САЩ смятат Стената на плача в Ерусалим да остане в Израел

Съединените щати предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане в Израел в съответствие с евентуалното мирно споразумение с палестинците.

Обратно в новината

Коментари - САЩ смятат Стената на плача в Ерусалим да остане в Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците освободиха Аушвитц, Майданек, Собибор и Треблинка и още безчет "Фурни за Евреи". Ако се бяха Малко позабавили, поне Година в това Освобождение, ни Израел щеше да го има, ни Стената на плача щеше да бъде израелска. Само Кръстоносците щяха да напомнят, че в Палестина със Пилат Понтийски е мястото, където са Разпънали Христос. ---------------- Евреите не са читави Хора. Никак.

Че тя и сега си е за израелците !? Имат специален достъп до нея, пази се, поддържа се. Никой мюсюлманин не им пречи, не ги притеснява. Но тази стена е точно под джамията Ал Акса, свещена за мюсюлманите. Където пък израелците не пристъпват, те и не искат. Имаше си ред и всичко си вървеше, защо му трябваше на Тръмп да разбунва кошера ?

Дааа,прав си макар да признавам Ерусалим за еврейски,не трябваше да се разваля крехкото спокойствие а да се стимулира.Сега отиде коня в рякятя...!

Да, но именно защото е крехко, по-добре сега да се "разбута" и реши, да не се отлага. Точно щом е крехко, именно тази крехкост създава постоянно напрежение, и спокойствието е привидно.

Някой много иска да подпали Изтока и . . света . . дали, обаче огънят няма да стигне и до . .втори 11.09 . . . .

Това е единственото чувство към евреите по света, благодарение на думите и делата на САЩ и Израел. Забравиха избитите в концлагерите и се мислят за супер раса, която решава как да живее света под тяхно управление. Учете историята, там са описани далеч по-велики империи от вас, които отдавна са в небитието.

за великата китайска стена САЩ няма ли да каже... ама там не пипай, че пляс

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 3000 ГОДИНИ ... ЙЕРУСАЛИМ Е БИЛ ЕВРЕЙСКИ САМО 4-500 ГОДИНИ :))

През последните 1300 години само 500 години България е била независима страна.

и през тия 500 години само отделни части от България са били независими

Кога е имало гръцка държава през последните 2000 години? А румънска? А сръбска? А албанска? А турска /не османска/?

"Съединените щати предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане в Израел".... САЩ да не са били подизпълнител при строежа ?

Абе,тия смрадливи кравари до кога ще се разпореждат със света? Няма ли някой най- после да им смачка краварника? Където се появят,създават конфликти,войни и смърт.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

"Френският Ковач" сигурно ще да е бил Евреин...ама от филма не се разбра, дали е така...

Kingdom of Heaven ...

ще дрънкате тъпотии? Израел в момента е с близо 9 млн население, на територия около 1/3 от нашата. Икономически е в първата десятка на света, като съизмеримо на нашата българска икономика е 8 пъти по-мощен. И всичко това постигнато с труд, мотивация, единство и национална гордост. При това, на фона на постоявно напрежение от страна на околните ислямски радикали. А, сега, кажете ми защо ние, с гайдите, дето само лаем и сме против всеки и всичко, сме на това окаяно дередже???

Xaxaxa

Поради продажните ни управници.

Да, с труд, безспорно. И с няколко трилиона от Германия, компенсации за нещо, дето не е било точно така. И с огромни военни помощи от САЩ. И с помощи, които се формират от 0.1% от всяка транзакция по света. Да, и с труд, не го отричаме. Ама хайде на нас да ни дадат, не да ни вземат, както ни взеха 100 милиарда фондове, да видиш какво е стандарт ...

Култовите места за различните религиозни общности трябва да останат НЕЗАВИСИМИ от политическите разногласия райони!!!!!Те НЕ са само еврейски или само мюсюлмански или християнски!!!!!

ЕДИН ВЪПРОС .... КАКВИ СА БИЛИ КРЪСТОНОСЦИТЕ КОИТО ПРЕВЗЕМАТ ЙЕРУСАЛИМ??? ... ОСВОБОДИТЕЛИ ИЛИ ПОРОБИТЕЛИ ???

прокарвали демокрацията :д

Сам си отговори драги черенотиквенико.

