Министри реагираха остро на разделението еврозона и останали

Остър конфликт избухна на заседанието на Съвета на ЕС с министрите на труда, който раздели участниците на "членове на Еврозоната" и такива извън нея.

Обратно в новината

Коментари - Министри реагираха остро на разделението еврозона и останали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Калфин и другите министри от страните извън Еврозоната! А и закуската е била работна, не просто закуска!

Бесен съм от лицемерието на ЕС.Когато е за разделяне на благини- само еврозоната,когато е за даване на заеми и ние да сме гаранти(Запарите за Гърция)Докога ще търпим тия унижения? Това ли е съюза на равноправни държави.Излизане от ЕС!!Както ни вкараха без референдум и без такъв ще излезем. Стига шамари и подигравки и унижения.Нали щяхме да се изравним с тях .Изравнихме се с циганите.

Прав сте. Да не говорим за това, че искаха да ни натрапят квотите с бежанците! Като ги притесняват толкова последните, да ги пратят на САЩ да се хранят с ГМО, белким след това генетичният им материал се подобри!

референдум за излизане от ес

А АЗ ИСКАМ НАПРАВО В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ... НИКАКВА НЕЗАВИСИМОСТ ... В РУСИЯ МИ Е НАЙ-ХУБАВО ... ИМА ОТ ВСИЧКО.. НАЙ-ВЕЧЕ ВОДКА ..

И ядрени блокове ни спря Кунева ,и все още сме почти -влезли във ЕС!

За едни обединена Европа е майка, за други мащеха, ама накрая "доведените деца" ще помолят учтиво чиновниците да си турят двойния аршин отзад (на задното стъкло).

Това хубаво. Ама по-важното е друго. От партията на уважаемия министър щели да внасят закона за фалита на физическите лица. Такива закони има във всички страни в ЕС и идеята им е похвална. Само да не се окаже пак че между първо и второ четене ще засноват из НС едни съмнителни типове от сектор "тормоз над гражданите и рекет" и закона няма да бъде приет, точно като предложението за отпадане на прословутия чл 417 от ГПК, което се случи съвсем на скоро, при това с гласове "против" изцяло от групата на управляващите? А за да е пълен цирка, четвъртата ПГ от управляващата коалиция внесе същия този закон............. Цирк Балканский.

Стана веч съвсем очевидно, че бившите страни от Източния блок бяха вкарани в ЕС единствено с цел да бъдат набутани и в НАТО и откъснати от руското влияние. Оттам нататък никой не е мислел изобщо да им помага, за да настъпи изравняване на стандартите. Напротив, унищожени бяха и икономиката, и селското ни стопанство. Превърнахме се в пазар на третокачествени стоки. Тотален срив. А напоследък, с натиска да приемаме всякаква паплач от цял свят, ЕС се опитва да отнеме и националния ни суверенитет. Ерго - ЕС е капан за наивници. Но никога не е късно да го напуснем.

И друго стана ясно - че това важи в различна степен за страните от Източна Европа. Ако има класация на прецаканите по тази линия държави, ние сме номер едно, после румънците и така на татък.

Точно така.

Калфин не лай излишно, за да доказваш дали сме камили или зайци. По-добре използвайте разделението и затворете напълно българските граници. Ако трябва на всяка цена, включително с излизане от съюза. Иначе, тук ще стане мазало, за което отговорността няма да е на Меркел, а ваша.

Остър конфликт избухна на заседанието на Съвета на ЕС с министрите на труда, който раздели участниците на "членове на Еврозоната" и "ЧЛЕНОВЕТЕ ОТ ВТОРИ СОРТ" {:-(((

Ееее, много късно стигна до евроатлантическите чутури, че за запада винаги сме били само овце за стригане и доене. Още по лошо ще става - като видат дебелия с арабските мигранти, без да ни питат ще ни превърнат в бежански лагер. Айде сега, всички евроатлантици , дето ни лъгаха 25 години, че като си унищожим армията, промишленоста, селското стопанство и всичко каквото се сетите още, ще цъфнем и ще вържем. Май е време за Народен съд!

