Желязната църква в Истанбул възкръсва за нов живот

Българската църква "Св.Стефан" на брега на Златния рог, известна и като Желязната църква, ще възвърне предишния си блясък.

Обратно в новината

Коментари - Желязната църква в Истанбул възкръсва за нов живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Турците си оправят Джамиите в България, БЕЗ НАШАТА ПОМОЩ и не питат може ли, не може ли. О да, сигурно сме сменили стъклата само на Прекрасната Църквата в Истанбул - като Джамджии. И до там. Замислете се. Турция ли ще чака, да им помогнем да оправят Църквата ... че Вие в ред ли сте? Че, ако не го искаха нямаше да го направят. ------------------ Оправят Прекрасната Църква, за да ни докажат, че си оставаме РАЯ. ---------------- Само не са тръгнали, не са ни премазали ... както в Кипър. И никой не може да ги спре. Щото Русия вече не ни е Матушка. Ханадън му.

Че то чистачката във фирмата дето бях на времето, вземаше 400 ю ес дета месечно.

Мале колко много злоба има Българина!Место да им кажем браво ни е само пишем глупости и пак недоволства ме нама угодия и това е!!!

Защо в хвалебствената статия не се споменава, че срещу ремонта на тази църква е поето задължението да се възстановят 9 джамии в България? Една църква в 17милионен Истанбул и 77мил. Турция, срещу 9 джамии в 7 милионна България. Това е супер сделка на Боко и компания.

Разбрахме, че си прост, че и глупaв. Спри да го доказваш.

еРДОГАН е дал разрешение за укрепване на храма понеже последния Турски Султан Абдул Хамид II му е ЗЕМЛЯК -ГРУЗИНСКИ горски евреин от Батуми Грузия познай ако беше дал разрешение албанското дьонме Ататюрк щеше да яостави да ръждяса

Много "Европейска" история е този "квартал". Красиви къщи, сгради, зеленина, като на Уимбълдън, а плочките - да се подхлъзнеш от чистота. Много Училища и всичките с различни по кройка УНИФОРМИ - плисета, сака, панталони и НИКОГА маратонки, а само Обувки. Чисто, да те е срам да се изплюеш. Дрюжелюбни от всякъде.Това е "квартала" на Българското Бижу - Църквата.

Аркане НЕдей дрънка глупости точно зад ЦЪРКВАТА е такъв долен СОКАК ако влезеш 100 метра навътре прилича на Бразилска Хавела(ГЕТО) пране трътлести пингвини с шалвари мустакати кюрди ядящи гевреци гледащи лошо нахални деца чоплещи семки с мръсни ръце миризма на загоряла овча лой и ужасна меланхолична анадолска музика

Съчинение ли са ти направили ... за да ти напишат 3-ката на изоставащ?

Какво още - ЦЪРКВАТА става едно от БИЖУТАТА на Истанбул. Толкова е Красива.

И само мъничко реклама и да потече "реката от Хеви Метълисти" да видят на живо "Metal Church". И това не го казвам с ирония. Пък, като я видят НА ЖИВО, ще разберат, че има и България, не само САЩ.

Ердоган,който споменува и сънува днеши български територии ,едва ли се е загрижил за бълг.църква току така.Има задна мисъл ,та кой каквото ще да ми разправя.Този който чертае карти с чужди територии да не се преструва,че е добронамерен.Делото е добро ,ама защо ли?

В Уикипедия и в други статии пише, че 500 тона елементи са превозени от Виена до Трисет с влак и после с кораб. Тук и на други места пише, че транспорта е извършен по Дунав. Кое е вярното?

Нещо не се връзва християнска църква и българско Възраждане.

А сети са от ТРИ ПЪТИ защо Църквата е ЖЕЛЯЗНА .Понежи всеки знае че МЮСЛИТАТА палят храмове за да НЯМА дървени елементи греди покрив дървени колони наште ХИТРИ възрожденци са намерили точното решение и изливат отМЕТАЛ .Лошото че после иска на всеки 10-12 години подръжка с-у корозия и ръжда .А турците са ЛИЦЕМЕРНИ (ТАКИЕ-на арабски двуличие лицимерие преструвки с НЕверниците за да ги заблудиш а после да ги удариш в гръб -така пише в Корана.НЕ случмайно ХАШЕМ премиера на Косово носи фамилия ТАЧИ-което е ТАКИЕ на албански)

За герберската калинка, правилното използване на думите е без значение.

Атакистите сме много доволни!