НА НЯКОЙ ЕВРЕЙКИ МОЖЕ ПЪК ДА ИМ Е ХАРЕСАЛО СЕКСА С ХРИСТИЯНИ :))

Ти си отговори първо на въпроса, от кого са ни освободили червените окупатори.

"България смятат Стената на плача в Ерусалим да остане в Палестина" .. колко е гнусно една и съща държава да се изказва все едно целият свят ѝ принадлежи. От къде на къде ФАЩ ще решават неща, които не са в тяхната територия?

Както е тръгнало скоро ще питаме дали Айфеловата кула е френска.

Браво, за съдържателния ти лаконизъм.

На всички е известно, че в древни времена там е живеело арабско племе.

Великия Израел, чийто смели войници вчера убиха човек в инвалидна количка, който преди това бил загубил краката си след като израелски хеликоптер го взривил, щото свалил изралеското знаме от пилон.

ЕВРЕИТЕ СА БАНДИТИ :)) Иевусейците (на иврит: יבוסים) са древен народ в Палестина, единствените сведения за който се съдържат в Библията. В Битие иевусейците са посочени като един от клоновете на ханаанците, изброени между хетите и амореите.[Бит. 10:16] Според Библията те основават град Йерусалим (наричан и Иевус) и го контролират до завладяването му от еврейския цар Давид през 1003 година пр.н.е. Управлявани са от царе, името на един от които е Абду-Геба (раби Еви) е известно от египетски папирус от времето на фараона Аменхотеп III, а на друг техен владетел - Адониседек, което е съхранено от Библията (Исус Навин;10:3). В наши дни някои видни лидери на палестинците извеждат техния произход от иевусейците, обосновавайки с това палестинските претенции към Йерусалим.

..."В наши дни някои видни лидери на палестинците извеждат техния произход от иевусейците, обосновавайки с това палестинските претенции към Йерусалим." Тия палестинсик претенции са подобни на петенциите на Българите от Долна Мизия за македонското наследство на Александър Велики.

Иевусеите са древно племе свързано с народите на Ханаан, сродни на финикийците. Семитско племе, а за наследници на старите семитски племена по тези земи, могат съвсем спокойно да претендират евреите, които са дошли 2100 години преди арабите, които всъщност са днешните палестинци. Името Палестина е древно име, което няма нищо общо с пришълците араби, които се опитват да се идентифицират със задна дата към него. По-скоро могат да имат претенции гърците филистимци за това име.

Що бе? Ще я местят ли???

Нормално е "Стената на плача" да е в Израел. Всъщност "Стената" са останките на "Храма на Соломон" стоящи в основата на Библията, еврейството и Християнството. Около "Стената" се основава цялата идеология на съвременен и древен Израел, свързан със завръщането на евреите в Обетованата земя и възстановяването на Храма. Тръмп се оказва доста ерудиран човек и със сигурност е чел Библията за разлика от Боци, Меркел, Макрон и сие ...

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ПРЕД ДА ДОЙДАТ ЕВРЕИТЕ ГРАДА СЕ Е НАРИЧАЛ ЙЕВУС :)) ... наричана Йевус, която Давид превзема през 1000 пр.н.е. и след като променя името ѝ, прави от нея средище на еврейския народ през 1004 пр.н.е.. Неговият син Соломон построява храм, крепостни стени и дворец. След смъртта на Соломон политическото и религиозното значение на Йерусалим запада. Разорен от вавилонския владетел Навуходоносор II, който опожарява Соломоновия храм (587 пр.н.е.), градът е изграден отново по нареждане на цар Кир Велики.

Познайте кое е правилното: ЕРУСАЛИМ, ИЕРУСАЛИМ, ЙЕРУСАЛИМ.

Правилно е Джерусалям.

ИМЕТО ЙЕРУШАЛЕМ ... ИМА ЗА КОРЕН ИМЕТО НА БОГ ШАЛЕМ - ЕДНО ОТ БОЖЕСТВАТА НА СЕМИТИТЕ ПРЕДИ ЕВРЕИТЕ ДА ИЗМИСЛЯТ ЙЕХОВА :))

ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП НАРЕЧЕ ИМИГРАНТИТЕ СЪС ЗЕЛЕНА КАРТА НАЙ-ГОЛЕМИЯ БОКЛУК ОТ БОКЛУКА КОЙТО ВЛИЗА В САЩ :))) President of the United States Donald Trump called people coming to the country under the immigration visa lottery program, the "worst of the worst" representatives of their societies and called for the abolition of this mechanism. With a statement he made on Friday at the National Academy of the FBI in Virginia.

