Мадрид и Рияд се разбраха за жп линия до Мека

Консорциумът Ал Шоула, съставен предимно от испански компании и правителството на Саудитска Арабия се разбраха за високоскоростната жп линия Мека - Медина.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид и Рияд се разбраха за жп линия до Мека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Prost narod procheti i komentirai

"Мадрид и Рияд се разбраха за жп линия до Мека" Подвеждащото заглавие е признак за слаба журналистика. Така написано звучи като ЖП линия от Мадрид до Рияд. Единственото положително нещо е, че в коментарите веднага става ясно кой пише коментари само по заглавия и кой чете целите статии. ;)

Сега трябва останалите европейски държави да се разберат, кога ще започва строителството на стена по границата с Испания.

Трасето е север-юг и води от Сирия и Ирак към централната част на Саудите. Сигурно я правят да облегчат притока от "бежанци" към тяхната страна ? До сега Ердо все ги тикаше към Европа, където "бежанците" ще са в неблагоприятна за тях среда - друга религия, обичаи, мурафети и най-вече чужд език ! Сега движението ще се добие правилна посока и всички ще са доволни :-)

Срамота за чаршафите- требваше да поръчат на Рашата )

а после имало атаки върху запада....

Мека плаче за една ядрена бомба, когато всите чалми са там огъзени на рождество алахово. Християнския свят ще куртулиса след това.

Правилно ли съм разбал-Арабите дават парите,Европейците в лицето на испанците ги прибират,построяват една железница и от там идват още по напористи скаклци

dsco@

Линията е между Медина и Мека. Медина градът първи приел Исляма, а Мека града, от който е Мохамед.

само жп линия липсваше - то и без това европа е цигания отвсякъде

Айдееее,и испанците свалиха гащите пред чалмите

А БАЙ ТРЪМП НАЗНАЧИ ЗА СЪВЕТНИК ПО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ГЕНЕРАЛ - ЛЕЙТЕНАНТ МАЙКЪЛ ФЛИНН: - БИВШ ШЕФ НА ВОЕННОТО РАЗУЗНАВАНЕ - ТОЙ КАЗВА ЧЕ ИСЛЯМА Е ИДЕОЛОГИЯ И НЕ Е РЕЛИГИЯ И Е ТВЪРД ВРАГ НА ИСЛЯМА - ПРЕДИ БЕШЕ РЕДОВЕН КОМЕНТАТОР ПО РУСКАТА РАША ТУДЕЙ РТ - НА ГАЛА ВЕЧЕРЯТА МИНАЛАТА ГОДИНА НА РТ РАША ТУДЕЙ СЕДЕШЕ ДО ПУТИН :))

И? какво искаше да кажеш, че нещо не ти разбираме комундешката радост?

Бегай да си върнеш партийната книжка! Вие "антикомунистите" сте бившите БКП кадри.

И поддържа искането на Ердоган за екстрадиция на Гюлен. Абе не знам дали е голяма радост.

Отсечката Мека - Медина е част от целия проект Мека - Масква. Идеята е да се свържат двете най големи джамии като едната е в Масква. Така Путин и Политбюро ще могат да се молят в Мека.

точно толерасти да се борят срещу указанията на обама, меркел и сороските институти - да се строят джамии, където се свари из европа с парите на уахабитска арабия- примерът на европейските цоциал-болшевики за демокрация е малко странно за държави, които продават оръжие за петрол на главорези под бащинския поглед на банк и муун и социалиста гутериш от ооне.

не си в час нещо - путин не ги обича резаците и едва ли ще минава жп линията през москва - в москва няма много джамии за толкова голям град с около1 млн. мюсюлмани в сравнение с франция и германия

Ние пък ще построим до Мека и Джамия на всеки 10 километъра.

И все ще бъдат големи и ще се кланяма на алаха с Ердоган и Асад.

Те във Варна ти я строят джамията, и в Кърджели!хаха А най големата са ти я построили в Лондон , та като диш там да бИреш ягоди да си блъскаш празната тиква у земята лондонска!хахах

noname323@abv.bg

ааа.. обърках се. Най-голямата е в Москва и я отворихме заедно с приятеля ми и любовник - Ердоган.

112 пак се е възбудила в чуждо облекло.

испанските завоеватели на света с огън и меч си подсигуриха сигурността с поредния откуп от новите окупатори на света. :-)

как беше... склонена главица, ятаган не я сече, даже ѝ дава да се развива в посока Марс. :-)))

Ей че сте заблудени. Тази сделка беше сключена от бившия крал за да спаси от фалит две от най-важните строителни компании в испания. И явно беше неизгодна и неизпълнима. Бърза ЖП линия в пустинята.. Като свършиха парите искаха допълнителни разходи ни арабите казоха не. И сега са се споразумели 50-50. Сделката си остава неизгодна за Испания, арабите няма да имат нещо работещо, защото вятъра ще навява пясъка на релсите но и двете страни ще се отсрамят пред фирмите си.

вятъра ще навява пясъка на релсите ... Май затова първоначално писаха, че строят МЕТРО - вероятно ще покрият части от трасето, където има силни пясъчни бури.

В крак с времето ! Крайно време беше да се подобри инфраструктурата на Евразийския халифат !

Аллах не ли е казал, че това Харам и мюсюлманинът трябва да се вози само на камила, а жените му да ходят околоко него пеша?

Няма ли да правят и връзка Мека-Масква ? Все пак да свържат и най-голямото свещенно място в Европа за мюслитата с Мека. Мисля че ще е доста натоварена тая линия и ще зарадва Аятолах Путиней и неговия бойфренд Ердоган !!!

Най-добре да направят линията еднопосочна, Европа-Арабия. Правоверните да ходят на хадж и повече да не се връщат.