Ахмадинеджад: Иран няма нужда от атомна бомба

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад защити днес спорната ядрена програма на своята страна и увери, че програмата на Техеран е с мирни цели. Той подчерта, че страната му не се нуждае от ядрена бомба.

Обратно в новината

Коментари - Ахмадинеджад: Иран няма нужда от атомна бомба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мен лично мненията на боклуците не ме интересуват, така че може да си ги спестиш!

Такива искания нямат нито Русия, нито Китай, които са много по-близо от САЩ до Иран, ако си забелязал. И двете страни са съюзници на Иран.

Имайте предвид, че преди няколко хиляди години в западна европа е имало само неандерталци, а в Америка-индианци . По това време в Месопотамия - днешен Иран са владеели повече от днешните науки , знаели са устройството на вселената и са печатали глинени плочки да запазят знанието останало им от Анунаките за такива като нас. Интересното е защо тази история не се учи в училище, а надлежно се прикрива, в същото време Иранците ни ги представят като някакви аборигени ?

В интернет има документални филми,америикански,където разследващи журналисти проследяват тайните срещи на световния елит,включително и на Билдербергите.Всяка година провеждат срещите си на различни места.На тия срещи се решава включително и коя страна да бъде нападната.Филмът"Краят на играта -План за световно поробване"Друг интересен филм,пак американски е "Духът на времето II:Допълнение"-В този филм се казва,че светът е група от корпорации.Светът се превзема от шепа бизнесмени,които владеят ресурсите.Диктатура на елита ,на финансово заможните.Филмите си заслужава да се видят.

Аргументите на техния Аятолах са, че дори и да имат ядрено оръжие и го използват, ответният удар ще е толкова силен, че Иран ще бъде напълно унищожен. Затова дори издал фатва - мюсюлмански закон за забрана разработването на ядрено оръжие. Това го повтарят от години и Ахмадинеджат също, че че имат модерно въоражена с послени технологии армия да се защитат и без ядрено оръжие. Но това не го пише в статията.

Ядреното гориво е изчерпаем ресурс Уранът, от който се произвежда горивото за АЕЦ, е изчерпаем ресурс, което обезсмисля надеждите, че ядрената енергетика може да бъде дълготрайно и устойчиво решение на климатичния проблем. При това все по-труднодостъпните залежи на уран изискват все повече енергия и горива за осъществяване на добива, което също вреди на климата. При сегашното потребление на урана, заедно с военните запаси, се очаква изчерпване на познатите източници в следващите 70 години. 58% от доставките на уран идват от 3 страни Австралия, Канада и Казахстан. 52% от урана се добива от три компании Камеко, Рио Тинто и Арева. Проблеми на олигополния пазар Преработката е в 5 страни: САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Русия. За каква енергийна независимост можем да говорим, след като пазарът за добив и преработка на уран есъсредоточен в ръцете на петима играчи?

Според worldometers поинт info петролът ще свърши след 14842 денонощия. Аз съм на повече. Тъй че в урана има хляб. Още повече, както казвате, става дума за "познати източници".

rado_7_6@

Насралла и съслю подкрепят духовния си брат Ахмадинеджад в битката срещу лошите кравари :)

Странно, как Израел се сдоби с атомно оръжие?Да е питал някого , когато го е създавал?Или той е недосегаеми, и може да си прави , каквото си поиска.

Никак не е странно, като се вземе предвид финансовата им мощ и оттам политическото лоби в САЩ.

А ООН кога ще провери и закрие ядрения арсенал на най-големия и опасен терорист в света - Израел?!

След като САЩ /единствената държава използвала атомни бомби/ и Израел /единствената държава която има ядрен арсенал, без да е подписвала каквито и да са конвенции и други подобни/, имат такова оръжие, те нямат нито морално, нито каквото и да е друго право да искат която и да е друга държава да не разработва свое такова оръжие. Това са две държави, които живеят в условия на непрекъснати войни от много години, предизвикани от тях. Иран не е започвал войни от столетия, напротив - бил е обект на такива, и на военни провокации, включително от САЩ и Израел. Така че не може да се твърди, че Иран или режимът, който е в Иран, са по-опасни от САЩ и Израел, или техните войнстващи управници, а точно обратното.

За ко му е атомна бомба като има Мехран Таваколи Кеше

Тва оня с машината на времето ли беше ?

Не ,,беше" Кеше ,,е" и все повече ще бъде. Ако не е той и неговото епохално откритие, обезсмислящо атомните и водородни бомби, Иран отдавна да е прегазен от краварите и слугите им в близкия изток. А дрънкането на Израел са последни напъни да скрият от света кой е истински опасния за хората на тая Земя

И скоро няма да е само той! Вервайте ми!

Разбира се, че не им трябва. Ама ако имаше няколко, нямаше да ги върнат, я. Божествена енергия, все-пак. Ядрено оръжие в ръцете на радикалисти ... страшничко...

добре де, но тогава защо това чучело не подписва конвенцията?!

Защото не искат да са поредната бензиностанция Shell за добричките ХАмериканци

Много ясно, че на Иран не му трябва атомна бомба. Такива не се правят от десетилетия. Правят се водородни бомби.

много точно казано!!!

Е много скоро ще спрат да ги правят, защото ще могат само да си ги заврат, на едно недотам осветено място!