Ива Йорданова напуска Агенцията за българите в чужбина

Ива Евгениева Йорданова обяви в съобщение до медиите, че подава оставка от поста заместник-председател на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ).

Обратно в новината

Коментари - Ива Йорданова напуска Агенцията за българите в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зъ съжаление, тази се готви да се върне в ДАБЧ. Процедурата вече е обявена от Пръмова - предстои добре нагласено публично изслушване. Да позная ли дали друг има шанс?

Как така завършва колеж, а има степен бакалавър? Колежите са като нашето българско полувисше образование, което не дава тази степен.Дали пък във военната академия не се получава бързо и лесно магистърската степен? И какво от това-тя щом предлага длъжността да се заема чрез конкурс, на който ще се яви, не е ли ясно, че от сега знае, че тя ще го спечели.Иначе е много хубаво млад човек да има самочувствие, но да му е ясно от къде го придобива.Заеманите до сега длъжности от нея дали не са свързани с г-н Лукарски, който да я е пробутвал навсякъде!?

След като притежава само образователно-квалификационна степен Бакалавър от САЩ, не е кой знае какво....тяхната бакалавърска степен е равна на наето гимназиално образование!

Моят син е завършил Cornell University+ London School of Economics + Russian School - ако има конкурс пожелавам успех на младата дама.

Как пък това момиче само се оцени колко много знае и колко много е научила. Даже е и нагла. Откъде е сигурна, че ако има конкурс точно тя ще го спечели, че даже предлага да го предават по Фейсбук и пред журналисти!То бива самочувствие, ама това ми идва в повече!

тази е една безморална слагачка, която разби семеиството на божидар лукарски и сега вдига шум около себе си и се прави на интелигентна и интересна, а не струна и 1 лев. пална глупачка като божидар които ми е много смешно какво прави в политиката.....готвисе да крадееееее явно !!!!! трагедяаааааааааааааааааа и уяс изпитвам като познавам нещасниците които се пробват и доидоха на власт като божидар....новите крадци !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вие се благодарете на бившата на Лукавски, че ако не беше тя, да натисне тук и там... Ива се беше вече окопала в Агенцията и раздаваше правосъдие Добре е, че женицата намери 2-3 стари дружки да спретнат този номер със "спонтанния протест" на нашите сънародници и да и духнат под опашката

колежа Бъркли в САЩ е типичен рабфац нямаш нищо общо с университета Бъркли в Kалифорния. с диплома за бакалавър от този колеж никъде в беля свят не можеш да се класираш за работа освен за продавачка в "плод и зеленчук". Ех Лукарски, просто копеле се оказа!

Аман от такива "специалистки" като нея,готови на всичко , за да се издигнат в обществото.Не считам,че е свястна,нито,че има качества да заема тази позиция. Първо,защото разваля едно семейство / на Лукарски / и второ защото за там трябва човек с опит и солидна репутация. Тази става за кабаретна артистка....

разбивачка на семеиства = лека жена !!!!! това ли и е културата ??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да излита с двеста! И да почне да прави вятър, че това май само може да прави! Аман от българската простотия!

Що не назначат и Моника Люински за шеф в някоя агенция? Тя също е била стажант и то при администрацията на президента на САЩ.

А представяте ли си да е наистина свястна?! И представяте ли си всички тези коментари как биха я мотивирали да работи за Бългаирия, ако е свестен човек и искрено иска да го прави? Българино, спри си плюнката, ще те задави. И започни да си гледаш задълженията. То и поумняване е нужно... Не е една беля!

Според Вас, човек с изпълнения като нейните, би ли могъл да е свестен и да работи безкористно за Родината? Ама честно?

Образование има, но такова имат и други млади българи. Трудов стаж обаче за заемане на въпросната длъжност - НЯМА! Това да си бил стажант някъде и да си правил кафе в ООН не те прави достатъчно квалифициран да ръководиш голяма държавна администрация като ДАБ!

Браво на Българ(к)ите не-у Нас, които Ни събудиха Отново ! Браво на г-ца Йорданова че реагира Адекватно ! ----- Това Е ! : ---> Двустъпковата !!!

