Костов предложи да се продаде реакторът за ”Белене”

Руският реактор, предназначен за АЕЦ „Белене", трябва да бъде продаден, при успешна продажба инвестираните пари в проекта ще се възстановят, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - Костов предложи да се продаде реакторът за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей че как така бе толкоз хубав и високо технологичен реактор, а никой няма да иска да го купи даже на 1/4 цена!!Най-добре питай "Царю" и г-н Седефчов, а и оня тарикат Р.ОВЧ защо изобщо са ни набутали с този проект, а после се прави на умен!Колко прав е бил Стамболов като е казал "В България няма Русофили и Русофоби - всички обичат Русия, но едни обичат повече България, а други са готови да им ближат задниците!".Е-е-х Дяконе, дяконе колко мъдър си бил - "който ни освободи - той ще иска да ни пороби!"!

Ами продайте го този реактор, г-н Костов, както продадохте БГА Балкан!!! Вие знаете как!

Докато тоя паразит Костов е на сцената - всичко е фарс. Един от най-крадливите политици в новата българска история!

Това с идеята за продажба добре. ама кой ще го купи? И за колко. То, ако имаше на кого да си продават боклуците, руснаците нямаше да се натискат толкова да ни ги пробутат на нас. Вече продадохме един реактор за АЕЦ Белене. Както се оказа, след всички разходи сме взели има-няма 60 млн. И естествено сме го подарили на Русия, не на някой друг. БСП-то винаги са се грижили за интъересите на Русия. А сега за новия реактор трябва да плащаме 1 млрд. Евро. Ако и него ще го продаваме на принципа "кон за кокошка" - мерси. И е крайно време да потърсим сметка на БСП и компания за безобразията дето са ги вършили.

Изкараш ли кола от магазина, на другия ден цената не е същата

ОЩЕ ЕДИН ПРОДАЖНИК! ТОЙ БЕШЕ И ПРЕДИ И СЕГА СЛАГАЧ.

Както винаги, най-точният анализ е на Костов. Трайчо е пич - принципен, спокоен, последователен. Той се оказа най-истинският противник на енергийната ни зависимост от Русия в това правителство. Новата здравна министърка е гавра с българския народ. Една полуправоспособна юристка, завършила "право", ама в УНСС, разбираш ли. Работила юрисконсулт, ама в провинциален психодиспансер. И този човек ще ръководи политиката на държавата в най-важната и чувствителна сфера - здравето на народа ни. Резил! Свършиха добрите лекари, добрите мениджъри, добрите финансисти в България, и вече тази неука провинциалистка е единственият ни шанс!

Ти май стреляш по тежката артилерия, а?

Я да погледнем кадрите на БСП-то. Станишката - специалист по съветски униформи. Доносник Гоце - по история на БКП. Останалата пасмина - кой с АОНСУ, кой с Рабфак. Или "професор" в някой световно НЕИЗВЕСТЕН свободен университет. При ББ поне е лесно - назначава го и ак0о не става - заминава си. При Станишката някой трябваше да гръмне "Козлодуй" за да го уволнят. и все пак нека не забравяме и за работодателя на Станишко. Доган е виден хидроенергетик, влязъл по линия на Рабфак, с доносничество на ДС във ВПИ в Шумен. после, с повечко доноси се е преместил в София. Аспирантурата - разбира се в АОНСУ - бастиона на науката на БКП. Що се отнася до Т. Трайков, малко сте позакъснели с хвалбите. По-добре беше да го хвалите докато беше министър.

Винаги съм харесвал Трайчо - не само като го смениха. Защо трябва да ми посочваш БСП и ДПС като алтернатива на ГЕРБ - те, ако бяха добри, и сега щяха да управляват. След като се провалиха, значи не стават. Я по-добре виж кадрите на СДС в началото на прехода - авторитетни юристи, икономисти, лекари, учени, интелектуалци от художествената сфера... Това е примерът за милиционерите от ГЕРБ, а не специалистът по руски униформи и преподавателят по история на БКП, нито пък "хидрологът".

То в нашата мила родина друго не остана за продан, каквото имаше се продаде, ограби, ликвидира от всички досегашни правителства. Другаря Костов не прави изключение, та сега от позицията на "девета глуха", освен да дават тъпи предложения, друго не им остана...

