ДПС издейства промяна в изборната бюлетина (обновена)

Правната комисия прие предложение на ДПС мястото в бюлетината за отбелязване на преференциалния вот да е във формата на кръг, вместо квадрат.

Обратно в новината

Коментари - ДПС издейства промяна в изборната бюлетина (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега следва бърз курс по геометрия в смесените райони - що е то квадрат и що е то кръг.

Какво толкова го мислите?Да вземем и да им попълнем готови бюлетини,дано си упавят бройките.Вместо да ги научим да четат през 21 век ние им угаждаме.Не са виновни те,а тези които избираме.Така,че поне ние да мислим и да гласуваме с разум!

за да няма объркване да им я попълнят предварително хехеххеее и в тази пародия или по-точно удурма участва и бат Бойко - "десния политик" !!

щот и полумесец можеше да е

На мама муцунката! Даже бюлетината може да е и с охранения лик на Пеевски. Може да нарисуват за повече дзен един разперен паун.

Аре голяма работа и без това по- голямата част от народа е удивително проста и неадекватна, че няма никакво значение, че ще драска в кръг. Да не говорим, че нарушението на процедурата по приемането на един закон освен ако гласуването не е според Конституцията, също е нарушение. На изборите не се вижда кой е гласувал и явно има схема за премахване на политическите противници. Щом унищожиха гласовете за Реформаторския блок, значи вече всякаква съпротива е унищожена и тук единствено управлява една партия чрез подразделенията си. Демократичен избор между отделите на кораба майка.

тази схема може да развали само активното гласуване - не вярвайте на платените социолози! Гласувайте масово за европейско лице на България!

Реформаторският блок е от същото котило. Ако на по-едрите шайки им стане изгодно, пак ще ги включат в схемата.

24 години едни идват, други си отиват, а нещата отиват все по-зле. Искаме оставка на тези, които ни мамят, грабят, използват и потискат, d в същото време оставяме бъдещето си в техни ръце. Наивно вярваме, че тези, които нарушават закона, ще въведат законност и отново им гласуваме доверие да ни управляват, да ни съдят, да чертаят бъдещето ни. Статуквото се възпроизвежда вече 24 години, без значение цвета на управляващата партия. Защо нито една партия не иска мажоритарни избори? Защо всички платени социолози и политолози скачат като ужилени само при споменаване за мажоритарен вот? Защото само мажоритарни избори могат да махнат от властта некадърните и корумпирани политици - същият този "елит", който отвреме навреме ни разиграва поредния цирк, с цел отклоняване на вниманието от Значимото.

След активното мероприятие в с. Кочан преди изборите 2009 (разпределянето на порциите) БСП загуби изборите. ДПС както винаги си взе своето. Днес, вече в 2014 година, сценката се повтаря. Правителството с мандата на БСП и Станишев отново жалят Борисов. Обещаната пълна ревизия на управлението на ГЕРБ се превърна в поредната лъжа на Станишев. Месеци наред се разиграва зрелище бой по Цветанов, за да хвърлим пясък в очите, че нещо правим срещу престъпленията, извършени от ГЕРБ, но Борисов НЕ СЕ ПИПА. А пък на Цветанов му накривиха капата. С наближаването на евроизборите близостта на ДПС и ГЕРБ, респективно с БСП на Станишев, лъсва демонстративно. Това пак работи за ГЕРБ и Борисов. Българинът пак трябва да бъде режисирано отвратен. Кафето между Местан и Борисов, обедите между Местан и Цецка Цачева се пласират умишлено в общественото пространство. Шахматистът Доган я умее тая игра. И нищо не губи, а само печели. Играчите и през 2009, и през 2014 са същите. И този път връщат недосегаемия човек от Банкя. И този път непокътнат. Жална България!

След като кукловода е ясен, защо стреляш по куклите? И проблемът не е ли в Бояна - в сараите, а не в Банкя?;о)

Проблемът е у нас, че ги търпим и си ги избираме. Защото те всичките са вредни, но взаимозаменяеми - само си разменят ролите на управляващи и опозиция, за да имитират разнообразие.

за тъпия електорат специално ще бъде пусната инструкция да не пипа нищо в кръгчето !!! маймуни ще гласуват и ще влияят на хората ! ужас !!!

що не вземат направо да им посочат и името дето трябва да се обгради или направо да си ги попълват сами тези там и това е, и без това не е важно кои за кого гласува а кои и как брои след това.

