Издирват изгубен на Витоша 21-годишен младеж

Планинската спасителна служба издирва 21-годишен младеж, който се е изгубил в района на Черни връх.

Обратно в новината

Коментари - Издирват изгубен на Витоша 21-годишен младеж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо дремат нали са на две крачки

Абе вие не разбрате ли, че т.нар. 21 годишен младеж е с умствени проблеми? Затова се е отскубнал от ръката на баща си и е избягал - ТАКА се е изгубил!Недейте да пишете само глупости!

Как така се е отскубнал? Той да не е куче, та да скъса повода? И като е толкова неуправляем, що ще там ?

Ако бутнат пък Паметника на армията-освободителка.....ще се изгубят всички русофили. Какво да правиш? Съдба!

Вчера се качихме на Черни Връх от Железница. Горе имаше няколко хиляди. Масово слизаха към Алеко или Златните. Как може човек да се изгуби? Маркировка има навсякъде, около Конярника е бъкано с хижи, на един хвърлей си от Златните. Този район събота и неделя е по-натоварен от час пик на столичен булевард. При Железница и Физкултурник нямаше особено ентусиазирани да катерят в тоя пек, но колове има отгоре до долу. Или се е напушил горе мега здраво или просто не знам.

Аман от пишлегари които като се отделят от родителите зад храста да пикаят и вече ги пиши загубени.Нали вие младите вече сте голямата работа защото имате Дж.пиеси,телефони владеете и езици а нямате грам елементарни умения за оцеляване.

По-добре не ги пишете веднага тея неща че вече имам чувството че е пълно със смотаняци. Да се изгубиш на едно баирче с едно връхче , вечер София свети като фар, накъдето и да тръгнеш на път ще слезеш.

Ти не разбра ли вече, че тоя дето се е загубил, всъщност не е добре с главата? Той е бавноразвиващ се и затова е станало така!

Никой не ми е казал още.

Глупости - ако някой неопитен тръгне от Черното връхче на баирчето Витоша към "фара" София по твоята система, можеш спокойно да го отпишеш.

Неграмотно, самонадеяно и глупаво поколение - изгубено поколение. Мутрите и чалгарките са на почит, а не разумните хора и добрите специалисти. Такива случаи за съжаление ще зачестяват!

Борисов и Президента да сформират кризисен щаб,и да спасят момчето,както спасиха ония пияница актьор който рекламираше някакви банки по здницитев на рейсовете,докараха го безплатно със правителственият самолет от Варна до София,по нареждане на Боко и Цоко.ще бил със инфаркт,сещате ли се за кой ви говоря???

Надявам се всички се сещат , че говориш за Христо Мутафчиев , но той не бе получил инфаркт а инсулт. Иначе поста ти е доста неграмотно написан за съжаление . Жив и здрав.

Сещам се много добре и си напълно прав. Някои са по-равни и пред здравеопазването! Точно тогава загубих брат си! И той "не беше спешен"! Халал да ви е територията. Нормални няма да останат тук!

Е, как може ологофренът баща да остави синът си без мобилен телефон!? А, най-тъпото е, че завъдиха мечки по Витоша - за това, направо нямам думи...!!!

Намерите ли кофите - ще намерите и момчето!!! Във Витоша мечките не обичат боровинки! Слизат до Драгалевци за месо.

Стискам палци момчето да е здраво и невридимо.

Със стискане на палци е най-вероятно да се намери. Продължавай да стискаш и през като си легнеш тази вечер.

Веднага вдигайте хеликоптерите и Фалкона, аз плащам, ще го търсим от въздуха!

Яжте, Пийте - Огито Черпи !

Предната седмица във Велинградско се изгуби момче пак на 21 г. В планината да ходят само навършилите 22 г!

