Мащабното учение ”Граница 2016” се разгърна

Съвместно учение „Граница 2016“ се проведе в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич и ГКПП-Кулата. Целта беше координиране на съвместни действия на МВР, МО и БЧК.

Обратно в новината

Коментари - Мащабното учение ”Граница 2016” се разгърна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При "мащабното" учение стотината войници бяха научени как да познават мъжко магаре под опашката

Мащабът какъв е - голям, среден или малък?

Заглавието е с правописна грешка.Вместо кавички на граница 2016,да се сложат на мащабно учение.

Разгърнаха се - дойде горския и ги изгони.

Цирк.

сите врази се насраа кат вие ан боци силата дет е само в магнолията му...хи хи

Мда, мащабно. В мащаб 1:100 в полза на ученията при Тато...

Ето част от коментар в Афера за мащабните учения: ...Днес, пред моите очи се разпада държавността, господа! Двеста военни правили маневри и се блъскали като селски кочове с полицейски щитове, ръководени лично от нереализиран пожарникар престъпник!? И в това е превърната държавата на Аспаруха, Тервел, Симеон Велики, държава управлявана от аристократи, князе и царе. Няма такова падение на хилядолетния ни ген в цялата българска история

защо е пропуснал да изкара на учението и цеко ушето та и той да си проветри ташаците

Е и кво? Научиха ли се под вещото ръководство на пожарникар Борисов?

Да, къде да при-пик-ват и къде да влачат маркучи!

смях и срам, на снимката се вижда един стърчащ шланг, с вратовръзка, до него някаква жена в черно, що не са с униформи, кои са тези хора, на разходка ли са тръгнали или на учение, това е пълен абсурд, а си представете при необходимост къде ще са тези разхождащи се в почивните дни люде, май и тази разходка платихме....

200 военни правили маневри и се блъскали като селски кочове,ръководени от нереализиран поярникар-престъпник!? няма такова падение!

В обучението участваха 50 бойни единици сред които 2 хеликоптера, джипове с висока проходимост, бронирани машини тип "Пустинна котка", жандармерия, пожарна и линейки, ръчни колички едноколки -инжекцион, експериментални образци на турбомотики, атомни бойни каруци с вертикално излитане, велосипеди -битурбокрак....

може да е писано и от друг , но ... така и не ми стана ясно защо това учение не го проведоха на турската граница? там всичко щеше да е в реални условия - кеф ти трафиканти, кеф ти мигранти, кеф ти подкупни граничари. така можеше да хванат някой мигрант, а не да чакат ловците да свършат тази работа. то по-добре да обучат ловците в петричко да се справят със ситуацията.

Ловците нямат нужда от обучение, а от разрешение. Всичко си имат: оръжие, патрони, дрехи, ботуши, храна ще си набавят. Трябва само бележка за хайка за вреден дивеч и горски за придружител. Не е необходимо и да се уведомяват съседните държави. Ловните дружинки могат да поемат на смени участъци от границата. Необходими са само водачи ловци от местните дружинки, познаващи терена. Така и топографски карти не са нужни.

В ДАНС джедаи ли се обучават? Мисли народеееее, мисли, че този тъпоъгълник ще ни съсипе.

На народа му е трудно да мисли, защото е по-тъп и от премиера си. На въпроса кой олигофрен гласува за този - мълчание. На избори тръчкат дебилите да гласуват за мафиотската и малоумна формация ГЕРБ.

Ей, не обиждай народа. Изборите в България са една смешка. Който мисли, че Престъпник#1=Боко е спечелил изборите честно, е спал под мокри вестници.

след края на ученето рапортувал на главнокомандващия по фесбука: -мерхаба плевню паша ебати държавата щом аз и съм премиер

от миналото и отчитане на дейност и хвърляне прах в очите на хората! Не сте напровили нищо друго свен безсмислено пилеене на пари! Защо ли?! Защото не сте направили необходимите промени в законите ни, с които да определите по закон кога могат да използват оръжие и какви силови действия срещу нарушителите на държавната граница могат да прилагат охраняващите я! По член 279 от НК има предвидено наказание за незаконно преминаване на държавната граница, но няма законова норма която да определя правомощията за използване на оръжие, помощни средства и сила при спиране или предварително предотвратяване изпълнението, поединично или в група в условията на предварителен сговор, на престъплението по чл.279 от НК!

"Мащабното учение Граница 2016 се разгърна" Доде се разгърна, и малкото фианасиране го прегърна!!!

Четох, гледах снимки, но не видях занятие, още по малко учение. Не видях залавяне на нашественици в пресечена местност, респектиране и изхвърляне обратно. Малко жандармерия, малко невъоръжени полицаи. Пред парламента има повече.

Големо учение - министърката и селяка шоенен министър уплашиха гаргите. Даже не могат да преброят колко нашестшеници влизат необезпокоявани на ден а ще правят учения - клоуни!

за сравнение напишете в тубата ЩИТ 82, и ще останете изумени от нещата които сме можели да правим по онова време!

но срещу кого ? Врагове на СССР и тяхната доктрина. Както казват самите руснаци, времената и приятелите се менят - няма вечни приятели, има вечни интереси.

Няма го потенциала и съответно не можем да го използваме срещу никого. Ако го имаше, всеки враг би се замислил. Сега какво? Да го създаваме ли или не?

Тогава:"4 ракетни бригади плюс още толкова ракетни бази и 13 ракетни дивизиона имала Българската армия в онези години. С ОТР са извършени над 50 бойни пуска, а с тактически комплекси - над 120"

колко турски е имало насочени срещу България ? Полигон на съветските интереси. И какво щеше да остане от България ? То бива идиоти, ама чак толкова не бива. Къде са българските интереси бре ?

