Цените на добрите имоти удариха дъното

Цените на качествените имоти са стигнали дъното и няма да паднат. В Годината на купувача клиентите трябва да търсят изгодната, което не винаги е най-ниската цена.

Обратно в новината

Коментари - Цените на добрите имоти удариха дъното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска ви да са паднали - все още има да падат драги ми предприемачи. Бедна ви е представата какво предстои през втората половина на 2009. Безработицата ще продължава да РАСТЕ, а оттам и лошите кредити, скъпи мои!!!

Хехе, ИСКА ВИ СЕ :) Цените ще падат още мноооого, а и откъде ще вземат хората кредити, за да си ги купят?!

И по 300 евро да да ги напрявят, хората които искат да си купят жилище нямат пари. А тези, които имат пари вече отдавна са си купили нужните им жилища. Много ми е интересно какъв е процента на обитаемите жилища в България.

Нищо добро не я чака тази държава в която адвокати ,архитекти и брокери печелят повече от инженери и агрономи!!

МНОО СИ ЪП- В БЪЛГАРИЯ САМО 3 % ИМАТ ИПОТЕЧНИ ЖИЛИЩА - ТАКА ЧЕ НЕ МИСЛЯ , ЧЕ ЩЕ ИМА КАТАСТРОФИ...

сдс - ти говориш май за офертите, тези които си седят ище си стоят следващите 10 год, защщото който иска да продава падна в диапазона 1000 -1500, но дори и офертите са по-ниски от пред игодина когато бяха всички над 2х. Ама за тия срутени кооперации в района и 1х си е чисто нахакване. имам 80 апартамента да, ама очаквай и нови данъци, основно жилище промил, второ 2 процента, трето и нататък по 5%. Тогава ще сереш трудно, щото ще ти върви навътре.

Промиване на мозъци... Не сме толкова глупави.

До БЪЛГАРИНА, дръжте си парите (22.04.2009 г. 10:48ч.), и другите спекуланти: КАЖЕТЕ МИ, МОЛЯ ВИ, ЩОМ ТОЛКОВА МНОГО РАЗБИРАТЕ - КАКВА Е ТРЯБВА ДА Е ЦЕНАТА НА АПАРТАМЕНТИТЕ, като имате предвид следните факти: в цялата страна строителните материали са на едни цени, работната заплата в строителството е различна, но в София е само 2 пъти по-висока (което не прави разходите за строителство двойни, защото тежесттта й в цената е около 30%), в Банско се строи на 300 евро и се продава вече на 400, защото няма кой да купува, в провинциалните градове масово се обявяват цени под 500 евро вече и пак никой не купува .... ! Единствено по морето още се опитват да държат високи оферти, но никой не купува. Защо ще ми искат в София двойна цена 500х21000 евро)? Нима това не е спекула??!?? За 90 000 евро ще си купя супер двустаен в Белрин и/ли скапан тристаен в Левски-Г или Люлин, така ли?!? ВИЕ САМИ ВЯРВАТЕ ЛИ СИ НА ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО ПИШЕТЕ?! Или си мислите, че хората са тъпи, не четат, нямат интернет, не са завършили нищо и можете да ги лъжете като пенсионерите от село. Времето на феодализма отдавна е минал, пичове. Сега всички са образовани, знаят езици, пътуват по чужбина и живеят във информационната епоха.... Кликам в нета, влизам в немска или испанска агенция и чета обяви - със снимки, карта на града, пълно описание на разходите за ток, вода и такси, наем и данъци. Дори си пишат комисионната и лихвите при банков заем и месечните вноски. В България не съм виждам нито един такъв сайт на агенция с толкова подробна информация. Защото това, което пишете за българина, който иска да мине тънко, да изкяри или да вземе бонус - НАЙ-МНОГО ВАЖИ ЗА АГЕНЦИИТЕ, КОИТО ГЛЕДАТ ДА ИЗЛЪЖАТ КЛИЕНТИТЕ СИ...

до българина да , всяко нещо си има цена и цената този път ще я платят мошенниците и такива от твоята популация!