БЛИЗАШКИ подписал заповедта.Браво!Така правят умните,красивите и богатите.Всичко е прозрачно,няма задкулие,няма схеми.БРАВО ПРОТЕСТЪРИ,БРАВО БОКЛУЦИ И КАЛИНКИ

Размириса се скандала и тая веднага реши да обявява, че е готова да се яви на конкурс, за да си покаже знанията и опита. Ми що не поиска конкурс преди да те назначат бе ?

Държавната администрация е бъкана с калинки, затова нищо не се оправя. Няма оправия докато не се наложи коткурсното начало - за всеки пост да се обявява конкурс с ясни правила, а не да препишат лиографията на нашия човек и да ги обявят като изискване.

Много е кадърна в специалност креватна гимнастика. Прави са хората. Държавата пропадна от такива нехалници, вярни на "С нехалство към прогрес" . Завършила все измислени институти.

Иве,не се притеснявай.Идва и твоето време.Сега Божидарчо Лукарски нали вече е управляващ,ще ти намери едно хубаво и топло и добре платено местенце.Тая власт за какво е в крайна смекта ако човек не нареди свой близък в нея,та дори и да не е шеф на агенция.КАЛИНКИТЕ СА АКЦИЯ!

Типично държание за роден политик - първо се изтропват, а после си го били оттегляли. А ние трябва да се правим, че не сме видяли, но пък вонята си стои и изтропаното се връща под нова форма и на ново място.

А кога ще подадат оставки тия дето я наложиха там,а??? Зашо оная измислена кукувица и зарсди която са спрени плащания по ОПОС е съветник на вицепремиера? 'щото знае как се крадат кинти ли? Мирише на метла, секири и брадви!!!

не познавам въпросната и най-вероятно е умен и разсъдлив човек, но извинявам се със заеманите позиции - съветник в кабинет - не знам какво би могъл да съветва един човек без какъвто и да е опит, но както и да е и преди това стажант в ООН, е просто недопустимо следващото и назначение да бъде директор на агенция. Аз не виждам как с по-малко от 15 г опит някой може въобще да си въобразява да подава форма за позиция директор на държавна институция. Това може да стане само в една корпорация където единственият интерес е прихода и който прави повече се издига по-бързо.

В БГ през последните години са все с опит 3 месеца и дипломи от Харвард, оксфорд, Станфорд и т.н. Затова и състоянието е траги4но!

И по-млади ги взимат за съветници/чки, явно се прави услуга някому. Но наистина е смешно човек ненавършил 30 да съветва професионално 60-тина годишен министър.

Поздравления за бързата реакция и изразена позиция на сънародниците ни от Австралия! Българското общество има нужда от такъв пример на будно гражданско съзнание и непримиримост спрямо задкулисието и шуробаджанащината.Българите от Австралия показаха, че искат да ги представляват достойни хора, а ние направихме ли го???....Държавната администрация е пълна с подобни примери на назначение....

Като и гледам бузките, за Коледа ще е готова.

ценен военен кадър, тия са люпилня на доносници кой е баща й кой и колко трябва да е тъпа за да завърши военно училище

Когато приличаш на подготвена за Коледа, къде другаде може да имаш около теб толкова мъже? Ние които не сме достатъчно високи за килограмите си, да мрем ли?

Е, щом като е ходила при Славчо, нямам никакви съмнения за нейната интелигентност :)))

И ние всички ти вярваме ! - да знаеш.

Не знам с кой си ляга тая, но той трябва да е сляп. Някаква цоцолана, при това съвсем не е красива. Чак пък се развел заради нея. Аз на тая и плюнката си не бих хвърлил. Не само , че не е красива, ами и има типичната селска мутра - широко и бузесто лице, малки миши очички и дебели ръчички.Прилича на труженичка от ТКЗС.

Мъжете бъркат младо и красиво. Лукарски е някъде на 42, а тя на около 30 - модерната разлика.

