Бюджет 2016: Дефицит - 1,8 млрд. лв. и нов дълг до 5,3 млрд.

Дефицит от 1,8 млрд. лв. и максимален размер на нов дълг от 5,3 милиарда лева предвижда бюджет 2016, който парламентът обсъжда днес на първо четене.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2016: Дефицит - 1,8 млрд. лв. и нов дълг до 5,3 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко са 5 млрд. лв. Изтеглете 50 зада стигнат реално до икономиката 5. Все пак трябва на се краде законно.

Ще се молите за Орешарски, ама нейсе! Правителството на Орешарски сега ми се струва, като спасително, в сравнение с тези престъпници от седморната мафиотска ламя. Къде са сега разни подкрепяни от шайката от ЦРУ, чрез "Америка за България" престъпници от "протестна мрежа" и "красивите и умните"?! Абсолютни измамници!

Абе къде са сега "умните,млади и красиви" платени соросоиди да врещят по площадите? За 1 млрд който ореха искаше да дръпне ореваха вселената,сега 16+5 за половин година - пълно мълчание от всякъде...

Ха, къде са!50 лв надник , 500 човека,20-30 дена -колко прави?Джобни пари за ГРОБ!Те ще се появят като ГРОБ падне и ще лапат и те от този заем.....Сега огладняват...

Вън от ЕС. Работата е проста : Даваме на ЕС вноска 1милиард ,те ни връщат 1.5 милиарда ,но с условие -никакъв бизнес само спортни зали велоалеи,малко магистрали и пътища.Само че това не носи печалба нито ДДС.И за чиновничеството и пенсионерите нови заеми.Велоалеите приход не носят .Изхода е този милиард който им даваме да си го спестим и държавата да се обърне към бизнеса.Българина не е предприемач -Като се види с пари или ги слага в банка или прави вила ,нова кола или сменя жената. В тази несигурна държава и при тези кредите няма кой да се хване да строи заводи и атомни централи.

Някои си меютачт да са в "Гръцкия" сериал, ама май си правят сметките без кръчмаря(пърдон-без сценаристите и режисьрите). Щото "Гръцкият" сериал ще е безкраен и като "Дързост и красота", а пък за БГ се предвижда само една късометражка.

От време на време в коментарите под различни статии се пише че по Бай Тошово време България била фалирала 2-3 пъти... Е... това теглене на нови заеми и запълване на бюджетните дупки ВСЯКА ГОДИНА от 1997 насам как се нарича?

Тоя финансов министър дето не може с 4000 лв на месец да си изхранва тричленното семейство явно твърдо е решил да стане милиардер. Страшни двулични изроди!

НЕ СЕ НАКРАДОХА!!!! ББ дали може да обясни кой, как и кога ще ги връща?!?!

Заемите започнаха да ги взимат през 2 седмици вече. Честито на печелившите!

Браво на Бойко! И още заеми догодина! Щом имат пари да си карат колите и да ги кътат по банките, значи ще могат да плащат и заемите, които нашето управление ще си изтегли.

И още ли ще твърдят бащиците, че смазаха Волен, САМО защото бил хулиган!!! И още ли мисли матряла, че смазаха Волен, САМО защото бил хулиган, а не защото искаше да отвори очите на матряла, за да види това, което сега е факт!!! И вече няма връщане назад! Прост народ-слаба държава!

ПРОТЕСТЪРИТЕ СА В ОТПУСК ,...в хАМЕРИКА.

преди време едни хора раздаваха едни листовки пред парламента за един дълг и биеха тъпани - май бяха ПРОТЕСТЪРИ или ПРОСТИТУТКИ бяха не си спомням как точно се казваха

ама ти модераторчето ли си бил? Ох ох. И кво викаш? Не те взеха поради недостиг на интелектуални способности, а?

протестъре, модераторе, служителю Мале защо ми изтри коментара за гордо навиреното дупе?

че са от вторите били и сега са в сеанс...........

ще излязат на улицата, когато се появи Пардю с голямата торба пълна с обещания и "зелени гущери", а не подтиквани от обич към родината и народа.

Защо никой не се допитва до народа,който той после ще връща тези пари,чрез Референдум,дали да се взима нов дълг,или не,и Стига тази тиква тегли заеми,че се получава нещо такова че харчи или краде толкова,колкото не може да изкара,със заеми ТИКВО проста всеки може,нали така народе???Направи Икономика от където да се изкарват пари,а не да се внасят само вносни стоки от запада,Борисов ще бъде ли скоро изгонен от Парламента от Народната любов а???че вече ни зароби със 21.3млд лева този Тиквеник.

