Коментари - Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж | Днес.dir.bg

Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж

Ипотека и инсулт съсипват живота на мъж, който днес живее в колата си. Банката е взела всичко на Станислав Белчев, а той е убеден, че правата му са нарушени.

Обратно в новината

Коментари - Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж | Днес.dir.bg

Коментари

Всички докарали до това този човечец проклети да сте - Вие не сте хора каквото и да ми обяснявате ! Господ забавя , но не забравя мръсни долни твари и изроди участвали в тази гавра с живота на този човек !

А на бай мангау не искат да му съборят незаконната барака, защото щял бил да остане на улицата... Wtf???

за която всички мучат? застраховка живот? застраховка имот? или застраховка да не си плащам кредита? и къде може да се сключи???

Само да поясня, тя не е задължителна при сключване на кредит, особено при наличие на други обезпечения/ипотека в случея/. Това е само още една форма на обезпечаване на кредита и масата кредитополучатели се отказват от нея защото им се вдигат таксите които трябва да плащат.

мисли, че Застрахователите ей така вадят и дават жестоко се лъже. Има маса случеи на застраховки "Живот" по кредити и настъпила смърт на застрахования да речем от рак, инфаркт и прочие. Веднага се обвинява починалия, че не се е грижил добре за дравето си, част от общите условия по застраховката и следователно - ниц пари от тях.

Мамицата им изедническа! Ако Юго живееше днес и тук, "Клетниците" щеше да е поне 20 тома. Депутатите, щом нахлуят в Парламента, почват да прекрояват законите така, че да е сигурно преизбирането им. Президета по традиция дреме, ама тоя пък се занимава с "Грипени". Като генерал не знае ли, че нашата армия не е в състояние да окаже отпор на която и да е по-организирана ловна дружинка!?! С или без 2-3 "Грипен"-а. Омбусманицата се кокили и върти очички и дупѝ, но не се вижда нищо да е направила да сега. Е, взима си заплатата, факт. Банките си правят каквото искат. Телкомите - също. Ютилити компаниите - още повече! ЧСИтата скоро ще налагат и "100 тояги на голо" на мизирабълското местно население, ЩОТО СЕГАШНОТО ДРАНЕ МУ Е МАЛКО. Издевателствата на мангусти, питбули, "Наглите" и "Любезните" довършва трагедията на аборигенското тукашно население. То от своя страна грухи, трае и мечтае да откъсне каишката - и айде...през Терминал 2... па тук да става квото ще, ебал съм ги оставащите. Само всемирен потоп ще ни оправи нас, нищо друго.

Тук е пълно с глупаци, които се заблуждават, че вечено ще са млади, вечено ще са здрави, и че на тях всичко това няма как да се случи. Колко прости и заблудени хора! Но то при простака това е модел на поведение. Малко подобни истории достигат до медиите, иначе са много. Имаше една подобна история, където единия от съпрузите умира, банката прави някаква измама със застраховката, и другият съпруг се озовава в подобна ситуация. И понеже сме в България, много вероятно банката да е получила допълнително пари и от застрахователя. В крайна сметка, тези застраховки нали са точно за подобни случаи...

Тези 30 000лв. които е получил и пропилял негодникът не са на банката а на друг пестелив човечец, който ги е внесъл на срочен влог. Ако някой иска да помогне на михлюзина да вземе да му кихне 30 000 кинта а не да прави помен с чужда пита.

СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ,ДЕТО Е ПРОДАЛ ИМОТА МУ И СИ Е НАПЪЛНИЛ ГУШАТА С ТАКСИ ОТ НЕГОВОТО НЕЩАСТИЕ! ВСИЧКИТЕ СТЕ ТАКИВА-ГАДОВЕ! ПОЧИВАТЕ НА ИБИСА ИЛИ МАЙОРКА,С ПАРИТЕ НА ЗАКЪСАЛИ ХОРА!ЕЙ ЗАТОВА ВИ МРАЗЯ!

Сигурен съм, че този негодник е от електората на Нинова. Само комунистите са такава отвратителна и проста сган, която мисли, че всички са длъжни да се грижат за тях - децата им, братята, роднините, банките, държавата, обществото като цяло. само да вършат щуротии и всички, които изброих по горе да ходят да плащат за золумите им. Смърт на комунизма.

Аз си мисля, че ти си от бившата ( и все още жива) социалистическа буржоазия, която искаше и вземаше от живота само за себе си

При комунизма имаше само прости, некадърни и негодни за нищо партийни активисти, които можеха само да крещят КПСС-БКП, да дрънкат глупости и бяха всичко друго но не и буржоазия. Обикновен биологичен отпадък.

Аз пък съм сигурен, че е от демократите, щото животът на улицата е една от евроатлантическите ценности, до която нямахме достъп при комунизма !

Не знам защо ползваш тоя ник, ама си същият тъпак като истинския носител на това име...

Нали затова се сключват тези застраховки има ги като клауза във всеки договор за кредит?!

Застраховката покрива само при смърт, тежка инвалидност и тряйно обездвижване. При тои михлюзин с фалшивата "инавалидност" не е налице нито едно от трите.

като не знаете ,не се изказвайте,не само че има инсулт,ами има и операция от рак ,а от инсулта са засегнати и кракът му и ръката му и ходи трудно с бастун,когато човек плюе без да знае може да го постигне същото,има провидение

Има нещо грешно в тази история. 30 хил. лева за ремонт? Явно, плащал е като милионер, ако е вярно че всичко е за ремонта? Народна поговорка " Птичето като кълве зрънцето си прави сметка как ще излезе" Явно този човек не си е направил сметката, а е теглил без кръчмар. Може и да е мислил, някой вземаха без да връщат, защо и не и аз, но жалкото сега е че на улицата.

понякога сериозния ремонт е колкото цената му.

Всеки се простира според чергата си. Като има жилището нужда от ремон т- едно по едно, доколкото ти стигнат парите. Догодина - спестяваш и продължаваш. Хич не ми е жал за тоя скапаняк.

300% съм сигурен, че този комунистически михлюзин не е преживял инфаркт и не е инвалид. Инвалидностата му е фалшива, придобита чрез рушвет. Имам съсед с два инсулта, може да ходи само до тоалетната и до масата да се нахрани и не му дадоха инвалидна пенсия защото бил подвижен. А този дори живее в кола. Хайде холан. Ако наистина имаше инсулт отдавна да е пукнал в колата като куче. Предполагам, че става на въпрос за лека форма на мозъчна исхемия, която негодникът представя като инсулт. Годишно в България 17 000 човека получават инсулти. И то истински а не фалшиви като на този. И тези 17000 човека определено не живеят в колите си.

Слагам още 200% към сигурността ти за менталното ти състояние. Имаш нужда от психиатър, драги...Как иначе ще обясниш, че си турил тоя ник?

срам! елементарни взаимоотношения между институция и обикновен човек. пример, колко измислени и лъжовни са нещата в България. мисля ,че военен режим е подходящ модел за България-стил А. Пиночет. военен съд за такива измислени съдии и финансови простотии, и такива боклуци като този долу - кгб. паразити, неизживяни децки стремежи за имане на чужди вещи и щастие..такива паразити не могат да живеят без други хора. нищо, че се пишат самостоятелни

нещата не винаги са така,както ни се представят,за да стигне до тук не му е виновен само инсулта,следващата стъпка ще е камера с репортер до колата,и призив за събиране на средства,които едва ли ще отидат за погасяване на заема...

Никога не телете кредити, ако не става дума за спешни здравни услуги.