Добре ще е другаря костов да си гледа политикономията и да не дава мнение за неща които са му абсолютно неясни.Реактора не е каца със зеле,нито фалшиви маратонки от "Илиенци"Това е уникално съоражение създадено с конкретна цел за конкретно място.Тази машина е сътворена за площадка"Белене"и едва ли някъде по света има място където условията да са същите или близки до това място.На подобни препоръки могат да се хванат само хора които не са в час с ядрените установки.Между другото повечето ни политици не са наясно.Не са на ясно с енергетиката,не са на ясно с икономиката,не са наясно със здравеопазването,не са наясно дори със себе си.единственото с което са наясно е келепира за който доста често говореше героя на Алеко.

Тоя циганин няма ли кой даго растреля бе писна ми 20 години да му гледам мръсната физиономия крадлива.

От както са се появили като политическа сила в България, сините само рушат,съсипват ,продават .Да кажат какво са построили или създали за България .Какво полезно са направили за народа .По предтекст ,че се борят с комунизма съсипаха държавата.

Костов звучи, като ученика от "Магарешката пътека" - Аз предлагам да нападнем. По-добре е да го подарим на някоя по-изостанала от нас страна /ха-ха-ха/, а Костов?

Абе тоя защо не е в затвора за икономически престъпления срещу държавата. Сега си спомням, че Б. Б. имаше такова обещание преди да спечели изборите.

Такива като теб заслужават да получават по 1 долар месечна заплата, каквато беше преди Костов. Скоро ще го получите, мутротиквата ще се погрижи за това.

Както обикновено за без пари и той или негов роднина да вземе "комисионната". Тоя разпродаде България. не търпи да има нещо българско, което струва пари и той да не е продал. Маниак. Да си продава на безценица имуществото придобито от далавери, осакатили икономиката ни за години напред и върнали България столетия назад.

Аз не зная защо тука пишещите са "зейнали" против Костов. Защото само неговото правителство започна да прави реформи ли? Защото, след хиперинфлацията, която остави комунистическото правителство, страната се стабилизира, пенсиите се увеличаваха на 6 месеца с 10%, заплатите се увеличаваха, имаше 13-та заплата. Забравихте ли тези неща, или като папагали едно и също. И ако е вярно това, което пишете, смятате ли, че 3 правителства след него нямаше да намерят за какво да го подведат под отговорност, защото имаше разследвания и от следващите и по-късно, за нищо не можаха да се хванат. Каква е тая злоба, никога не може да се оправим, щом така ожесточено се нахвърляме към най-добрия ни, поне до момента, държавник! Този народ си заслужава Б. Борисов.

Защото е добър. Затова няма за какво да го хванат.

Защото "реформите" му оставиха десетки хиляди семейства без хляб! Кой продаде Кремиковци за 1 долар?И кой го препродаде за по-вече от сто милиона долара?Кой продаде Лукойл, Балкан и т.н.? За жълти стотинки продаде на днешните олигарси труда на милиони българи и ги прокуди по чужди земи!Това ли е реформа- ликвидацията?

Vandov

Костов и други политици и експрти дават съвети на Б.Борисов, но той е нерешителен и за съжаление трябва да взима съдбоности решения. Нужен е повече патриотизъм на нашите политици, а не склонност за харесване от всякъде и от всекиго!

и да се построи нещо по последна дума на техниката" ТО ПЪК ЕДНА ПОСЛЕДНА ДУМА .... МЪКА.... ПИАР И КРАЖБИ! ДА ИДВА НОВИЯТ РАЙХ ВЕЧЕ!

Този само се чуди какво да продаде !!!!

Ау, Костов пак е превъзбудил мисловната Вселена на вси умници ненагледни по тая земя българска :))) Стига, млъкни, че мозъчетата им съвсем се задръстиха от повтаряне на едни и същи простотии 13г. веке :)

Страшно си прав. Това стоене 20 години в парламента не го разбирам. на какво разчита.Всички да измрем и да не помним какво е правил може би? Сега се показва непрекъснато и дава съвети да видим колко е умен. Ама нали беше християндемократ.Защо не прочете божите заповеди - не кради и не лъжи!!!

Точно така, а с получените пари ще се закупят фесове, ще се организират сюнети, ще се строят джамии, които другаря костов с радост ще открива.

Вместо"българин"по би ти подхождало"олигофрен".Важното е да се плюва,не е нужно да се мисли!

