Над 1 млрд. евро са щетите от наводненията в Италия

Продължителните проливни дъждове и наводненията са нанесли на италианската област Лигурия щети за над 1 млрд. евро. Има и загинали хора.

Обратно в новината

Коментари - Над 1 млрд. евро са щетите от наводненията в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даже два милиарда,и ще им ги изплатят до последното евро,това са италиански наводнения,не български,бог да прости загиналите,но и в бедствията пак не сме равни,двоен стандарт и лицемерие

Глобалните промени, които нашата дейност причини на климата започва да дава отражение. Все повече ще зачестяват подобни новини, времето ще става все по-крайно - от суша до наводнения и обратно. Не че това ще ни спре да се саморазрушаваме - Китай и САЩ не желаят да променят методите си, защото това би довело до хипотетичен спад на икономиките им. Тъй че ще мрем в отлично икономическо здраве и богати.

От мен - със съжаление два плюса! Със съжаление не защото не си прав, а за мрачното бъдеще, което ни се очертава! Дано не съм прав - но ми се струва, че това е само началото, и че природата ще ни покаже кой ке кара влака и кой ке фърга кемура!

Е, то не може хем индустриална революция, хем интернет, хем без климатични промени. Няма китайци, няма американци, на този Свят невинни няма. И ти - щом си купила компютър и си отворила интернет - виновна си. Предполагам, че и на автомобил си се качвала. Така, че ко се правиш?

kikuno

Прогреса не бива да бъде противопоставян на природата а точно обратното.Проблема е консуматорското общество и производството на боклуци които едва изкарват гаранционния си срок и се превръщат в замърсител защото не е мислено за безопасно и пълно рециклиране още при производството.Най -екологичната енергия е електричеството защото може да се произвежда и безотпадно за разлика от голите сечи за дърва и дървени въглища и самоцелното използване на ценна дървесина Улиците са пълни с комплексари разкарващи се с излишно мощни коли съвсем безцелно.Колко са тези които при неделната си разходка със семейството си сред природата (не с джипа и резачка в багажника )се сещат да посадят по едно дърво .Не е толкова трудно особено ако си го отгледал в къщи в саксийка от семе.