МЗ няма да оттегли спорния проект за болниците

Здравното ведомство няма да оттегли от НС внесените промени в Закона за лечебните заведения и да премахне от тях текстовете за приватизация на болниците.

Обратно в новината

Коментари - МЗ няма да оттегли спорния проект за болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да-а,министъра се еманципира.Помисли се за новия бог,по голям от Бойко.Мухльо си ти.Ако не беше Бойко да те подкрепя, отдавна да си хванал пътя.Никъде няма такъв провал, като така наречената здравна реформа.Е, няма да позволим да си напълните джобовете за наша сметка.Казваме твърдо НЕ на приватизацията на държавните болници.Казваме твърдо НЕ на реформи,чиято цел е централизация на всичко в министерството.Това е неокомунизъм.Баста.Министър Москов подайте си оставката.

"БРАВО"

Москов,пудра такава ти ли си.Ама излез с името си,на ползвай чужди никове.

Здравната реформа наистина куца, щом не е осигурила медикаментозно лечение за хора, които смятат приватизацията за комунизъм, а държавното за капитализъм.

1. Когато частните болници генерират загуби /не е често срещано/- това е в ущърб единствено на собствениците на болниците. 2. Когато общинските болници генерират загуби /масова практика/- загубите се поемат от живущите в общината през местните данъци. 3. Когато държавните болници генерират загуби /масова практика/- загубите се поемат от всички нас през данъците, които плащаме на държавата. 4. Най- големи загуби генерират държавните болници. Пак при тях са и най-големите кражби- една и съща апаратура в държавните болници е 2-3 пъти по- скъпа, отколкото същата апаратура в частните болници. 5. НЗОК не дотира /субсидира или дава пари/ нито на частните, нито на държавните, нито на общинските болници. НЗОК заплаща за извършена медицинска услуга. От тази гледна точка, пациентът не би следвало да се интересува каква е собствеността на болницата, в която го лекуват. Единственото, от което трябва да се интересува е къде ще го лекуват по- добре. Към момента /като цяло/ по- добрите лекари и по-качествената апаратура се намират в частните болници. 6. Порочната практика да се дават пари под масата е налична основно в държавните болници. 7. С оглед горенаписаното, ще бъда щастлив, ако всички държавни болници /без университетските/ бъдат приватизирани.

Държавните болници генерират загуби защото по-малко крадът от Държава, а частните болници никога няма да генерират загуби защото всички се досещате ЗАЩО! Държавата трябва да плаща само на държавните болници и те да са на бюджет. На лекарите високи заплати и гонка да лекуват качествено. Буджетът следва да бъде разпределен само между държавните болници пропорционална на броя на населението което обслужват.

А, купонната система, национализацията и изселването в Сибир кога ще ги въведем?

=НЗОК заплаща за извършена медицинска услуга= Да, ама НЕ, заплаща ДЕКЛАРИРАНАТА медицинска услуга, т.е. =Куче влачи диря няма=

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че министър Петър Москов ще оттегли проекта за приватизация на лечебни заведения, а някакъв седераст Москов и пияницата Шарков, незнайно защо за в МЗ заявяват, че няма да оттегли спорния проект за болниците...Анархия буквално се превежда като безвластие.

Естествено защото Боко разчита на вота на бай Мангау, а Москов не му пука дали Боко ще си бетонира креслото.

Според лекари - експерти Москов е комунист и иска да направи здравеопазването безплатно. Голяма критика отнесе вчера за тези си идеи. Според други експерти е фашист и иска да приватизира болниците за умори пациентите. Аз не съм експерт, а обикновен наивник и във всяко човешко действие виждам опит да се направи нещо добро.

Д-р Москов, въведете такъв мениджмънт, че болниците да могат да си плащат дълговете. Не ги приватизирайте! Не е проблем, че вие не ставате и се отказвате от борбата за живот в България. Проблемът е, че когато хората разберат как сте ни "излекували", докато бедните са заети да работят, а по-успелите са заети да си почиват, ще е късно. Здравеопазването за децата ни, за родителите ни и за нас самите ще е в колапс. Приватизираните болници ще се грижат само за хората с пари. А за спешните случаи ще се грижи само Бог очевидно. Ако разчитате на отпускарския период да приватизирате тихомълком болниците и да ни поставите пред свършен факт, да знаете, че 14 юни 2013 и последвалите стотици дни на протести ще ви се сторят като детска игра в сравнение с линча, който ви предстои, а Протестна мрежа ще ви се стори като питомна котка в сравнение с това, което ще направят с вас тези, чието здраве искате да ликвидирате.

Но не - синът на Иван Костов ще погребе не само Бойко Борисов, но и половината българи.

Приватизацията е само стъпка в правилната посока. Разбира се има още много други стъпки, за да функционира неолиберлнта икономика.

Като гледам приватизираните предприятия как вдигнаха България на крака.... Направо чакам след болниците и училищата да се приватизират!

