Дичев: Реакциите срещу Истанбулската конвенция са лудост

Истанбулската конвенция категорично трябва да бъде приета. Реакциите срещу нея граничат с лудост, очевидно лъжепатриотите отклоняват вниманието заради Пирин.

Обратно в новината

Коментари - Дичев: Реакциите срещу Истанбулската конвенция са лудост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, все едно са ни нападнали извънземни. Някаква шайка рептилии са се спуснали по космически коридор, окупирали са сградата на Европейския Съвет и са лоботомирали подходящите чиновници! Между редовете на пореден документ за анализ и противодействие на насилието над жените се вмъкват команди за изпълнение от рептилска религия, която никой не приема. Контролът на изпълнение на спуснатите команди се поема от GREVIO-команди, пред които всички суверенни държави коленичат. Ако всичко това не се случва наистина днес, бих казала, че е сценарий от най-мрачния филм за бъдещето! Джендър-идеологията е смахната религия за психясали псевдо-либерали. Методите за индоктриниране на тази рептилска религия са известни и разпознаваеми: който не е с нас е против нас; бъдещето е по-важно от настоящето; всичко в името на каузата; финансов контрол и терор; борба за душите на децата. Никаква ратификация на Истанбулската конвенция!

Консервативните националисти се възползват от конвенцията за своите политически цели и интереси точно както и ЛГБТ лобитата. Само дето първите го правят през отрицание, а вторите - подкрепяйки и лобирайки. И двете страни виждат в документа възможност да понатрупат определени политически дивиденти. Електорат и поддръжници са това, не е шега работа!

А бе, говедо недоучени, колко ти платиха от НПО-то на Сорос за да измрънкаш такива глупости? Заври си конвенцията отзад и се махай! Мамка ти, на теб и роднините ти! То само по муцуната ти личи, че и за трети пол не ставаш!

Явно проф. Дичев няма друг начин да се напиарчи, да се наслади на псевдо-научен туризъм, да си осигури материал за псевдо-научни публикации, може и европроект по темата, академик да стане, ... абе "конвенцията" не е кокъл за изпускане. После има начини - бебета в епруветки, пришълци от Марс, ... - ще измисли как да населят планетата.

Професор Дичев, как не разбра че Курнелия иска да е Бат Бойко в пола.

боклук соросоиден нещастен. Как щяха да гласуват ЛЕВСКИ. БОТЕВ. .КАРАДЖАТА и КОЧО ЧИСТИМИНСКИ БЕ ИЗРОД

на ясния въпрос що е джендър, разтягаш локуми, които и самият ти не разбираш. Колкото до сополивите сълзи за защита на жените от насилие и че нямало закони, които да ги защитят, далече си от истината. Или живееш в някаква измислена реалност или добре ти плащат за гъзолизачеството, професоре.

И тоя боклук е на сороски ясли!

защо не коментира насилието на жените върху мъжете ?? Къде е конвенцията за защита на мъжете ?!

Ми, да! Дискриминация!

професора соросоид утре ще се изхвърли и в DW

Ти тъп ли си, ненормален ли си! Кой те направи професор! Ти чел си мотивите на Съвета на Европа за "конвенцията"? Чети! ''Истанбулската конвенция изисква от страните да въведат чувствителна към пола (има се предвид "gender") перспектива при оценка на исканията за предоставяне на бежански статут, в частност от жени.''!!! Ясно ли ти е какво означава това! Това означава утре милиони забрадени мюсюлманки насъскани от от ходжи , имами и мюфтии, да цъфнат на границата с искане да дойдат тук, защото у тях не може да бъдат лесбийки, проститутки и друга измет с "друга социална роля"! След това ще поискат да доведат мъжете и децата си и т.н Ти наясно ли си, въобще за какво става дума и какви ще са последствията!!!

Те мъжете им вече дойдоха. Сега и жени ще им доведат, че местните изглежда възприемат твърде бавно ценностите на исляма. После сещате ли се какво настава? Ако не се сещате погледнете Ливан. Някога са били преобладаващо християни. Сега вече не са.

С идването на неолиберализмът борбата срещу ОБЩЕСТВОТО премина на друга ,страшна и подмолна фаза....Резултатите досега са,че унищожиха държавата като субект,демокрацията стана,,представителна,,,в която на управленско ниво се въртят ологархични и мафиотски кръгове,корупцията стана задължителен елемент от състоянието на обществото,ТО беше успешно ,,атомизирано,,, с въвеждането на ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ НАВСЯКЪДЕ и постулата АЗ съм потребител,като така лишиха обществото от ОРГАНИЗИРАНИ сили за защита...Единственото ЗВЕНО НА ОБЩЕСТВОТО остана СЕМЕЙСТВОТО---И ТО ОФИЦИАЛНОТО СЕМЕЙСТВО....ТЕ го прецакаха като тихо ОБЕЗЛИЧИХА ИНСТИТУЦИЯТА ,,БРАК,,/граждански или ЦЪРКОВЕН/ ...А църковният брак е ТАЙНСТВО!!!!!защото е ОСНОВА НА ОБЩЕСТВО.......Е с тази конвенция убиваме и последната опора на обществото.