Кой знае и този младеж,какво диво животно го е подгонило,и сега лежи някъде по лице до няколко скали.Който го е страх от мечките,да не ходи във гората.там не е за госпожички,трябва да се запази самобладание и професионализъм,какъвто аз го имам,на времето се бях загубил на черни връх във мъглата,на половин метър нищо не се виждаше,нито следите от където си дошъл,но намерих маркировките около пътя и след три часа се избистри времето мъглата изчезна и си слязох пеша до драгалевци.

Щом е бил бе мобилният си телефон,значи го е направил със умисъл,прави момчето някакви филми.то вече нормални не останаха на неговата възраст,или ще са педали,или наркомани.

от обратната на софия страна на планината има и едри диви животни. дано не е отишъл натам щото може не само да се уплаши. нека се молим да го намерят бързо и в добро здраве. Дай Боже.

Е хубу де учениците от София не знаят ли от къде изгрява и накъде залязва Слънцето. По обед е лесно то е на Юг

ППС е тотално корумпирана организация която се ръководи от некомпетентни връзкари. Превзета е изцяло от соросоидните организации до тая степен че в момента плаща настаняването по хотели на "бежанците" които влизат в България. Но каквото и да се случи никой няма да се признае за виновен, камоли да понесе някаква отговорност. За всичките им провали е виновно времето и самите туристи.

Как може да сте толко злобни?! Момчето е било изостанало в интелектуално отношение. Какъв gsm! Как искате да може да взема решения.Сигурно се е изплашило като се е загубило.Дано го открият. Трябва да го търсят повече хора. И то по навреме. И вместо да се купуват нови правителствени самолети да се купят хеликоптери за такива нужди.

А що са го качили там без надзор? Който го е качил да го търси. И аз имам приятел с умствено изостанал младеж, но не му пуска ръката и не си правят експерименти.

Да, ще предадем на Цецка Цачева и Б.Борисов посланието ви. Благодарим ви. Много сте грижовна. Помагате за спасението на младежа.

А Вие как помагате? С ирония ? Или със злост?

Маркировката в някой планини е под всякаква критика.

на Витоша и около Черни връх маркировката е вероятно най-добрата в страната. Ама човек да се изкаже, да си направи малко вятър на устата или гимнастика на пръстите.

Написал съм е НАКОИ, явно се качваш само на Витоша и само на Черни Връх. Я се Пробвай на Ботев Връх от север или на Вихрен. Гарантирам ти загубване. Ако си без водач. GPS-a няма да ти помогне заради листата или заради това че няма клетка точно на твоя оператор.

в някои случаи не е сладко. Има и по-жълти круши. Навън може би е топло, може би не е . Сеш се ?

Едни пишат, че Витоша не е планина, едни я качват за час време.... все планинари професионалисти... Преди 5 години на лов, на едно нищо и никакво баирче на един колега му се схванал крака из едни тръни, така че ако не беше друг до него да му помогне, щеше горе да си стои 10 дена... Не можеше да мръдне. С човек, който му е помагал слизаха 5 часа, при положение, че разстоянието се взема за час ! Всичко се случва, я се подхлъзнеш и скъсаш мускул, я счупиш нещо.. Не е нужно да качваш Хималаите че да се контузиш. Бъдете по съпричастни, че от толкова негативизъм лошо ми става !

Бащата на това "невръстно"хлапе да си го търси. Като е тръгнал с него, да не го е изпускал от очи.

Мъдрите хора са казали: "Голям залък лапни, голяма дума не казвай". Много е вярна тази поговорка... така че внимавайте какво говорите, защото всичко се връща на този свят.

Вие нима виждате справедливост в тоя живот? Пък била то и късна? Моля?

Очаквам утре справка колко лева е струвало издирването, че нали парите са по-важни от човешкия живот!

