Сините казаха на ГЕРБ как да спре кризата

Депутатите Иван Костов и Мартин Димитров предоставиха на ГЕРБ конкретните мерки за излизане от кризата.

Обратно в новината

Коментари - Сините казаха на ГЕРБ как да спре кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов не е добър икономист. Как може да знае как се излиза от кризата? Аз имам една идеа - държавата няма пари за да плаща на работници за огромната работа която има в България (примерно: оправяване много лошите тротоари, улици и т.н.). Държавата поканва безработни, млади хора повече, им дава работа но не им дава заплати (щом няма пари) , но им дава "бъдещи пари", тоест Държавни Бонове с падежи от 1 до 3 години. Работата която тези хора ще извършат, ще помогне много за хубавя изглед на градовете а това значи повече туристи, по-щастливи хора, и т. н. ВИНАГИ има изход от кризи. Нали?

Костов и мартин неэнаят как се иэлаэа от криэата, Костов ако энаеше , когато имаше мноэинство в парламента той министър на България,нищо не направи освен 2000000емигранти спря досиетата да бъдат иэвадени, ряэа опашките на гущера с Бонев , направи раэбойническо ,РМДТ приватиэация,и вместо да се свива,и да иэтреэнее че хората,не му вярват , той продължава да ни каэва, скачайте от самолета беэ парашут,няма страшно, аэ ви каэвам ще летите, да ама не,няма кой да ви слуша повече, г. КОстов,Борисов ръководи правителството,както трябва, ред правила и эакони эа всички,и ще дойде успеха, муэайката ще се нареди по естествен начин сама, но други ще са предприемачите.

Споко! Всички методи за излизане от кризата ще ни бъдат приложени. На наш гръб, че и по- надолу. Сега се прилага методът Дянков-Борисов-седиш и чакаш кризата сама да отмине и папаш резерва. На това му се вика либерален икономизъм. Към края на годината резервът ще отшуми като приказка, но кризата ще си остане. Е, тогава ще се приложи методът Костов-Димитров-сваляме гащи пред МВФ и искаме заем. Дават ни заем и ни го нафърфолват пак отзад-искат вместо дефицит в европейски граници до 3 % , пак 3 %, но излишък. Това е гаранция, че ще си връщаме заема. При тези условия министър Борисова гордо затваря останалите незатворени болници и народа минава на народна медицина-врачки и баячки. Министър Рашидов затваря Народния театър и Народната опера и единственото културно в България остава Министерството на културата. От армията остават генералите в Генералния щаб и пловдивските парашутисти. Тях не ги закриват, защото са по това време в Афганистан. Училищата остават, но учителите не получават пари, а яйца от родителите. Затваряме и останалите реактори на АЕЦ, защото няма пари за презареждане с ядрено гориво. Годината излиза на плюс с излишък и тогава останалите без заплати народни представители се саморазпускат, но няма кой да обяви предсрочни избори-президентът отдавна е избягал, както и половината население и живее на издръжка на Червения кръст и Еврокомисията в бежански лагери в Турция, Македония, Албания и Косово, защото сърбите не ни пускат. И т.н. А, после идва на бял кон следващия месия и започва да прилага вече забравени метод за борба с кризата на Станишев-Орешарски-харчене на излишъка на порции определини от Доган и Дедо-ако не са умрели от глад в България.

социалните последствия на дянковисто-нейковистките "реформи" - изразяващи се в няколко стотинхиляди умъртвени пенсионери, болни и безработни и друг милион хвърлени в мизерия, дългове и безпътица. Това е най-важното, а не някаква си шепа военни, обслужваща американските си господари. Армия така или иначе нямаме.

костов е единствения човек, който може да ни извади от кризата . "97г. ситуацията беше много по-тежка и той се справи като не се уплаши от непопулярни мерки ,приватизациа съкращения идр.

Наистина нещо положотелно. Трябва да се обединят пол.сили в тази световна криза.