Cега, искам да видя коментарите на онези нещастници, които плюеха гърците преди няколко месеца, че били мързеливи, че само сиртакита праскали и.т.н!? Hека видят, че само за две години ще прехвърлим 20 млрд.кредити! Oсвен това, дано проумеят, че няма начин да си член на EC и да нямаш кредити! Tрябва, да ти е съсипана икономиката и да си забатачен в кредити и да си зависим! Mного, бързо ще задминем гърците с това темпо, вече сме в спиралата и няма измъкване! даваите коментарите, и праскаите минуси,.....;)

Това е истината, за съжаление. Само дето ние не сме гърците и на нас никой нищо не ни прощава, дори напротив.

С писане по форумите не става. Айде пред парламента и всекиму заслуженото. Всичко друго е тинтири-минтири и празни приказки. За по-глупавите ще кажа, че вече има една нова дума в англ. език- SHEEPLE (чете се шийпъл), и произлиза от смесването на англ. дума за "овце" и "хора". Тази дума най-точно отразява и обяснява 90% от хората в България.

Добре, аз като не спадам към тези sheeple, винаги се чудя за кого да гласувам, търся най-малкото зло, т.е. някой, който говори умно, макар и да няма шанс за изборна победа, какво мога да променя? Гласува една масовка, която си е избрала герой и сляпо го следва и друга, която за пари е готова да гласува и за магаре /както казваха някога/. Умниците - отвратени, си остават у дома или отиват "за гъби". Те какви са?

Тогава нямаш право да ревеш.

Колега, нещата са много сбъркани в тая държава, за да се чудиш. Но са и много прости. Да вземем резултатите от изборите за последните години (това включва и местните сега). Повечето за избрани с 10-15% от гласовете на имащите право на глас. Това означава, че НИТО един не е бил достоен избраник на народа. Той е избран с контролиран, купен, корпоративен и т.н. вот. Ето, вие се чудите за кого да гласувате? Значи щом няма за кого, просто не гласувате. Иначе ще си дадете вота "ей тъй", и сам ще допринесете за злото. Трябва да има промяна в метода на гласуване, и да се избират истински и достойни хора, а не партийни послушковци. Ниската избирателна активност се дължи точно на това, а не че някой е бил "за гъби". Другото важно нещо е, че народа на 90% е страшно беден, и не може да си позволи "лукса" да протестира, защото може да си загуби работата. И така се примирява със съдбата, щото децата му като са гладни, няма да го питат работил ли е или протестирал. Това е част от политиката на всяко едно правителство-БЕДЕН НАРОД. Бедният е зависим и се управлява лесно. Сега се вземат заемчета, които и правнуците ни ще връщат. А една шепа хора живеят охолно на гърба на простия народ-SHEEPLE. И понеже много скачат всички срещу комунистите, нека да им обясня. Комунизма никога не си е отивал от България, просто сега ни управляват децата, внуците, роднините, шофьорите и бодигардовете на комунистите от преди '89 г.

Аааа ето за какво бил цирка с клекшоповете и т.н.! Да не забележим новия дълг. И общо става над 50 милиарда. Май сме в гръцки сериял.

не сме изобщо в май , май плюехме по гърците(включително и моя милост)...а сценарият е идентичен с гръцкия ! ще ми се да се поучим от северните ни комшии, за сега това е далечна мечта , а после може да е късно !нима BG е обитавана само от безмозъчни същества !???

Ами безмозъчни сме. Кадърните и умните, над 2.8 милиона, са отдавна в чужбина и никога няма да се върнат. Тук останахме дъртите, изкуфелите и некадърните. Няма кой да работи.

Те това философията на управление на мутренското правителство. Теглене безогледно на заеми и харчене-"усвояване". Скоро мутрата ще празнува n-тия си милиард. Той нагло лаеше за 1 милиард който Орешарски щеше да тегли. За "обрания" бостан. Крадеца вика дръжте крадеца! Щом една елементарна, нагла селска мутра разиграва цял народ, баси народа.....

Къде са умните и красивите протестъри? Когато кабинетът на Орешарски предложи 1 млдр, викаха до небесата, че правнуците им щели да го плащат. Сега милиардите станаха над 20, не се чува нищо подобно на протест.

