Бивш полицай предотврати измама с 33 000 лева

Измама за 33 000 лева е била предотвратена след намесата на бивш и настоящи служители на МВР, съобщават от полицията в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Бивш полицай предотврати измама с 33 000 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нещо сбъркано в държавата. Щом вече толкова години хора ставащи жертви на телефонни измами, не само не намаляват, ами нарастват. Трябват някакви действия от държавата. Депутатите носят голяма вина за ненаказаноста и продължаващите измами. Дори си мисля, че може да има политически чадър, тъй като същите тези телефонни измамници вероятно продават гласове с които се печелят избори. И се ползват от политически протекции. Тези които продават СИМ картите си и купуват фалирали фирми със задължения. Да бъдат вкарани в държавни регистри подобни на регитрите за кредитите на банките и да имат забрана да получават СИМ карти. Също да купуват фирми и имоти за срок от 5 или 10 години. Трябва дори пред закона да се приемат за съучастници в измама и да носят наказателна отговорност. За мен това да вкарат някой в затвора, не решава проблема с престъпноста в България. В затовра трябва да се вкарват хора, които не могат да заплатят на потърпевшите за щетите от престъплението или заедно с това и глоба. Така, че загубата за тях да е много по-голяма отколкото евентуалната печалба. А в затвора да се вкарват само рецидивисти и такива, които не могат да заплатят щетите. Защото сега, става така че престъпниците печелят от сегашната система.

loyola

Питане: Цветанов въведе задължително регистриране на всички мобилни карти. Въведе повсеместно подслушване. Защо, питам аз продължават измамите? За сравнение искам да припомня, че когато кадрите от ДПС готвеха терористичен акт, тогавашната милиция ги излови всичките, въпреки че говориха кодирано. А сега има в пъти повече полицаи, но резултат никакъв.

Явно този човек не е бил съвсем с ума си. Има и по възрастни хора, които не биха се подвели. То си е до главата.

Само да попитам как така ало измамниците се насочват към хора със големи сметки в банката? Защо досега не се съобщи, че на баба Мара не са поискали наличните и 100лв.? Започвам да си мисля, че от банките им снасят информация, която включва и тел.номер на бъдещата жертва и адреса и. Не е ли редно да се разследва и в тази насока, лесно може да се установи ужилените клиенти на коя банка са.

Некой беше казал нещо за Мат'ряла. Прав е бил.

АЗ ГО КАЗВАМ ТОВА ...НАЙ-РЕДОВНО...НО има да кажа и нещо в добавка ,че тази измама и предотвратена именно от легитимното МВР , защото са се усетили , че ....веригата е застрашена от провал ... ТЕ ,ТАКА СИ МИСЛЯ ДЕ ...

Ето дойдоха кумунистите и престъпниците се развихриха! Така става като не гласуваме за Бойко!

Само тиквата от БКП

на такива трябва да се позволява тегленето на пари, само в присъствието на децата им.

Излиза, че в България най-богатите хора са пенсионерите. Ако се обадите на 10, 8 от тях веднага ще са готови да ви метнат 2000 лева през прозореца. Сега пък се замислям.. колко млади семейства имат в банка 2-3 000 лв.

Ами не виждаш ли, че всеки ден пИчелят от националната лотария ;)) или от щастливите пирамиди, или четворните триъгълници и т.н.

На младите семейства не са им ниски доходите. Вноските по кредитите им са високи. Банките са виновни! :)

Работили са повече от 40 години хората и затова имат пари,а такива като тебе има да се чудят.

днес го спасили, ама утре ще изгори

Предодвратили са и арести на измамниците а са могли да го организират. Защо си мисля, че бившия полицай е останал на сухо и е издал аверите.

Май не усещате колко гадно звучите. Децата ви ще говорят по същия начин за вас като остареете и изкукате. Сега се мислите за много умни и велики, но старостта не прощава на никого.

но не сме толерасти.

79 годишен ,33000 лв,а иначе живеят като скотове,тва е българския пенсионер,не визирам наистина бедните,но другите ,в гроба ли ще си ги носите тези пари?

Е, как къде ше ги носи?! Носи ги на измамника и нито полиция, нито семейство могат да го спрат. То е казано: който трупа, за друг трупа.

Пазят ги да ги дават на внуци и правнуци ... В един момент става много тежко на хората, Като видят че децата им си гледат техния живот, могат да живеят без тях и не им обръщат внимание. Дори и ги забравят. Затова много стари хора просто искат да си "купят" малко внимание и значимост. Много е тъжно!

този ще е некой изедник! откъде ще има пенсионер 33000 лева в банка бе! Като и всичките останали измамени пенсионери хвърляли десетки хиляди левове през балконите. А все ни убеждават колко беден бил българския народ! :) Май бедни са само простите българи. Ама те винаги ще са си бедни.

Не повярвал нито на полиция, нито на роднина ...

в крайна сметка не са заловили измамниците, полза никаква. Да му бяха назначили психолог на тъпия пенсионер да му разясни ситуацията, не полицаи да го дундуркат ...

Няма оправия!