През последните няколко десетилетия в модата навлизат хомосксуалисти и поемат лидерство. Когато подбират модели, хомосексуалистите ползват личните си критерии за женска красота. Тях ги притесняват характерните биологични белези на жените по обясними причини, поради това се стремят да подберат жени с по-неизявени женски вторични полови белези. На подиумите излизат жени с кокалести форми, тесни бедра, малки гърди и оскъдна мастна тъкан по тялото. Така тези модели им напомнят на момченца, с което се доближават максимално кум сексуалния им идеал. По силата на интензитета на визуалните медии този модел се е вклинил в съзнанието на хората, които са им аудитория. За тези няколко десетилетия успя да се наложи думата "слаба" като клише за хубава. Обаче тук е счупеното. Простият човек се зомбира лесно, особено като попадне в масова психоза. Така възникват много деформации във възприятията и оценките на най-различни факти от реалността, привидно съвсем различни по природа, но всъщност имащи едно общо нещо: неразвитото съзнаниек, което адаптира възприятията на индивида според общо наложилите се възприятия. Така е с модата на слабите жени, с фашизма, с цигарите и много други. Прородата обаче не прощава. Ходи мъжът по слаби )което трябва да означава хубави) жени, но все не е удовлетворен, все сменя. Малко хора усещат счупването и си вземат истинска жена с удовлетворението, че е красива. Но пък печелят шестица от тотото, защото удовлетворението, което получават в секса, е пълно и трайно. Не очаквам непременно да тразбереш. Все пак говорим за зомбиране, което е именно счупване на инструмента за възприемане :-)

Боже, вземи си вересиите!!

А защо като има морал и уникални професионални качества, госпожицата се е съгласила да я изберат за този пост? Аз не искам да ме представлява такъв човек. Възхитена съм от реакцията на сънародниците ни в Австралия. Поздрави от Белгия

Тъй като Йорданова все пак има претенции и иска конкурс на който да участва, нека сподели колко години трудов стаж има..и как е попаднала в полезрението на Близнашки ? Лично ли го познава или някой е ходатайствал или препоръчал на Близнашки.... Защото и аз познавам много способни хора но никой не ги забелязва.

Отпадъци с леко поведение събираме в неограничени количества! Особено певачки и танцьорки на пилон!

И ги назначаваме на държавна службица.

А тоя Лукарси от къде се пръкна, че почна и мадами да върти?

Улесниха ме, че да не превеждам кое и какво е: "Държавният университет "Бъркли" в Калифорния (University of California, Berkеley) и Колежът "Бъркли" в Ню Йорк и Ню Джърси (Berkеley College, NY-NJ). Разликата между двете учебни заведения е като тази, която има между Софийския университет "Св.Климент Охридски" и т.нар. "Славянски университет", който просъществува за кратко в началото на прехода. Университетът "Бъркли" в Калифорния се бори за първото място по престиж с Харвардския университет. Университетът води класацията по нобелови лауреати, които се свързват с името му. Колежът "Бъркли" в Ню Йорк и Ню Джърси, който Ива Йорданова завършва през 2009 г., представя себе си в интернет като учебно заведение, което позволява "дистанционно" обучение, както и провеждане на вечерни и съботно-неделни курсове. Колежът е предпочитан за получаване на образование от самоопределящи се като афро-амекиранци и испаноговорящи, каквито са над 60% от обучаващите се в "Бъркли". Едва около 8% от възпитаниците на колежа се определят като "бели", сочи справка в Wikiped..." И в кой от двата е била Ивка? Подсказвам: Тази година и за Нобелова наградка може да я номинира "новото" правителство. В каква област? Ми - сефте за Нобеловите награди - най-добра вувузелка, най-добре на място направена!

Ку---ве, ку..ве, така и не си разбрало о чем реч идет!!! Долна мас---ия!

Имам само два въпроса към г-ца Йорданова. 1. Щеше ли да бъде издигната на този пост, ако не беше част от протестиращите и съжителка на г-н Лукарски? 2. Щеше ли да подаде отставка и да иска конкурс, ако не беше се вдигнал шум в общественото пространство по повод нейното назначение? Едва ли ще дочакам отговор от нея, но всеки от нас може да си отговори... предполагам. Най-страшното е, че повечето назначения на държавни чиновници минават по този сценарий, без значение дали формално се провежда конкурс или хората се назначават директно. Затова сме на този хал.

А какво ще кажете за наглостта, с която иска конкурс? Мацето си вярва, че струва толкова, колкото си мисли, че струва. Забавно!

Още една калинка отлетя :)))

А хиляди чакат да долетят ;-)

Държавната администрация се е превърнала с времето в блато, в което се развъждат морални мутанти. Не случайно и тази дебелата, долна и хитра, напира неудържимо натам.