Европа на две скорости - едните с предна, другите със задна.

Даже и на слепите стана ясно вече, че за ЕС сме тъмнозелени европейци.

От членството ни в евросъюза и нато България инкасира само пасиви ... ГООООЛЕМИ ПСИВИ!

До тук с демокрацията и общочовешките ценности. Помиярите да си знаят местото, под масата и на отстояние един ритник, ако не искат да го получат! Да живее обединена (под знамето на глобализма ) Европа!

Жалък клоун.

да ви пикаем на европейското семейство... хаххах

Кой колкото и каквото може, нали така? :)

Лишени от една закуска, до там ли я докараха тези министри извън зоната. За работата, която вършат дали присъства или не, все е едно.

Най-на края показаха истинските си лица и намерения и за благадарност и отплата за досегашното ви роболепие и послушание ви зашлевиха,а!? А как се чустваха до сега собствените ви народи при цялото това досегашно разделение в Европа?!

Виж сега, ти винаги, най-вероятно, ще си втора ръка човек, защото се чувстваш така. Съжалявам. Някой някога те е смачкал през живота ти и ти си си останал така... Ако ти не станеш сам първа ръка човек няма кой да го направи вместо тебе. Винаги ще мислиш, че се смеят на тебе, че са сърдити на тебе, че ти си им виновен на хората. А истината е, че повечето хора почти не те забелязват, така или иначе.

за това кой и защо е първа или някаква друга ръка човек, а въпросът е в двуличието в политиката на водещи европейски страни и отношението им към другите държави, в частност към нашата. Нима това от години напред не е обощоизвестен фак?!т

Ал

МНОГО дълбоко се съмнявам, че Калфин въобще щеше да реагира, не само остро, ако не бяха реагирали министрите на другите държави извън ЕЗ. Особено като видяхме как се обърнаха вижданията му да социалната политика само преди няколко месеца. Но все пак чест му прави, че се е присъединил.

Калфин е единственият свестен министър в това продажно правителство на България.

Калфин каза преди време-Да си български патриот означавало да обичаш Русия. Тъй де да си знаем кои кои е

Един стар и актуален виц.На времето един старшина -школник умрял от глад,защото не го пускали да яде със офицерите, тъй като не бил още офицер.По същатат причина не му давали да яде и с войниците, защото не бил и редови войники човека умрял.Та и нашата работа е същата-хем сме в Европа, ама не сме.Не разбраха ли говедата , че ние сме в обора на ЕС само и само да не сме с Русия.Това е.Иначе как да си обясниш гаврата-постоянно, заплахи, глоби, наказания и мизерия.Най вече, трай коньо.И сега се намери един да възроптае и се пръкнаха Тотьо Чушковците на Чудомир.

Още през 2006-а германски летовници ми обясняваха, че и да влезем в ЕС, ако не сме в ЕЗ все едно не сме членове. Също така ,че скоро ЕЗ няма да видим (едно десетилетие мина от тогава почти). А защо страната ни направи толкова отстъпки с тежки последствия за населението за едното нищо, питайте преговарящите и партиите им.

Кое е нищо бре, слънце? :) Тия пари дето влизат в България от работещите навън нали идват и при тия дето си стоят вътре. Този, който има пари отвън нали ще ги изхарчи и ти също ще получиш нещо. Кажи, честно - глупав ли си или на глупав се правиш? Всъщност няма значение. И в двата случая е безсмислено да си пишем.

ти правиш ли сметка, че освен че влизат, също така и излизат пари под форма на членски внос. И става дума за милиарди.

Не, ти се правиш на глупав. По същество - ако не бяхме форсирали това полу-членство и не бяхме направили тези отстъпки, щяхме да сме с достатъчно добър статут, за да могат българите да работят в Европа. Справка - Турция, Хърватия (преди да влезе) и т.н. Или искаш да кажеш, че към 2006-а година малко българи работеха в ЕС???? Това, че не схващаш, не ти дава право да обиждаш. Всъщност дори е нелепо.