Професор е академична длъжност, която изисква като научен минимум защитена докторска дисертация. За да се защити успешно една докторска дисертация, тя трябва да има приносни моменти към съответната научна област. Това, което съм чел от този паркетен "професор", представлява в най-добрия случай преразказ на модни мултикултурални антропологични и социални изследвания на западни автори. В това, което сега казва за Истанбулската конвенция, също няма собствена мисъл и промисляне. Съжалявам да го кажа, но това е това е лишена от всякакво критично мислене първична реакция на типичен грантаджия.

Много страни от ЕС не са ратифицирали конвенцията, сред които Чехия, Хърватия, Унгария, Гърция, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания.

Моля пуснете текст с мнението на Валери Найденов и нека хората сами преценят.

Дичев, не ти е работа! ...Кажи нещо друго.

няма нужда просто да спре по добре

Напротив-работа му е.... И то доходна!

"Почна да се изяснява, покрай тая Истанбулска джендър конвенция, кой, кой е, и за какви интереси работи- на българите или на чуждестранни държави или организации( България дори и в ЕС има национален суверенитет да не забравяме). Коя партия, политици и обществени личности искаха да я ратифицират и да я наложат, като джендър диктат на над 6 млн. българи и над 1 млн. от собствените си български гласоподавателите за тази партия. След предложението на Корнелия Нинова( двете с Маргарита Попова юристи- г-жа Попова намекна къде са уловките в Истанбулската джендър конвенция) за поправки в НК за домашно насилие, не противоречащи на Конституцията на Република България, както Истанбулската Конвенция с субекта на правото( човек- мъж или жена, а не джендър). Май се изяснява и коя е партията в опозиция, която поне малко се интересува от мнението на над 6 млн. български граждани и избирателите си."

...колебаещ се между двата пола, платен папуас,да си махне презерватива от задника и тогава да отваря продажната си уста!!!!!!!!!!!!

ТРЕТИ ПОЛ На неолибералната Европа дъската й все по-тревожно хлопа. Със някаква конвенция-хартишка отрича легитимната ми пишка. Не стига туй, а европолитици отказват ми (алтернативно) цици.

Излишно е да питате защо - нали не съм ни ТОЙ, ни ТЯ, а ТО. О кей! Отрязвам клетата си пишка... ...но пък нали ще трябва да се пишка... А при такваз дилема по-добре в дух неолиберален да се мре. MEFISTO

W SEKSUALNI ROLI

Много от коментиращите даже не са чели Истанбулската конвенция.

Тоя "Джендър" защо не сравнява Ислямската П'д'раска конвенция с Демографската криза, а я сравнява с Пирин ? Мисля, че между първите 2 има доста по-голяма зависимост . . .? . . . . интересно, кой ли му плаща ? Да не е оня . . . . същия ?!

Той,той съшия......

си или педерас или и двете?

То не може да си само едното, двете са взаимосвързани...

Абсолютно на всички, на които приоритетно се дава думата да защитават тази конвенция са с едно и също "финансово потекло". ГРАНТАДЖИИ !!

Голяма издънка за джендърите с тази "конвенция". Бе как така ще пробутваш "социален пол" с дребен шрифт ? Ами то е опит за измама на цял един народ !

Този на снимката от край време е от нахранените, по Нейнски, писачи.

Лудост е, ама ако същата Конвенция се наричаше Московска, кой щеше да посмее да гъкне?

Пак ли московци и руснаци, платен некадърнико?

клатикурко, ти да не си случайно кмета на Симитли?

Абе тоя чеп за зеле Дичев защо не вземе да се омъжи за комшията си. Аман от продажни българи!!!!!!!!

Това не са хора, какво остава за българи. Тия са продали душите и задниците си, по-долу стоят не от животните, ами по-долни са и от фъшкиите им и то когато са болни от тежка форма на диария, предзвикана от чревна чума.

Неоспорим факт е, че швейцарците промениха Конституцията си, за да противодействуват на Истанбулската конвенция. Парламентарна Комисия може да бъде създадена за изясняване на подобна схема на действие и в България. В нашия цивилизационен модел човек се ражда от майка, от женски пол, и баща- от мъжки пол. Всеки български гражданин се ражда от мъжки или от женски пол. Швейцарците записаха в Конституцията си, че сексуалното развитие на детето е грижа САМО на родителите. Никое дете не може да бъде подложено на сексуално обучение. Българският суверен може да включи в Констуитуцията всичко, което е целесъобразно.