това че си завъртел някаква далавера с народни пари (Сапард, Фар и т.н.) не те прави автоматически бизнесмен, трябва още бая работа и учене - а от нашите хора 98% са такива бизнесмени и си мислят, че вече са на път към Луната - чакай малко Цуцулане ....

Ама големи глупости са се писали, под тази поръчкова статия. За какво дъно се говори, дъното се разбира къде е било 2 мес. след като отмине и цените започнат да се вдигат...А засега цените дори не са тръгнали надоло, абсолютен инат.Трябва още доста да погладуват 1-2 год, до цени около 300 евро...

Анализатор го е написал много точно. Само да добавя, че цените на имотите започнаха да растат нерегулирано след като банките започнаха да отпускат кредити на 100% без да искат кредитополучателя да има поне 30% от парите. Всичко беше обосновано с евнтуално повишаване на доходите на населението в бъдеще, обаче това както изглежда няма да се случи. Това означава само и единствено бум на непокрити кредити в бъдеще и масово предлагане на жилища от банките. А когато предлагането стане много повече от търсенето нали се сещате ...

mislq 4e cenite v germaniq sa dosta po niski za spravka http://www.immobilie

СЛЕД ДВА МЕСЕЦА,КАТО ПАДНАТ С ОЩЕ 200 ЕВРО НА КВ.М,ПАК ЩЕ КАЖАТ,ЧЕ ТОВА Е ДЪНОТО.ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!

Българина винаги иска: по-тънко, с връзки, по-евтино, бонусче, да прецака, да, ама не.. ега ти тъпата популация, всяко нещо си има цена !

Освен така нар. ПАЗАРНА ЦЕНА, има и икономическа логика. При средна заплата 600 лв. (300 евро) ако човек си купи жилище от 70 кв.м. (ориентировъчна цена 70 000 евро) - трябва да ги събира точно 20 години (без да броим лихва). Тоест или трябва да събира 20 г. пари за да го купи (което не може да стане), или трябва да вземе заем и да изплати почти двойна цена (130 000 евро) на банката. Това показва, че цени от 1000 евро на метър са ПРЕКАЛЕНО ВИСОКИ И СПЕКУЛАТИВНИ за нашата икономика и противоречат на здравия разум. Явно е, че при себестойност 300-350 евро, нормалната цена за МАСОВОТО СТРОИТЕЛСТВО е не повече от 500-600 евро. Другото наистина е алчност и спекула. Съвсем различно е положението на имотите за БОГАТАШИ. Там може да има и цени от 2000-3000 евро, за къщи, замъци, крайморски вили като имения и т.н. Но тези хора са 4-5% от населението. Цените за средния човек трябва да са под 600 евро, защото иначе няма логика и икономиката постоянно ще се тресе от диспропорцията. И тогава наистина будалите, които плащаха по 1000 евро, ще са прецакани от собствената си глупост и от алчността на предприемачите. Повечето хора обаче са си купили апартаментите на цени под 400 евро преди 10-15-20 години, да не говорим за панелките отпреди 30 години.... Най-силната икономика в Европа - германската - не поддържа такива високи нива на недвижимите имоти. Апартаментите в Берлин се продават по 1200-1500 евро квадрата при средна заплата около 1900 евро - тоест 6 пъти по-висока от българската. КАКВО ИЗЛИЗА!? ЦЕНИТЕ СА САМО 2 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ, А ЗАПЛАТИТЕ ЦЕЛИ 6 ПЪТИ. ТОЕСТ 3 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ДИСПРОПОРЦИЯ. НОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

То и балона нямаше да се спука, ама нещо май се спу`ка!

Под 1200 евро няма да ви пусна да гледате разположението на жилището! АМАН ОТ АНДРЕШКОВЦИ !

Тези писания произлизат от хора притиснати да продават, т.е. силно материално заинтересовани. Следователно и дума не може да им се вярва.