Има една хубава приказка: "Кьорав карти не играе" И още една още по-хубава:"каквото сам си направиш никой не може да ти го направи". Лошо ни научиха при милиционеро-социализЪма - държавата се грижи за всичко. Е не ти дава и нищо, но поне не можеш да правиш глупости. наистина, с малко пари можеш да правиш малки глупости, а с големи пари - големи глупости. Аз не мога да разбера какъв е проблема. Някой прави няколко глупави хода. Друг го съжалява и чака някой трети да му помага. Като си сглупил си носиш последствията. Като се опитваш да се правиш на мъж и не спазваш правилата ще ти вземат всичко. Иначе как? Аз си държа парите в банката и тя разполага с тях. Дава кредити и се грижи моите пари да са в безопасност (ако е добросъвестна,а не като КТБ). Някой тегли кредит, без да си направи застраховка. И иска банката да му го опрости, защото се бил разболял. И банката ми казва на мен че моите пари са намалели с 30 хил защото еди кой си не можел да плаща. Как ви се струва? И какво общо има държавата с това?

Чудничко! "Кьорав карти не играе", "Татикат мъж не писка", "Козата си сака пръч" и други такива "народни" мъдрости вече ръководят живота на цели "демократични" поколения. За съжаление думи като състрадание, човечност, съпричастие останаха само далечно ехо.

Ами като си солидарен, плати му дълга, купи му апартамент и готово. Не приказвай за това другите да са "солидарни". Хайде, съпричастно извади 30 бона.

Значи ние се стремим към една социална, европейска система, в която хората не живеят по колите си за цял живот, защото са направили 1-2 грешки в комуникацията си с банки в една доста нечестна и направо излезнала от контрол игра. Не разбирам, какво означава "си носи последствията", когато говорим за човек с чувства и емоции. Да, би било редно дългът да се опрости, когато не става въпрос за измама, защото последиците са социално много тежки.

Тези 30 000лв. които е получил и пропилял негодникът не са на банката а на друг пестелив човечец, който ги е внесъл на срочен влог. Ако някой иска да помогне на михлюзина да вземе да му кихне 30 000 кинта а не да прави помен с чужда пита.

Ами хайде да я постигнем тази социална, европейска система. И то без никакви гадни банки. Ти ми дай 30 000 лева и после ме слушай какви социални причини ще ти измисля да не ти ги върна. Бъди европеец!

"ние се стремим". Около милион от т.нар. електорат се самоопределят за "десни изибиратели" и се кефят на политици поклонници на фридмновата икономичска теория и чистия монетаризъм. И гласуваха много пъти за тях.

ОТ ВИЕНСКОТО КОЛЕЛО ДОЛУ!!! ЗАЩОТО СЕГА ЯВНО СИ ГОРЕ И МИСЛИШ,ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА! "ЖИВОТЪТ ПОСТАВЯ ВСЯКО НЕЩО НА МЯСТОТО МУ"-ЦИТАТ ОТ Г.Г.МАРКЕС!!! НЕ СЕ ПРИСМИВАЙ НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ!

институции и законите за кредитите, трябва да се добави член задължаваща всяка една банка да постави табела на входа си с надпис изписан с минимум 30 самнтиметрови букви: "САМ ДОЙДОХ И РАЗБИРАМ ПОСЛЕДСТВИЯТА".

Да го формулираме поне честно: "Сам дойдох, въпреки че съм в абсолютна безизходица и отчаяние, горе-долу разбирам последствията, но не съвсем, защото банката работи с психологически модели и нещата са бая сложни за разбиране от нормални хора и съзнавам, че, ако моите права са нарушени, няма да мога да си ги защитя."

четат, макар и да е вярно. Както 30 години не се научиха да четат ситния шрифт.

Почти няма съдебно решение в което съдът да не нарушава законите . . . Каквито са съдиите - такъв е живота ! ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ! Не са виновни законите и законодателите .

съдиите съдят според законите, а законит поне преди скоро гласеше, че по искане на банката се издава изпълнителен лист без дори да се уведоми длъжника. Практиката е съдиите беше да изискват копие на договорите, обратна разписка за писмо с предупреждение до длъжника че ако не си плати в някакъв кратък срок и дъръ-бъръ...и какъвто и да е формуляр съставен пак от банката показващ, че си в просрочие. Мисля и че четат договорите дали според представените "документи" е нарушена клаузата за която претендират от длъжника. Закона не изискваше експертизи, не бе необходимо да се предупреждава длъжника и да му се даде възможност да оспори или защити твърдението на банката. Не съм сигурен дали това не се промени, но преди 3-4 години беше така.

И какви дела ще води тази проскубана твар? Някой да го е бил по главата да тегли заем от кожодерите?

и изменен договор например. /при видгане едностранно на лихвите и таксите/. Тоест едната силната страна /банката/ е сключила с теб договор даващ и всякакви права, и може без да се е съобрява с теб и да се е опита да преговаря да ти вдигне вноската едностранно. Има вече много такива прецеденти. на осъдени банки. Затова вероятно претендират, че многократно са канили да му облекчат условията за плащане, ако го докажат гори длъжника тогава.

тоя бастун за какво си е ипотекирал жилището? Ебахти глупака!

при "супер изгодни условия" според рекламите тогава на банката. Не знам къде спа години наред КФН и Комисията за правата на потребителте, когато от телевизионните екрани рекламите на банките призоваваха матряла да тегли кредити за почивки, ваканции и семейни празници, тоест матряла да си заложи години от живота за една - две сидмици на море, щото са "супер изгодни уславията". Това е практически престъпление срещу финансовата стабилност и икономическата система. При това умишлено.

Като така си е възпитал сина си заслужава съдбата.

Тук в Швеция имам позната, която се разболя, веднага и осигуриха пенсия по болест, която стига за всичко, осигурен и беше и апартамент под наем, който си плаща без затруднения.

в Швеция е социализъм.

не знам какъв социализъм е, но имам фирми и в Бг, и тук, и определено бизнес се прави доста по-лесно тук. Не случайно голям процент от големите световни търговски марки са Шведски, а иновациите не спират.

А данъците в Швеция какви са? Не достигат ли до над 50% за милионерите? Такива данъци в България никога няма да бъдат гласувани от депутатите. Някой трябва да плаща за социалните придобивки на бедните и това са богатите. Но този начин на мислене се достига след векове на демокрация, а не след робска психика за крадене от държавата.

също нямаше да да остане на улицита, но и едва ли щеше да има кола. Въпросът е друг, трябва ли да плаща държавата, тоест всички ние, че банките не са си пресметнали риска от този кредит и не са го предупредили за въжмоните последствия. А ако са го предупредили, тогава кой му е виновен?

Хе хе ами това е капитализмът.А тоя такова семейство е отгледал,че сега не му постава нищо друго освен да пукне като безполезно куче.

Тоз михлюзин дето уж няма пари с какво ще води дела? Имате ли си на идея за какви такси и какви хонорари на адвокати идва реч? Този чвор явно жена му го е отсвирила отдавна, синът му и брат му също и сега от глупост и простотия се прави на мъченик.

Водил съм дела в Бг и без предварително плащане. С договорката хонорарите да се изплатят след спечелено дело.

не го разбирам този човек въпреки състоянието му. има пусти селски къщи стопаните на които ще дадат мило и драго някой да им стопанисва имота. само да живее, без да плаща. какъв го търси в тая кола...

БАЙ БАБО ДА НЕ ТЕ СТИГА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ . ДА ОТИДЕ ПРИ МАЯ МАНОЛОВА , ЗАЩОТО ТЯ Е ВИНОВНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ,ДАДЕ ИМ СВОБОДА А СЕГА УЖ СЕ БОРИ ПРОТИВ НЯХ . ГОСПОД ЩЕ Я НАКАЖЕ ЗА НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА....