ФАНФАРИ!! Дуят ги в чест на ГЛАСУВАНЕ НА НОВИ ЗАЕМИ!! ЩОТО МНООООГО УСПЕШНО ГИ ВЗЕМАМЕ..

Ето ти отговора.---- ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), правителството на Орешарски взе ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 31 октомври 2013 Българският енергиен холдинг ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия, което "условно" започна в четвъртък, а участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн евро. Сумата от 620 млн. евро с 4.25% лихва ще се изплаща 22 години. 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК ЗАЩО БКП/ДПС и АТАКА НЕ ПРОТЕТИРАХА, КОГАТО ВЗЕХА ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 07 ноември 2013 Чобанов поиска заем от 360 млн. евро от Дойче банк 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ 3 януари 2014 Правителството ще емитира дълг още в първия месец на 2014 г. 3 МИЛИАРДA КРЕДИТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКАКЪВ СИ СТАР ДЪЛГ 16 януари 2014 3 млрд. лв. заем в еврооблигации през 2014 г. Парите ще са за изплащане на стар дълг от времето на НДСВ и за покриване на дефицита. 3.9 МИЛИАРДA КРЕДИТ 19 март 2014 Чобанов получи мандат за емитиране на нов заем в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валутa 1 493 000 000 евро МИЛИАРДA КРЕДИТ

Ти не му се обяснявай. Това не го пише в опорните му точки и ням ада ти отговори. Дори не знае колко реално заеми е изтеглил Борисов. И това не му го пише в опорните точки.

торба с лъжи

Управляват дилетанти, но пък стрижат и доят яко и скоро ще го разберете, драги ми чифтокопитни!!

,,..В законопроекта е записано, че максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде поет е 5,3 млрд. лв.,,!!! не разбрах??? тези които гласуваха за него ли ще го ,,поемат,, , или избирателите им!!!

ПРОТЕСТНА МРЕЖА И СВОДНИЦИТЕ ОКОЛО НЕЯ НЯМА ЛИ ДА ПРОСТИТУИРАТ ?

То като се вземат такива грамадни заеми от милиарди всеки може да управлява държавата въпроса е така да управляваш ,че да се вместиш с това ,което разполагаш.

Бойче виж гражданката как мисли ,изгони селяните от партията и ще се оправят нещата

избори и на път към Брюксел... И ние сме направили жертви...затворихме си реакторите закрихме си химическата индустрия... Казаното беше по повод на холандеца който обвини източно европейците в неблагодарност... А просто Борисов трябваше да каже се си затрихме цялата икономика + селското стопанство.

Затворихме всичко , изгонихме хората , сега сме готови да приемем 1 милион бежанци и моля ви проверете ги, не искаме мирни искаме от тия дето се гърмят , и ако искате може и да ни о...нете по веднъж и ние и ще ви се зарадваме . Мисля си дали има по-тъпи управленци в света от нашите и не ми се вярва да има в тази класация конкуренция нямаме , подобно самоунищожение според мен не е познато в исторически план , ще ни запишат в историята , Е' пак с глупост разбира се!!

чудя се Болен Сидеров що не е в затвора и колко подкуп даде на Бойко да му опрости присъдата????

Коя "ПРИСЪДА" казваш ...

в затвора защо не го вкара Бойко аа??Бойко каза няма нужда от затвор и го пуснаха

До края на 2015 г. хазната ще трябва да се справи с още по-крупни плащания, свързани с рефинансиране на дълга. На 18 декември миналата година правителството договори 1.5 милиарда евро мостови заем с 4 банки. Той е договорен за 6 месеца, с опция за удължаване с още 6, тоест най-късно до декември 2015 година. Извън това бюджетът трябва да разплати общо 800 милиона евро по 2 краткосрочни заема на вътрешния пазар, взети в последното тримесечие на 2014 година заради свръхдефицита по държавния бюджет (падежи през септември и декември по заеми на Дянков). Ресурсът за рефинансиране на този дълг отново ще се търси извън границите на страната, като България планира да емитира т.г. на международните пазари до 6.9 милиарда лева. Очаква се до края на годината държавният дълг да стигне 24.5 милиарда лева, или 29.7% от БВП. ЗА правещите се на забравили - припомнете си кой управляваше и ударно пусна заеми след 7.11.8014-та.

