацяло празните мозъци на западните данъкоплатци.... Бе кой вярва на тази пропаганда?!?!

хазарска, вавилонско талмудитска, атеистично материалистична държава с тук таме по някой истински евреин.. Не може да избиваш и прогонва хора от техните си места, където са живели от хиляди години.„ И индианците също няма да ви го простят.

може да бъде само християнин от Христовата Съборна Православна Църква. Всички останали така самонаричащи се "евреи" не са никакви евреи, а юдаисти, които не познават Бог в неговата цялост.

Тези номера са копирани от АЗОВ - Буча .

Терористите трябва да се унищожават без милост.

В контекста на заглавието звучи многозначително :)

В световните агенции пише че "ООН съобщава за кървавата баня" но ЗАЩО В СТАТИЯТА НА ДИР.БГ НЯМА И ДУМА? дА не сте на хранилка на евреите .............

Защото ООН само признава че повтаря думите на хамас. Интересно как така организация на уж всички държави по света повтаря едно към едно думите на терористична организация призната за такава от същите тия държави??? Дали има общо с едни арабски дарения???

Тъй ли казаха по укротелевизията :)

"....бяха си свалили ризите, за да видим, че не носят колани с експлозиви, и държаха бяло знаме". Е значи чалмите и да се предадат с бяло знаме пак ще бъдат застреляни. По-добре да се бият и вземат колкото могат повече със себе си. А заложниците чифутите сами ще унищожат. Да не им се пречкат. Доказа се.

Никога не съм харесвал арабите, особено Хамас. Но сега съм принуден да се съглася с последните. Евреите ореебаха всичко, което можеха. А те могат много.

"Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

Би ли ми припомнил лидерите на кого живеят в петзвездни хотели в Доха?????????? Пък твоите араби нападат Израел още от ден първи на неговото съществуване- ама това не го броим нали? Твоите любими невинни палестинци извършват терористични актове непрекъснато и обстрелват безразборно Израел- ама и това не го броим. Твоите любими невинни палестинци празнуват всеки път когато някой арабски терорист избие някъде по света не вини жени и деца- ама и това не го броим. Факта , че Израел и ООН полагаха непрекъснато усилия за създаване на държава Палестина пък твоите любими арабски терористи всеки път се противопоставят също не трябва да го броим. Това че и твоите невинни палестинци и хамас и Иран и още един цял куб невини арабски терористи проповядват пълното унищожаване на Израел и избиването на абсолютно всички негови жители също не трябва да го брои нали????

"Персоналът е признал, че оръжията са били скрити в инкубатори, предназначени да се използват за недоносени бебета"...Има видео, когато бебе си променя физиономията и гледа лукаво, когато му припявет стихове от корана.

Има и случай, когато демонично обладано бебе удушва католически екзорсист!

Но първо римокатоликът е пробвал да го пипа ...

Някакъв се почувствал застрашен от полугол човек с бяло знаме и открил огън. Тия заложници дори не са били държани като щит, а са пуснати да идат при своите. С такива войници, ако се стигне до истинска война какво ли ще правят ?

Пусна ти ама точно когато хамас обстрелва настъпващите израелски войници. И точно срещу настъпващите израелски войници Ама то случайно нали?

Хамас да не обстрелва настъпващите израелски войници, които трепят всичко наред?

Израелските "престъпления" имат за цел "да сплашат нашия народ и да го прогонят от земята му. Но съглесно Корана, тази земя е дадена от Алап на евра0еите-Сура 5, аят 20-21 "И когато Муса рече на своя народ: “О, народе мой, помнете благодатта на Аллах към вас, че стори от вас пророци и ви стори владетели, и ви даде, каквото не е дал на никой от народите! О, народе мой, влезте в Свещената земя, която Аллах ви отреди, и не отстъпвайте назад, за да не се превърнете в губещи!” Ето защо евреите винаги побеждават претендиращите на тази земя и опитите им да ги изгонят от нея!

две седмици преди Хамас да нахлуе в Израел... Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес. "Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

Палестинската кауза противоречи на текстове от корана, който те считат за свещен и низпослан от Всевишния.