ЕЙ ТВА МИСЛЯТ ЗА ВАС АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ :))

Поне за България не е вярно. За другите страни не знам по какви критерии ги подбират. Спечелването на зелена карта е само един етап и не е гаранция, че ще заминеш. Следва подбор и одобрение от посолството, т.е. от правителството на САЩ. Никой не е виновен за това, че е одобрен от властите на САЩ.

НЕ Е ВАЖНО КОЙ КОЙ Е , А КАКВОМИСЛЯТ ЗА ТИЯ СЪС ЗЕЛЕНИТЕ КАРТИ РАБОТНИЦИТЕ В ПОСОЛСТВОТО - ЧЕ СТЕ БОКЛУК :))

Оставала значи, аха .... оставала: Масовото убийство в Сабра и Шатила е извършено от маронитски милиции в Бейрут, окупиран тогава от Израел, през септември 1982 г., по време на гражданската война в Ливан. Извършени са в квартал Сабра и в намиращия се наблизо лагер Шатила за палестински бежанци. Загиват (според разни източници) от 762 до 3500 души - палестинци и ливански шиити. Повод става убийството на 14 септември с.г. на Башир Джемайел - избрания и още невстъпил в длъжност президент на Ливан, християнин. През цялото време Сабра и Шатила са външно заобиколени от израелски военни части и милициите действат с негласното одобрение на Израел. Доколко Израел е виновен е спорно, тъй като отрича да носи пряка отговорност за случилото се и в крайна сметка клането е дело на ливанци, а не на израелци. Израел обаче признава своята вина дотолкова, че не е предвидил и предотвратил клането.

Чифутите Не са Виновни. Защото да Наблюданаш безучастно Клане, НЕ било Вина, камо ли Престъпление. ----------- Стена на Плача ... ама трябваше още година на Биркенау, Майданек, Белжег и Собибор ... добре, че бяха Руснаците.

3500 души, ти майтапиш ли се? В Чечня рашките изтепаа 250 000 чеченци, гордеят се и пеят песни за това, "Дядя Вова, мы с тобой", има я в Тубата!

Отдели "един ден без стари банички и вкиснала боза" и накарай твойте Господари да се ограмотите Взаимно по темата Чечня или по български Чечения.

ЕВРЕИТЕ СА САМО 0.15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА .... НЕ МОЖЕ ЖИВОТА НА ОСТАНАЛИТЕ 99.85 % ДА СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТИЯ СВИНЕ :))

Дали ураганите и други природни бедствия които постоянно гостуват на Съединените щати до такава степен не са променили умовете и психиката на американските политици че за техните неадекватни решения вече няма почивен ден.

Интересно,значи,стената на плача вече е в Израел ,но арабите плачат.От ЕС също се чуват някакви ридания. Американците не плачат никога,те реват като бяла мечка в топло време и това също ще се случи в скоро време. Интересно е също така дали руската мечка ще ревне в -предположително след световното първенство по футбол!?При нас положението си остава непроменено,продължаваме да циврим,че все някой ни е виновен за едно или друго и не се хващаме сами да си решаваме въпроса!?Е,разбира се ако ни позволят...от едно посолство...,но това е дискусионна тема!Чудя се само има ли нещо общо между Стената на плача и паметника на Съветската армия ,та около него някои непрекъснато плачат /за това че има такъв паметник и за други неща /!?Затова бих искал да кажа -каквото се е случило ,то се е случило,проблемът е да не повтаряме стари грешки,защото умните се учат от чуждите грешки,а глупаците все настъпват една и също мотика!

По нагли от краварите няма. Ама ще дойде видов ден.

Кажи кажи, бедни ми кpаваpю, знаeш ли гащи да пеpеш, че мн.скоpо бeдни ми кpаваpю, жестоко, ще се посepеш!