ЗАКОНЪТ ЗА ЧСИ БЕШЕ ВНЕСЕН ОТ НЕЙНИ ДРУГАРИ ПО ПАРТИЯ,ЕДАН ОТ КОИТО Е "ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА",ТАТЯНЧЕТО,КОЯТО СЕГА СИ МЪЛЧИ И СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА! ВЗЕ ЕДНИ ПАРИ ЗА ДА ЛОБИРА И СИ ТРАЕ, А МОНОЛОВА НАИСТИНА СЕ МЪЧИ ДА ПОПРАВИ ЕДНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!ДА ЗНАЕТЕ САМО КАК И ПРЕЧАТ! КАКВО ЛОБИ ИМАТ ЧСИ-ТАТА! НАПРИМЕР ЕДИН СЪДИЯ-БЕЛАЗЕЛКОВ,ОТ ВКС!!!ДА ЕН ГОВОРИМ ЗА ЕДНА ПАСМИНА АДВОКАТИ,КАТО В.ГИГОВА!!!ПРЕПОДАВАТЕЛИ КАТО В.ПОПОВА!ВСИЧКИ НА ХРАНИЛКАТА!

Представете си колко проклет и див е този старец след като никой от близките му не иска да го погледне. По всяка вероятност е алчен, прост и загубен комунист. Банката му е най-малкия проблем. Смърт на комунизма.

Сега пък Вие си представете, колко низък трябва да си, за да оставиш баща и брат да живее в кола...какъвто и да е.

При комунизма нямаше на улицата. Тоя ще е демократ, щото само при демокрацията има на улицата.

При комунизма никой нямаше да го остави да живее в Москвича. Щяха принудително да го заселят в някое село и да го назанчат на "работа" в някоя канцелария в ТКЗСто.

Когато вземаш огромен за възможностите ти заем би трябвало да знаеш, че ще трябва и да го връщаш. Опукал парите за глупости и сега олеле. Ми да си беше купил за 3000лв. къща с двор в някое село поне. Няма да се учудя ако има такава но живее на паркинг само и само да е в София.

За това има застраховка. Но застрахователните дружества и банките се правят на гръмнати. Много добре знаете как се изплащат застраховки в БГ.

Хора, някой да ви бие по главата да взимате заеми? Банката да не би да го е завлякла насила в клона, да му е опряла пищов в главата "вземай тука заема"? Той е ходил, молби е писал, доказвал е платежоспособност и т.н. И после, като не връща - олеле. Банката свои пари рядко ползва (пък и те на са има за раздаване). Това са спестяванията на хора, които са се лишили от някакво потребление за да имат спестявания. Тях ли да оберете заради тоя, дето иска ремонт за 30 бона и после всякакви сърцераздирания само и само да не ги върне?

аз за това си дигнах чукалата и отидох в чужбина. аман от изедници и душмани.

Що, там като вземеш кредит и ти го опрощават?

ами да, опрощават го и не ти пипат жилището в което живееш. поне в щатите

И как по-точно е виновна банката ? Може би насила са го вкарали да му дадът едни 30 бона. Признавам - случката е гадна, но като не се мисли, а и по-лошото е че и не се чете какво пише в документите - така става.

Липсва социалния елемент на обществото. На никой не му дреме, че е получил инсулт и е станал инвалид през това време. Като лешояди го атакуват както е паднал на земята в момента и го оглозгват кой колкото може.

Ами за такива кредити задължително има застраховка живот. Но заради далаверата обикновено банките правят и застрахователни измами. А тези застраховки са именно затова - ако кредитополучателя стане неплатежоспособен по обективни причини - заболяване, смърт - то банката трябва да се удовлетвори от застраховката!

Да, ама застраховката има едно такова положение, че трябва да плащаш всяка година застрахователната полица. А като нямаш навик да плащаш...

Ей тука е разковничето - застраховка живот, не застраховка инвалид. Винаги има как да те прецакат.

К'во става бе братчето ми, утре теглиш кредит, на следващия ден пиян джигит те праща на оня свят, а кредита ти остава за невръстния ти син, та вместо той да събира пари за жилище, половин живот трябва да изплаща кредита ти. Е т'ва става. Човека не се е сетил, че ще получи инсулт и ще стане инвалид. За това трябва да има закон по който физически лица да обявяват фалит, а кредитите да се застраховат.

КАКВО ЗАЩИТАВАШ?! БАНКИТЕ ЛИ?! ТИ ИДИОТ ЛИ СИ?! ИЛИ СИ ЧСИ,КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО ГОРЕ-ДОЛУ!!!

"Единствената моя грешка е, че не съм знаел, че съм могъл при съдията преди да им издадат изпълнителен лист да кажа, че не съм съгласен и съответно да докажа тяхната вина." Това му е грешката и на база тая грешка плаща. Не е реагирал на време и в срок. Но той не е юрист и именно тук трябва да се намеси държавата по някакъв начин. Ето този момент, трябва някак да не е допустим и да се защитава обикновения човек.

Повечето хора пост фактим разбират, че примерно са осъдени и трябва да плащат на съдя изпълнител

Пич, като си взел такъв кредит, с последните пари да си беше купил един пищов на черно и да идеш на гости на съдия-изпълнителя. Ще лежиш в затвора, да, но там може да е по-добре отколкото в колата.

d4

при бае ви Тодор нЕмаше ЧСИ и ипотечни заеми. нЕмаше и застрахователи-професионални измамници и 28 банки. а тоя нещастник сигурно е гласувал за ГРОБ...

Ама немаше банани бе, човек....Това живот ли е? Без банани?! А, кажи ми?

Имаше банкови заеми, но не на такива лихви и освен това самите цени на жилищата не бяха завишени 10-20 пъти. Един тристаен в София струваше около 10-12 хил. лв и се изплащаше за 10-15 год. без особен проблем. А сега? Как е?

Сега има банани - в прекия и в преносния смисъл. Ей го човека се е наденал на един "банан"....

Е какви са точно сега лихвите? 3,5% за жилищен кредит като неговия. Гадно е, че се е разболял но ако е имал застраховка за плащанията, щяха да му платят 6 вноски примерно както им е по договор. Тук въпросът е как след като си ипотекирал жилище, взел си кредит за 30 000лв. вложил си ги в това жилище, не си опитал сам да продадеш този апартамент и да си погасиш кредита???? Разбирате на къде бия нали?

Хахахахах ;)) Колко цинично само. Доволни ли бяхме тогава? Защото много добре помня какво си говореха хората, помня митинга от близо 1 милион човека, дето скачаха против "тогава". Помня оградите, дето ни пречеха да избягаме от тази благодат..

е, наскачахте се...

Скачаха, защото си мислеха, че ги очаква река от мед и масло. Но тя потече само за измамници, лъжци, убийци, хора без сърца - като тебе. Която в безкрайното си доволство се е нарекла красная кухая. НЕ СЕ ХВАЛИ МНОГО ДА НЕ ЧУЕ ПИЛЕТО.

Помниш оградите? Е как няма да ги помниш, като ти си ги създавала и пазила. Само измвкяри дупе да вци като тебе са добре при всички

Тази логика никога не съм можел да я разбера: Да вземеш кредит за ремонт или за да отидеш на екскурзия например?!

деер

На всички дърти комунисти , а сега демократи и евроатлантици- западноориентирани голи надници, ще кажа само, че в Швеция дават кредити за 70години......Да сти чули за 140 годишни шведи?

Харчиш чужди пари, връщаш свои. Това е заем. Лесно се харчат чужди пари, трудно се връщат свои. Освен ако нямаш намерение да ги връщаш. А ми се струва, че той добре знае как застрахователя е трябвало "да върне заема". Но явно си е правил сметката без кръчмаря.

Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж Когато няма закон за фалита на физическите лица, така ще бъде. Взел 30 хил.лева банката му продала апартамента за 35 хил.лева, съдебния изпълнител си е начислил предполагам поне още 5 хил.лева и всичко е на шест.

