Калфин: Хората в гетата живеят в собствен свят

В гетата има групи хора, които живеят в собствен свят, което е недопустимо за обществото. За интеграцията на тези граждани помагат медиатори – хора от махалите.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Хората в гетата живеят в собствен свят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,Др."Калфин, вие политиците сте като хората в гетата, живеете си в собствен свят,но в блаженство и богато.

Нищо не се е променило, ако ще 10 кабинета на Бойко Борисов да има. За съжаление.

Процента на ,,повишение,, на пенсиите как ли ще стои съпоставимо с процента на поскъпване на живот в страната. Сигурно ако има някой смелчага да ги съпостави ще се окаже, че пенсиите НАМАЛЯТ а не се увеличават както философстват някой ,,специалисти,,

Заглавието на статията беше "през 2017 пенсиите ще се покачат"!!!Какво прочетох ...С новото заглавие хич нямаше да ви прочета статията.Майка ми и баща ми лекари са на 285 лв пенсия!!!

Е голямо постижение-в бюрата по труда! Сменили соц.помощи с помощи за безработни, понеже им изтекъл срока за едните! Как спите спокойно!?!

"Онези, които са приключили трудовия си стаж през 90-те години са с по-ниски доходи, защото заплатите тогава бяха ниски, коментира Калфин." Това са пенсиониралите се най-малко преди 25 години. И колко от тях ще са доживели до 2017-та?

какво прикаказва и как да лъже, та да пркрие престъпленията срещу 4 поколения българи, геноцида и кражбите! Та, значи преди преврата заплатите били ниски затуй пенсиите са ниски. Ами що не ги балансират с цените тогава и сега? И що като са се вкопчили в "ниските" заплати преди преварата, не изчисляват пенсиите върху високите заплати от стотици хиляди и милиони лева през 90-те години? Цялата престъпна слугинска върхушка на колонизаторите повтаря един и същ рефрен в различни варианти - за Тиквата и Миков пенсионерите били ограбени затова нямало пари и ще мрат в мизерия. Пенсионерите са виновни за ограбения им живот, а не ония дето ги ограбиха, пенсионерите са осъдени на гладна смърт, а не палачите, дето откраднаха живота и бъдещето на децата и внуците им! Кое кара колониалната върхушка да си въобразява, че хората са по-тъпи от нея, че може да си позволява всичко безнаказано? Може би това, че мрачно мълчим преди да я изправим пред стената? Или не разбира, колко бързо може да започне нейната трагедия. Хора, това което правят днес с пенсионерите е и вашето бъдеще. Който затрива дедите ни е способен на всичко. А който с народа се е заял, добро не е видял. Време е за действия, време е за възмездие!

А тавана на пенсиите за тези които сме внасяли осигуровки. работо във вредни производства, на смени, нощен тред и т.н. престъпници. Скоро и АБВ няма да ги има.

Ако ставаше с медиатори от махалите, бай Тошо щеше да преви така. Обаче, той успя да ги интегрира по друг начин. Всички знаят как, ама управниците станаха по-толерантни и от европейците.

Тоя глупак калфин откри топлата вода!Той самият,заедно с "елитът" на нацията твърде дълго живеят в собствен свят!Защо ли имам чувството,че много скоро ще им излезе през носа и никой няма да е в състояние да им помогне.Ще се разделят с всичко,което откраднаха и не само с него.

Пенсионната система трябва да е пределно проста и справедлива. ПЕНСИОННА РЕФОРМА 1. Всички внасят в хазната според доходите си. 2. Всички пенсионери получават еднакви пенсии. Просто се разделят събраните пари за годината на броя на пенсионерите. -- За да няма спекулации ще поясня. Някои ще кажат, че работят повече и трябва да получават повече, това не е така. Обикновено тези които работят малко, получават много. Второ, този който уж работи много и получава много, той ще си е взел парите от заплатите докато работи и получава голяма заплата. Но след като се пенсионерат хората стават еднакви, вече не работят и трябва да получават еднаква пенсия. Тия намазаните са си взели келепира докато са работили, няма защо да ламтят и за времето когато няма да работят. Пенсионната система не е бакалски тефтер, внесъл изнесъл. Тя е социална необходимост за подпомагане на възрастните хора и като такава трябва да се разглежда а не като средство за печалба. Ако не искате еднакви пенсии, тогава да получаваме еднакви заплати. Така всички ще внасят еднакво и ще изнасят еднакво.

Ще приемеш ли например, да ти удържат всеки месец по 200 лв. от заплатата в продължение на 40 години, но да получаваш пенсия колкото онзи, който е внасял 50 лв. или нищо? Трябва да имаш все пак мозък в кратуната. Осигурявай се, никой не длъжен да плаща заради теб.

Като е така що всички получават еднакво в болницата А?????????