с Еремия 32:22-" и си им дал тази земя, за която си се заклел на бащите им да я дадеш на тях - земя, където тече мляко и мед".

Може ли да ни кажете десетина древни палестински царе управлявали Йерусалим в древността, когато там са текли реки от мляко и мед? И колко време са управлявали.

Еврейските военни в Палестина са като милосърдни медици в сравнение с масовите убийци на касапина Путин в Украйна.

За един ден евреите избиват повече мирни жители, деца, пеленачета, жени и старци отколкото са жертвите от двете страни в Руско-Украинския конфликт за месец и половина. Та кой е касапина? Кой е изверга? Путин или Нетаняхо в конбина с Байдън?

Я припомни кой ще се хванеше че бил избил над милион украинци до към днешна дата????????

Не само клане, пълно унищожение на убийците от хамас и техните ятаци, и подстрекатели - ватата!

Нетаняху: "Смъртта на тримата заложници разби сърцето ми. Тя разби сърцето на цялата нация" КЪРВАВАТА ръка имала СЪРЦЕ...

нали нали и мен тоя лаф на Нетаняху ме впечатли!.... опасна нация са евреите - не случайно са разпънали на кръст най-важният си човек зовящ ги към промяна със добро

Кои са тия български революционери дето са нападали и избивали безразборно турски жени и деца? Кажи кои са предателю? И след освобождението на България българите не извършват геноцид над турците в България и не избиват турските жени и деца. Нещо повече- предлагам се гражданство в новата България ако защитават интересите на държавата. По същия начин както една четвърт от населението на Израел се състои от същите такива араби, каквито живеят в ивицата Газа и тези араби в Израел имат същите права като всеки един израелски гражданин. И по същия начин тези арабски израелски граждани биват избивани от твоите любими терористи предателю.

Защитава руската Империя, от която работодателя му официално се отказа след ВОСР 1917 година.

"Клахме ги и ние както те ни клаха"

Исторически факти и документи.

сега си берат плодовете на малоумието. нападнаха кибуците, убиваха, изнасилваха и отвличаха. даже снимаха погормите с камера. сега много ясно, че ще ги съсипят. в газа дори в детските предавания пеят за убийста и омраза. за това, дано ги изчистят едно хубаво!

Оная със съветската окупация? Оная дето твоята Русия е била категорично против съединението на България и подкупва сърбите за да ни нападнат??? Или оная дето България дава и език и религия на жалките руснаци????? Да продължим и нататъка ако искаш- Хитлер напада Съветския съюз окупира една огромна територия след което бива изтласкан от нея. Е защо твоя съветски съюз не си остава на съветската територия Ами нахлува в чужди държави преследвайки войските на Хитлер??? Ми според твоята платена логика- това си е престъпление. Твоята Русия нахлува в Чечня и избиват 300 000 души. Заради един единствен терористичен атентат. Ама това не го броим също нали??? Твоята Русия заедно с още много държави колко терористи на ИДИЛ уби на територията на чужда държава??? Ама ИДИЛ може ама Хамас не може?? Твоите палестинци били невинни и въобще не са излизали по площадите да празнуват кървавите атентати в Франция в Израел и въобще навсякъде по света. Те въобще не са знаели за километрите тунели, защото разбира се в такова претъпка но местенце не е никакъв проблем тайно от населението да копаеш километри тунели. Е съвсем случайно пък аз не съм виждал никъде на снимка терорист с кирка и лопата да работи. И съм на милион процента сигурен че тези тунели са копани именно от твоите любими палестинци. И както се разбра помощите за тези така наречени палестинци са използвани от хамас за закупуване на оръжие. Ама разбира се палестинците никога не са чували за нещо подобно. Те въобще не знаят че пристигналите камиони с цимент например отиват за укрепване на тунелите. Ама Как може такива еретични мисли да ви идват в главата ма моля ви се.

Че си обичаш черните паламарки

Плитка пропаганда, не вървиш Вата

главата ти е пълна с вата.