Как беше онази песен - вземи панелите, трабанта....45 години стигат, времето е наше....Панелите са му взели, сега е ред на трабанта...капитализъм в действие...

Това е капитализъм по български,какъвто ни беше и соцализмът.

stan_posta@

Айде пак българите виновни... Жертви са, не са виновни ! И малко наивни. Но и много гневни. Някой ще пати.

Егати въспитанието и на брат му и на сина му а и неговото предполагам е същото. Толко ли нямат спестявания близките му за една квартира поне да не е като куче и да има възможност да си стъпи на краката.

papion

Представи си, че тези двамата знаят истината. Може да е спретнал ремонт за 10х. и останалите да ги е профукал за пиене, жени и др. То затова е дошъл и инсулта. А после, а здрасти, приберете ме.

В софия, до гаража в Земляне , има една висока сграда, бивше общежитие на градски транспорт от социализма. Безброй малки кутийки, давани на идващите от провинцията шофьори, Сега всичко е разграбено зеят прозорци и се руши. Може да е безумно, но защо такива сгради не се приспособят по някакъв начин за пострадали хора. А ТОЧНО ТАЯ СГРАДА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШИ, НО от там не минава Фандъкова, нито ще минават евро-чиновниците.

Много сгради има в София. И до метростанция, Мария-Луиза има 2 14 етажни блока - общежития на електро-транспорта, в по-д0бро състояние от сградата до Земляне, и допреди 2 години имаше живеещи там, но сигурно 90% от общежитията бяха празни. Ама държава няма. За такива хора никой не се грижи.

Това е капитализма бре......... Банките са като лихварите... Престъпници. Живота е ОК докато обаче не ти се случи нещо такова . Тогава виждаш истинските черти на капитализма. Той работи само за престъпниците и егоистите

И моята баня е за ремонт, но карам така вече години, не защото мие хубаво, но знам, че изтегля ли едни 5 хиляди лева за ремонт, после ще ми се отели вола, докато ги върна ще трябва да гладувам и студувам. Човек тегли заем, когато е обмислил добре как ще връща парите. А не хайде да ги изтеглим и похарчим, пък после ще мислим.

30 000 лева за ремонт на жилище??? Хайде малко по-сериозно! Мислете, когато теглите заеми, че те трябва да се връщат после и то с едни наистина безумни лихви. Сега заради някакъв суперлуксозен ремонт да си загубиш жилището и единственият покрив над главата си е пълна лудост. Жал ми е за човека, но трябва да е мислил навремето.

Не проумявам как един 40-50 годишен мъж/жена теглят ипотечен кредит за 30 години напред. Както и да го въртиш при лихва 3,6% това са по над 800-900 лв на месец за 30 години напред при изтеглени 60-70 хил. евро. Кой може да каже дали ще си жив и здрав още 30 години, дали ще се разболееш, дали ще имаш работа, дали ще взимаш все така добра заплата? Това са 30 години бе хора! На какво се надявате? Че ще изплатите предсрочно ли? И за какво? За една скапана панелка в София или в по-голям град. То да се хвърлиш на такъв кредит, ама да имаш поне 50% от сумата на жилището, а останалите да ги мислиш за максимално кратък кредит. Колко народ изгоря, не е истина просто.

Той е разведен, сам е теглил кредита. Освен това явно е обосняк, защото не се има нито с брат си, нито със сина си. Остава въпросът защо му е на самотно живеещ мъж ремонт за 30 000 лева.

*особняк

Защо му трябвали..................... Защо е още жив не питате ли? Не се вписва в евроатлантическите ви ценности- особняк а ?

Проблема не е в него, а в банката, която му отпуска подобен кредит. В нормалните държави има т.нар отговорно банково кредитиране - т.е. като виждат, че е на 50г., иска голяма сума за мн години напред и виждат, че няма да може да я изплати - НЕ му отпускат кредита! В нашата мила родина обаче, някой от банката е решил да си вземе бонуса като си покрие таргета за отпуснати кредити, защото от банката занят, че бързо, бързо ще го осъдят и със съдя изпълнител ще си върнат парите, пък даже и ще изкарат! За хората никой не ти мисли!

Той ако до 50 год. възраст не е събрал поне половината пари за жилище, какво се очаква ? Да ги събере след 50 год. възраст ли? Или да изплати цялата сума след 50-год. възраст? Никаква реална преценка нямат тия хора за себе си. Изобщо не говорим колко изкривен е имотния пазар. Същото жилище е построено напр. 1975 г. и първият собственик го е закупил за напр. 10 000 лв. при заплата 200 лв. Сега над 40 год. по-късно на същото жилище пазара го оценява на 80 000 ЕВРО = 160 000 лева при средна заплата 800 лв. Заплата се вдига 4 пъти, цената на жилището 16 пъти и то след 40 години. Това е жестоко ограбване

Не е ли време да се направят бежански центрове за българи пострадали от банки, застрахователи , монополи и др. както тези за бягащите от войната чужденци ? И едните и другите са загубили всичко и нямат нищо.

а дали в действителност парите са използвани за ремонта на жилището? как мислите...или са профукани от сина му например

В СТРАНАТА НИ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДОМОВЕ ИЗОСТАВЕНИ, ИМАШЕ САЙТ, В КОЙТО БЕ ИЗЛОЖЕНО КЪДЕ И КАК МОЖЕ ДА НАЕМЕШ КЪЩА И ДА Я ПОЛЗВАШ... ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е БОЛЕН, А НЯМА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА МУ ПОДАДЕ РЪКА... ТАКА СИ ИЗМИРАТ БЪЛГАРИТЕ... РОДНИНИ? ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ, ПРАВ Е СТАНИСЛАВ, ТОЙ Е ГОРД ЧОВЕК!

На никого да не се случва такова нещо, но той си го е причинил сам. А тази сутрин показаха човек, който дължи 4000 лв на топлофикация, макар че преди 20 години си е махнал радиаторите. Взема 200 лв пенсия! Как се живее с 200 лв и как се плащат сметки и лекарства? И как да плаща ПАРИ НА ТЕЗИ кръвопийци, като държавата със законите си го е заробила чрез жилището към кръвопийцата - топлофикация и фирмитре за събиране.

пълно е с бездомници, дето се търкалят по улиците.

ВЯРНО Е. ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "КАМЕННАТА ВЪЗГЛАВНИЦА"

Ами за 20 години по 5 месеца отоплителен сезон - 100 месеца. По 40 лв/месец за топла вода и сградна инсталация, че и лихвите отгоре. Ако не е прекъсвала погасителната давност... Иначе за толкова години не е голяма сума.

Днес, ние четем поредната потресаваща статия, но никой от нас няма да помогне на този човек! Държавата също няма да му помогне! А това, на което е обречен е изтезание, геноцид, бавна и много мъчителна смърт! Предлагам, хора като него, направо да бъдат ефтанизирани от банките, когато се стигне до тук и това да е тяхно право по закон! Да, зловещо е, но би било единствения изход за този човек! Алтернативата сега е да изживее Адът на земята, докато сърцето му все още бие...

Помага се на хора, които са в лошо състояние по независещи от тях причини. На хора, които са действали рисково и безотговорно заради собствена изгода, но са загубили, не трябва да се помага. Това е урок на живота. И за тях и за останалите.

Какво е Вашето предложение за помощ, може би ще го осиновите? И 30 лв. да вземе човек назаем трябва да се замисли как ще ги връща.