забравили: Средствата за погасяването на дълга на свой ред бяха осигурени със заем, изтеглен през 2014 година. За да осигури ресурс за падежа, кабинетът "Орешарски" емитира 10-годишни облигации на стойност 1.493 милиарда евро.

Нови заеми, ОГРОМНИ, винетката скача с 40%, тока от нова година ще бъде увеличен, какво още чакаме та не изметем ГЕРБ от властта?

Това правителство не си прави сметката!Винаги след избори вдига такси,глоби преки и косвени данъци и винаги са с дефицит!А не виждам протестерите да стачкуват за това.И като прибавим постоянно харчене на милиардите заеми пази боже тежко ни и горко!!!

Стрес теста на народа мина успешно с фалита на една банка за негова сметка.После 16млр.,1млрд.,5,3млрд. и така.Честито.Да благодарим на едни избиратели,те си знаят кои са.Част от този бюджет ще остане техните ръце.Аве да знаете къде точат ножици ,че мойта нещо се е захабила,пък имам да "кроя".

Като сте си избрали мутра за министър-председател какво да очаквате освен изваждане от джобовете? И пълен идиот за президент.

поне не е перхидролена

Е ... БРАВО ... Аз като написах ИДИОТ преди три дена ... за президента ... ме РЕДАКТИРАХА ...

Плевньо-Ревльо и Боко-Тиквата усмъртиха държавата. Това е третата последна национална катастрофа. Тоя път никой няма да ни превзема с оръжие, а България ще бъде продадена от европейски синдик окръг по окръг на търг и разпределена между Турция, Гърция и Румъния. Това са последните дни на държавата България , главната цел на юдомасонските правителства е изпълнена.

Михаил Миков обсъжда длъа в бюджета и не е в парламента .Отрежете му заплатата за това че не е на работа.

Гошо гошо гошоооо не ти увира кратуната за тея работи! Оди некаде да прекопваш градинки по програмите на самоковската пейзанка...

Чичо Гошо, абе я да провериш ... магнолиите поляти ли са ... а айде бързичко ...

БСП остави наследство от 8млрд евро, мутрата ги изхарчи, сега мутрата идва на власт и тегли още 16млрд+5.3млрд!! Никога повече глас за ГЕРБ, никога!!!

Съвсем вярно! 4 милиарда евро дълг на НЕК и 4 милиарда евро в Белене.

Тия дългове не са покрити, така че заеми за тях не са взимани.

Какво наследство? За даване или за взимане?

В бюджет 2016 съвсем ясно се открояват големите "успехи" на герберското управление. Ще оставят на децата и внуците ни една заробена България.

Точно толкова заеми се вземат , за да се дадат за пенсии и социални плащания, тъй като за пенсионерите няма няма достатъчно средства в НОИ. А пращат синовете и внуците си на Запад да печелят, докато останалите в България, вземаме заем след заем за пенсиите им.

Да си чел че в България е безработица? Да си чул че работа има само в държавните структури? Ей ,наглец бе!!!

Ти колко работни места направи? Колко гърла храниш?

за ПЪРВИОО МУ МАНДАТ: 7,24 млрд. лв. са похарчени ПОВЕЧЕ ОТ ПРИХОДИТЕ в държавната хазна от 2009 до 2012 г. В резултат на това харчене държавният дълг е скочил с 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. (18,5%) в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв. Дотук с баснята за "успешното управление на ГРОБ"!

За разбирачите - не видяхте ли кой ще вземе парите. Горанов се опита да им намали парите, но те направиха БУНТ. И не са само те...парите, които получават всички червени писачи във форума са също от бюджета.

краварофилски и еврогейски центове. Те тез невъзстановяемите 4,1 млрд лева от ЕС, друже веч са ПЛАТЕНИ АВАНСОВО ОТ БЮДЖЕТА.. ТЪЙ, ЧЕ И ТВОИТЕ ЦЕНТОВЕ СА ОТ БЮДЖЕТА!!

"Кабинета Орешарски" бил лош, а .... сега разбрахте ли бе умни, красиви, ранобудни, защо бате ви Боко толкова много искаше да се върне на власт ... на ВСЯКА цена ... а разбрахте ли умничките ми ...

Миков цял ден ли си на работа ?

А ти земи да свършиш нещо полезно...за себе си поне!

Сега разбрахте ли ... хакерски атаки по време на изборите , театърът със Сидеров и т.н. Занимаваха ни с глупости по медиите , и тайно взеха зад нашия гръб още милиарди за плячкосване.И когато /не знам как/изчезнат от властта - държава няма да има ,защото и въздухът ще бъде заложен за поколения напред.