Око за око, зъб за зъб! Кой започна да коли в буквалния смисъл на 9-ти октомври. Но какво ли им пука на изродите от Хамас, които са предварително са скрили кадъните и котилата си на сигурно място. Горките палестински майки.

плаче за тримата заложници. А за хилядите избити палестинци го е срам да каже.

тия данни за убитите там ги съобщава хамас и са чиста пропаганда. те може и милиони да изкарат убитите.

как израелски войници ритаха в главата турски жърналист.

Твоите любими араби нападат Израел в ден първи на съществуването на израелската държава, когато тя е в границите определени от ООН. Та какво казваше за връщане на окупирани територии????? Преди това тая територия не принадлежи на арабите. Ама сигурно и това ти пречи на платената пропаганда. Да ти дам ли списък след това на нападенията на арабите над Израел??? Или може би ти можеш да ми дадеш списък колко пъти Израел се нападали първи????

Ще подкрепяте Хамас защото русофилите така ви казват и точка

Абе стига с тези опорки. Очевидно не знаете, че цялото целокупно прогресивно войнство от НПО-та и антифи на пишмандемократите подкрепят палестина, включително и техни сенатори в Сенанта на САЩ. Само тук умнокрасивите обвинявате извънземните, че са за Палестина. :-) Очевидно не знаете, че поне 2 милиона израелци са рускоговорящи!

Обаче в дир само и единствено платени руски тролове като кгб и паниката защитават арабските терористи. Едни и същи пишат възхвали към Путин и възхваляват арабските терористи.

Пълни глупости! Първо, трол е баба ти! Второ, никога не съмзащитала Палестина, нито плаестинците. Не защитавам терористи. Трето, точно умнокрасивите по целия свят защитават Хамас и това е очевидно за вскеи, които следи какво става и в САЩ и Западна Европа. Дори в събота в Ню Йорк е имал голям митинг на "куиер фор Палестайн" в защита на Палестина. Само, че тук са на умнокрасивите са ви спуснали опорки, както винаги да обвинявате всички дурги за вашите грехове. Типично за болшеивки!

Гусен не гонен бяга помниш ли. И паниката и кгб са платени руски тролове защитаващи и възхваляващи Путин в хиляди коментари. Както и още много като тях.

Пак не си схванал. Не съм се рзпоанал, а разобличавам това, че едва ли не, вие умнокрасивите подкрепяте Израел, а лошите руски тролове са за Палестина. Може и руските тролове да са Плаестина, но това не отменя факта, че всички умнокрасиви в един глас по целия свят ревнахте за Хамас и Палестина! Само тук се правите на правдиви!

Баш ме боли .....коляното

Зверствата на евреите трябва да бъдат наказани от МНС.

Веднага, след тези на Путин!

Първо евреите, да видим как ще стане. А после и тези на зеленото джудже нацист от Куев.

Кога ги почваме?

на избиват наред (вкл. жени и деца) както израелските войници. Виж укрофашистите го правят от 2014 г. Има достатъчно видеоматериали. Как скачаха хората от прозорците на запаления дом на профсъюзите в Одеса и как хвърляха коктейли "Молотов" по органите нареда на майдана, после се опитаха да ги газят с булдозер.

Същите видеоматериали ги има и за руснаците, не гледайа тубата избирателно!

сигурно говориш за труповете от Буча, дето пушеха цигари.

Ето ти спсък с израелските царе: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB Ха сега ти ми изпрати подобен с палестинските такива.

Кой хипарски фестивал пак да нападнат ?

Обикновено когато водиш война срещу някоя държава и я губиш това има някакви последствия. Ти жалкият възрожденец много обичаш да споменаваш за изгубените български територии. Според твоята логика всички държави трябва да ни върнат обратно веднага и доброволно всички тези територии защото тяхната окупация е абсолютно незаконна. Какво като сме водили война и сме я загубили??????? Твоите араби нападат многократно Израел. И губят. Съответно си има последици.

Нападат, защото искат да си върнат окупираните територии

И губят, още територии!

Губят, защото американските агресори подкрепят еврейските боклуци

За евреите не знам и не ми пука! Но по големи боклуци от такива като тебе няма, пишеш се българин, а се кланяш на чужда държава!