На вас не ви ли стана ясно, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.

Най-добрата антикризисна мярка е хер Флик да хваща ваната!

Костов да поиска и получи заем от МВФ без лихви и ако може да не се връща, понеже е голяма подлога на американците те трябва да му дадат. Той и приятелите му съсипаха военната промишленост и загубиха оръжейните пазари за да се настанят американците и го направи само за лично облагодетелствуване. Долен предател и въобще не трябва да му се обръща внимание.

С тези ,като Костов вдигнал с три години пенсионната възраст и сринал някои категорий на труд г-да от ГЕРБ Ви очаква неговата участ!

Не слагайте определения на политиците , като " този тъпанар Костов " ,коментирайте по същество .Много умници ,а ефект никакъв !

КОСТОВ ПРЕЗИДЕНТ.А на злобарите,които не вникват в това което казва ...да го д...т!!!!

то единия от двамата и за чеп на каца не става, а другия може да даде съвети само как се спира криза в партия- кат се краде задружно и няма сърдити, тогава има за всички. ама на народа кризата с техните съвети няма да премине.

Костов и Димитров са прави да бързат.Герберите дойдоха на власт с обещания но същите се бавят.Не може МВР,МО и м-во на правосъдието да са свещени крави когато има 42 000 български деца- сакати с недъзи и имат за порцион 1,68лв. Това го няма и на о-в Тамбукту.

не знам, кои са по-умни. но помня: за ч5 год. се построиха всички състествувасти пътиста в бг, вядуктите на витиня, тунелите, свързвасти северна с ъужна бг, всички язовири, училиста, болници, санаторюми,авиокомпаня, летиста, ж.п. линии, хората си образоваха децата безплатно и се лекуваха безплатно и профилактиката се извършваше в санаторюми като хотели пак безплатно. децката смъртност беше под 3 %. а сега - за половината от тези ч5 год. ми кажете какво е направено. децката смъртност е над 10%. разпродадоха се всички активи на дърявата на свои хора. от един от наи-големите износители в европа на аграрна продукзя, земите сега пустеят и внасяме всичко - от боба до месото. не са само едни виновни, това е повече от несериозно. наи-виновен е народа, застото допуска това с мълчанието си. transliteraziata e ujasna. molia za izvinenie.

Не само ти си паметлив, друже! Само седерастки лумпени могат да отрекат факта, че всичко, дето вече 20 години не могат да разграбят, бе построено от нас и бащите ни през "тоталитаризма"!

Сравни какво беше направено в България за 45 години с това, което беше направено в Германия, Франция, Англия... Всички социалистически държави изостанаха с десетилетия от циливизования свят. За справка ФРГ - ГДР.

Това е така, но въпросът е с какви пари беше построено. СССР ни помагаше безвъзмездно до едно време, но в един момент ни остави на самоиздръжка и тогава за кратко време натрупахме дълговете и всичко се срина. С думи прости, приходите в социалистическата държава бяха много по-малки в сравнение с разходите и фалирахме. След това заради бълхата изгорихме юргана. Вместо да се направят някои демократични промени и да се предприеме постепенно частично раздържавяване, държавата ни беше разрушена, а нас ни подложиха на пладнежки грабеж и живо дране. Въпросите са кой го направи, защо го позволихме и защо продължаваме да избираме в парламента и начело на държавата тези, които ни докараха до това дередже. Докато не си отговорим честно поне на първият въпрос и не потърсим сметка на виновните нямаме шанс за оправяне.

И предложенията са : .... (нали не говорим за Оскари !?)

Да, ама не като не си в час не пиши глупости. По времето на Костов, хубавото Наде даде съгласие за затварянето на Козлодуйските блокове. Ама тебе сигурно по онова време мамчето ти слагала гърне под заднка.

Вместо да се отстрелва "някаква" мечка, не е ли по-добре да се разбере защо тези диви животни нападат хората!