най-доброто решение е арабите от Ерусалим да бъдат преместени в Дамаск

"Стената на плача" НЕ Е построена от евреите нито от палестинците или техните предци филистимците.Който е бил в Ерусалими и не се е интересувал само от Виа долороса може да посети тунелите зад и под стената и да види огромните мегалитни блокове по 500-1000 тона върху които е останалата стена.Те са съвсем аналогични на блоковете от които е изградена терасата на Баалбек.Евреите с неухота допускат да се види основата на стената и не коментират произхода - осланят се само на традиционните схващания че е построена от ЮДЕЙСКИЯ цар Ирод Велики.В онези времена основата на сегашната израелска нация са ЮДЕИТЕ,а израелците и галилейците са втора ръка семити.Затова е по-правилно да наричаме този народ ЕВРЕИ,а не израелци.Терминът евреи обединява наследниците на Юдея,Израил и Галилея.Думата Юдеи днес се избягва от немската дума преди ВСВ и от спомена за холокоста.Затова се набляга на "израелци" но истинската дума за този народ е евреи.

По телевизията даваха, че тези мегалитни блокове са поставени от извънземните и на тяхното плоско плато са кацали извънземните им кораби.

Наскоро гледах един документален филм по телевизията, в който преводачът наричаше през цялото време гражданите на Израел израилтяни. Не знам какво му е попречило да ги нарече на нормален език израелци. Израелци в съвременен смисъл са всички граждани на Израел, не всички от които са евреи, защото има израелски араби, стотици хиляди руснаци от нееврейски произход, дори и хиляди българи православни християни /изключвам българските евреи емигрирали в Израел/.

Стената на плача не е изградена нито от евреите нито от предците на палестинците.Който е бил там и се е интересувал евреите с половин уста и неухотно му показват в тунела зад и под стената огромните мегалитни блокове камък върху които тя лежи - аналогични на терасата на Баалбек.Но кой е техния създател евреите не желаят да коментират.Това е забулено в тайна и упорито отбягва о от днешната пишман историческа наука.Джафканиците ви са излишни и жалки!

Изказванията на управляващите САЩ и Израел все повече заприличват на хитлеровите. Особено изцепките на Нетаняху.

Време е този цирей, този тумор САЩ, да бъде веднъж за винаги изрязан от лицето на планетата Земя.

в Сирия нещата позатихнаха, Пентагона се ориентира към следващия пожар! Той от това живее!

"Съединените щати предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане в Израел." Интересно, защо се споменава само мнението на САЩ? А какво мислят по въпроса Камерун, Непал и Кот д'Ивоар примерно. А и защо изобщо друга страна трябва да има мнение Израел какво прави в собствения си двор? Ъъъ, и да припомня любопитната подробност, че в посолството на САЩ в 6-милионен израел работят над хиляда служители. Коментарът е излишен.

Столицата на BG да се измести в по- западналата част, на София, в село Банкя и с паpи от пенцйонеpи да се дигне стена висока абаут като тази коятo Бойко пpави пpотив мегpанти и после, там същите бедни и гладни пенцйонеpи да ходят да му pивът за 5 %, да увеличи, мизерните пенсии

що им трябва на уса да се съобразяват с народите - те са госсподарите на света, останалите са тор, роби, в най-добрия случай - марионетки

САЩ де факто наистина СА господари на света в момента и като такива могат да правят каквото решат без да се съобразяват с когото и да било. Харесва ви или не, това е положението и скоро едва ли ще се промени.

Той Ким Чен ще ги оправи тия ,,господари на света".

радва неимоверно дребните душици, които непременно искат света да е разделен на господари и роби!? Каква радост, наистина!?

сигурно са един и същ народ след като почитат едно и също място.

Тоя, ще се наплаче, бай Трътльо, и още! Мейби, усеща вече? То ако така ставаше, Путин взема Берлин! Балканските бедняци на Европа за столица имат, и те, претенция : Солунската митница с Ачо&Праси, войводи със Чифте-секретарка Най-убавата, мома, на село, Долна грешница унука на баба Тодорка

голяма каша

На мене ми помага "Стисни ма Станке, зорлен, да пръдна" Искам да си нежна!

КОИ СТЕ ВИЕ ЧЕ ДА КАЗВАТЕ КАКВО ДА СТАВА ПО СВЕТА?Я ВЪРВЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ НАХАЛНИЦИ УБИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ПРЕЗИДЕНТИ ЗА МАЛКО НАД ДВА ВЕКА!

Бай Ганьо, в 6:47 сутринта с политика ли ти се занимава, бе?:) Я, си направи едно кафе и се отпусни! Кво ти пука къде е Стената на плача?

Ти гледай да не ни запука и на нас къде е тази стена някой ден.