тези избори не са за българският парламент а за европеиският така че резултатите са без значение, бсп-дпс няма да се махнат от власта докато не ни потурчят офицялно..............или излизаме и ги измитаме или забравете че те сами ще се махнат.

Защо не полумесец, как така кръг и квадрат? Звезда де има на полумесеца също!

Скъпи ми българи, за Бога гласувайте, ама гласувайте поне веднъж като българи, а не като п---ки, защото не ви ли писна една мафиотска структура, наречена ДПС да ни управлява 20 години! Или ще се окаже, че не сме народ, а мърша, достойна да бъде анексирана от Крим и нищо друго!

Отново заиграване на ДПС и ГЕРБ. И номинирането на Делян Пеевски не е случайно - изпробван номер, който като "порциите на Доган" да отблъсне избирателите от БСП. ДПС+ГЕРБ е още по-гадно от досегашната коалиция, затова предвиждам доста измамени и разочаровани защитници на ГЕРБ.

"Създаваме мобилни групи за въздействие, които ще търсят решаване на казуси чрез нашите общински съветници, депутати, министри и кметове в регионите", съобщи лидерът на младежката структура на социалистите Вероника Делибалтова.

Безкрайно не ме интересува тоя индивид - читак ли е , казак ли е или редови дебил : ))) Да вземе обаче да си погледне изборните резултати - 8 , 9 % .... За София - 0.43 ! Място за претенции няма ! За ментално ощетените лица , които поднесоха на тепсия цялата власт в България на гореспоменатите ..... /следва изключително цинично определение / оставката вече не е актуална ! Присъдата за национално предателство е само една . Усещате ужасния край , нали ?!

КОЙ регистрира етническа партия? КОЙ вкара доносници на ДС в ръководството и? КОЙ позволи тези хубостници да се самозабравят?

Такива, дето по избори ходим за гъби!

Заместник-председателят на младежкото ДПС Мустафа Ахмедов влиза в Съвета на директорите на Националната електрическа компания (НЕК). Мустафа е на 27 години. Той участва в Съвета на директорите и на друго държавно дружество - "Булгаргаз". Там е назначен от началото на декември 2013 г. Преди това Ахмедов за два месеца участваше и в управлението на "Булгартел".

Нямам нищо против Мустафа, Кемал, Баръш и т.н. Имам против системата, поради която е сложен на този пост! Т.е. той никога не е бил енергетик, той никога не е бил и обикновен електротехник, той никога не е бил инкасатор, той просто е член на мафиотската структура ДПС!

Това все още е нищо още малко деа се поноправят на репресирани и ще поискат да се гласува с два еднакви екземпляра попълнени по един и същи начин и подпечатени след гласуването от комисията като втория екземпляр се представя след това на местния лидер на ДПС за отчитане на гласувалия.

ДПС е антибългарска, противоконституционна и незаконна партия и трябва веднага да бъде забранена и поставена извън закона, а лидерите и подведени под съдебна отговорност за антибългарска дейност и за държавна измяна! ЕТО ФАКТИТЕ: КОНСТИТУЦИЯ на Република България. Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. Във връзка със разигралото се театро и разюздилите се преди време башибозуци в Двореца на Културата в България ! И специално за призоваващия за етническо разделение в България и призоваващ чужди държави към налагане на "второ Косово" в България Лютви Местан: Наказателен Кодекс, раздел ІІ, Чл. 103. Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9. МЕСТАН ПРИЗОВА ЕВРОПА И СВЕТА "ЗА ЗАЩИТА НА ВСИЧКИ ЕТНО - ЛИДЕРИ"! С ТЕЗИ ДУМИ: ПРИЗНАВА, ЧЕ ДПС Е ЧИСТО ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ! ТОВА Е В РАЗРЕЗ С КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ ! ВЕДНАГА ДА СЕ ОБЯВИ ДПС ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА! И СЪД ! СВАЛЯНЕ ИМУНИТЕТА НА ЦАЦАРОВ И СЪД ЗА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА! ИМПИЙЧВАНЕ НА ПЛЕВЕНЛИЕВ И СЪД ЗА НЕСПАЗВАНЕ И ГРУБО ПОТЪПКВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА! КАКВО ПРАВИ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД-КАКВОТО СИ ПОИСКА! ЯВНО ТОВА Е МАСОНСКАТА , ЦИОНИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЧРЕЗ КОЯТО НИ УНИЩОЖАВАТ! НЕ ПО ДУМИТЕ, А ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ! ДА УНИЩОЖИМ ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ, ПРЕДИ ТЯ ДА НИ Е УНИЩОЖИЛА НАПЪЛНО! ДА И ОТНЕМЕМ ВЛАСТТА !!