Ами да си тьрсят от там социалните помощи и там да ходят да се лекуват.

Другаря Калфин говори с г..а си.Колко е жалък и смешен,дава ли си сметка??

да не се занимава с пенсиите, а да помогне на гладните съдии и прокурори.

Гето е вече е най употребявата дума.Гето на града; България гето на Европа;Европа гето на света!

Идват избори...

някой да ми отговори къде има разлика в заплатите по пол за една и съща работа?

Еми ето там. Не обявяват публично заплатата за дадено работно място в медии и реклами, и когато дойде мъж и естествено бива одобрен пред кандидатка жена, работодателите предлагат повече. Причините са много - и биват изтъквани според случая - ако си млада жена- щяла си да родиш скоро или се каниш (полова дискриминация - ми нали некой мъШ те е ебал за да забременееш). Ако си по-възрастна, си много стара за работата (възрастова дискриминация). Ако си много опитна, защо си толкова опитна (мене редовно си ме дисквалифицираха по тоя показател с ногот ми образования и квалификации). Ако си некфалифицирана, защо си некфалифицирана - и редовно жената бива обвинена и нарочена за сички ядове на света, фключително и защо носи името на мъжа си (и тоя прублем съм го имала, заради дукименти и сертификати). И отдето и да го гледаш, жената е се прецакана. Иде в къщи, айде на въртелешката за деца и домакинство (ако е свесна де, ако не е свесна, мъжа й да си я чука в главата). Просто и да намериш раута, то ти излиза през носа - кото и да стане на работното ти место, никой друк не е виновен, саму ти си виновна. Това - при пълна липса на джоб дескриптион (сакън жената да не си потърси правата) и пълна липса на работен договор (сакън да не си потърси обезщетенията). И ако не се съгласи, нема и раута. Безработна тоест, след нея чекат 200 мъШШШШШШе со същата и по-лоша квалификация съгласни и на по-малко. Та, да си додем на думата, немало сексистка дискрминация? ах, на мене ли тея? На 48 съм - и познай дали не съм срещала от сичките възможни видове дискриминация....

Мястото на жената е в къщи, да си гледа домакинството. Мъжет трябва да работи и да изкарва пари.

какво е!Но пишеш,че си много способна.Защо не си направиш собствена фирма,като си с толкова образования и можеща.Аз така направих.

стига с тия цигани бе!!!

удивителна прилика между две групи хора - депутати и цигани и тя е,че и двете групи не са си заработили екстрите, но за нас дал Господ дълг живот и здраве, за да ги отглеждаме..

Ами точно циганите (ако по ви харесва - ромите) са най-добрият пример за невъзможността за интергриране на етноси в нормалните европейски общества. Няма държава в Европа, където да нямат проблеми с тях, а ьт са тук от стотици години. Все едно - както казва Азиз по този въпро - Като не искаш да се интегрираш нито пари, нито образование, нито закони помагат... (цитатът е по памет, но това бе смисъла)

тия тъмно сините не живеят в гета ! гето е заградена територия от която не можеш да излезеш ! това са автономни територии ! там нашата държава няма никаква власт ! полицията не смее да влезе !

нещо като гетото Бг в еврогейско.

ДР.КАЛФИН,ЗАЩО НА МИНГРАНТИ ДАВАТЕ ПО 300ЛВ,КОГАТО НЕ СА РАБОТЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕДИН ДЕН,А ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ТРУДЕЛИ ПО 30-40Г НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ 250РВ.???

DIDA

Ей така по времето на соца ни лъжеха за светлото бъдеще, което ни очаква след няколко години. Все пак да не забравяме, че Калфин си е изкопаемото от времето на комунизма.

Пак ли за циганите става въпрос???Не знам да има разлика в заплатите по пол!!!За пенсиониралите се през 90-те не е вярно,че са работили на по ниски заплати,ами приравнете ги със сегашните.Костов ги оряза.

Другарю,г-н Калфин,да ПОДИГРАХТЕ се с пенсионерите и особено с тези които дълги години ГЛАСУВАХА за Вас! Въпроса ни към Вас е:БСП-лява България,а АБВ-дясна България ли е???

pompai

Искам от Бойко не нови магистрали а затвори.

топлата вода, бе Калфа! Циганите живеели в "собствен свят"?! Ами че те си живеят в този свят от векове, бе Калфа! И нищо не е в състояние да ги извади от него!Защото на тях просто им харесва! Още Тодор Живков направи опит да ги "интегрира" като ги засели в нови жилищни блокове в Сливен!Цял квартал, Калфа, трябва да го помниш това!Още първата зима вкараха конете в апартаментите и изгориха дограмите за да се топлят!

Не само в Сливен, и в София им даваха жилища по няколко пъти!

