Коментари - IT специалист: Сертификатите за сигурност на институциите са покрити фиктивно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А коя фирма е изработила софтуера. Защо никои не пита - и как е спечелен конкурса ?? Колко пари се дават за поддръжка

"Информационно обслужване" - Библиотекарите. Тука е така - където и да разчовъркаш мирише на фекалии. Ха честити Ви БКП1 (ГЕРБ), БКП2 (БСП) и БКП3 (ДПС). И да не забравите на следващите избори пак да гласувате за тях, ей!

Аз ги печатам вкъщи тия сертификати. На оризова хартия. И ги раздавам долу пред блока. Подуене, отдясно живея.

Цялата информационна инфраструктура на държавата е абсурдна.. препратки към НАП, Агенция Митници, Търговски Регистър, ЦИК... Всичко е тотална щета. Всяко дете може да ви извади ЕГН,Имена ,Адрес ,Тел. номер само за 2 минути. Не е преувеличено! Само пример без да хаквам нищо , ползвайки просто сайта на столична община : Бойко Методиев Борисов, ЕГН 59061, с лична карта. № 158*39 Не давам целите номера защото е незаконно и може утре качулките и мен да изкарат "хакер" на 20г.

лична карта с номер 15хххх е безумно стара и вече подменена, не лъжи, разбойко не е пенсионер за да му е безсрочна, провери я сам в сайта на МВР има проверка на валидност!

слънце, на леля ми картата започва също с 15...

до Бръм - много тъпо копеле си човек. Честно.

Без значение е ... Важното е че е публична информацията дори за него .. А иначе премиера ни е заличен от търговския регистър въпреки всички дружества в които е имал участие . Със същата сила всяко дете може да извади личните данни на над 80% от населението... Какво ще прави с тях ли? Всичко за което можеш да се сетиш ...

Абе питам ей така от любопитство : дали ще може да се открие ( и покаже по телевизията и др.медии например) и ние всички останали и простосмъртни , дето не получаваме СРЕДНА ЗАПЛАТА ОТ 3800 ЛЕВА ( тук в БГ) , един Ай-Ти специалист ,който да е ИЗБРЪСНАТ , ПОДСТРИГАН и не се държи като тинейджър на леки наркотици ?

заради такива половината работещи се изнесоха. Все умните ви трън в очите. Изучи и ти и можеш да вземаш и повече. И за информация - жени ИТ сме и не се дрогираме. Даже не пушим. Гледаме си децата и семействата и залягаме над книгите.

глупакът е виждал едни линкове, но никога не е виждал как се цъкат, и че след това се изисква електронен подпис, и сульо и пульо не могат да достъпят съдържанието!

Абе кажи му IT-специалист и не го обиждай повече . Головодници.

Ей такива екземпляри като този са ги сложили да управляват "головодниците". Завършен, прост селяндур. Вероятно някой "головодник" се е опитал да му обясни колко е прост и му е пожелал "приятен живот" на сбогуване, а сега той ги мрази и си е назначил някой истински головодник-съселянин за ИТ.

Казват се friendly hacker, има цели компании на които това им е бизнеса, правят penetration testing. И ти казват къде са ти слабостите, какво трябва да направиш, за да вдигнеш нивото на сигурността. Дори не е нужно да е на заплата, поръчва се услугата веднъж в годината и готово.

етични хакери - ethical hackers, учи се и се взема сертификат. Американската администрация наема етични хакери и под 20 г. Някои са станали милионери, на редовни заплати от сериозни ведомства в САЩ. В Бг явно са годинки назад, затова някои етичен хакер от време на време се мъчи да им даде урок, ама напразно.

Мисля че всички институции трябва да се върнат да си пишат сметките на тетрадки. И без това не са много по напред от това... Хаха

Старозагорската IT общественост :)

Съгласен съм, че сертификацията за IT-сигурност (ISO-27001) е покрита фиктивно. Виждал съм лично как го правят в държавно ведомство, с ясно съзнание, умишлено прикривайки проблемните системи докато траят одитите. После отчитат, че имат сертификат за ISO-27001 и че с това са си изпълнили задълженията.

Кое ти е смешно точно :), бе пуяк

Кой го е номинирал този да представлява "IT-обществеността в Стара Захгора"? Каква е тази общественост - 3 души от един квартал ли? Баламурници като теб вярват на всичко написано някъде.

А добро утро! Защо някой си мисли, че този който санира и строи магистрали с завидно качество от типа Батко и Батко ще изгради IT инфраструктура със по различно качество?

Не ми трябва ИТ специалист да ми го каже това! В тази тъпа държава всичко е ФИКТИВНО!

"Той е категоричен, че трябва да бъдат извършвани външни тестове за сигурност." Аз съм категоричен, че е извършен - и това от няколко дни е резултата от теста.

До колкото съм чувал навремето в МФ е имало назначени "ХАКЕРИ" (програмисти, работното място на които е било извън БФ), на които работата е била да "хакнат" сървърите по всевъзможни начини т.е. да откриват дупки в системите и да сигнализират за оправянето им. И тогава НЯМАШЕ ХАКНАТИ САЙТОВЕ. Сега не знам как е, но предполагам, че са "спестили" тия заплати и ... ето го резултата.

Човека е прав , но затова са виновни хората които правят заданията и си мислят , че така улесняват потребители ! Дори да се опиташ да им го обясниш те гледат идиотски !