Аре бе адаш, стига сме спамили! Давай да действаме! Докато ние си плюем тука, тия боклуци ни превземат. Ще се наложи да се действа радикално, инак няма оправия.

Чудят се как да обладаят гласовете на НЕГРАМОТНИТЕ ,а те са мнозинство ,в ДПС и ЕВРОРОМъ...

Много са нагли тия, ама и ние сме едни овце, мълчим си, а те си правят квото си искат... Не знам какво трябва да стане за да се размърда това българско скотско племе...

Този английски термин има много значения. В случая е употребен в смисъл на човек, от който не може да се очаква нищо значимо...Най-малко в интелектуалната сфера, затова терминът е подсилен с прилагателното "интелектуални". "Илитерат" е с по-тясно съдържание и означава просто човек, който не може да чете (аналфабет). Е, всеки има право на мнение. Смисълът на казаното обаче е повече от ясен...

ДПС си знае работата ,..за съжаление и бсп си знае МЯСТОТО В ГЬОЛА ,КАТО СЛУГА ,ПОДЛОГА ,ИЗТРИВАЛКА ,НА ---ДПС ,....26г.

а може ли да им гласувам с трибуквена абревиатура на която средната буква е У?

ДУШ? ..и такава ли партия направиха, бе?! ;))))))))))))))

студен душ. туй нас сиганите хептен за балама земат. какво искат да ма слагат на комисия. ..имало такова комисионерско на поза, на моя кат ни ще да ме гледа. само слави гледа..май го е аресал като козата на комшийката. много бега и е мръсен и са налива. и мърсува. от мездрата до козлодуя и от видина до белята. нема кой да го спре моя... таз твойта партия колко дава ма лейко..тука удивителна ли се бута или вапрсна. нещо казваше госпожата ма какво и как.

Ами браво на Партията! Вие представяте ли си, онези циркаджийчета от ГЕРБ бяха тръгнали да вземат 1 квота от партията, която пред всички нарушава закона - просто ей така, да е ясно кой разпределя порциите, а не че й има нещо на бюлетината! България - държавата на Партията.

ДПС правят каквото си искат ,и то в чужда държава ,а ---бсп ,с малки букви им е СЛУГА ПОДЛОГА И ИЗТРИВАЛКА ,В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ....

ако тя, държавата беше чужда избирателите им щяха да живеят по-добре.......че и на другите партии. ша чакате образованието да се оправи на кукаво лято. първо беден, второ наркотик, после и жандарм...бе вий за Сицилия не сте ли чували?

Господа, вижда се ужасът на партиите у нас да има избор на личности, а не на партии; на народни представители, а не на партийни. Причините са май две. Вътрешна. Ако се избират личности, партията ще загуби управление над функционерите си и собствените си членове. Външна, т.е. свързана с народа, който за партиита е външен фактор. Ако народът избира представителите си, партията ще може само да подкрепя или не тези представители. Ужас! Не партийни кръгове, а народът да избира, и не дай боже - да избере човек, без да се спомене партия! Че тогава партията не ще властва над представителя! Не ще може да се определи на чия партия този човек - представител е собственост? Та така ще има Народно събрание вместо днешното партийно! Ужасът на партиите е от повече власт на народа, т.е. от демокрация. И така, господа, помислете как да засилим ужаса в партийните кръгове. Току виж свършат някоя полезна работа и да наторят нещо, а не само да доливат фонтаните...

