Измамник в социалните мрежи примамва жертви

Измамник в социалните мрежи примамва жертви с фалшив профил, сред тях е мениджър в банка, адвокат и журналисти. ГДБОП го разследва.

Обратно в новината

Коментари - Измамник в социалните мрежи примамва жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма смисъл да усложняваме инструкциите за предпазване от измама. Има един прост ориентир - стане ли дума при телефонен разговор за пари, това е телефонна измама. Нищо друго не е нужно като инструкция. Който иска да не опати, нека спазва това правило. Иначе, ако започнеш да се чудиш, дали пък това не е истинският... , ще дадеш парите и то с чувство на радост. След това ще си готов да даваш и още и още. В зависимост от това с колко разполагаш да пилееш.

Как ще даваш пари на някой непознат, дето си го чувал само по телефона. Тия хора акъл нямат. Евтини самолетни билети, хайде де! И си дали личните данни! Да се чудиш!

И тая сметка се пише на жида Цукърбърг, или както там се казва, докато му се радвате на произведението, така ще е, т.е. топката си е изцяло у вас...

За съжаление повечето хора са малоумници :-( Да се доверяваш на некого по фейса да ти купи или достави нещо и то срещу предплащане. Ама както викат американците - всяка секунда се ражда по един глупак.

Точно по същия начин действат измамници, скрити зад профли с крадени снимки на курвета и шафрантии с напомпани задници и ц.ци. И колко грамотни, уж свестни мъже се връзват, не е истина.

Докато има глупави и лакоми, ще има и такива. Никой не им е виновен.

Малко не ми е ясно как някой ще успее да измами грамотни хора просто по мрежата, то напоследък по тая причина и спамът взе да намалява. Веднага им личи. Но наивни хора явно има, ей го не толкова възрастни - в 60-те си - хвърлят пари от балкони и т.н., шарен свят в който има и лешояди, кво да се прави.

Тоз е виден протестър, от умните и красивите. А да и от крадливите. Чадо на Сорос.

Да бе верно този се подвизаваше по протестите на "Умните и красивите"

Дааа, всички ти повярваха, че не си отговаряш сам. Отде ви изравят бе.

LOL, тоя Сорос не го знам какво прави ама трябва да е нещо добро щом руските слуги чак го и сънувате.

Алоу "умния и краставия", този същия преди 2 години беше доста активен протестър в туитъра. Да не си ти случайно м?

в по-широк смисъл. Ще посоча друга измама. Спира до вас на улицата луксозен джип и излиза един момък, който обяснява, че излагал луксозни предмети примерно на изложение в Шератон и сега се прибирал примерно в Латвия. Имало проблем да ги върне обратно през границата и търси да ги подари, а дареният да му даде някакви пари за бензин (поне) до далечната дестинация. Веднага изважда от джипа реални лъскави предмети с фалшифициран каталог - към реалните стойности е включена по една нула отзад. Почва да убеждава как сте привлекли вниманието му, че точно на Вас да направи ценния подарък. Ако не сте запознати с ценовата конюнктура може и да се подлъжете и да дадете на благодетеля неколкократно повече от действителната цена на предмета. Не е лошо да има повече и официална информация за гражданите за всякакъв род измами и измамници.

ама друг път! Тая схема е отиграна още през 90-те години от румънските цигани. И сега се прилага от мобилните оператори, в смисъл "вашият номер е избран, вие сте късметлия" и т.н., ама не знам дали някой се връзва.

Не е добре, че толкова хора са измамени, но това си е тяхна вина и няма какво да се оплакват. Колко трябва да си глупав и наивен за да се довериш на някой по такъв начин? Как така ще дадеш $4000 на "човек", който дори не си срещал да ти купи самолетни билети, да си дадеш всички данни и после да си търсиш правата. Ако направя такава глупост ще си мълча от срам.

Имали са $4000, дали са. Ако им бяха последните или единствени $4000, нямаше да ги дадат. Муха ги ухапала.

Милен Велчев, дедо Симо, Лидия Шулева, малкия Мук, Софиянски, Фъндъкова и всички останали изроди, които ни одраха и унизиха

Те това е Щерев бе. Познах го изманика му с измамник.

Чиста проба нагла непейска сороспетина

Единственото, което ми идва наум като чета тази статия е поговорката , че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!

Да хванат този катил , да го овъргалят в катран и перушина и да го прекарат през цяла България. Същото да направят и с крадците на милиони, които се знаят: агент Гоце, Масларова, Гергов, Овчаров, Петков, Нинова, Станишев, Златев, Ковачки, Манджуков, Баневи, Диневи, Барбуков, Кунева, Бокова, Георгиева, Марешки, Симеонов, ....