СЪГЛАСНА СЪМ.И НА МЕН МИ Е МНОГО МЪЧНО ЗА НЕГО НО КАК ДА МУ ПОМОГНА КАТО И НИЕ ЖИВЕЕМ НА РЪБА.АКО Е ДО 10-20 ЛЕВА НА МЕСЕЦ МОГА ДА ПОМАГАМ НО ОТ ТАМ НАТАТЪК ЩЕ МИ Е ТРУДНО.ДАЙТЕ ИДЕЯ КАК ДА МУ ПОМОГНЕМ ЗАЕДНО.АКО МОЖЕ ДА МУ СЪБЕРЕМ ПАРИ С SMS-СИ? НЕ ЗНАМ КАК ???

На простия и Господ не може да му помогне! Га яде кифтетета не рева!

На българина все някой друг му е виновен.

Коментари - Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж | Днес.dir.bg

Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж

Ипотека и инсулт съсипват живота на мъж, който днес живее в колата си. Банката е взела всичко на Станислав Белчев, а той е убеден, че правата му са нарушени.

Обратно в новината

Коментари - Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж | Днес.dir.bg

Коментари

Всички докарали до това този човечец проклети да сте - Вие не сте хора каквото и да ми обяснявате ! Господ забавя , но не забравя мръсни долни твари и изроди участвали в тази гавра с живота на този човек !

А на бай мангау не искат да му съборят незаконната барака, защото щял бил да остане на улицата... Wtf???

за която всички мучат? застраховка живот? застраховка имот? или застраховка да не си плащам кредита? и къде може да се сключи???

Само да поясня, тя не е задължителна при сключване на кредит, особено при наличие на други обезпечения/ипотека в случея/. Това е само още една форма на обезпечаване на кредита и масата кредитополучатели се отказват от нея защото им се вдигат таксите които трябва да плащат.

мисли, че Застрахователите ей така вадят и дават жестоко се лъже. Има маса случеи на застраховки "Живот" по кредити и настъпила смърт на застрахования да речем от рак, инфаркт и прочие. Веднага се обвинява починалия, че не се е грижил добре за дравето си, част от общите условия по застраховката и следователно - ниц пари от тях.

Мамицата им изедническа! Ако Юго живееше днес и тук, "Клетниците" щеше да е поне 20 тома. Депутатите, щом нахлуят в Парламента, почват да прекрояват законите така, че да е сигурно преизбирането им. Президета по традиция дреме, ама тоя пък се занимава с "Грипени". Като генерал не знае ли, че нашата армия не е в състояние да окаже отпор на която и да е по-организирана ловна дружинка!?! С или без 2-3 "Грипен"-а. Омбусманицата се кокили и върти очички и дупѝ, но не се вижда нищо да е направила да сега. Е, взима си заплатата, факт. Банките си правят каквото искат. Телкомите - също. Ютилити компаниите - още повече! ЧСИтата скоро ще налагат и "100 тояги на голо" на мизирабълското местно население, ЩОТО СЕГАШНОТО ДРАНЕ МУ Е МАЛКО. Издевателствата на мангусти, питбули, "Наглите" и "Любезните" довършва трагедията на аборигенското тукашно население. То от своя страна грухи, трае и мечтае да откъсне каишката - и айде...през Терминал 2... па тук да става квото ще, ебал съм ги оставащите. Само всемирен потоп ще ни оправи нас, нищо друго.

Тук е пълно с глупаци, които се заблуждават, че вечено ще са млади, вечено ще са здрави, и че на тях всичко това няма как да се случи. Колко прости и заблудени хора! Но то при простака това е модел на поведение. Малко подобни истории достигат до медиите, иначе са много. Имаше една подобна история, където единия от съпрузите умира, банката прави някаква измама със застраховката, и другият съпруг се озовава в подобна ситуация. И понеже сме в България, много вероятно банката да е получила допълнително пари и от застрахователя. В крайна сметка, тези застраховки нали са точно за подобни случаи...

Тези 30 000лв. които е получил и пропилял негодникът не са на банката а на друг пестелив човечец, който ги е внесъл на срочен влог. Ако някой иска да помогне на михлюзина да вземе да му кихне 30 000 кинта а не да прави помен с чужда пита.

СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ,ДЕТО Е ПРОДАЛ ИМОТА МУ И СИ Е НАПЪЛНИЛ ГУШАТА С ТАКСИ ОТ НЕГОВОТО НЕЩАСТИЕ! ВСИЧКИТЕ СТЕ ТАКИВА-ГАДОВЕ! ПОЧИВАТЕ НА ИБИСА ИЛИ МАЙОРКА,С ПАРИТЕ НА ЗАКЪСАЛИ ХОРА!ЕЙ ЗАТОВА ВИ МРАЗЯ!

Сигурен съм, че този негодник е от електората на Нинова. Само комунистите са такава отвратителна и проста сган, която мисли, че всички са длъжни да се грижат за тях - децата им, братята, роднините, банките, държавата, обществото като цяло. само да вършат щуротии и всички, които изброих по горе да ходят да плащат за золумите им. Смърт на комунизма.

Аз си мисля, че ти си от бившата ( и все още жива) социалистическа буржоазия, която искаше и вземаше от живота само за себе си

При комунизма имаше само прости, некадърни и негодни за нищо партийни активисти, които можеха само да крещят КПСС-БКП, да дрънкат глупости и бяха всичко друго но не и буржоазия. Обикновен биологичен отпадък.

Аз пък съм сигурен, че е от демократите, щото животът на улицата е една от евроатлантическите ценности, до която нямахме достъп при комунизма !

Не знам защо ползваш тоя ник, ама си същият тъпак като истинския носител на това име...

Нали затова се сключват тези застраховки има ги като клауза във всеки договор за кредит?!

Застраховката покрива само при смърт, тежка инвалидност и тряйно обездвижване. При тои михлюзин с фалшивата "инавалидност" не е налице нито едно от трите.

като не знаете ,не се изказвайте,не само че има инсулт,ами има и операция от рак ,а от инсулта са засегнати и кракът му и ръката му и ходи трудно с бастун,когато човек плюе без да знае може да го постигне същото,има провидение

Има нещо грешно в тази история. 30 хил. лева за ремонт? Явно, плащал е като милионер, ако е вярно че всичко е за ремонта? Народна поговорка " Птичето като кълве зрънцето си прави сметка как ще излезе" Явно този човек не си е направил сметката, а е теглил без кръчмар. Може и да е мислил, някой вземаха без да връщат, защо и не и аз, но жалкото сега е че на улицата.

понякога сериозния ремонт е колкото цената му.

Всеки се простира според чергата си. Като има жилището нужда от ремон т- едно по едно, доколкото ти стигнат парите. Догодина - спестяваш и продължаваш. Хич не ми е жал за тоя скапаняк.

300% съм сигурен, че този комунистически михлюзин не е преживял инфаркт и не е инвалид. Инвалидностата му е фалшива, придобита чрез рушвет. Имам съсед с два инсулта, може да ходи само до тоалетната и до масата да се нахрани и не му дадоха инвалидна пенсия защото бил подвижен. А този дори живее в кола. Хайде холан. Ако наистина имаше инсулт отдавна да е пукнал в колата като куче. Предполагам, че става на въпрос за лека форма на мозъчна исхемия, която негодникът представя като инсулт. Годишно в България 17 000 човека получават инсулти. И то истински а не фалшиви като на този. И тези 17000 човека определено не живеят в колите си.

Слагам още 200% към сигурността ти за менталното ти състояние. Имаш нужда от психиатър, драги...Как иначе ще обясниш, че си турил тоя ник?

срам! елементарни взаимоотношения между институция и обикновен човек. пример, колко измислени и лъжовни са нещата в България. мисля ,че военен режим е подходящ модел за България-стил А. Пиночет. военен съд за такива измислени съдии и финансови простотии, и такива боклуци като този долу - кгб. паразити, неизживяни децки стремежи за имане на чужди вещи и щастие..такива паразити не могат да живеят без други хора. нищо, че се пишат самостоятелни

нещата не винаги са така,както ни се представят,за да стигне до тук не му е виновен само инсулта,следващата стъпка ще е камера с репортер до колата,и призив за събиране на средства,които едва ли ще отидат за погасяване на заема...