Ето и малка част от достойнствата, които ни накараха да обикнем кандидата. Спряхме се на 17 от тях по едно за всяка позиция в листата ни: Борба с безработицата чрез създаване на работни места във веригата Lafka; Победа над неконтролираната от държавата икономика чрез закриването на хиляди фирми за продажба на цигари и печатни издания; Осигуряване на достъп на българските граждани само и единствено до пълната истина чрез овладяването на медийния пазар; Авторство на най-успешния закон за борба с офшорките - този бич на съвремието; Все по-активно участие в изграждане на инфраструктурата на съвременната държава чрез покупки на пътностроителни фирми; Подпомагане на имотния пазар, чрез активни покупки в различни краища на страната; Спомагане за регулирането на движението чрез обновяване по собствена инициатива и преценка на пътните знаци около дома му; Вдъхване на надежди в младото поколение, че успехът на 33 години е напълно възможен за всеки син на майка си; Успешно обединяване на нацията чрез избора му за председател на ДАНС; Самият факт, че е демонизиран от соросоидите е доказателство за качествата му!!!; България очевидно е тясна за възможностите му. Мястото му в Европарламента ще гарантира правилното и успешно развитие на целия Европейски съюз; Изборът му за евродепутат ще бъде поредната стъпка към закономерното издигане на Пеевски за председател на Европейската комисия; Уважава правилото, че скромността краси човека. Въпреки солидните си позиции, той очевидно страни от медийното внимание; Стабилизиране на финансите на държавните дружества, чрез насочване на парите им в правилната и най-добре управлявана банка; Чрез красивата си приятелка ще промотира и прослави попфолк кулутрата ни в Европа. Това може да се превърне в основен експортен продукт на страната; Майка му вече живее в Брюксел - ще се спестят разходи за наем на данъкоплатеца; Така накрая ще има ясен отговор на въпроса "Кой предложи Пеевски?"

ние на 25 сме на бал. пък вас кой ......,.бал.

Братле ,заради тези балове --26г.,ВСЕКИ ДЕН ,сме все така -----ЗЛЕ!

вие с Мая, ние на Т2.. след бала. докато станем на 26 ще трябва нейде да си стъпим на краката. който чупил..купил.

Ако ги познаваш тези хора, ще разбереш, че не само са глупави. Тези хора са тъпи, неграмотни, злобни, манипулируеми. Просто умът на средно интелигентния човек не може да си представи, че тези същества се числят към хоманоидите. Моето куче гледа по-умно от много от тях и с повече доброта.

пиша се хуманоид, фашист такъв роботоид. всеки човек като топче от огледало отразява хора, които познава и е познавал. алчността, властта и присъща на човек страх от смърт изкривяват огледала на други. абсолютно безсмислено. когато се качиш на лодката към чакащ ни бряг - ВРЕМЕТО НЕ ТЕЧЕ. дали ще си в кръг на АД или в некакъв Рай..зависи само от живота ти. прати есемес ако не съм прав. бил съм там. дано е пак така. да не съм сбъркал нещо.

имай страх от Бога! вярно е. Бог е във всеки. имайте страх от себе си! дома, на работа или покупка на стока, със залепена цена върху фабрично опакована стока..дори да не е зелено месото. вие знаете кой ви трови, на кой плаща и може би ако сте живи още - съдете ги за предумишлено убийство. тровят ни хора. за да плащат - избори. маяни.

може ли на бюлетина да нарисуват кон? или поне парче от кон.

ДПС-7% ,върти чужда държава на малкият си пръст---26г. За 26г.---ИСЛЯМИЗАЦИЯ,ЦИГАНИЗАЦИЯ и,...ЦЪРВУЛИЗАЦИЯ. БЪЛГАРИЯ ,НА 6-то място в света ,по СМЪРТНОСТ....

И какво от това че след "гласуването" ще имам" моралното право " да се оплаквам?

Репликата е към коментар 12 от 16:48 часа.

Още по-просто е, просто не трябва да пипат кръгчето. Което устройва и ГРЕБ явно. Неграмотни има навсякъде.

Само аз ли си мисля, че по-нормалното е като гласуваш да е нормално да си се научил да четеш и да не се налага да се "водиш" по цифрички, кръгчета и квадратчета....

Българи, излезте на изборите и гласувайте за предпочитаната от вас партия или коалиция! Иначе няма да имате след това моралното право да се оплаквате.

По принцип не се оплаквам - сам си решавам проблемите. В случая с гласуването обаче малко съм затруднен - не разбирам защо трябва да гласувам за хора които би трябвало да са в затвора и партии които са откровени бандитски групировки? За това моля някой да ми посочи конкретни имена, заради които си заслужава да ходи човек до урната.

Пусни празна бюлетина-поне няма да ти" изядат" гласа--иначе послеси си делят гласовете на негласувалите!!!!

Шаро, провери ги де, нали имаш комп и инфото е безплатно? Решението е твое и само твое, но и аз ще те призова да гласуваш!!!!