на хранилка, и преди, и след 1989 г. Ако не беше баща му, щеше да е никой - дължи всичко на него, и почивките на журналист, и останалите привилегии. И не спря да го излага. Като го гледам на снимката с годините е заприличал на австралопитек - природата си знае работата. рисува на лицето истинската същност на човека.

Погледнато от различни страни, изказването на професора може да се счита за бисер в колекцията не ДЕЗИНФОРМАЦИОННО ОБЛЪЧВАНЕ, за съжаление от вътрешни, а не от руски источници.

Педалите нададоха масов неистов вой срещу защитата на моралните и семейни ценности. Опитват се да ни пробутат за нормални перверзни идеи и практики. Такива нямат място в България.

Шуши-муши...

Коментарите показват, че дебилите в България са повече от 80%. Народ с промити мозъци.

Да, но е ясно, че ти си царя на дебилите!

Е не! Професорът е от другите 20% съставени от 100% угодничество, нахалство, безочие, себелюбие, ... а ние от 80% ги търпим.

Ne е нужно да се самоизтъкваш,ако че си професор,третополовите,просто в България не ги обичат-което е правилно,от гледна точка на християнските закони.Дано да са ти платили добре за това,иначе се изложи пред цялата държава!

че с тази конвенция директно турското правителство се меси в българското законодтелство .............тази конвенция е за мусулманския свят ......... в българия си имаме закони които зщитават жените децата но тва е вече друг въпрос дали ги спазва някои ..........а тва че се опитваме да лижим задници на европа е ясно гербериски гробарски тапунгери.........начело с правешкото второ лаино борката с атлантическия маркуч 2

Se taia

Единствената истина, която този казва е, че се ползва темата за да се прикрие ставащото с Пирин. НО ДОТАМ. От там нататък въпросната конвенция е начин да ни заставят да признаем псевдонаучни понятия от социология и социално инженерство, чиито плодеов вече виждаме в държави като Швеция и Норвегия. Управляващите винаги ползват този похват, когато искат да скрият някоя далавера - пускат в пространството новина, с чувствителна тема за нашето общество, и докато траят дебатите, тайничко си правят далаверката. Така беше и с гей активностите миналата година, така се случва и сега.

ами само комунисти пишат във форума луди комунисти

С комунистическия отпор срещу ранния капитализъм през XIX век възниква и социалистическо движение. Маркс и Енгелс подхващат женския въпрос и го изопачават в класов въпрос. Енгелс настоява за: 1. премахване на семейството; 2. еднакво включване на мъжа и жената в работния процес; 3. обществено възпитание на децата. Промяната към радикален феминизъм До пълен преврат, дори до рухване на християнско-западния фундамент на обществото доведе борбата за сексуално самоопределение на жената чрез легализиране на предпазването от бременност и аборта. Симон дьо Бовоар е в основата на обрата към радикален феминизъм с прочутото си изречение: Жена не се раждаш, а по-скоро ставаш. Последва забележителна динамика: на унижението и обезценяването на мъжа от радикалния феминизъм мъжете отвърнаха с чувство за вина и доброволно отстъпление. Вижте, сякаш казаха те, ние съвсем не сме толкова лоши, ние сме симпатични и чувствителни. Ала лидерките на често еднополово ориентираните радикални феминистки не се задоволиха с това. Те заявиха, че ще извоюват още повече равноправие за жените. В действителност обаче те воюваха срещу брака, срещу семейството, срещу детето, срещу жената като майка, за пълната дерегулация на сексуалността. Те воюваха срещу всичко, което е отказано на лесбийките. Те воюваха за преобразуване на обществото, което окончателно ще го освободи от ненормалността, деконструирайки полярната полова идентичност на мъжа и жената и принудителната хетеросексуалност. Деконструкция на половата полярност За да наложат това в обществено-политически план, беше нужна една нова дума, защото езикът не само отразява реалността, той я и създава. Вълшебната дума беше джендър (gender).

само някой си брръм подкрепя автора, целия форум е против ратификацията на конвенцията

и пишете, за последно ще е това

...... аланкоолу, като си професор изразявай се еднозначно, има български език, български думи, наименования и т.н.н всеки термин внесен без правилен превод е враг на езика на култура, традиции и т.н. не се прави на много умен. За това тази държава е на този хал защото такива като вас платени политолози-професори плъзгате държавата (то една държава) по пързалката на простащината, чалгата и педе......а. То има български речници, написани от по-умни от тебе, които нито си чел-нито познаваш а се "правиш" на благоевградски професор. Говори български "ай-сиктир бе ДЖЕНДЪР" такъв..... засрами се пред децата си ако имаш такива.... нещастник...(сега си преведи термина в кавички)

И ти ли бе Бруте???Ти не си социолог май,а "патолог"!!!

да четем и слушаме Дичев. Поне, което съм слушала и чела досега. Нищо, че е професор. Професор, професор, ама В НБУ (или в Благоевград).