Ти си за психиатрията, бе човек. Тук се подвизаваше един Ого, обаче ти си по-зле.

Дано някой се вслуша в това , което предлага Костов, защото единствен той знае как се излиза от КРИЗА. В сравнение с това, което ни чака ,Жан Виденовата зима е направо пролет....

Абе "умнико" и подобните на теб сини кратуни, какъв Костов, какви 5 лева да ти оправя икономиката и акъл да раздава като точно той ликвидира и разпродаде производствата? Соросовите храненици и сините талибани на Костов погромиха България и я сринаха като държава с развито промишлено и селскостопанско производство до треторазрядна колония от африкански тип. Е, продажните журналя им помогнаха да хвърлят вината на Виденов, но тая манипулация сработи само в тъпите и алчни демоКРАДски глави. Хората, които имат глави с мозък, а не телевизори върху раменете си, знаят истината и Костов за тях е злодей.

от червени чугунени глави. Може би през 1996 и началото на 1997 г. Костов беше на власт и направи долара 3000 лв? Айде като е виновен Костов, що после БСП-то не дойде на власт и да оправи нещата? Я сметни от 20 г. колко години Костов беше на власт и колко БСП (самостоятелно и в съдружие).

Прав си! Западняците със страхопочитание следяха социалистическата ни икономика и с безмълвен ужас очакваха фалита. Курса на Лева се следеше на пет континента, а всяка дума на Тодор Живков се отразяваше на всички фондови борси на планетата. Но...дойде циганина Костов и разпродаде всичко, включително и космическата програма на БАН, за жълти стотинки.

ТОЗИ ТЪПАНАР КОСТОВ ОЩЕ ЛИ СЕ ПОДВИЗАВА?? НЕ Е ЛИ ЗАКЪСНЯЛ С ПРЕДЛОЖЕНИЯТА СИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА?

Тъпанарски е коментарът ти "просто ей така да се оплюва". Кое не е вярно от това, което казват "сините"?

Защо да е 'закъснял'? Колко пъти доказа, че знае как се излиза от криза !??

Не стигат, ами. Ето, още великият Владимир Илич Ленин беше разработил нова политика, наречена НЕП.....Направо я взаимствайте, време й е...Ха-ха-ха

двама които мислят с главите си. Жалко че никой не ги чува. Не подготвените по темата по добре да мълчат за да не показват колко са умни.

Единят от тези двамата може да напише трактати на тема "Как се източва държавата" и "Как се фалират фирми, за да бъдат продадени за 1 лев."

Учудвам се как все още чугунени кратуни (като долуизказалите се) които вярват, че Костов им разрушил икономиката. Просто тези хора или не са живели в България 90те години или са платени драскачи на компромати (такива каквито комунизма може да произвежда най-добре).

"Не сме народ а мърша..."

Не ви ли омръзна да плюете срещу Костов и Мартин Димитров. Не виждате ли, че Б.Б. е некомпетентен и ни вкарва все повече в дупката, а не чува никой друг, който му дава акъл. А за Костов си спомняте само лошите неща, а това, че извади България от много по-тежка криза от сегашната, забравихте, нали. То безгрешни хора няма. Ама некъдърници като Б.Б. - медийна звезда, колкото искаш. Те се смятат за велики и всеможещи. Само се хвалят и плюят всички други. Какво постигнаха досега, за да ни извадят от кризата? Затъваме всеки ден! Нещастници!!!!

Смени си ника на "Тъпа" - по ще ти отива! Дали ББ става или не, от това не произлиза, че Иванчо и подлизуркото са умни. Колкото до това, че ни били извели от криза - явно умствения ти багаж е доста ограничен за да разбереш какво реално се случи тогава! Няма да се хабя да ти обяснявам - безполезно е! Обаче е крайно време прокуратурата да се заеме с Иванчо и сие, а не да чака да мине давността!!!

Към offffff: много още ще има да учат от Костов, но тъпанари като тебе нямат умствен багаж, за да разберат и прозрат за какво става дума. Жалко за милата ни Татковина.