да учиш история на България.

Нарича съветската окупация на независимата международно призната и не окупирана от никого България освобождение. Обаче нарича действията на международно признатата съществуваща държава Израел на неизвестно на кого принадлежаща територия на несъществуващата и не съществувалата никога държава Палестина окупация. От друга страна се сещам за окупацията на източна Европа от страна на Съветския съюз. Сещам си за окупацията на Германия и от Съветския съюз и от съюзниците..... Да пита се в задачата не е ли престъпление тая окупация на нацистка Германия и не беше ли престъпление вие да нахлувате на територията на нацистка Германия????? В края на краищата и нацистите и палестинците какво са били виновни според платената ви логика?????

Самият факт, че се налага да се наемат тролове, за да защитават Израел, говори достатъчно. Целият свят е отвратен от тази страна и никога повече не може да си върне доброто име, доколкото го е имала въобще.

Любител си на рязани арабски пишки, нали !

защото само гледа по телевизията как режат с ножове случайни минувачи викайки алах акбар, готови са да газят, убиват, мразените от тях неверници - 99% са такива промити мозъци дори и да не го показват, набиват им го от малки учейки корана наизус.

Представете си щом стрелят по хора голи до кръста и с бяло знаме и евреи , от това се чустват заплашени , ако имаш един камък в ръката на решето ще те направят.

Ако ми излезеш насреща с камък в ръката, ка мислиш че ще реагирам, а!

Коя е тая държава Палестина дето Израел са я били окупирали? Кога е съществувала в кой век е създадена и кой я управлявал???

Не са официално хиляди според ООН, а според изявленията на ООН базирани на данните по дадени от правителството на хамас. Единствените източници на информация от тази територия към днешна дата са или терористите от хамас или Израел. Друг източник на информация няма. За сметка на това пък Израел подавай множество доказателства за палестински служители на ООН помагащи активно на любимите ти арабски терористи. Както и за обекти под егидата на ООН използвани за оръжейни складове.

Как нарича Хамас терористичния акт от 7 октомври, при който заклаха и убиха 1200 души и отвлякоха над 200? Клане, в комбинация с изкормване, изнасилване, гавра с живи и мъртви?!!! От друга страна Хамас по рушлямски стандарт много лъжат, сещате се, убитите не били 1000, а само 10, и в крайна сметка ракетата не била израелска, иранска...!!!! Заслужиха си това прочистване!

И като са такива гадове израелците и вършат военни престъпления ( с второто съм съгласен) защо хамасците нахлуха в Израел, избиха хиляда цивилни и отвлякоха 200? Какъв отговор очакваха?

За теб Левски и Ботев терористи ли са ? Отговори си сам на този въпрос, не е нужно да се излагаш в интернет.

Коя чужда държава са нападнали Левски и Ботев?

Ти си за психиатър, приятен ден на тролеве и печеле на дребни центове/шекели.

Мюсюлманите трябва да ядат това дърво - техните лидери им с години ги надъхват от малки, че неверниците са слаби и те самите си повярваха. Тази толерантност трябва да й се сложи край на тия ненормалници. Ай сега едно хубаво дърво - да си знаят мястото в кочините.

Когато ти избият семейството и си на 11, философ ли очакваш да стане това дете ?

и него, налага се - това е правилно - да няма лоши мисли и да се опасва с бомби. Белите трябва да продължат да доминират!

две седмици преди Хамас да нахлуе в Израел... Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес. "Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

Обичаш арабски рязани карабини май ?

И как. Като им избиеш децата въоръжени с памперси. Защото е по-лесно нали. А лидерите са живи и здрави. Но чифута не може да ги докопа. Виж с децата и жените засега се справя много добре.

Никой не им е виновен на чалмите, че решиха да нападат - сега ще си напасат стореното.

Тоя ненормалник ли ми говори за сърце? Разобличителя

Чифутите надминаха своите учители нацистите-убиват безогледно и свои камо ли чужди!

да ми изброи десетина древни палестинки царе, уравлявали Йерусалим в древността. С докумени.

Молодец!

Защо минуси ребята?