Никога не телете кредити, ако не става дума за спешни здравни услуги.

Има една хубава приказка: "Кьорав карти не играе" И още една още по-хубава:"каквото сам си направиш никой не може да ти го направи". Лошо ни научиха при милиционеро-социализЪма - държавата се грижи за всичко. Е не ти дава и нищо, но поне не можеш да правиш глупости. наистина, с малко пари можеш да правиш малки глупости, а с големи пари - големи глупости. Аз не мога да разбера какъв е проблема. Някой прави няколко глупави хода. Друг го съжалява и чака някой трети да му помага. Като си сглупил си носиш последствията. Като се опитваш да се правиш на мъж и не спазваш правилата ще ти вземат всичко. Иначе как? Аз си държа парите в банката и тя разполага с тях. Дава кредити и се грижи моите пари да са в безопасност (ако е добросъвестна,а не като КТБ). Някой тегли кредит, без да си направи застраховка. И иска банката да му го опрости, защото се бил разболял. И банката ми казва на мен че моите пари са намалели с 30 хил защото еди кой си не можел да плаща. Как ви се струва? И какво общо има държавата с това?

Чудничко! "Кьорав карти не играе", "Татикат мъж не писка", "Козата си сака пръч" и други такива "народни" мъдрости вече ръководят живота на цели "демократични" поколения. За съжаление думи като състрадание, човечност, съпричастие останаха само далечно ехо.

Ами като си солидарен, плати му дълга, купи му апартамент и готово. Не приказвай за това другите да са "солидарни". Хайде, съпричастно извади 30 бона.

Значи ние се стремим към една социална, европейска система, в която хората не живеят по колите си за цял живот, защото са направили 1-2 грешки в комуникацията си с банки в една доста нечестна и направо излезнала от контрол игра. Не разбирам, какво означава "си носи последствията", когато говорим за човек с чувства и емоции. Да, би било редно дългът да се опрости, когато не става въпрос за измама, защото последиците са социално много тежки.

Тези 30 000лв. които е получил и пропилял негодникът не са на банката а на друг пестелив човечец, който ги е внесъл на срочен влог. Ако някой иска да помогне на михлюзина да вземе да му кихне 30 000 кинта а не да прави помен с чужда пита.

Ами хайде да я постигнем тази социална, европейска система. И то без никакви гадни банки. Ти ми дай 30 000 лева и после ме слушай какви социални причини ще ти измисля да не ти ги върна. Бъди европеец!

"ние се стремим". Около милион от т.нар. електорат се самоопределят за "десни изибиратели" и се кефят на политици поклонници на фридмновата икономичска теория и чистия монетаризъм. И гласуваха много пъти за тях.

ОТ ВИЕНСКОТО КОЛЕЛО ДОЛУ!!! ЗАЩОТО СЕГА ЯВНО СИ ГОРЕ И МИСЛИШ,ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА! "ЖИВОТЪТ ПОСТАВЯ ВСЯКО НЕЩО НА МЯСТОТО МУ"-ЦИТАТ ОТ Г.Г.МАРКЕС!!! НЕ СЕ ПРИСМИВАЙ НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ!

институции и законите за кредитите, трябва да се добави член задължаваща всяка една банка да постави табела на входа си с надпис изписан с минимум 30 самнтиметрови букви: "САМ ДОЙДОХ И РАЗБИРАМ ПОСЛЕДСТВИЯТА".

Да го формулираме поне честно: "Сам дойдох, въпреки че съм в абсолютна безизходица и отчаяние, горе-долу разбирам последствията, но не съвсем, защото банката работи с психологически модели и нещата са бая сложни за разбиране от нормални хора и съзнавам, че, ако моите права са нарушени, няма да мога да си ги защитя."

четат, макар и да е вярно. Както 30 години не се научиха да четат ситния шрифт.

Почти няма съдебно решение в което съдът да не нарушава законите . . . Каквито са съдиите - такъв е живота ! ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ! Не са виновни законите и законодателите .

съдиите съдят според законите, а законит поне преди скоро гласеше, че по искане на банката се издава изпълнителен лист без дори да се уведоми длъжника. Практиката е съдиите беше да изискват копие на договорите, обратна разписка за писмо с предупреждение до длъжника че ако не си плати в някакъв кратък срок и дъръ-бъръ...и какъвто и да е формуляр съставен пак от банката показващ, че си в просрочие. Мисля и че четат договорите дали според представените "документи" е нарушена клаузата за която претендират от длъжника. Закона не изискваше експертизи, не бе необходимо да се предупреждава длъжника и да му се даде възможност да оспори или защити твърдението на банката. Не съм сигурен дали това не се промени, но преди 3-4 години беше така.

И какви дела ще води тази проскубана твар? Някой да го е бил по главата да тегли заем от кожодерите?

и изменен договор например. /при видгане едностранно на лихвите и таксите/. Тоест едната силната страна /банката/ е сключила с теб договор даващ и всякакви права, и може без да се е съобрява с теб и да се е опита да преговаря да ти вдигне вноската едностранно. Има вече много такива прецеденти. на осъдени банки. Затова вероятно претендират, че многократно са канили да му облекчат условията за плащане, ако го докажат гори длъжника тогава.

тоя бастун за какво си е ипотекирал жилището? Ебахти глупака!

при "супер изгодни условия" според рекламите тогава на банката. Не знам къде спа години наред КФН и Комисията за правата на потребителте, когато от телевизионните екрани рекламите на банките призоваваха матряла да тегли кредити за почивки, ваканции и семейни празници, тоест матряла да си заложи години от живота за една - две сидмици на море, щото са "супер изгодни уславията". Това е практически престъпление срещу финансовата стабилност и икономическата система. При това умишлено.

Като така си е възпитал сина си заслужава съдбата.

Тук в Швеция имам позната, която се разболя, веднага и осигуриха пенсия по болест, която стига за всичко, осигурен и беше и апартамент под наем, който си плаща без затруднения.

в Швеция е социализъм.

не знам какъв социализъм е, но имам фирми и в Бг, и тук, и определено бизнес се прави доста по-лесно тук. Не случайно голям процент от големите световни търговски марки са Шведски, а иновациите не спират.

А данъците в Швеция какви са? Не достигат ли до над 50% за милионерите? Такива данъци в България никога няма да бъдат гласувани от депутатите. Някой трябва да плаща за социалните придобивки на бедните и това са богатите. Но този начин на мислене се достига след векове на демокрация, а не след робска психика за крадене от държавата.

също нямаше да да остане на улицита, но и едва ли щеше да има кола. Въпросът е друг, трябва ли да плаща държавата, тоест всички ние, че банките не са си пресметнали риска от този кредит и не са го предупредили за въжмоните последствия. А ако са го предупредили, тогава кой му е виновен?

Хе хе ами това е капитализмът.А тоя такова семейство е отгледал,че сега не му постава нищо друго освен да пукне като безполезно куче.

Тоз михлюзин дето уж няма пари с какво ще води дела? Имате ли си на идея за какви такси и какви хонорари на адвокати идва реч? Този чвор явно жена му го е отсвирила отдавна, синът му и брат му също и сега от глупост и простотия се прави на мъченик.

Водил съм дела в Бг и без предварително плащане. С договорката хонорарите да се изплатят след спечелено дело.

не го разбирам този човек въпреки състоянието му. има пусти селски къщи стопаните на които ще дадат мило и драго някой да им стопанисва имота. само да живее, без да плаща. какъв го търси в тая кола...