Не, че е трудно да се изгубиш, където е и да е. На 21 година обаче преди имаше мъже, а сега са все още недораслеци, които без полата на мама и джоба на тате, виреят трудно. И какво като Черни връх е "втори по височина" след Еверест/както ни каза тук един вероятно тъп шоп, за когото от Витоша по-високо нема/? Да не би да има виелици, или лавини в момента, или пък бели мечки? Колко голямо теле трябва да си, че да се загубиш в група ?!? И колко е трудно да се сетиш, че след като си се загубил е редно да тръгнеш надолу, оттам откъде то си дошъл, а не да се стремиш да минеш от другата страна на планината? Като гледам днешните "младежи", как и на по 20, и по на 30 , че някои и на повече са си все девойки и губя надежда за бъдещето на България... Дето казваше един: "А бе, много е умен баце, мечтае за адреналин/каквото и да значи тази дивотия/, обаче на вързано куче , 'леб не може да даде"...

Бъдещето на България? Добре, че е Пешо фашиста да милее за бъдещето на България. Добре, че е Пешо фашиста да раздава диагнози и авторитетни мнения кое как е, как стават нещата в планината и как се ходи/губи/намира под Черни връх, Еверест и други високи върхове. Той, разбира се не е шоп и в качеството си на не-шоп дрънчи от акъл и знае поне за още 2-3 високи върха на планетата, които се намират в диапазано между Черни връх и Еверест, измежду които хълмчето на родното му село, което е изоставил малко след казармата (където със сигурност е пребивавал с огромно нежелание, но пък мно-о-о-ого се гордее с престоя си там, защото е имал възможността да стане МЪЖ, каквото и да значи това). А сега търпи едни гадни шопи в обкръжението си, вероятно и най-близкото такова, даже не бих се учудила ако "вероятно тъпият шоп" е всъщност неговият любим тъст или шурей, примерно... Ама кво да се прави, нали някой трябва да я "облагородява" тая София, пуста мисия неизбежна... Всъщност - може би Пешо фашиста е последната позитивна надежда на тая непрокопсала територия, а? С този ник нейм и със злобата, която изглежда е едничкото му качество - тежко и горко и на територията, и на тъст му - в частност...

Не, шоп не съм, и тъст ми не беше, Бог да го прости, и не ме е срам че не съм такъв! В казармата съм бил- да. И вярно е, че ми е тежала, но ме е научила, че не всичко хвърчащо става за ядене и , че освен напомпани мускули и арогантност, човек трябва да се владее, и да се въздържа, и в критични ситуации да взема бързи и адекватни решения, дори понякога само, за да оцелее. Няма да ти описвам, кое е мъжкото у Мъжа, защото е ясно, че няма да ме разбереш. Аз не съм БЪДЕЩЕТО на България , защото времето ми е минало, но ми е болно, че от с такива като теб то- бъдещето няма да е добро !! А диагнози и съвети МОГА да давам, защото 40 за години работа като хирург съм видял какви ли не бабаити и какви ли не "подвизи". Сега остава да ти кажа и що съм с този ник ? Ами помисли и дано се сетиш, някоя не чак до толкова лоша фашистка дейност! БЪДИ ЗДРАВ!

Еее, това вече на нищо не прилича! 23 г. младеж, на самия гол Черни връх, сред хиляди планинари и изчезнал! Човек почва да се страхува и от сянката си.

Витоша не е толкова голяма все пак, в която и посока да тръгнеш, за 2 часа ще стигнеш път/населено място... Преди няколко години един така се бе загубил в Лозен планина, че го търсиха, оказа се, че той си поркал някъде и просто не е искал да бъде намерен... Сигурно и сега е нещо такова, те 21 годишните не са много на 'ти' с мисленето...

DIDA

Вгледайте се в хората, които тръгват по туристически маршрути в Рила, Пирин и Витоша в почивните дни. Повечето от тях си мислят, че са на раходка в Борисовата градина; мъжете са по джапанки, жените и децата са по сандалки или цвички...Да не говорим, че нямат НИКАВО туристическо оборудване за излизане във високата планина. Вместо това, някои от мъжете държат в ръцете си бири, тарелки с кебапчета и пържени картофи...Само, че планината не прощава!