ми така де, някои от политиците успяха набързичко да си спретнат болници и да сключат договори с НЗОК..ама други не успяха, сега чрез приватизацията, ще ги уредят и тях...По братски, да не сърдят...

след като няма да го оттеглят, ако обичат, айде да се оттеглят физически те от държавните си заплати и да заминават в частния сектор!

Ясна е играта да ДСБ - или Бойко ще пусне далаверите на Москов или ДСБ ще оттегли доверието си към кабинета. На ход е ББ.

предложение - всички управляващи с доплащане в болниците от 20000 до 120000 лв

"Реформаторите" от партията на най-големия крадец на прехода Костов са верни негови последователи . Жал ми е за тези които са ги подкрепили и са гласували за тях -Тия хора доказаха , че не стават за нищо .Може би единственото за което ги бива е , че все по-уверено вървят към съсипване на здравеопазването

Не разбирам, какво иска Б.Б. и какво иска Москов и Шарков или измекярите от БЛС и "Пациентските"организации. Кочината е пълна. Вчера чух милионера от разградско професор от Кардиологична столична болница и разбрах кой съветва Москов. Внимавай Пешо, пак ще изработят пациентите за сметка на мафиотите от фармацията!

Наглеци отвратителни алчни, не пипайте държавните болници!

Мери, какво е държавна и частна болница, при положение, че финансирането е едно и също? В България дори частните болници са държавни.:)

На мнение съм, че здравната каса трябва да спре финансирането на частните болници и последните да се финансират от пациентите или пък да си направят частна здравна каса. Не бива да се смесва частно с държавно, това е порочна практика. Държавното трябва да остане. Ако всичко се приватизира - чака ни още по-голям геноцид. На тая безумна идея трябва да се сложи КРАЙ по най-категоричен начин.

Далаверите е подготвяха от Иван Костов, още преди Москов да стане министър. И сега Москов ги провежда. Каква приватизация ще прави Москов - само свързана с далавери. За това беше и цялата дандания и обединяването на болници, освобождаването на ресурси и сега разпродажби и приватизации. Това беше една от целите на Костов, Москов и Радан Кънев. Освен това се смениха свестните директори и се назначават некадърници в болниците. Купува се техника, вземат се комисионни и тази техника дълго няма да се ползва - тази игра е играна много пъти. Стига крадци са се назначавани в министерствата - за министри и зам. министри.

Такава ли е опорната точка - това ли трябва да се повтаря по всички медии

Та значи Бойко или здравния министър нагло лъже. Кой ли е време да си ходи тогава

Министъра е нартавил предложението, но като го знаем Бойко каква мека Мара е се е уплашил да не му падне рейтинга, ако направи нещо смислено.:)

Само здравеопазването, образованието, съдебната система администрацията, енергетиката и БДЖ са ни наред.:))))

Предложението за приватизацията на болниците е поредното задкулисно седесарско творение. Не само законопроекта трябва да се оттегли, но и вносителя му персонално. Министерството прахосала почти година и накрая нищо. Така не става! Министърът да си ходи и работи за каквото е учил. За тази работа се иска повече акъл и по-малко знания. Това не е работа за доктори, а за икономисти с мозък в главите си! Здравната каса е другият шедьовър на бг здравеопазването. Като не могат да измислят нещо по-добро, да върнат старото, но здравеопазването да е само за здравно осигурените. Частните болници да работят на пазарен принцип. Никакво държавно финансиране за частни болници. Който иска в частна болница да си плаща. Който няма пари да се застрахова, т.е. Държава плаща само на държавни болници, а частните болници на свободен прием и застраховка. Частните болници също така могат да си направят собствена доброволна каса, но без държавно финансиране, защото при такова партньорство между държава и частник, от държавата се краде много. При всяко посещение на лекар се плаща по 2.90 лв., т.е. пациентите фактически покриват заплатите на лекарите. Същото да се приложи и в пенсионното осигуряване, защото там батака и бомбите са още по-големи.

Пълно е с пеперуди, които летят от предаване на предаване, да ни разясняват как Москов е фашист, или комунист.

Чухте ли далаверата на Москов сутринта по БТВ Вместо три апарата за 9 милиона е купил само един за тия пари ДА ВИ Е ЧЕСТЕТА ЗДРАВНАТА"РЕФОРМА"

Не е така мой човек,далавера се е опитал да направи бившия шеф - който сега опищя всички медии.Крадеца вика - дръжте крадеца

Когато става въпрос да се спре източване на пари хората които вземат тези пари трудно ще дадат подкрепа

Защо правитлството не се посъветва с това на Кралство Белгия, за да видят там как стои въпроса със здравните реформи?

Е то всички правителства се консултират с ЕС по този въпрос. Резултатът е налице: напук на препоръките имаме 1 здравна каса, 1 аптечна лига, РМД-та в болници и т.н и т.н....все побългарени простотии. После олеле...

Първата консултация трябва да е "Колко пари плаща на човек годишно за лечение кралство Белгия". Отговорът е политически вреден - "колкото е БВП на човек на България на година"