Църквата ще е Знаменитост за Истанбул и Най-Голямата за т.н Квартал - Град. Но по моето време там нямаше туристи - вървиш и гледаш една "ръждясала Хубостия" насред един Чисти, Спретнати Къщи и Хора. Там идваха от цяла Турция, предимно от азиатската част, с автобуси, през големия мост над Босфора.Сигурно да пазаруват. Шофьорите си вадеха едни котлончета и си готвеха, докато чакаха. А Златният рог е на "педя" разстояние за мащабите на Истанбул. Много спокойно, ама много спокойно. Вървях поне 2 часа по една постоянно миеща се пешеходна зона и така не и видях края. Сега с ЦЪРКВАТА ще стане "друга история" - и колко много хора ще научат, че освен Турция има и България.

Как Църквата ще научи много хора на География: В Истанбул идват доста хора, които не знаят кой е Стоичков, кой е Григор и Бербатов.Що е туй България. Това е СЪС сигурност. ----------- Може би да са чували за "Бойко" - и да си мислят, че това е порода Маймуна.

Вселенският патриарх и гърците сигурно сега газ пикаят.

Според новината, Вселенския патриарх ще присъства...

що?

Историята не се трие с гума. Тя е такава, каквато е. Лоша, грозна, но и понякога хубава. Нека да живеем в мир, а църквата е великолепна и дано да пребъде през идните векове.

Трие се, и още как се трие! Прочети 1984-та на Оруел! Точно описание, как в Раша се твори историята, с ножици и гума!

сега. Нима са построили живота нов като са рязали с ножиците ?

Това пак БСП го направи, а Бойко си приписа заслугите.

Думичката е кубета. Купета имат вагоните, бре...

Човекот има предвид купетата в църквата!

Беше 2003 - та. Няколко дена бях командировка, на хотел в този Квартал - цяло "кварталище", колкото София май. И то доста модерно. Имах време да поразгледам. И разбира се видях и Църквата. Не работеше, а ръждата беше избила, "като Едра шарка". А каква Красота иначе. ----------------- Та, да си дойда на думата - дали е станало Бавно или Бързо, за мен не е толкова важно. Важното, че се е Случило. Браво.

Вчера слушах по БТВ, че Бойко е поел реципрочен ангажимент за реставриране на 9 броя джамии в България, като първата ще бъде в Разград.

благодарност, че с парите от изборната им дотация възстановиха църквата Св. Стефан и показаха на всичките си протвници какво е да си ПАТРЕОТ !

bravo

деер

И сега ние сме дали 200 000лв благодарение на личната благословия на Б.Б. и ня кого му пукаше за църквата? На кой точно "българин" живеещ в България?! Търговският трик и помпозността на турците е ясно различава, но къде са българите? Българите са по "безплатното" саниране, по евросубсидиите, по разпределянето но едни 750млн, по софри на олинклузив и т.н..... И на кого му пукаше за църквата?

Религията е опиум за народа, за кво да ни пука, ние да не сме наркомани?

Исламиста Ердоган даде Петнадесет милиона лири за реставрацията на православния храм! "Православния" Путин, който построи в Москва най-голямата джамия в света, казал "Денег нет, вы там держитесь, и си духайте таратора"!

Пурко, самата истина казваш, Пурко, но кои са тия лъжепатриоти които ти слагат минусчета? Джамията на пъпа на Москва е меко казано ОГРОМНА! Няма такава джамия в Европа! Май само в Италия имаше подобна по величие и големина! Спокойно и с чиста съвест можем да наречем Москва "Втората Мека"! Лъжепатриотите русофили обаче си пеят старата песен - как руснаците ни били "освободили" от турците!

Сега имате ли представа колко мюсюлмански храма трябва да бъдат построени в България, за да има равнопоставеност

Църквата не е новопостроена! Колкото нови се построят в Турция, толкова нови ще се построят в България!

Точно нула.

За да има равнопоставеност, трябва да се съборят всички тенекиени "баджи", построени след 90-те години...

Браво!

Да не се скарат Боко и Ердоган кой ще реже лентичката.

фъх, що думате боеко ли, и той ли е христеенин, бре, бре, то там зер се отвори земята, ама ай ...

Ремонта и реставрацията на църквата в Истанбул и джамията в Пловдив започнаха едновременно. Джамията в Пловдив е готова още преди 5-6 години , ако не и повече.Нещо турците не бързат много с ремонта.Но все пак това е добра новина.

сашо говориш колкото да не заспиш. без да знаеш подробности и детаили по въпроса си плямпаш хеи така ... да се направиш на интересен. типична баи ганйовщина.

Работя в туризма .Бил съм и в Пловдив където съм показвал джамията на туристи от 2006 г насам. Лично виждах кога са я ремонтирали. Бил съм и в желязната църква преди да я ремонтират и по време на ремонта.Какво от това което съм написал горе не е вярно?