проблемът идва от имиджа на Костов - престъпна приватизация, БАЛКАН например, където за жълти стотинки се продаде компанията на престъпници, за да имаме най-накрая една групировка - ТИМ, която притежава България ЕЪР, чиито самолети летят полупразни, цените НЕ ПАДАТ, въппреки, че реално има средно 50% празни места??? ДЕМЕК сега си перат парички! А Костов и покойният Божков продадоха България! . . . иначе всичко казано от него е истина. "Странен" феномен - като са на власт са дяволи, като са в опозиция - ангели. Трябва да има закон, който забранява на непреизбрани политици да се занимават с политика!

времето е хубаво!:) а от къде ги научи тия работи?я кажи нещо за червения капитал. ако си Убективен..

Я па си мисля, че проблемът идва от това, че кукувица ви е изпила ума, а сега са ви налазили едни калинки за чудо и приказ :))) Неизбран политик, сладурче, ами той е ИЗБРАН, както е видно и то от нас, тези които сме му гласували доверие да ни представлява. Това представителство не ти, а ние го определяме и си заври голямото законодателно предложение на подходящо място :)

Каринке, става въпрос за преизбран за министър председател, а не за обикновен търкач на парламентарната скамейка както е той вече 10 години. Акълът се ползва когато си на власт. Когато си в опозиция говориш глупости за да си вдигнеш рейтинга.

От къде толкова глупости ти дойдоха в глават, да се чуди човек! България Ер беше продадена на ТИМ от Цървула за 11 млн., нищо че вложиха над 50 млн. за да я направят.

толкова си гаден,не мога да ти гледам хитрата лукава физиономя, имитираща работа за бг. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Турците направо ще ударят г_за в тавана от радост с придобивката на реактор. И след 5г. ще изнасят ток за БГ.

Турците и 1 стотинка не щат да дадат за реактори. Дали съм им възможност на руснаците да строят за своя сметка и след 20 г. го прибират без пари. Пък ако ще руснаците да не са продали и 1 кВтч

Аз ще го купя. Много обичам да правя бизнес с Костов. Продава държавата си като за последно.

За такива мекерета като тоя Ботев беше написал, че и майка си биха продали, и месата си биха изяли за пари.

От тройната коалиция другарю по-лошо не може да стане.

Ми то вече става!

А бе вие, първосигналните, защо не се заслушате малко? Тоя проклет реактор(+ тръбите) ни докара герб на главите! И още по-големи беди може да ни докара. Я си представете само Цецо - премиер!

Това не е автомобил, че да се продава ей така. Всеки реактор се произвежда по конкретен проект. За да го продадем трябва да намерим някой, който иска да строи подробна централа. И след това да му го предложим на ДОСТА НИСКА цена, за да реши да си направи проекта подходящ за този реактор.

Ти не бери грижа. Целят процес вече е предвиден. Сигурно вече се знае кой ще го купи. А целта е следната: След следващите избори ще има ново лоби, ново промиване на мозъци и пак ще си го купим същия реактор. Познай обаче на каква цена!

Недейте да обиждате човека. Той ме направи милионер само с един подпис и доста комисионни. От всичко разбира, най-вече от продажби. Много иска да му правят четки колко е умен и голям политик и държавник. Това нарцисизма си е болестно състояние, нали знаете.

Костов, продажен нещастник! Срам нямаш ли, червен перас! Срии си продажния задник някъде, нямам търпение да дойдат следващите парламентарни избори и да ти отстраним антибългарските ти интереси! Мръсник!

Като БГА "Балкан" ли да се продаде реакторът, или като Кремиковци?! Що така мавърът - експерт по продажбите на родната ни икономика, не е уточнил, ами ни оставя в неведение?! Аз предлагам, за кой ли път, да го въдворят в Централния за двайсетина години, да си уточни предложенията и възпоминанията, може и мемоари да напише за чудовищната прихватизация, в която той беше главен герой и вземаше големите решения за съсипването на държавата!!!!

Ей, не се уморихте- чуете ли Костов и почвате"БГА Балкан, Кремиковци,Бга Балкан, Кремиковци" като зомбита някакви повтаряте, без да обясните че това бяха губещи предприятия. Ти по-добре обясни защо след като гръмна Аврора, заплатите в източния блок потънаха под водата и станаха по-ниски дори от тези в бедните Африкански държави. И защо също фашистите от Германия, Италия и Япония получават космически заплати. Когато отговориш на това, може да ти се вярва за нещо в твоите изказвания.