Витоша не е планина - тва можеш да си го качваш през ден за здраве :D

Никоя планина не бива да се подценява! Не подходиш ли с достатъчно уважение и разум към нея, може сериозно да си изпатиш! Факт е, че на Витоша доста хора са изгубили живота си, и то стабилни планинари. Така че по-добре да замълчим и да се молим човекът да се открие жив и невредим.

Да, Витоша е малка планина и като цяло е трудно да се загубиш ако имаш опит и знаеш къде да вървиш и как да се ориентираш. Но все пак не е за подценяване. Особено зимно време - тогава спокойно можеш да се загубиш в мъглата на платото и да се въртиш като малоумен в кръг... Казвам го от личен опит. Но също така благодарение на опита си в планинския туризъм /не в яденето на кебапчета на макс. един час от колата/ се "намерих" навреме и слезнах невредима.

че аз ако не ходя с бира и кебапче за кво да ходя на планина да гледам някви си гледки там дето били красиви - красиви гледки има в Мола - мацки без сутиени и т.н. там ще си гледам гледките а на балкан се ходи за да се пие и е яде аре балъци слагайте минуси

Приятели! От прочетеното оставам с впечатление, че всички сте планинари. Пишете в работно време, което ще рече, че имате свободно време или не работите. Бъдете така добри и отидете да търсите загубеният младеж. Доброволци винаги се тръсят за спасителни операции. В противен случай ще се просто от статуквото българи, силни на думи, но откъм действия слаби. Продължавайте да си повтаряте мантрата (това не е моя работа).

Що , ти след нощна смяна ли си, или в отпуск ?

Приятел, хайде не ме гледай аз къде и кога пиша. Аман от заповеди и команди. До гуша ми е дошло от съветници.

Няма да те разберат, наборче! Не се хаби. Това е уродлива, зла и неистово вярваща в своята кривота пасмина от хора, която е загубила всичко човешко. Всички тези, дето се упражняват да храчат жълтите си храчки тук - никой от тях не е нито планинар, нито човек, който може да свърши за две пари полезна работа. Единственият начин да се почувстват добре е да храчат храчки в мрежата и да злорадстват когато някой се загуби, провали, и изобщо - има лоши попадения в живота. Тогава се чувстват най-силни и най-щастливи.

Ами храчим си, особено когато видим плювалници ...

Малко е подвеждаща новината, на Витоша и особенно в тоя раьон е много трудно да се загуби човек без мъгла. Най-вероятно нещо друго му се е случило...

Ти не ходи никъде! Стой си в "раьона", защото си вече изгубен!

момчето има психически проблеми, така съобщиха в новините.Дано го намерят жив и здрав.

Е, добре че не е в Борисовата градина да се изгубил....

Там си губат пластмасовите бутилки с бира и козовете...акъла никога не го губат щото не са го намерили още...

Абе дано се намери живо и здраво момчето.То друг път ще слуша мама и тати хахаха .Добре че не сме във война ,иначе половината войници ще са за издирване Боже какви мъже ражда страната ни!

Аз

Кое момче?! ДВАДЕСЕТ И ЕДНА ГОДИШЕН!!! Какво момче?!

Нежно, как какво

Едно време, аз като ходех на училище имахме часове по ориентация... Класната ни фащаше, и събота на Витоша, местоположение, работа с карта и компас, маркировка и прочие и прочие неща... Сегашните лапетии, хем са затлъстели, хем не ги водят никъде, хем като отидат някъде, не им идва на акъла кво да облекат, ми се разхождат секаш са тръгнали на дискотека.... Да не говорим, че практически всеко лапе има GPS... Едно време с картите не се губехме, са с GPS, и мине се немине месец, аре некой загубен... Ама да вземат да им въведат един ден в седмицата спорт, и хоп всичките на Витоша /или там която планина им е по район/, и без това не учат, поне във форма да влязат, и малко отмалко да се светнат кво е ориентация и кво маркировка

Т.нар. туристическо ориентиране;о) Изключително полезно и практично занимание - хем бягаш и се тренираш през пресечена местност, хем се учиш да работиш с карта и компас;о))

То било каквото било едно време. Сега не можеш да ги накараш, те си имат "права" и избират да пият бира в парка....................