Костов, Фидосова, Дянков, Трайков, Цветанов, и още много други знайни и незнайни бръмбари и калинки, бръмчали около властта в последните години

не мога - повечето изказвания в статията са просто наивни да не ги обидя назовавайки ги с истинския епитет... но това е, когато един мощен инструмент като глобалната мрежа е използван основно за споделяне на снимки на котки. освен това гдбоп - всяко логване в някой профил се засича и не виждам колко трудно да е да локирате местонахождението на този.

Това ми прилича на КТБ и големите лихфи по депозитите. "Олеле мале, ние искахме да опънем дявола във въздуха, но нещо нас ни опънаха..."

човещинка мамам му стара - подлъгваме се сегиз тогиз нещем все да бачкаме и да хвърлим парата наведнъж за една екскурзия искаме далаверка и 2-3 екскурзии или пък хоп паричките на висока лихва и да си пръцкаме вкъщи или на кафенце а паричките сами работят за нас ! е кой човек не иска келепирче!?

На прост човек пара не му отива...

Спи ли Донов като говори тези глупости. Елементарната логика подсказва, че ако са установили кой е трябва да го арестуват или да го обявят за издирване с истинского му име. Нито едното, нито другото са направени. ГДБОП да яде по малко боб за да не пърди излишно в медиите.

Габриела, ела душко! Ти си златна мина! С теб мога и да се пенсионирам!

Не, че нещо, ама докато има наивници, ще има и измамници.

Тоя го познвам, абсолютен мошенник! Ако иска някой аз имам право на 2 билета за всяко летище с полети на Луфтханза. Мога да Ви уредя на половин цена. За контакти пишете тук.

аз искам аз искам да ти пратя личните си данни нали сканирана лична карта и банкови сметки всичко давам за келепир на половин цена - може ли и на жената да направи самолетни билети на половина може ли и з акомшийката може ли и за шуриту??? :)))

Все забравяне максимата на англичаните :) Не съм толкова богат за да купувам евтино :) Евтиното винаги излиза в пъти по-скъпо :)

ми що идват на евтин курорт англичаните и що си накупиха ефтини къщи в български села , излиза е и те не се вслушват в поговорките си - лапат ефтин алкохол по морето се натравят , имотите им по селата ги окрадоха и цената им падна ...ае луд свят ама тей ше е .

Докато има идиоти, ще има и измамници.

Хахахаххах ебати баламурниците.. :) дори е полезно парите да отидат при някой по-адекватен.

Докато има говеда ще има и касапи!

Абсолютно! За какво ти е да ползваш "довереник" за закупуване на самолетни билети, като може да си резервираш директно на сайта на авиокомпанията, при това на най-добра цена?!

Покойният ми баща казваше,че на света има две категории хора: глупаци и такива, които живеят за сметка на глупаците !

Лъжа и религия се крепят само ня вярване в образа и имиджа, който искат да ти наложат. Колко трябва да си идиот, за да нямаш елементарно усещане за анализ? Виртуално, виртулно, аха да стане реално, но станало канално

Разбирам бабичките, които хвърлят пари през терасата - те обикновено са по-доверчиви, по-лесно се плашат, по-лесно се манипулират, вероятно не са много интелигентни и не им сече пипето много. Чувствам симпаният и съжаление към тях... но за млади хора с добро образование и добри доходи, за които се предполага, че са интелигентни и ерудирани, с работещи сиви клетки в главата, които дават данните си и пари на някой си неизвестен онлайн... аре у лево - никакво съжаление. Разбира се, че всеки иска най-евтиното, но има праг на евтинията, под който човек трябва да се запита дали не е измама....

Журналисти и мениджъри....са си давали данните от личните карти и ЕГН на някакъв сельо, дето живеел в нам кое си село с майка си и баща си. Мен щеше да ме е срам да си призная публично, че съм толкова тъп и наивен, пък уж имам образование и добра служба...Стига , моля ви се, това е същото като бабите дето реват, че са хвърлили последните си 50 хилки през терасата. Шамандури!

И къде са му пращали/превеждали парите? На чие име? Може ли толкова заблуден народ?!!

Няма такъв тъп и овчедушен народ като българите. Много добре си го е казал Буров - българинът все гледа да мине тънко, но все него го минават.

Ако беше руски хакер или арабски терорист - досега ФБР и ЦРУ да са го проследили и арестували. Ама ... не е ....

...евтиното винаги излиза по-скъпо...в някои случаи доста по-скъпо.

И защо? Да не е лицензирана фирма за билети?! Искал да им купи билети човекът на невъзможна цена, не успял!

Да те измамят на 80 г. - лошо. Но да те измамят на 30 г., след като имаш интернет, профил във фейсбук, пътуваш в чужбина !??

ChatGPT

Простотията не ходи по гората... Като се замислиш малко... евтин билет... по фейса... За разлика от "ало измамниците" този не играе със страховете на хората, а с тяхната глупост и алчност. Нека тези хора се замислят, ако не се опитваха да "измамят" дали щяха да бъдат измамени?