Болна главо,нацистки мушморок,такива като теб,с твоето мислене наистина трябва да ходят в Белене,и да горят със син пламък.Лесно е да броиш кой колко пари получава.Първосигналното мислене стига само дотолкова-пари,жени,ракия,чалга,само да те гепна,ферари с цвят червен...Животински инстинкти и липса на упоения ти мозък от ракия и блокбастъри да мисли,ако е удачна тази дума, само за мамбо и мангизи.Безмислено е да се спори с такива ,като теб и жалко,че историята се забравя бързо.Направи си една разходчица до Полша,до Освиенцим,или иди до Белорусия,до изгорелите села,на които стърчат само комините на печките,разходи се и до църквата в Батак, и до музея на атомните бомбардировки в Нагасаки.Разбери-няма изток,запад,север,юг.Има хора с твоето ''мислене'',на които не им пука и не искат да знаят и да се учат от историята,и малка част от ''другите'',които за съжаление са малцинство,но дай боже-те да движат напред времето.

Тъпоглавке, ако реактора има дългове 5 млрд на гърба си и дори да дадем 1 млрд. ние на копувача само и само да го вземе с дълговете пак ще сме на далавера. Схващаш ли?

Допустимо ли е изобщо 21-ви век да има някакви симпатии и антипатии спрямо цяла нация? Русофили, русофоби и обикновенни нацисти- хора с примитивно мислене и селски разсъждения. Костов си гони интересите, облягайки се на негативното мислене спрямо руската техника. Сидеров се изживява като политик на база омразата на населението спрямо циганите. Айде стига сме им пускали аванти, скачайки по площадите и подкрепяйки расистката кауза на обикновенните селски хитреци. Най-важното е кое е изгодно на България и къде са евентуалните пазари за нашите стоки. Останалото е демагогия.

Този е много добър в продажбите. Кремиковци го продаде за 1лв, Балкан го продаде за сумата на един автобус и т.н. Първо да върне 10-те милиона, които държавата беше осъдена да плати, благодарение на великите му продажни умения!

Кремиковци го продаде за 800 млн. +1 лв. Балкан за 150 млн + 150 000. 10 млн. да ги връщат тези които проспаха делото и не защитиха интереса на България, вероятно умишлено, нали трябва кретени като тебе да им се подхвърля нещо за което да е виновен Костов.

Когато се говори и мисли за Белене, трябва да се следват САМО и ЕДИНСТВЕНО НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ! В тази връзка, на радетелите на "святата и нерушима руско-българска дружба" и на рефлекторно реагиращите комунисти искам да напомня едно изказване на основателя на БСП Димитър Благоев: "РУСОФИЛСТВОТО Е ГРУБО ПОЛИТИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ,УМИШЛЕНО КУЛТИВИРАНО СРЕД НАРОДНИТЕ МАСИ,ПОЛИТИЧЕСКО ЗНАМЕ,ВЪРВЕНЕТО И ВОЮВАНЕТО ПОД КОЕТО НЕИЗБЕЖНО ВОДИ КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВО И НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.ЗАЩОНО РУСОФИЛИТЕ,ПЛУВАЙКИ БЕЗОГЛЕДНО ВЪВ ВОДИТЕ НА РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ, НЕИЗБЕЖНО И ФАТАЛНО ПРАВЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЕДНО СЛЯПО И ПОСЛУШНО ОРЪДИЕ В РЪЦЕТЕ НА РУСКАТА ЗАВОЕВАТЕЛНА ПОЛИТИКА НА БАЛКАНИТЕ."

Я се скрий бе! Референдум!

Проектът БЕЛЕНЕ в този си вид е дело НЕ на русофилството , а на неолибералната политика на българската олигархия от всички цветове под диктовката на САЩ, която прие да бъде инвестиран от Русия с ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ, който не е държавен, а пари на руско-българската смесена олигархия, което значи, че Белене става автоматично частна собственост на тези олигарси. Ако Белене се строи той трябва бъде само с държавни български пари, за да остане държавна собственост. В случая Костов застъпва изцяло американската външна политика към Русия, която от 1997 г е станала идеология на СДС партийки.,

веднага да се продаде реактора ,костов си е предвидил колко комисиони ще вземе и за боко и за цецо има пазара вече са мо намерили както и закремиковци и много др. побарзаи костов че ще испуснеш пазара *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бърза бърза Костов, иска непременна продажба ,за да влезе някой лев комисионна в джоба на мафията. Само да не го продаде за 1 лев както продаде 60% от българската икономика и я унищожи.