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЧЕРВИВИТЕ ПЕДАЛИ! ТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ

Че от какво да се оплаквам,нито са месни ни парламентарни Какво ми разбира главата от квоти за риба и тн

АЗ ПРЕДЛАГАМ ВМЕСТО КРЪГЧЕТА И КВАДРАТЧЕТА - ЗА ВСЯКА ПАРТИЯ РАЗЛИЧЕН ПЛОД ЯГОДКА, ЧЕРЕШКА И Т.Н. НИКОЙ НЯМА ДА СЕ БЪРКА.... ТО И БЕЗ ТОВА, ГЛАСУВАТ САМО ВЪЗРАСТНИ, НЕГРАМОТНИ, ЦИГАНИ .......

бих те.... Гласуват тези, които не се плашат да носят отговорност за постъпките си. Останалите ги водят да гласуват!!!!

Предлагам да са означени за някои със седалищни части,на други със изправен пръст между два свити,на други с трибуквена абревиатура ,за да могат партийките да разберат какво им казват избирателите!

Много мъка, мъка, мъка ........има в ТАЗИ ДЪРЖАВА! До кога?

Единствено се надявам и си пожелавам, че такива новини ви мотивират да отидете да гласувате в деня на изборите за да не могат да ни управляват неграмотни турци и некомпетентни комунисти!!! Всичко е в наши ръце!

всеки да гласува за бай сали. и после тока без пари...на всеки по 22 волта.

Кръгчета, квадратчета, за да може да се обясни на овцата с 2 думи кво да зачерква. Тия в Кърджали, Добруджа, Разград са модерните роби на 21 век.

ГЕРБ и ДПС отново се коалираха по промени в Изборния кодекс и само с техните гласове беше извършена нова поправка - във вида на бюлетината за евровота.

Я, ми това Чеканов бре!

ВСИЧКИ В АПТЕКИТЕ ДА ОТИДАТ ДА СИ КУПЯТ ВАЗЕЛИН ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПОЛ И ВЪЗРАСТ! ТУК СЕ ГОТВИ НОВО РОБСТВО. ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ Е - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ! ТОВА НИ ОЧАКВА !

робство, освен ако империята на глинени крака не се срине преди да ни зароби. Което вярвам, че ще стане. Съответно ще изчезнат от БГ всичките им паразити

за русия говориш,нали?

Иска се кураж да признаеш, че електоратът ти се състои от интелектуални аутсайдери.... Това население е имало всичките възможности, както останалото в България. Нещо повече, в годините на соца беше дори толерирано - например при постъпването в университетите кандидатите от тези райони имаха специална квота. След 20 години преход и съществуване на ДПС тези избиратели са дори на по-ниско ниво от онова време. Защо не се прави нужното за промяна от страна на партията-майка, може би е ясно...

Всичко е целенасочено. Колкото са по необразовани, толкова по-лесно се манипулират. За съжаление, това важи и за българите...

Явно 99,9% от коментиралите са прочели само заглавието. "Това стана при гласуване на второ четене на промени в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, съобщи БТА" Защо? Защо? Защо? Защо, ГЕРБ внесе това предложение, като вчера заявиха, че са ТВЪРДО ПРОТИВ???

ДП призна, че не е модерна либерална партия, а партия, базирана на невежество и манипулация. А българският парламент призна, че няма нищо против това. А българската политика е един миризлив кенеф, какъвто е и България днес.

За обикновения човек стана много тежко - без работа,без образование/дори тези,които завършват висше у нас в 90% от случайте после работят нискоквалифициран труд!/,без здравеопазване,без сигурност и защита от своеволия,без надежда!!Народа вие като ранено животно - не го ли чувате??

ХА СЕГА ! СТОЙТЕ СИ В СКАПАНИТЕ ПАНЕЛКИ И НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ! АЛОООООООО, СЕЛЯНИТЕ, ВИЕ СИ СТОЙТЕ НА СЕЛО И НИКАКВО ИЗЛИЗАНЕ, ДА НЕ ВИ ХАРЕСА НЯКОЙ РЯЗАН, ЧЕ САМО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ ! ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ !

Най добре е в бюлетините да има стрелка с надпис: НАЛЕГАЙ НА МАЯ и Друга стрелка със снимка на Делян Пеевски за ДПС-избирателите ДА НЕ СТАНЕ ОБЪРКВАНЕ