Трябва много талант и фантазия да се изгубиш на Витоша, от тази страна, уикенда, по време на Алековото изкачване. Стискам паци да не е пострадал като момчето при Белмекен

Може да си е навехнал или счупил крак, да си е одарил главата . . . ако е тръгнал директно надолу без пътеки. Без пътека и сам си е риск дори и на Витоша.

...издирват загубен млад еж! следващата новина (хубава или лоша) ще е: "намерен е загубения... еж"! В района на Ч.Вр. няма как да се изгубиш, освен ако не са те отвлекли извънземни или ако не си загубил... съзнание!!! ... а статуса му във фейсбук как е? пише ли "изгубен съм"!

хахах, не нямал телефон :D

Като бях на дваесе и една физ ми форма и подготовката за справяне в планински условия беше такава че можеше за толкова време да изкоча некъде или по рила или по осогово а днешните кремвирши за нищо не стават! Не дай боже да се наложи мобилизация ще има-само старците ходат на война(не го написах на руски по понятни причини)...

леле колко си прав, и колко тъжно ми става от това

- Дядо, дядо, гледай, балерини! ... А сега каква ти е физ форма? :P

Веднага ще ти кажа-за миналият сезон от края на януари до края на март имам 45...45 нощни лалета! Те такава ми е формата! И още не съм дядо кремвиршчето на батко!

На 21 години да се беше научил и да пишеш грамотно...

Много хора си мислят ,че витоша е градският парк. Не . Не се качвайте по джапанки!!!

Витоша е градският парк, но не бива да се ползва от идиоти... нали ги гледам тийновете, по токчета и по джапанки, без яке, без вода в раницата, но с няколко бири... нито местата знаят, нито се ориентират по маркировка.... изобщо думи нямам...... преходила съм я Витоша отвсякъде, мога и по тъмно да се прибера..... но никога не съм ходила без яке, без сандвич, без вода, и без фенерче в раницата... в повечето случаи даже и картата си нося, ей така да я има, не тежи

Не е градският парк с алей и пейки , а е планина . В планината времето може да се промени за минути, има отровни змии специално на Витоша. Терена позволява нараняване. И аз съм обходил Витоша, но винаги имам фенер в раницата и всичко необходимо, ако ще да тръгна в най доброто време.

Те на Скакавица от Езерата идват по джапанки, та на Витоша...

Абсурдно е да се изгубиш на Витоша, в района на Черни връх... и то баш като се чества 120 год. от първото изкачване и е пълно с хора... дано да не се е сурнал някъде и да не може да се движи

jingiby

Това звучи като виц, но като знам цялостното състояние и подготвеност на днешната младеж, е по-скоро тъжната действителност...

Като не им е за г*за, какво правят серия от пишман-планинари из баирите? През 2-3 дни току се съобщи, че някой се изгубил.

Иска се много голям талант да се изгубиш на Черни Връх... и то когато там има няколко хиляди човека

дя-до

Да се изгубиш посред лято на Витоша! По-вероятно е да е паднал някъде и да не може да се движи.

Навремето мъжете на 18 ходеха в казарма, а сега на 21 момченцата се губят по Витоша.

Нещо не разбрах. Бил с баща си на Черни връх, пък се изгубил сам? Де е сега баща му?

при gsm-a му, а младежа без нищо.

люскал сокчета на скалата ...

как къде? У фейса, взел е новия смарт фон на младока да се тагне на черния връх.

- пазачницата на Струма - Ко каза, ко ?!

е на ниво... Дано момчето се оправи само.