В Италия задържаха 160 души, свързани с „Ндрангета”

Мащабна операция на силите на реда в Италия нанесе сериозен удар на калабрийската мафия „Ндрангета”. Задържани са 160 души.

Обратно в новината

Коментари - В Италия задържаха 160 души, свързани с „Ндрангета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Италианската и Испанската телевизия съобщиха за българско участие. Защо в статията не се споменава за това. Мисли ли редакторката, че може да скрие част от истината, касаеща българското участие и под чия диктовка прави това.

Крайно време е италианската мафия да дойде на обмяна на опит при българската мафия.Тук работиме с иновации в сродната свера.

Леле! Сега Бойко Борисов сигурно умира от страх... да не го издаде някой.

jingiby

В Италия отдавна вече осъдиха и бившия премиер Берлускони, който беше приятел на нашия по време на първия му мандат...

След като сис мениха президента, нормално е да им бръкнат в мравуняка. А за нас, за нас българите какво ще правим с тази приближаваща война, кажете? Защо ни натресоха бази?

burborko

Къде ги видя тези бази ? Продължавай да вярваш на Атата и далеч ще стигнеш

Да ги пратят в България, там ще ги пуснат срещу гаранция подписка - справка - Брендо

Италианските мафиоти са големи серсеми....хи хии питайте да ви отворя как хванаха българите Брендо (па и италианците) за ...швепса. Всичко знаеше моето момче още преди министъра да го е прочел. А случайно ако все пак го задържат...кошници плодове тук там и да бега а ха хаа

МАФИЯТА В ИТАЛИЯ, МЕЧТАЕ ДА ИМА СЪД И ПРОКУРАТУРА,КАТО В Б-ИЯ!!!

А в Бг ,пуснаха 1 600 бандита ,и още 240 има в Нар.събрание ... Бг-Съд.система ги държи под око .

Ако и българските правови органи работеха като италианските си колеги -- то в Б-я нямаше да има "бизнесмени" и политици!!! Жалко е , но е самата истина!!!Корупция , подкупи и пълна свобода за мафиотските структури -това е реалността в Б-я!!!

ФЪФ БГ имаме същите престъпления ,..НО МАФИЯТА Е НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВЪРХОВЕ ,СРАСНАЛИ СЕ СЪС ---СЪД.СИСТЕМА . ---НЯМА ПИПАНЕ ,НА НЕДОСЕГАЕМИТЕ .

Да бяха дошли да ги изперат в България... Тук никой нямаше да ги пипне с пръст!

Бонджорно каро мафиозо Ти виждаш сам, че всичко ми е в ред Живота е при нас, при вас е проза От българската мафия привет

У нас името на мафията е "мой човек".

Значи са хванали Брендо??? ц.ц. сега някои наши прокурори и съдий трябва да връщат пари...

А стига бе. То тяхното мафия ли е? Ми то някакви си парици, оръжие, сметки. И за това цели 160 човека прибрани. Как да обясниш на такива профани, че за нищо не стават. При нас дойде полицията, прегърната с прокуратурата, хвана трима, до вечерта ги пусна и само след няколко дена - 3.6 милиарда се изпариха. И няма виновен, освен полицията и прокуратурата, които вмирисаха нещата. Та има да се учат от нас. Пък ако искат да им пратим и Петко Сертов, като гледаме какво забърка в Гърция, може и да им помогне.

Защо техните да, а нашите не? Обяснявам. Преди 2-3 месеца имаше интервю с един италиански журналист-млад човек, който има издадена смъртна присъда от същата тази мафиотска структура. Та пича каза:"Можете ли да си представите на какво ниво е българската наркопрестъпност, щом "Ндрангента" се принуждава да помоли Брендо да организира доставката на 4-5 тона кока от колумбииските мафиоти."Ето защо съм съгласен с мненията, че това не е проблем на България, а на света и американските, италианските, британските и израелските служби трябва да се заемат снего и да го решат. Иначе българските магистрати ще си купуват вили не само в Испания, а и във Флорида и Калифорния.

Abu Talib

Ндрагета е слаба ракия пред нашенската мафия.

Бе тия италианци и румънци няма ли как да дойдат да поработят 2 г. в Б-я.

Да неби да е паднало правителството?!

вчера във влака от верона за мюнхен беше пълно с карабинери, проверяваха непрекъснато купетата, мислех, че търсят нелегални бежанци от българия или италия, които се опитват да влязат в германия. сериозно беше!

Нашата обаче предвидливо взе властта и сега се мляска и пристисква с еврогейските началници.

какво ни топли това след като нашата я галят с перце.

КЪДЕ Е БРЕНДО, БРАТЯ ГАЛЕВИ, МАРГИНИТЕ , КЕЛА И МИТЪО ОЧИЧКИТЕ, ТРОЯНЕЦА НА СВОБОДА, ЩОТО Е С ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ И РЕДИЦА ВИДНИ БГ БАНДИТИ.....

А,бе може ли в новините да ни говорят,че била образувано бързо производство срещу турски шофьор, управлявал сле употреба на алкохол...това ли са големите ни проблеми с правораздаването.

Защо журналята не съобщиха пълния текст на новината - а именно, че почти всички арестувани са заявили - заедно и поотделно - "Нас цвъцко и тиквата ще ни защитят, затова сме спокойни..."

Защото не си си сменил памперса.

Милиционерчето с тясната фуражчица изгрухтя от коневръза...

и в осрания му е добре, да го топли.

Никой не е над закона - под тази максима работи и през 2014 г. Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния, която разследва злоупотребите по високите и средните етажи на властта. Разследванията на НДБК доведоха до 743 осъдителни присъди през 2012 г., 1041 - през 2013 г. и над 1500 през 2014 г. Бивш премиер, действащи и бивши министри, депутати и сенатори, съдии, кметове, шефове на футболни клубове, полицаи и олигарси, близки до политическите кръгове - никой не е имунизиран за разследванията на екипите на главния прокурор на НДБК Лаура Кодруца Кьовеши. Румънски вестник я сравни с италианския съдия Джовани Фалконе, който с помощта на разкаялия се мафиот Томазо Бушета, нанесе удар на Коза Ностра през 90-те години на миналия век в Италия. Излезлият неотдавна от затвора олигарх Сорин Овидиу Вънту, който излежа две трети от двугодишна присъда за пране на пари, написа в личния си блог, че от 1990 г. насам, най-голямата спирачка на пътя на модернизация на страната и най-голямо огнище на корупция в Румъния, е бил парламентът. Вънту твърди, че ако бъде осъден за всички машинации, в които е участвал, ще остане в затвора до края на живота си. Той разкри, че за получаване на място в парламента трябва да бъдат заделени между 200 и 400 хиляди евро, които кандидатът обикновено взема от бизнесмени, а след това им връща като народен представител.

А у нас съда щеше да ги пусне ....