КОЙ, кой се подиграва на бабичките, че си хвърляли парите през балконите! Те поне са заплашвани и изнудвани за живота на децата си, а тия велики мениджъри, адвокати, журналисти и пр. са си муфтаджии и тъпанари!

На мен ми е интересно кой е на снимките. Това открадната самоличност ли е или измамника с парите от шараните е обикалял света ?

На снимката не е той. Негови снимки има във фейсбук - едно най-обикновено селско момче, което живеело с родителите си в някакво си село.

Тези хора не знаят ли, че самолетни билети се купуват от оторизираните сайтове на авиокомпаниите и от лицензирани туроператори, а не от непознати във фейсбук. Направо не мога да повярвам какви лековерни люде има и след време тези същите сигурно ще почнат да хвърлят и пари от балконите ...

Това от тарикатлък.

Докато има прости хора с пари ще има и измамени. Ако купувате нещо онлайн само от проверени големи международни сайтове!!!

След като "социалните" мрежи са пълни със зомбирани шарани, естествено, че ще има и рибари ...

Човек когото познаваш може да те "изврътка", а какво остава за някой непознат от интернет. Хора не бъдете балъци. Не се доверявайте така лесно бре.

Мисля че това са семейство цигани, които се занимават изключително с измами. Имат две дъщери и зет и са с постоянен адрес в София. Зимата се подвизават в западна Европа.

Но не действат сами. Те са добре организирана група, разпределени в различни страни от Западна Европа. Имат шеф и така нататъка.

Ето още един повод да се гордея, че съм българка. Съобщават за някой, който е нарушил закона, многократно при това, и всички му викат евала... затова, че е измамил други хора. Това, че не е ясно при какви обстоятелства е станало, че никой не е застрахован от измамници и пр. няма никакво значение! Важното е едни българи да викат на други българи, че са тъпаци, и да се бият в гърдите те самите колко са интелигентни, одобрявайки действията на един престъпник. Оправихте ми деня, както се казва.

Все пак живеем в държавата на тарикатите.

Разбира се, че никой не е застрахован. Освен това никой не го оправдава. Но и тези, които са се хванали, не заслужават съжаление. Бабите - да, но не и млади хора, с достатъчно умствен багаж, които много по-лесно могат да вържат нещата. Мисля че е тъпо някой да ти предложи нереалистична цена за нещо, а ти като шаран да се вържеш. Разбира се, и аз искам да отида до Мексико евтино, но колко евтно може да е? Заслужава ли си, за да спестиш 300-400 лева, да преведеш 4000 лева на някой абсолютно непознат???

Ей такива нагли типажи най-добре проумяват къде са сбъркали, когато им поразместят хууубаво кокалаците, та да бъде необходимо после да прекарат един месец в гипсово корито за закрепване и година време по санаториуми за рехабилитация...

Колко трябва да си наивен да смяташ се някакъв прекупвач та дори и коректен може да ти усигури по-добра цена от самата авиокомпания??? Хора купувайте си билети директо от авиокомпанията или бооквайте хотел директно от хотела не използвайте посредник. Посредниците са само за сравняване на цени и оферти.

Разбира се, че посредника може да ти осигури по-добра цена, ако иска. Посредника получава отстъпка от хотела, авиокомпанията, застахователя..., понякога дава от своята отстъпка на клиента и така цената ти става по-добра, може и да е доста по-добра от цената, която би получил директно. Но всеки си преценява дали си заслужава и на кого да се довери.

глупости на туркалета. хората са луди да се доверяват на които и да де вув фацебоок. осте повече да си дават личните данни. лични данн, номера на цредитни не се дават пор интернет на никои!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А този посредник без пари ли работи??? Дай да го видим този милосърден посредник и накрая като дръпнем чертата какво става. Аз посредници не ползвам освен като си купувах жилищата и колите ама там искаш неискаш няма как.

А този посредник без пари ли работи??? Дай да го видим този милосърден посредник и накрая като дръпнем чертата какво става. Аз посредници не ползвам освен като си купувах жилищата и колите ама там искаш неискаш няма как.

d4

тоя нЕма ли IP адрес?? и телефонен номер? или е свободен електрон? лесно могат да го "засекат". дори и на Марс да е.

Въпросът е защо не искат (реторичен).

браво на момчето, трябва преподават за него на децата от осми до единадесети клас в профилираните гимназии

Само така му се пада на простия българопитек,опитал се да мине тънко и да пре*ебе другите-бива прецакан от друг такъв малоумник!Тази сутрин една бензинджийка се изпоти,докато написа "доктор" съкратено-то не бе "Др.",то не бе "Док.",страшно прост мат'рял остана в България!

Как, бихте ли повторили, др. експерт, се съкращава "доктор"?!

Уйе,написах,че една БЕНЗИНДЖИЙКА има проблем с писането на "доктор" съкратено!Нооо,чукча писатель,а не читатель!

Д-р