Аз ЛИЧНО изпратих Сидеров да се прави на мъж сред простосмъртните!

Знаеме ,че соросоидните кавали децата им са по-чужбина с тези пари и няма да се върнат.Ние пък хич няма да ги връщаме-надежда кораба "Москва"с ракетите в Бургас и кой ще ни пипне. Никой -всичко ще ни опростят само кораба да не поканиме

Гарантирано от ГЕРБ-ние ще теглим заеми и ще крадем вие и пра-внуците ще плащате!!!Гонграчулейшън смотаняци!!!!!!!!!!!!!!!Проституиращите къде сте или вече не сте красиви и умни а сте тъпи грозни и платени проститутки на МУТРАТА?????

Оставка!

деер

Ало, къде са протестърите? Къде е гражданското общество? Ранно събуждащите се , които ще връщат парите? Или мислите , че ромите ще ги връщат? .......Къде?

Да ви е честит новият заем от 5.3 млд лева Овце Заспали,Боко ви е.е във въздуха,и май на вас ви е кеф така.а???

Видно от изборните резултати-да!

васко

Тези резултати точно на такива като теб,ще им излезе тъпкано през гъза,тези заеми които тегли всяка година Тиквата за да крадат,а на вас преди избори ви дават трохи за да гласувате за тях,и после ви излиза през гъза тези пари които сте взели.

КОНГРЕС НА ЕНП в БОН 10,12,2009 г. Изказване на Б. Борисов: " По данни на БНБ обезпечението на валутния борд е 211%, което спрямо намиращите се в обращение 7.6 млрд. лв. означава 16 млрд. лв., или 8 млрд. евро, Възнамеряваме да използваме 8 млрд. евро от резерва за" бля, бля. САМ СИ ГО Е КАЗАЛ: НАСЛЕДИХ ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО!!!! И НА ПЪРВОТО СИ ПОСЕЩЕНИЕ В БРЮКСЕЛ ЗА ОТЛИЧНИК НА ЕВРОПАТА СА ОБЯВИ ДАЖЕ... Да не се чудите що и вторио мандат иска да му почне с подсигурени ОСЕМ МИЛИАРДА АМА НОВ ВЪНШЕН ЗАЕМ..

Най-нормалната партия, която винаги ще бъде си остава БСП!!! Всичко друго е плява и бездарие, алчност и безхаберие!!!!

изборните резултати от преди месец го доказват.

Аз този дълг не съм го теглил и не смятам да връщам част от него. Служителите на световните лихварски институции които печат хартийки коит ранотещите световни икономики осребряват , тоест с чужда пита помен тправят, правят заеми за да изгуби Блъгария финансова независимост и да стане част то новият световен луцифериански ред. Президента знае. Знаят и дргуги около него. Роби работещи за роби.

Алоооо протестърите! Протестирахте, протестирахте и накрая останахте само тестъри! Нали Орешарски с 1 милиард щял да ни зароби!Нали Тиквата точно точа каза!...Май и вие ще цуцате от заемите един ден!Нали това чакате!

ДА ЖИВЕЕ ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА, 2016ГОДИНА НИ ОЧАКВА ГРЪЦКИЯ ВАРИАНТ С БЛОКИРАНЕ НА БАНКИ И ИЗЗЕМВАНЕ СРЕДСТВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ.

То неслучайно за има нема два три месеца цяла софия се напълни с по четри пет камери на всяко кръстовище...

най-после!

Все повече и повече се увеличава дългът, а все по-малко и по-малко остават хората които го плащат.......

Разбира се , няма как най-бързо топящата се нация на планетата да изплаща дълговете на най-некадърните политици на планетата или по-скоро на най-лакомата клика на планетата ! Само си помислете дори и бежанците не искат да стоят тук , е какво повече да говорим (не че са ни изтрябвали)!

Ей, тези кретени милиардите за нищо ги нямат. Само преди няколко месеца изтеглиха 16 млрд, и сега още 5.3 млрд. А пенсиите средно по двеста лева... ДОКОГА ще търпим, хора?!?

Другарко. Имате ли представа как се харчат 16 милиарда? Едва ли.

Ше питаме тиквата и пуцаджийчето му ама те не са ги харчили още само са ги поразпределили тук таме...