Имат нужда да получат и една червена папка. В противен случай да очакват и червен картон /или два жълти/

Костов вместо да бъде разследван за поразиите,дето направи-сега акъл дава...Тоя наглец отдавна трябваше да е в затвора!

Наскоро даже се оказа, че спазарил газа на цена, неизгодна за Русия, та се наложи БСП да оправи положението. Народен съд за такива като Костов.

Tъпи селяни-затова сме на този хал - защото само плюете без грам мисъл.

Helen очевидно е градско, не селко име, че може би и международно. Затова явно притежателката му си позволява възпитано да оценява другите хора

Какво ново могат да предложат господата Димитров и Костов?Строги правила за излизане от кризата няма.И в тази област ние не можем да "откриваме Америка".Повечето европеиски страни следват 4 основни стратегии.Първата-намаляване на социалните плащания-работни заплати,отпуски,пенсии.Това се случва в Румъния,Гърция идр.Втората стратегия-увеличаване на данъците,като ДДС и др.Първата стратегия удря наи-бедните слоеве от населението-Дянков се отказа от нея.Втората води до бързо увеличение на приходите,но за сметка на бизнеса и и работните места.Това също не се прилага в България.Третата стратегия-намаляване на разходите-както беше отбелязано вчера за една година са съкратени над 7000 души в администрацията и то във всички ведомства.Правителството на Станишев заявяваше такива намерения,но не само не ги осъществи,но увеличи администрацията с над 2000 души.Четвъртата стратегия-това са фискални стимули-влагане на пари в секторите ,които са важни за излизане от кризата-инфраструктура,разплащания с бизнеса,за здравната каса идр.-общо около 1,4 млрд лв.Пенсионната и здравната реформа също не могат да бъдат осъществени с магическа пръчка.Виждаме още в самото начало,някои деиствия в тези области до какви спорове и протести доведоха.Програмата на М.Димитров също е насочена към съкращаване на разходи и на много места се припокрива с това,което Дянков прави или се опитва да прави в момента.А за критиките относно Белене,никои от управляващите не е заявил,че ще продължат да се влагат още пари,по простата причина,че това не е обосновано и парите ги няма.Така,че господа възможно е да има нещо рационално във вашите предложения,но струва ми се по-скоро,че те са закъснели и имат популистки характер.

Прав си донякъде, но и си противоречиш. Сам казваш че строги правила няма, но има конкретни особенности за всяка отделна страна. Това определя подходите, като те могат да са комбинирани. Сам виждаш че се предлага да се вземе заем, което е една от стратегиите за справяне с кризата, но забележи предлага се той да се вземе на по добри лихви, отколкото ще бъдат, когато закъсаме, а резерв няма. Ако си наблюдавал какво става, обикновено Костов и Димитров предлагат мерки, които в началото се игнорират и в последствие се прилагат със закъснение и съответните загуби от тези закъснения.

С какво е свързано вземането на един заем от МВФ.МВФ поставя много тежки условия-напр. в Румъния за 20 млрд евро,намаляне на заплатите на държавните служители с 25%,отмяна на много социални плащания,закриване на 130 болници.Фонда искаше и намаляне на пенсиите на пенсионерите.В Сърбия за почти 3 млрд. заем от МВФ-намаляне на публичната администрация с 20%, замразени заплати и пенсии и орязване на заплатите на премиер,президент и депутати и министри.Гърция-замразяване на заплати и пенсии до 2014 г.,увеличаване на пенсионната възраст до 65 г.,ДДС до 23% и ръст на акцизите с 10%.Както виждаме все непопулярни мерки.Не само мерки,но и за тях се плащат лихви.Защо да не се опитаме да направим някои от тези неща,но без да плащаме лихви.И те няма да бъдат никак малки.Знаем,че рисковата премия за 5 и 10 годишните суапи за България скочи до 4% пункта.А относно програмата на М.Димитров-той предлага намаляване на публичните разходи-отлагане на сделката с хелокоптерите,отлагане на строителството на спортната зала,съкращаване на администрацията в областните управи,МО и МВР,драстично преструктуриране на държавните агенции.Започване на пенсионната реформа-стимули за отлагане на пенсионирането във времето,преглед отново на инвалидните пенсии и др.Въвеждане на процедура за всички държавни разходи.Както виждаме по голяма част от тези мерки вече се работи,а както казах и по-горе даже и началните стъпки за провеждане на пенсионна и здравна реформи доведоха до много спорове и протести още от самото начало,но това не означава,че те няма да се осъществят.

