ИДИЛ загубила 25-30% от територията си в Ирак

Групировката "Ислямска държава" е загубила контрола на между 25 до 30 процента от териториите, които е контролирала в Ирак, съобщава Пентагона.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ загубила 25-30% от територията си в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците въоръжават Иран,пък англосаксонските и циониски терористи разиграват театро със служителя си ИДИЛ.

Засега достоверната информация че иракските правителствени сили са завзели Тикрит. Това една ли е 25% от територията на Ирак. Някъде бях че ИД владеят около 34% от територията на Ирак и около 3%% от тази на Сирия. По-важно е ИД да бъдат изтласкани от Фалуджа и Рамади, че те са доста по-близо до Багдад от Тикрит.

ИД са като рака , изрязват го , а се оказва , че е хвърлил разсейки из цялото тяло(свят) . Дано поне една "химиотерапия" вземе да помогне !

В чии ръце попаднаха богатите на нефт земи,които ИД държеше и продаваше нефта на запад с помощта на Турци и Израел?

Ще е добре,даже много добре ,ако това е вярно!Но на американците,на разните там демократични прогресивни международни/под егидата на НАТО/коалиции,"приятели" на не знам кой си,не може да се вярва!Нека да почакаме малко,може би пък този път не са излъгали!

Ами да почакаме, но за какво? Ние нещо ще правим ли ?

Пази си от тези,които лъжат,стой настрана от тези ,които лъжат непрекъснато,даже ако лъжат красиво!

Пича ти го е написал ясно. Да почакаме,за да приемем новината за вярна.

То е ясно, че ИД като военна сила не са нищо и ще бъдат унищожени в близко бъдеще. По-големия проблем е идеологията им, която е способна да хваща корени сред мюсюлманите живеещи навсякъде по света и така след някоя година може да има хиляди спящи терористични клетки в абсолютно всяка държава по света, а това вече е наистина опасно.

Ми нормално. То тоя балон нямаше как да не се спука.

Спокойно! Всичко върви по план графика на Краваристан!! Техните протежета от ИДИЛ правят точно каквото им се казва!!! То е безкрайно ясно че ако Краваристан наистина искаше да унищожи ИДИЛ можешед а го направи още преди година!! Само трябваше да гръмнат нефтените кладенците които държеше ИДИЛ, и да накарат Турция да спре да купува евтин петрол от ИДИЛ!!! Просто КРАВАРИСТАН РЕШИ ЧЕ ПРОТЕЖЕТАТА ИМ ОТ ИДИЛ СА СЕ ШИРИЛИ ДОСТАТЪЧНО!! И Е ВРЕМЕ МАЛКОД А ИМ СТЕГНАТ СЪРМИТЕ!!!! ВЪПРЕКИ ЧЕ ОЩЕ ИМ ДОСТАВЯТ ОРЪЖИЯ И СЪВЕТНИЦИ КАТО ОНИЯ КОИТО БЯХА ЗАЛОВЕНИ ОТ ИРАНЦИТЕ В ЛАГЕРА ЗА ОБУЧЕНИЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ:) ТАКА ЧЕ СПОКС!! СИЧКО Е ПО ПЛАН!!!!

Кадиров, ти ли си? Завиждаш ли нещо? :)) Обръщай рублите в долари и ти ще имаш. ;)

Рамазан Кънев ти ли си? Иди на копанката при манго джери да ти я напълни ...

Абе как искате да се премахне ИД след като редовно се случват подобни действия като това от миналата седмица: "Американски самолети бомбардираха иракски правителствени войски които са подготвяли настъпление срещу ИД. Според американската страна това било грешка".... Освен това преди няколко месеца оръжие на американците пак попадна "погрешно" при ИД. Няколко пъти иракската армия свали западни самолети и хеликоптери доставящи оръжия на ИД. Хванаха и американски и израелски съветници в щабовете на ИД.

Загубата на територии се дължи на съюза между кюрди, иракчани и иранци. Щото точно Пентагона е тоя, дето преди 2 месеца съобщи, че иракската армия не била готова за офанзива и атаката срещу Мосул се отлага за късната есен. Няколко дни по-късно иракчаните почнаха настъплението към Тикрит и преди няколко дена си го върнаха, убивайки един от лидерите на Ислямска Държава при прочистването.

На хамериканците не им пука, те си продават стоката и на двете страни...

Шило

Дано. Но пък от друга страна си мести границите в Сирия и Либия. За съжаление. Но реално погледнато, ИД не са в състояние за сериозен отпор. Все пак основното им въоръжъжение е леко, а и "воюват" с цивилни. Според мен времето им е преброено.

Даже твърде дълго ги оставиха да безчинстват.... То са хиляди убити, разрушени антични ценности... Озаптете ги тия зверове...

Рушат тези ценности които не могат да продадат. Всичко друго отива при колекционерите. И сега войните се ползват за плячкосване. Съвременните "ценности" са пълна измама. Дори тези древни градове бяха оцелели досега...

ИСЛЯМИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗМАЗАНИ. СЛЕДВАТ ПУТЛЕРИСТИТЕ.

Блаженни са верующите,тяхно е царството небесно!

Очаква се Путин спешно да им достави ракетни комплекси.

Шило

Той доставя на когото трябва. Не го мисли.

промити и заблудени мозъци, няма спасение от вас

Иран е против ИДИЛ. Ограмоти се малко после пиши.

Защото не са шиити, това какво общо има с тероризма. Путин е готов да помага на всеки изрод срещу САЩ.

водената от САЩ коалиция пак ще изпусне без да иска оръжите на територията на идил и ще се скара на Иран,че много натиска без да се консултира с коалицията.

Когато някой от т.н. високопоставени служители на Империята на лъжата си отвори устата да каже нещо,лъжите се леят като Ниагарския водопад.А тези думи са насочени към техните данъкоплатци,да бръкнат дълбоко в кесиите си и да не мърморят.А в Империята наближават избори.ВПК трябва да има пари,за да си купи и назначи поредната кукла.

Странно, някакси не разбрахме как ИДИЛ спечели 100те процента от територията си и защо, но сега гордо рапортуваме че е са загубили 30% защото САЩ и приятели пак мятат бомби. Горките иракчани, ако нямаха нефт поне щяха да живеят в мир, като нас мизерно но поне мирно.

ми след половин година пускане на бонбони от хамериканците всеки ден ко може се очаква :-)

С ГЕРБ напред срещу ИДИЛ!

Точно така, пътят за наркотиците и "бежанците" трябва да е чист и без проблемен!

Товa виц ли е?