Нещо не мога да си спомня Станко Тодоров и Добри Джуров да са били наблюдатели на батальоно учение,то не ,че имаше такива.Най-малкото ниво беше полково занятие. Армейски генерал Добри Джуров не посещеваше учения от ниво по-ниско от армейско.Тук наблюдаваме министър на отбраната и министър-председател на батальонно учение,смях.Най-добре беше да го бяха играли на полигона край Сливница , ако все още не е разграбен като повечето такива.Щеше да е по-евтино и за обяд щяха да са си в къщи , а и до Банкя е на един хвърлей

Да, те само наблюдаваха разпада на Варшавския Договор. Ама това какво е - бълха в юргана, нали ?

Сега наблюдаваш разпада на нато - убавец

'82 60 000 военни 16 ракетни установки 800 танка 1 100 бронетранспортьора 1000 оръдия 500 самолета и въртолета 100 кораба 10 000 транспортни и специални а-ли

"Мащабно учение..."А военните знаят ли,че има голям и МАЛЪК мащаб?

ДАНО Е ВЯРНО ЗАЯВЕНОТО!

имало ли е статисти?

да пращаме и плащаме на кукери - ни щяхте! на ви ся!

От както сме в НАТО сме станали страшна сила, почти като в Междузвездни войни:)))

у другата серия. малко забравих преди или после... те толкоз ли са хилави там, чи ни носят боздугани? уж дигат кораба, на не кой..

ша прощавате..

Да, погледахме един български последовател на Клаузевиц ,на ниво батальон и цялата произтичаща от това комедийност.Жалка работа ама толкова си можем, с тези средства и този състав

що нема снимка как режат лентичката на учението

С други думи в учението са усаствали около 250 - 300 човека. 1 батальон.

А може би рота?

Генералът нали е там.

Ха, че то един артилерийски дивизион е около 250 ч по щат, 18 системи, ако и батальона е толкова.........егати батальона....

Точно , ако не е подсилен с химически ,сапьорен взвод и минохвъргачен разчет

Може и да бъркам но три роти по 90 човека са в този диапазон. Дивизионът е толкова ако не е полкови, а отделен.

Абе имаше няколко пустинни котки и други джипки за газене на мигранти. И вертолета за ВИПовете дето са наблюдавали учението

нема да пуснат поне една сирийска на дедото.. те тъй и за гъркините лажеха... кога бех млад. ся кода купя на наборката от втория етаж..за мартата. ако купя книга- се едно млада е и ма вижда, ако купя вино ша заспи.... е в туй е вапроса, да избираш - ша бъдеш, или нидей... мого сам уплашен. то на кой да разчиташ да те погребе вечи ни знам. ша има да ви воня....

маке, то е юнак ! Ами вие що се жалвате като вие измислихте и сирийския Асад ? Има ли нещо по света без вие да сте в основата на простотията ?

книжка или винце.. аз съм по ракията, но тя хич не държи. много и пада кръвтото у гащето. ..

Егати учението, Б.Б. и двайсетина други жандармеристи.

Развалиха рахатлъка на хората за празниците! Мале какви ПОздрави пращат към бежанците, ле- ле- как вежливо ще ги посрещат........

бежанците.

за последствия. за да ни дават на бежанеците със сила да загубят си посоката. и да станат жертви. проблема е..днес. не мигрантите, а техното качество тук. от избора им. бих писал и правила, ма кой ги знае и по света.

Какъв точно е мащаба на това "учение"? Щото аз мога да разгърна пластмасовите войничета на сина ми в хола, в много по-голям мащаб от този на въпросното "учението".

Само за Протокола. Пластмасовите човечета на сина или на внука ? Щото ако си участвал в ЩИТ ти е малко късно за синче. Нищо лично. Нека да не се праскаме за "съвременни" стратези. Има си хора и доктрини за всяка обстановка !

И Вие ли колега.Спомняте си мащаба,нали.Беше незабравимо.Беше нещо грандиозно.А стрелбите на Корен?

Помня чувството на гордост и мъжество да си българин и войник! В мислите си само се молих, някой да е толкова тъп та да посмее да нападне родината ни, за да го размажем!

Изобщо няма място за сравнение. В Ново Село се игра пробив на "Укрепен район". Построено с тошевски цимент и с реална артилерийска подготовка и реален "Огневи вал" с реално количество арт. системи и реални снаряди...а тук.........ще гледаме палатките където спят......пък колко дървета ще изсекат........

Според приложените снимки учението се е състояла в здрависване с ББ

Хей, dir, добре, че ви има правите ми деня! С огромно удоволствие чета коментарите (не само тук) и се смея до припадък, а на някои направо до сълзи!! Все пак, смехът е здраве! Мерси!

Вместо министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да уволни, а прокуратурата да разследва за прикриване на контрабандата на цигари през българо-гръцката граница началникът на Гранично полицейско управление - Петрич комисар Иво Стоянов, който дълги години бе началник на Гранично-пропускателен пункт Кулата, съвместно учение Граница 2016 се проведе в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич и ГКПП-Кулата. Ивайло Стоянов бе назначен със заповед на екс - вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Браво. Стара истина: повече пот в учението - по-малко кръв в боя. Нека се размърдат военните и полицаите да няма после застреляни от приятелски огън. При Орешарски само се учеха да бият хора по площадите.

DIDA

Само, че това "учение" е като игра на стражари и апаши...С военни униформи тази емигрантска напаст НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ!!!

Вие мислите, че това се харесва на комунистите? На тях ще им хареса най-много ако има български полицаи и военни застреляни и то колкото повече по-добре. Такива са.

Българските комунисти служеха по 2 години в БНА, за разлика от днешните демокраДчета.