Кабинетът отново ще приеме 380 лева минимална заплата от юли

Тристранният съвет не стигна до единно решение за минималната работна заплата, каза Ивайло Калфин. Кабинетът обаче отново ще приеме 380 лв. МРЗ от юли.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът отново ще приеме 380 лева минимална заплата от юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На МРЗ са неквалифицирани и мързеливи, те често не я и заслужават! фирма може да даде сума Х за заплати - има работлива чистачка с 360 лв и мързелива - на МРЗ - 340 лв. Ако вдигнем МРЗ - парите им се изравняват, а и се пречи да се вдигне заплатата на работливата поне на 380 лв. да уволняваме ли мърлявата? Ама дигаме безработицата - Вдигането на МРЗ е и икономически и социално вредно! пречи и да се назначават млади но необучени хора! които в началото не заработват и МРЗ!

Де да бяха, цял народ щеше да се смее. Но те са българоубийци и народът умира ли, умира, докато не освободи българската територия от присъствието си . Тъжно, много тъжно.......

Във Франция казват "Унизително е да има заплата под 1400 евро", Като цени сме максимум 2-3 пъти под Франция (има неща които там са и по-евтини). Значи - за България е унизително да има заплата под 1000 лева поне ...

В парламента да получават по една минимална заплата тогава,за да видим как ще се справят за да отцелеят?Паразитите на обществото по разпределение!!!

Май трябва да се именуваш "кухият професор"

Няма как да вдигнем МРЗ с 200 лева ако подължаваме да внасяме вместо да произвеждаме.

Няма проблем МРЗ да стане и 1000 лева Обаче трябва един хубав профзъюз , много стачки и малко преговори Правителството ако не ги подкрепя може и то да изгори а така наречените пишман бизнесмени ще питат - боб кон яде ли ?

У нас минималната заплата основно е един коефициент, свързан с куп други плащания. Които държавата още 2011та обеща, че ще отвърже, но на практика отвърза едно или две от тях, всичко останало остана. Т.е., увеличавайки МРЗ, увеличаваме помощите на мургавите, увеличаваме куп плащания на бизнеса към държавата и разходи за хората. Разбирай я като един вид данък.

ЗА ЕВРОПА С АФРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ! ПОЛОВИН АФРИКА ИМА ПО- ВИСОКА МРЗ!

НАЛИ ВСЕ ЕВРОПА ГЛЕДАТЕ И ЗА ПРИМЕР МИ Я ДАВАТЕ! КЪДЕ Я ИМА ТАЯ ЗАПЛАТА 180 ЕВРА? ИМА Я НА НАДНИЦА, И ТО ЗА СРЕДНОКВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ! ТАМ ИМА МИНИМАЛНА ЧАСОВА СТАВКА! Г-Н МИНИСТЪР, ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НА СТАВАШ!

потока на терминал 2 е константа всеки ден! Изборите са скоро!помним, да знаеш!

Като ни уморят нас пенсионерите ще останат пари за заплати. Така, че дерзайте. Още малко остана.

Номера не върви. Въздържането от храна удължава живота на старите хора.

Инфлацията авансово изяжда тези увеличения с по 20 лева. Да вземем за пример едно обикновено масло, което от 2.80 преди 1.5 години, сега вече е над 4 лева. Прясното мляко от 2 лева, сега вече 2.50. Доматите от 1-2, сега на 4-5. А редовните увеличения на ток, вода, газ, парно? Водете си записки редовно на покупките от магазина, така ще можете да сравнявате месец за месец с предишни години. Тогава ще видите дали няма инфлация.

ще има един износ на скъпа продукция към прекрасните ти западни братя от ЕС :)

humfry

Как така няма? Статистически има. 5-ма яли боб, 1 ял наденица, а статистиката води, че 6 са яли боб с наденица. Друг е въпроса, че цифрите вероятно са по-ниски от официалните.

ще тръгне на горе!!!

humfry

И все се чудя какво по-напред човек да си купи с толкова много пари, колкото се получават от МРЗ. Дали да си плати сметките, дали на почивка да отиде, дали да гладува 20 от 30 дни...

поне е свободен да избира! :)

Какъв е тоя разкош-180 евро на месец-предлагам :чифт галоши,работно облекло и чиния боб или леша за обяд и 16 часв раборен ден.Разглезихме се......

humfry

От какво се притесняват тези "бизнесмени", нали те МРЗ не плащат? Нали не са в Сивия сектор? Нали средната заплата за страната е 900 лева? Против автоматизма за МРЗ са всичките, включително и министъра, ама не са против редовното индексиране на държавните заплати! Живеят царски за сметка на най-бедните. Банда лицемери!

като не ти харесва отиди в Куба :)

humfry

С такива плоски коментари можеш да провокираш само баба ти... Мен МРЗ не ме притеснява, но това е подигравка и геноцид.

За Куба не знам, ама по 50 хиляди на година заминават за страни от ЕС, Америка, Канада и други.

Др.Велев да го оставят поне 3 месеца да ЖИВЕЕ с минимална заплата и после да се изказва....

Ама какви 380 лв. ще вземат да преяждат. Мутро-милиционерския- партиен бизнес смятал ? О.К. България намалява с 80 000 хил. на година. Чиновниците да си заплащат осигуровките не да ги издържаме ние. Кражба.

отиди на запада да им бершиш лайната!!! Те как ще си имат прислужници ако ти получаваш висока заплата?

то в софия минималната е в двоен размер...

да се намали до 360. софиянците ни крадат...

кави са тия минимални и максимални... оставете пазара да заработи...

Ако пък оставим прокуратурата да работи, такива като тебе, до един ще са в затвора.

аз съм работник и се радвам на свободата и капитализма!!!!!

има каво да се желае. не всички кофи за боклук се...обработват:)

МРЗ е изключително в прерогативите на правителството. Повишаването на минималната работна заплата е доста силна антикризисна мярка.

Съветвам правителството да не се занимава с простотиите на съда а да вдигне МРЗ не с 20 а с 200 лева.

минималната трябва да стане 1000 лева!!!