Битката за следващ генерален секретар на ООН става трескава

Изглежда, че има предпочитание за жена и то от Източна Европа. САЩ одобряват първата идея, Москва – втората.

Обратно в новината

Коментари - Битката за следващ генерален секретар на ООН става трескава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отличен анализ. Бокова е 99% сигурна. Изключително силна кандидатура.

Статията за избора на жена от източна Европа ми прилича на провеждане на български обществена поръчка, където нашия човек трябва да бъде избран. Но за щастие представителите на другите държави не мислят така.

СЪРБИН НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ , А СЛОВАКА НЕ ГО ПОЗНАВАТ ЗА ПОРУГАЛЕЦА Е ПИСАНО В СТАТИЯТА :)) ... ИРИНА БОКОВА Е КОМПРОМИСНИЯТ ВАРИАНТ :)) .. ВУЙНА В БРЮКСЕЛ ЩЕ СЕ ПУКНЕ ОТ ЗЛОБА ... ДАЙ БОЖЕ :))

Нашето с Бокова и Кристалина е пушилка за ОТВЛИЧАНЕ ВНИМАНИЕТО на простолюдието от КТБ, конюшните, осъждането на България за АЕЦ Белене, ГЕРБ далаверите.

Сега разбрахте ли къде се решават нещата? Определено не в България. Американците утре си заминават и пак идват руснаците. :)

Маи а вярно онова-сръбска свинария и българска управия...

Не е за вярване ! Такава обективна статия. Този човек явно има и друга информация , но не я споделя. Но най-много ме впечатли следният текст:" Гутериш е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Издигането на неговата кандидатура от Португалия засилва влиянието на цялата партия в Европа. Техните съперници в целия регион, дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), водена от Ангела Меркел, не го харесват. Така че изведнъж има ход на ЕНП и отчетливо по-десния лидер на Унгария Виктор Орбан, за противопоставяне на Гутериш. За да направят това, те обмислят номинацията на Кристалина Георгиева, един от техните собствени функционери в ЕС. Официално Унгария, Хърватия и Латвия биха номинирали българин да се надпреварва срещу българин (Бокова), който вече е номиниран от България. " Тази теза ми се вижда най-правдоподобна и най-голямото доказателство за това е мълчанието на Борисов до момента. На фона на това и думите на Захарова стават по-ясни.

Защо си толкова наивен? От къде може да си сигурен, че дадената тук информацията е вярна? Всеки един от кандидатите е от определена прослойка, която иска да разшири влиянието си. Когото и да изберат той ще изпълнява поръчките на тези, които са го избрали. Така, че борбата е за влияние!

Добра и смислена статия. Успява да "разположи по дъската" фигурите, от които зависи избора. В ООН не се влиза силово, а с компромис и, все пак, съобразяване с професионалната биография. Бокова я има, а К. Георгиева отдавна е показала, че е надскочила "нивото на компетентност".

Сърбинът или словакът да си направят операция за смяна на пола.

Щом руските и американските окупатори не харесват португалеца, значи е добър за Европа. Бокова да се измита, не е за този пост.

Не е трескава битката за следващ генерален секретар на ООН - ами е трескава кривата амбиция на баба Кристалинка да навре България м/у подигравките на цял свят !

баба е баба ти, глупако. кристалина ще е фаворитката, ще видите.

евробюрократ начело на оон о - не издевавате ли се ли се:) ==================== а между другото оон кат организация стои доста безсмислено ако сме решили да обявим света като империя или като две за къв ни е оон - помощни функции на безпомощност иска се промяна - само де никой не използва века на нета за промяна на политиката - нема воля

Статия написана за каубои от Bible belt...Ако беше толкова просто, да сме готови отдавна с ген. сек., който така или иначе ще е....марионетка. А как ще се казва, това няма значение, дори и за българите, защото родните "кандидатки" не са Бан-Ки Мун, който напълни горните етажи на ООН с корейци. Нашето си е като посредствена турска пиеса, и за това каним немците да участват. С простотиите за Меркел, този чичко от Форбс опровергава своето собствено издание, което за поредна десета година я слага сред трите най-влиятелни жени в света. Абе следете ми мисълта - четиво за следно-интелигентен каубой !

За мен и двата варианта са интересни: 1. Бокова става председател на ООН, Мелкел дърпа ушите на Борисов, а нашите "демократи" се пенят, че "комунистка и дъщеря на убиец" управлява света. 2. Борисов заменя Бокова с Кристалинка в последния момент и тя се проваля. След толкова много провали - с ЮП, с АЕЦ Белене, с Кристалинка, Борисов няма как да остане на власт, което ще бъде и краят и на Герб и на гербаджийските калинки.

Приемаш ли един облог: Твърдя, че ако някой събере смелост да предложи Георгиева тя ще спечели убедително и ще бъде следващият генерален секретар. Ако някой я предложи, и тя не спечели ника "наивник" никога няма да се появи повече. Съгласен ли си със същото?

абе много ги разбираш ти тези работи - рече и отсече. Да не си наследник на Баба Ванга. Най-ми мяза по името де, да си някои нелегално вмъкнал се мигрант. Абе Янко, от ходене по медиите правиш пропуски.

Който (която) и да е, написал(а) е всичко точно, вярно, и разбрано.

Бойко е пред дилемата - да се самоубие ли политически или Меркел да го намрази.

Следите ли ми мисълта? Ако не, вината не е моя.?! Да ме прощава авторът ама щом сам не може да изложи разбираемо позицята си що си мисли че европейците са му криви и затова?

Ако не си разбрал мисълта (не става дума за позиция!) на автора, бината е само твоя

Искаш да кажеш че авторът няма позиция ли? Ами тогава що е седнал да пише по темата?

Мутрата е един прост предател. От всички възможни ходове ще избере най-тъпия! Гарантирано от топсерсем!

Целата тази пледоария е изключително убедителна, но има малък проблем - Путин и Меркел вече са се договорили. Какво правим с Бокова при това положение? Руснаците що не й предложат да им стане министър на образованието, науката и културата? Ще е 3 в 1 нещо като Людмила, Дража и Начо Папазов взети заедно.

Пука му на Путин за желанията на Меркел, до сега тя само мръсотии му прави, а пък Германия не в Съвета за сигурност.

Няма значение кой ще заеме поста. Има значение само това, че резилът на България е голям. Прав е бил дядо Славейков, не сме ний народ....

Има и още един аргумент против Кристалина Георгиева и това е, че никой в света няма да позволи две българки едновременно на такива високи постове - шефове едновременно на ООН и ЮНЕСКО.