БАЙ БАБО ДА НЕ ТЕ СТИГА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ . ДА ОТИДЕ ПРИ МАЯ МАНОЛОВА , ЗАЩОТО ТЯ Е ВИНОВНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ,ДАДЕ ИМ СВОБОДА А СЕГА УЖ СЕ БОРИ ПРОТИВ НЯХ . ГОСПОД ЩЕ Я НАКАЖЕ ЗА НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА....

ЗАКОНЪТ ЗА ЧСИ БЕШЕ ВНЕСЕН ОТ НЕЙНИ ДРУГАРИ ПО ПАРТИЯ,ЕДАН ОТ КОИТО Е "ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА",ТАТЯНЧЕТО,КОЯТО СЕГА СИ МЪЛЧИ И СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА! ВЗЕ ЕДНИ ПАРИ ЗА ДА ЛОБИРА И СИ ТРАЕ, А МОНОЛОВА НАИСТИНА СЕ МЪЧИ ДА ПОПРАВИ ЕДНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!ДА ЗНАЕТЕ САМО КАК И ПРЕЧАТ! КАКВО ЛОБИ ИМАТ ЧСИ-ТАТА! НАПРИМЕР ЕДИН СЪДИЯ-БЕЛАЗЕЛКОВ,ОТ ВКС!!!ДА ЕН ГОВОРИМ ЗА ЕДНА ПАСМИНА АДВОКАТИ,КАТО В.ГИГОВА!!!ПРЕПОДАВАТЕЛИ КАТО В.ПОПОВА!ВСИЧКИ НА ХРАНИЛКАТА!

Представете си колко проклет и див е този старец след като никой от близките му не иска да го погледне. По всяка вероятност е алчен, прост и загубен комунист. Банката му е най-малкия проблем. Смърт на комунизма.

Сега пък Вие си представете, колко низък трябва да си, за да оставиш баща и брат да живее в кола...какъвто и да е.

При комунизма нямаше на улицата. Тоя ще е демократ, щото само при демокрацията има на улицата.

При комунизма никой нямаше да го остави да живее в Москвича. Щяха принудително да го заселят в някое село и да го назанчат на "работа" в някоя канцелария в ТКЗСто.

Когато вземаш огромен за възможностите ти заем би трябвало да знаеш, че ще трябва и да го връщаш. Опукал парите за глупости и сега олеле. Ми да си беше купил за 3000лв. къща с двор в някое село поне. Няма да се учудя ако има такава но живее на паркинг само и само да е в София.

За това има застраховка. Но застрахователните дружества и банките се правят на гръмнати. Много добре знаете как се изплащат застраховки в БГ.

Хора, някой да ви бие по главата да взимате заеми? Банката да не би да го е завлякла насила в клона, да му е опряла пищов в главата "вземай тука заема"? Той е ходил, молби е писал, доказвал е платежоспособност и т.н. И после, като не връща - олеле. Банката свои пари рядко ползва (пък и те на са има за раздаване). Това са спестяванията на хора, които са се лишили от някакво потребление за да имат спестявания. Тях ли да оберете заради тоя, дето иска ремонт за 30 бона и после всякакви сърцераздирания само и само да не ги върне?

аз за това си дигнах чукалата и отидох в чужбина. аман от изедници и душмани.

Що, там като вземеш кредит и ти го опрощават?

ами да, опрощават го и не ти пипат жилището в което живееш. поне в щатите

И как по-точно е виновна банката ? Може би насила са го вкарали да му дадът едни 30 бона. Признавам - случката е гадна, но като не се мисли, а и по-лошото е че и не се чете какво пише в документите - така става.

Липсва социалния елемент на обществото. На никой не му дреме, че е получил инсулт и е станал инвалид през това време. Като лешояди го атакуват както е паднал на земята в момента и го оглозгват кой колкото може.

Ами за такива кредити задължително има застраховка живот. Но заради далаверата обикновено банките правят и застрахователни измами. А тези застраховки са именно затова - ако кредитополучателя стане неплатежоспособен по обективни причини - заболяване, смърт - то банката трябва да се удовлетвори от застраховката!

Да, ама застраховката има едно такова положение, че трябва да плащаш всяка година застрахователната полица. А като нямаш навик да плащаш...

Ей тука е разковничето - застраховка живот, не застраховка инвалид. Винаги има как да те прецакат.

К'во става бе братчето ми, утре теглиш кредит, на следващия ден пиян джигит те праща на оня свят, а кредита ти остава за невръстния ти син, та вместо той да събира пари за жилище, половин живот трябва да изплаща кредита ти. Е т'ва става. Човека не се е сетил, че ще получи инсулт и ще стане инвалид. За това трябва да има закон по който физически лица да обявяват фалит, а кредитите да се застраховат.

КАКВО ЗАЩИТАВАШ?! БАНКИТЕ ЛИ?! ТИ ИДИОТ ЛИ СИ?! ИЛИ СИ ЧСИ,КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО ГОРЕ-ДОЛУ!!!

"Единствената моя грешка е, че не съм знаел, че съм могъл при съдията преди да им издадат изпълнителен лист да кажа, че не съм съгласен и съответно да докажа тяхната вина." Това му е грешката и на база тая грешка плаща. Не е реагирал на време и в срок. Но той не е юрист и именно тук трябва да се намеси държавата по някакъв начин. Ето този момент, трябва някак да не е допустим и да се защитава обикновения човек.

Повечето хора пост фактим разбират, че примерно са осъдени и трябва да плащат на съдя изпълнител

Пич, като си взел такъв кредит, с последните пари да си беше купил един пищов на черно и да идеш на гости на съдия-изпълнителя. Ще лежиш в затвора, да, но там може да е по-добре отколкото в колата.

d4

при бае ви Тодор нЕмаше ЧСИ и ипотечни заеми. нЕмаше и застрахователи-професионални измамници и 28 банки. а тоя нещастник сигурно е гласувал за ГРОБ...

Ама немаше банани бе, човек....Това живот ли е? Без банани?! А, кажи ми?

Имаше банкови заеми, но не на такива лихви и освен това самите цени на жилищата не бяха завишени 10-20 пъти. Един тристаен в София струваше около 10-12 хил. лв и се изплащаше за 10-15 год. без особен проблем. А сега? Как е?

Сега има банани - в прекия и в преносния смисъл. Ей го човека се е наденал на един "банан"....

Е какви са точно сега лихвите? 3,5% за жилищен кредит като неговия. Гадно е, че се е разболял но ако е имал застраховка за плащанията, щяха да му платят 6 вноски примерно както им е по договор. Тук въпросът е как след като си ипотекирал жилище, взел си кредит за 30 000лв. вложил си ги в това жилище, не си опитал сам да продадеш този апартамент и да си погасиш кредита???? Разбирате на къде бия нали?

Хахахахах ;)) Колко цинично само. Доволни ли бяхме тогава? Защото много добре помня какво си говореха хората, помня митинга от близо 1 милион човека, дето скачаха против "тогава". Помня оградите, дето ни пречеха да избягаме от тази благодат..

е, наскачахте се...

Скачаха, защото си мислеха, че ги очаква река от мед и масло. Но тя потече само за измамници, лъжци, убийци, хора без сърца - като тебе. Която в безкрайното си доволство се е нарекла красная кухая. НЕ СЕ ХВАЛИ МНОГО ДА НЕ ЧУЕ ПИЛЕТО.

Помниш оградите? Е как няма да ги помниш, като ти си ги създавала и пазила. Само измвкяри дупе да вци като тебе са добре при всички

Тази логика никога не съм можел да я разбера: Да вземеш кредит за ремонт или за да отидеш на екскурзия например?!