ГЕРБ не намалява, а увеличава разходите и то драстично.

Менда призова чрез медиите.....?? Типично в стила на БСП. Противно на декларациите, ГЕРБ все повече се комунизира и "русифицира". Жалко за началния ентусиазъм.

Hard- или се русофицира или се комунизира, едно от двете...Русия вече 20 години си е капиталистическа...

Болшевиките нямат нищо общо с капитализма.

Е пак ли вие двамката бе! Аман вече с вашите тъпотии. Няма ли да ви прибере най-после прокуратурата та да дадете поне обяснения които дължите отдавна??? То бива бива политическа наглост ама това вашето обезочие няма край....

Ти си този с тъпотиите. Дори не знаеш какво са предложили, но лаеш. Прокуратурата може да прибира само лъжци и измамници като тебе.

А стига писа едни и същи тъпотии бе клакьорче! Не си ли изпълни нормата тоя месеца да ближеш дупето на Иванчо? Още колко близвания ти остават? Тъпак малоумен!

Вместо тези дрънканици, може да кажете примерно какво предлагат Димитров и Костов. Може би ликвидационни съвети и грабителска приватизация. Не сме забравили как Костов срина икономиката, закри и физически разруши огромно количество материални ресурси. А иначе и аз имам синя папка.

Най-обичаш да дрънкаш глупости и лъжи, а? Приватизационните фондове и масовата приватизация беше организирана от твойте хора, така че сега недей да ревеш. Икономиката пак беше срината от твойте червени мутри с 3000% инфлация и тотален фалит на предприятията. Празната ти глава може да не помни, но и примерно БГА и Кремиковци бяха в процедури на фалит заради огромните им дългове, надвишаващи активите, които трябваше да плаща държавата. Костов не е закрил нито едно предприятие. Само на тъпаците като тебе ще припомня, че освен огромната инфлация, тоталния срив на платежния баланс на страната, огромните дългова на заводите и пълната липса на пазари, твойте червени боклуци съсипаха и банковата система. Твойте червени изроди бяха договорили още при Беров закриването на 1,2,3,4 блокове на Козлодуй през 1999 г. И въпреки всичко това Костов изправи държавата, спаси каквото можа, да отложи затварянето на блоковете, без краен ангажимент за 3 и 4 блокове, което позволяваше да се задържат поне до 2008-2010 г. Така че просто преглътни слюнките си се скрий в мишата си дупка.

Малко са идиотите като теб.....

На такива като теб трябва да им се забрани да се раждат. Ама как да стане, пусто....

Не минава ден без тези двама смешници (особено М.Д.) да се покажат и да дадат акъл, който никой не им иска...

сегашните неокомунисти много приличат на предишните комунисти на сер-гей - "няма страшно, кораба потъва нормално", "не ни учете какво да правим, и ние не знаем какво да правим" и др. подобни тъпотии, които могат да се чуят само от верните чеда на Партията-майка.

Тези двамата изглеждат жалки и смешни. Мартин Димитров за това че ежедневно доказва че не разбира от икономика, но има вкус към драматичното. Иван Костов за това че докато беше премиер буквално размаза оставащите работещите икономически структури. И сега плаче за мерки които буквално за обратни на извъшваните в европа и САЩ. Карикатурни герои...