Чисто технически , дъното ще удари 6 месеца след като в САЩ дъното стане реалност. Засега в САЩ цените на НИ продължават да падат, а кризата в България тепърва набира сила. Лошото за кризата тука е , че е както икономическа , така и политическа, а също така и финансова. Има доста голям финансов риск за удържане на стоиността на лева заради огромния натрупан Брутен Външен Дълг. Горното всичко подсказва , че дъното е още многооооо далече.

Давам ги под наем и си тупам топката, като ще чакам цената да стане 3000 евро за квадрат, иначе не продавам! Парите ви ще изгорят, апартаментите съм ги застраховал! хахахахахахаха!

През деведесетте в Япония цените паднаха 2,5 пъти, тука още сме далеч от такива нива. Предприемачит слагат поне 200% надценка, а не 15-12, както следва да е нормално. Сега да си живеят те в скапаните апартаменти.

ново жилище не продавам под 800 евро, ще ви чакам да изгубите парите си от кризата, след което ще бачкате за нови пари и тогава ще додете на мамеца!

В моя квартал докторски паметник цената на имотите не е паднала и с цент ,но новите некачествени строежи има да падат още много ,най-доброто от кризата е че алчните предприемачи и строители ще свалят 1000 процентовите си печалби ,а напълно излишната кръвосмучеща прослойка на брокерите ще се сведе до минимум. Дано малко останалите купувачи осъзнаят ,че могат да си купят имот и без някоя крадлива агенция да им вземе една торба пари.

Цената на жилища, земя и злато при криза винаги расте! Ще ви се да пада, ама КтКМ /.ур тате Кисело Мляко/.

Писачи на поръчкови публикации, подценявате българина. Ще си купя имот след като мошенниците, така наречени строители и архитекти, мина под дъното.

Аха, Цените още са много високи. София не е Лондон, не е дори Брюксел. Цена на квадрат - макс. 600 за нормално жилище, 1500 супер лукс, тези цени чака пазара и ще ги стигне до края на лятото. После ще има още един спад и в началото на 2010 пазара ще живне.

До Алекс: Откога проектантите искат по 100 лева за квадатен метър?! Беше по 10 евро....

Хора, НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВЕСТНИКАРСКИТЕ ГЛУПОСТИ !!! Никой не може да твърди, че виждате ли Цените били ударили дъното. Не е вярно. Можете да бъдете сигурни в това. Знам на какви печалби се продават, така че има още много за сваляне. Не купувай българино !

Да говорим за дъно и други такива е глупост. Имоти има. Цените не се свалят, защото голяма част от държателите на имотите нямат никакъв зор да продават. При нас нестопанисваният имот не носи разходи. Ето аз имам един парцел в близко до София село. Мястото е хубаво, с всичките нужни структури - вода, ток, асфалтов път, канализация. Е обявил съм го за продан, защото там не съм стъпвал от години, но зор особен нямам. Данъка му е под 10 лева годишно - разход никакъв. Плащам си го. За да не буреняса съвсем, съм разрешил съседа да го коси и да му бере дърветата. Човека доволен - дава по някой литър мляко, пакет сушени плодове, ако се завъртиме натам. А сега като гледам, май ще се откажа до го продавам, ами ще започна да строя. След няколко години ще имам зор за жилщна площ. А от там до центъра на София са 12 километра. Ще изчакам още малко. От една страна да посъбера пари, от друга проектантите да не ми искат по 100 лева за квадатен метър проект. Не мога да си ги позволя просто.

Шшшштттт...тихо!

Нееее, не са стигнали, дъното е още далече!

Стигнали дъното - my ass! Га рупа кифтета, ни рива. Сига що ривеш! :-) При себестойност между 150 и 250 евра на квадрат, дъното е под тези нива. Почват да издишат тия спекуланти, щото са се набълбукали с кредити, скоро ще продават под себестойността. Ще дойде и моя час да купувам. И вместо един, ще си купя 2 апартамента, пък защо не и къща ;-)

Смшници! Цената на една стока е точно толкова, колкото някой би платил за нея. И нито цент повече :) Имотът може да е колкото си иска качествен и прекрасен, но няма да има купувач, ако цената не е пазарна. Впрочем, качествено строителство се постига с качество на изпълнението, а не на идеята (проекта). А в БГ 99% от майсторите са абсолютни мърльовци.