Не всички. Само тези, които доживеят до тогава.

pompai

Кой е бедния? Този дето получава 500 лева пенсия и няма собствен дом или този дето има собствен дом и получава социална помощ или пенсия?

И двамата!

Циганите са наистина от друг свят. Те са дошли от Индия със воята култура и манталитет който никога няма да променят, защото не искат. Много от тях заминаха за Германия и Холандия и там са същите. Говори се че в Германия записването за социални помощи е ставало в общините, а системата е пробита и е било възможно нашите циганори да се регистрират за социални помощи на повече от едно място. След време германците пак ще кажат, че българите са крадливи. Какви българи са циганите!?

Май се гласат пак за избори.

Калфин не каза че от 2017 всички ще получават по големи пенсии,а само новоотпуснатите,защото за тях вече формулата се променя... Така че....информирайте като хората.

щото става въпрос за дискриминация. А това може да докара съдебни дела на Калфин и юдеи.

От 3017 г. ще живеем на корем

Калфин, изобщо не си в час. В гетата живеят в жестоката реалност. В собствен измислен свят живеят политиците и назначените бизнесмени.

Римляните могат да работят само обща работа. Затова работеха при Соц-а. Имаше производство, земеделие и достатъчно обща работа. Сега производството трудно ще тръгне, но земеделието и животновъдството могат да се възстановят с подходяща политика-има хора все още , които имат желание да се занимават почтено с това. Нямам предвид мутрите -арендатори в зърнопроизводството-там всичко е механизирано. В Бг има идеални условия за овощарство, градинарство, животновъдство-една Полша изнася ябълки за целия ЕС. В БГ до 1989 г цялото поле между Пловдив и Родопите беше покрито с ябълкови масиви. Говедата , които си ги отглеждаме в парламента , нямат нито понятие , нито желание да създават нещо полезно и смислено, затова няма работа за общи работници и римляните се превръщат в огромен проблем за страната, защото правят единственото , което могат- клецат се и се рамножават неконтролируемо. Проблема идва от некадърното управление на страната, което опира до "усвояване" (в собствения джоб) на готови европейски пари, влагайки ги в налудничави идеи- спортни бази, велоалеи, фотоволтаици ит.н.т.

се изживява като социален министър. Циганин се интегрира само с тояга и без социални помощи, калфа. Даго знаеш - тояга и без помощи. Тояга, за да не ти се качва на главата, а без помощи, за да се спре разюздания разплод на популацията хлебарки.

"В гетата има групи хора, които живеят в собствен свят, което е недопустимо за обществото. За интеграцията на тези граждани помагат медиатори хора от махалите. ". да, това го знаем много добре! само от кога имате медиатори по парламентите; ек и еп? това е новум за нас.

В гетата не знам, но в Парламента със сигурност живеят в собствен и много, много, много измислен свят!

pompai

А за дискриминацията....Аз съм миньор имам колежка циганка и двамата взимаме еднакви заплати ,но тя и 30% от работата не може да свърши защото е 50 кила а работата е свързана с тежък физически труд? И ся на Хисарския поп ли да се оплача?

Как да се интегрират ? Това са хора без никакво образование , неграмотни. Какво ще работят ? Махалите са пълни с деца , а българските квартали с пенсионери и хора на средна възраст.

Когато през 2037 година завърши пенсионната си реформа, Ивайло Калфин ще каже: "Онези, които са приключили трудовия си стаж през ДЕМОКРАТИЧНИ-те години и са с по-ниски доходи, защото заплатите тогава бяха ниски и въпреки това работещите не се осигуряваха от работодателите си." НЕКА ДА ДОЖИВЕЕМ ДО ВРЕМЕТО, В КОЕТО ДА МОЖЕМ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ НА 67 ГОДИНИ. ПОМОЗИ, ГОСПОДИ.

Ти к'во, бе? Сега ми пишеш минус, а ма няма да съм жив през 2037-ма година, за да видя колко американски цента ще е българската пенсия, по бедност. Хамерикански подлоги!

и маймуните имат собствен живот

Дамммм.... добре е да ги накарате да работят мангустите, защото след още 10 години други няма да останат в БГ да ви работят. / освен пенсионерите , болните, инвалидите и децата , на които родителите са в странство/ А старите пенсии са ниски , защото младите не помнят Командира КостОФФ, който намери как да намали пенсиите на нашите родители / а и сега се появява да ни дава акъл / Няма как да се повишат пенсиите, докато единствения " бизнес " е с парите от ЕвроГейските фондове, които ние внасяме в ЕС, а се разпределят междупартийно.

не всички, а само пенсионерите. не всички пенсионери, а само тези от тях, които преживеят до 2017

"Онези, които са приключили трудовия си стаж през 90-те години са с по-ниски доходи, защото заплатите тогава бяха ниски", да но е важен процента за вноските за пенсия и инфлацията. Това г-на може би го знае, но не му изнася.