"Голямото европейско семейство" - едва ли не всеки ден ни дава доказателства, но какво ли още трябва да се случи, за да прогледнат слепите и да разберат, че тази ретроградна организация няма бъдеще и унищожава европейската цивилизация. Затова колкото по-рано се разпадне, толкова по-добре за европейските народи.

Това е яло, яло и продължава да се тъпче, че чак мозъка му и затлъстял

Не може да си друго, освен тъпо селско българско парче.Ми да те пратим теб там да оправиш нещата, а.

затова сме цъфнали и вързали и сме деветата дупка на кавала, тъпако

На тази покана държавите, които са извън Еврозоната реагираха остро, подписвайки общо писмо, в което изразяват несъгласие с фрагментиране на Съвета и разделението му на групи. Този ЕС е тръгнал към директен разпад.Тези започнаха да се делят , като едно време, членове на политбюро, членове на Централен комитет и само кандидат членове на ЦК. Вече се оказва , че още при приемането на различните членки на съюза условията са били различни , както и самите изисквания. Това не е съюз , клуб по интереси. Все пак браво на Калфин.

та не се скрие, един изменник и предател. Такива знаете някога как са ги съдели.

Стига двойни стандарти и двуличие- Браво Калфин стига сме им клякали! Скоро да си член на Ес ще е нищо- важното е да си в еврозоната и шенген... Не може повече с тези подлости

Браво КАЛФИН. Да се почустваме българи с достойнство

Ако и сега правителството ни НЕ КАЖЕ - НЕ ПРИЕМАМЕ ИМИГРАНТИ, народът ни не иска нито имигранти, нити мюсулмани на територията ни!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СРЪЦНИМЕ зъби като Унгария и стига сме се гънали пред тези ЛИЦЕМЕРИ!!!

НО ... преди три дни това НС гласува поправки в закона за имигрантите, за да получава по 6ооо € от ЕС, България. Не четете какво пишат, да слушате какво казват и гледате какво Ви показват. С една дума, ЛЪЖАТ най-безочливо.

Разгневил се, че не е канен на закуската..

ЕС никога няма да се разпадне. По лошото е, че някои хора може и да не посетят повече Америка.

Еднакво пондронващо и несъстоятелно е отделни държави да не искат или да са неспособни да изпълняват критериите за присъединяване към еврозоната. Когато тенденциозно или от некадърност си се отделил от основната група страни, които са приели правилата и са еврозоната, за да се възползваш от преимущества, които те нямат или не са им разрешени е съвсем логично да не си третиран еднакво, защото сам си се поставил при други условия.

Тъй,тъй. Те правилата на Брюксел са като онази кметска поръчка за кола,с посочено междуосово разстояние, при която както и да сучеш все един определен модел S-класа се получава.

вие може би не знаете, че част от държавите в еврозоната не отговарят на изискванията, които се поставят на кандидатстващите за нея ......по принцип това е някакво глупаво делене, което са направили, защото пазара на труда няма нищо общо с еврозоната....

Спокойно,Калъф-това е ЕС: едни ядат,други плащат.

Що ли не ни пропускат за квотите на мигрантите? ЕС се оказа по-голяма измама и от СИВ, а каква радост беше, че ни приеха.

Ха,че какво му беше пък на СИВ? Пазари за български стоки- при това гарантирани.

Стига фалшива носталгия! А какво получавахме срещу тези стоки?! - конвертируеми рубли?

Простотията и радостта често вървят ръка за ръка!

Ами нищо ново под слънцето - ЕС просто вкарва в действие отколешните си идеи за "Европа на три скорости" или "Европа на концентричните кръгове".

Лошото е , че ние сме на задна скорост.

И Господ българинът, си има своя обръч. Там западняците са на задна скорост, за да "извъртят" още 13 зодии, по 2000 години всяка, докато постигнат ЧОВЕЩИНАТА НА БЪЛГАРИТЕ.