Е, значи гаджето и се надява да остане във властта. Иначе не мога да си го обясня.

Много хляб има още в това бомбонче, въпреки многокротната и употреба!

Бе, мен повече на попревтасал самун ми бие... ама всеки си има критерии и вкус.

TAZI KAK NE IA E SRAM DA SE PRAVI NA MORALNA....RAZBIVA FAMILIITE NA HORATA. BOJIDAR E JENEN I IMA 2 DETZA............NESHTASNITZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!! I BOJIDAR NE E STOKA IZOBSHTO, TEJKO I GORKO NA MAIKA BALGARIA.

Честно да ви кажа, ниго ми се чете,ниго ми се пише за някакъв МИНДИЛ! това ли е най-заслужилия човек за обсъждане? Иде зима, вдигат тока, ние обсъждаме някаква свирачка на кавал,

Ама, "момичето" е много амбициозно. Ох, на батя!

Ах, ах, ах въх! Значи излиза,че човек, като се явява на интервю за работа сам ще определя как да се проведе интервюто и дали да го назначат. Цитирам: "И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет.За да чуят всички, изказали противоречиви мнения за моите способности, отговорите ми, свързани с целите и визията за развитие на ДАБЧ", заяви Йорданова." Излиза, че с 2 месеца стаж в държавната администрация човек придобива опит и стаж за подобна позиция! Сега, нека всички със стаж повече от година веднага, повтарям ВЕДНАГА да се кандидатират за премиер и да се самоназначат..........

Само желание да назначи журито и условията на конкурса не е изказала, но е толкова убедена, че ... Странно, как всички за уж нископлатените длъжности на държавни чиновници се борят. Уж все заплатите им ниски, а цели династии се уреждат и не пускат нови хора в държавната власт.

Tundza, аз пък ти гарантирам, че ако се яви на конкурс за длъжността, тая българска мома, ще го спечели. Защото в Америка, тя е научила едно от най-важните качества. Американците му казват- "флексабилити". Звучи малко като нагаждачество на български, но това е само мое лично мое мнение. Хев а найс найт. Впрочем ти едва ли си трол. Прекомерно си ерудиран за тая работа. Нещо, като "Топ гън", но индивидуалист..

Взех,че гледах туй шоу при Слави Трифонов,където се е снимала госпожицата. Аз викам,че е готова за посланик в Куба.CV й работи в таз посока Да поработи там две седмици,а после вече може да я назначат в ООН-то.Все пак там го влече момичето А бе някой капитан не го ли влече да спретне един преврат в таз смотана държава ?!

ЗА UC BERKLEY: "Университетът е разположен на площ от 5 km², като 4 km² са заети от Националната лаборатория Лорънс Бъркли (Lawrence Berkeley National Laboratory). На негова територия се намира и най-старата университетска сграда - South Hall, построена през 1873 г. Някои от дърветата датират от същия период. С името на университета се свързват 61 имена на Нобелови лауреати - повече отколкото в който и да е друг университет в света. Понастоящем в него работят 7 от тях. Бъркли има около 130 департамента, организирани в 14 колежа и училища." И... МММЪЪКА МИ Е!! Ивчето сигурно е била една от кандидатките за Нобел... МА ДА ГО И ЖИВОТА!!! ПАК НЯМА ДА ИМА ГЕРБЕРАСТ С НОБЕЛ, ЧЕ ЗА МАРКУЧИ, КОФПОМПИ, ВИФ И ВУВУЗЕЛИ - МАЙ НЕ ДАВАТ, М?

Това е за университета, а не колежа който е завършило мацето ;-)

Секси млада любовница на известен политик, назначена за шеф на държавна агенция, ох Българио накъде отиваш?

Седесарска Калинка. Нямат срам тези "хора" !

Коледжи Бъркли има в USA поне 200 на брой. Кой от тях е имал честа да обучава тази хубавица не е ясно. Преди някакъв пръдльо от ешалона на властта се беше изхвърлил, че е завършил University of California. За сведение там има над 10 престижни университета. Не посочването на конкретен университет или коледж говори, че работата е менте. Иначе тази "калинка" си я бива и е ясно с какво си пробива път във висшите ешалони на прогнилата от корупция власт у нас.