След арх.Мирянова, дойде време и арх.Мирянов да се изкаже! А в това време, няма хора да им купуват качествените килийки за по над 1000Е/м2! А горките в Артекс се набутали с парцели на високи цени и не им се връзва цената на 500-600! Нищо след 20-30 години цените на имотите пак ще са по над 1000Евро...ако до тогава още ви има!

Напълно съм съгласен с Аха (22.04.2009 г. 08:34ч.). Искам да добавя, че тези от вас които вече имат някакво жилище също обедняват с падането на цената му. И не дай си боже ви потрябват спешно пари (примерно болен член в семейството или нещо друго неотложно), това е мястото от където може да ги вземете. Та радвайте се глупачета такива ...

Аман от платени статии! И още ще падат!

Дъното е относително понятие, ако се съди по обявите в интернет пространството, цените си седат, но доколко обявените цени подлежат на договорка е друг въпрос. Може да се започне от 900 Е/м2 и да се падне под 650 Е/м2. Брокерите на имоти са толкова изгладнели, че и майка си ще предложат на пазарлък само и само да вземат някъква комисионна.

Цените на качествените имоти са стигнали дъното и няма да паднат. За Бога братя не купувайте! Цените още не са реални ила да падат още, ама ин се искаа...

Аз си купих жилище на най високите цени и ме болу х.. Интересно какво е паднало като в моя квартал все още не мога да си намеря по евтино,а аз го взех преди 1 година точно. Наивни сте

Добри / в смисъл качествени/ имоти са единствено тези строени преди 2000 г. Даже още по-рана. Тогава, когато се изискваше например ф20 за арматурно желязо, слагаха ф30 - за по-сигурно. Сега е обратното. Строи се така, че да не падне докато се продаде. Всички т. н. нови или добри имоти са в пъти по-опасни и некачествени от панелките дори. Новото строителство излиза на предприемача не повече от 150 - 200 $ за кв. Не Евро ! Така че си правете сметката. А най-добре изчакайте още 1 - 2 г.

ПРАВ Е ТОЗИ , АКО СЕ ЗАДЪЛБОЧИ ПАДАНЕТО, ЗНАЧИ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА И КРИЗАТА...

имаш право, но само до някъде... Хората са прави да негодуват, защото видяха как за няколко години се напомпа огромен строителен балон, как цените на строителството и строителните материали се качваха всеки месец и как този сектор се развиваше изцяло в сивата зона. Качество - никакво, отвратително изпълнение, безумно високи цени за труд, неспазване на срокове, нарушаване на всякакви градоустройствени правила, отчайваща инфраструктура. Отгоре на това, картелизация по отношение на цените на и на строителството, и на строителните материали. И всичко това - на тройни цени спрямо 2004 г. И да не беше кризата, българският строителен балон пак щеше да се спука.

Приятел, ние сме единствената държава, в която има пове4е къщи от колкото хора ,и да, цените на имотите е все тая дали падат или се сриват икономиката е производство, промишленост ,не строителство на циментови кутии.

АХА - Ти си болен мозък.. В Германия, Австрия и т.н. строителните предприемачи работят с маржове на печалба 20-40%... а наще бандитюги искат с 1 блокче - изпрано милионче.. Знам ги тия от Артекс.. Вижте им медиините изяви - през 3,4 седмици пускат новини по всякакви канали, че дъното е дошло, че алабала.. имаше една пача, пак от Артекс, дето разправяше, че именно в икономическа криза - инвестицията в имот била най-сигурна :):):) в моя квартал, Изток, тия балъци - най0хубавите зелени площи застроиха, ама ще живеят хлебарки там ха ха ха

Не знам какво стои зад ниските цени на имотите, но зад цени над 500-550 евро на квадрат в София стои алчността.

и конференции няма да ги спасят и издаване на наръчници за будали - също :)))))))