деер

На всички дърти комунисти , а сега демократи и евроатлантици- западноориентирани голи надници, ще кажа само, че в Швеция дават кредити за 70години......Да сти чули за 140 годишни шведи?

Харчиш чужди пари, връщаш свои. Това е заем. Лесно се харчат чужди пари, трудно се връщат свои. Освен ако нямаш намерение да ги връщаш. А ми се струва, че той добре знае как застрахователя е трябвало "да върне заема". Но явно си е правил сметката без кръчмаря.

Как ипотека и инсулт съсипаха живота на един мъж Когато няма закон за фалита на физическите лица, така ще бъде. Взел 30 хил.лева банката му продала апартамента за 35 хил.лева, съдебния изпълнител си е начислил предполагам поне още 5 хил.лева и всичко е на шест.

Как беше онази песен - вземи панелите, трабанта....45 години стигат, времето е наше....Панелите са му взели, сега е ред на трабанта...капитализъм в действие...

Това е капитализъм по български,какъвто ни беше и соцализмът.

stan_posta@

Айде пак българите виновни... Жертви са, не са виновни ! И малко наивни. Но и много гневни. Някой ще пати.

Егати въспитанието и на брат му и на сина му а и неговото предполагам е същото. Толко ли нямат спестявания близките му за една квартира поне да не е като куче и да има възможност да си стъпи на краката.

papion

Представи си, че тези двамата знаят истината. Може да е спретнал ремонт за 10х. и останалите да ги е профукал за пиене, жени и др. То затова е дошъл и инсулта. А после, а здрасти, приберете ме.

В софия, до гаража в Земляне , има една висока сграда, бивше общежитие на градски транспорт от социализма. Безброй малки кутийки, давани на идващите от провинцията шофьори, Сега всичко е разграбено зеят прозорци и се руши. Може да е безумно, но защо такива сгради не се приспособят по някакъв начин за пострадали хора. А ТОЧНО ТАЯ СГРАДА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШИ, НО от там не минава Фандъкова, нито ще минават евро-чиновниците.

Много сгради има в София. И до метростанция, Мария-Луиза има 2 14 етажни блока - общежития на електро-транспорта, в по-д0бро състояние от сградата до Земляне, и допреди 2 години имаше живеещи там, но сигурно 90% от общежитията бяха празни. Ама държава няма. За такива хора никой не се грижи.

Това е капитализма бре......... Банките са като лихварите... Престъпници. Живота е ОК докато обаче не ти се случи нещо такова . Тогава виждаш истинските черти на капитализма. Той работи само за престъпниците и егоистите

И моята баня е за ремонт, но карам така вече години, не защото мие хубаво, но знам, че изтегля ли едни 5 хиляди лева за ремонт, после ще ми се отели вола, докато ги върна ще трябва да гладувам и студувам. Човек тегли заем, когато е обмислил добре как ще връща парите. А не хайде да ги изтеглим и похарчим, пък после ще мислим.

30 000 лева за ремонт на жилище??? Хайде малко по-сериозно! Мислете, когато теглите заеми, че те трябва да се връщат после и то с едни наистина безумни лихви. Сега заради някакъв суперлуксозен ремонт да си загубиш жилището и единственият покрив над главата си е пълна лудост. Жал ми е за човека, но трябва да е мислил навремето.

Не проумявам как един 40-50 годишен мъж/жена теглят ипотечен кредит за 30 години напред. Както и да го въртиш при лихва 3,6% това са по над 800-900 лв на месец за 30 години напред при изтеглени 60-70 хил. евро. Кой може да каже дали ще си жив и здрав още 30 години, дали ще се разболееш, дали ще имаш работа, дали ще взимаш все така добра заплата? Това са 30 години бе хора! На какво се надявате? Че ще изплатите предсрочно ли? И за какво? За една скапана панелка в София или в по-голям град. То да се хвърлиш на такъв кредит, ама да имаш поне 50% от сумата на жилището, а останалите да ги мислиш за максимално кратък кредит. Колко народ изгоря, не е истина просто.

Той е разведен, сам е теглил кредита. Освен това явно е обосняк, защото не се има нито с брат си, нито със сина си. Остава въпросът защо му е на самотно живеещ мъж ремонт за 30 000 лева.

*особняк

Защо му трябвали..................... Защо е още жив не питате ли? Не се вписва в евроатлантическите ви ценности- особняк а ?

Проблема не е в него, а в банката, която му отпуска подобен кредит. В нормалните държави има т.нар отговорно банково кредитиране - т.е. като виждат, че е на 50г., иска голяма сума за мн години напред и виждат, че няма да може да я изплати - НЕ му отпускат кредита! В нашата мила родина обаче, някой от банката е решил да си вземе бонуса като си покрие таргета за отпуснати кредити, защото от банката занят, че бързо, бързо ще го осъдят и със съдя изпълнител ще си върнат парите, пък даже и ще изкарат! За хората никой не ти мисли!

Той ако до 50 год. възраст не е събрал поне половината пари за жилище, какво се очаква ? Да ги събере след 50 год. възраст ли? Или да изплати цялата сума след 50-год. възраст? Никаква реална преценка нямат тия хора за себе си. Изобщо не говорим колко изкривен е имотния пазар. Същото жилище е построено напр. 1975 г. и първият собственик го е закупил за напр. 10 000 лв. при заплата 200 лв. Сега над 40 год. по-късно на същото жилище пазара го оценява на 80 000 ЕВРО = 160 000 лева при средна заплата 800 лв. Заплата се вдига 4 пъти, цената на жилището 16 пъти и то след 40 години. Това е жестоко ограбване

Не е ли време да се направят бежански центрове за българи пострадали от банки, застрахователи , монополи и др. както тези за бягащите от войната чужденци ? И едните и другите са загубили всичко и нямат нищо.

а дали в действителност парите са използвани за ремонта на жилището? как мислите...или са профукани от сина му например

В СТРАНАТА НИ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДОМОВЕ ИЗОСТАВЕНИ, ИМАШЕ САЙТ, В КОЙТО БЕ ИЗЛОЖЕНО КЪДЕ И КАК МОЖЕ ДА НАЕМЕШ КЪЩА И ДА Я ПОЛЗВАШ... ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е БОЛЕН, А НЯМА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА МУ ПОДАДЕ РЪКА... ТАКА СИ ИЗМИРАТ БЪЛГАРИТЕ... РОДНИНИ? ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ, ПРАВ Е СТАНИСЛАВ, ТОЙ Е ГОРД ЧОВЕК!

На никого да не се случва такова нещо, но той си го е причинил сам. А тази сутрин показаха човек, който дължи 4000 лв на топлофикация, макар че преди 20 години си е махнал радиаторите. Взема 200 лв пенсия! Как се живее с 200 лв и как се плащат сметки и лекарства? И как да плаща ПАРИ НА ТЕЗИ кръвопийци, като държавата със законите си го е заробила чрез жилището към кръвопийцата - топлофикация и фирмитре за събиране.

пълно е с бездомници, дето се търкалят по улиците.

ВЯРНО Е. ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "КАМЕННАТА ВЪЗГЛАВНИЦА"

Ами за 20 години по 5 месеца отоплителен сезон - 100 месеца. По 40 лв/месец за топла вода и сградна инсталация, че и лихвите отгоре. Ако не е прекъсвала погасителната давност... Иначе за толкова години не е голяма сума.

Днес, ние четем поредната потресаваща статия, но никой от нас няма да помогне на този човек! Държавата също няма да му помогне! А това, на което е обречен е изтезание, геноцид, бавна и много мъчителна смърт! Предлагам, хора като него, направо да бъдат ефтанизирани от банките, когато се стигне до тук и това да е тяхно право по закон! Да, зловещо е, но би било единствения изход за този човек! Алтернативата сега е да изживее Адът на земята, докато сърцето му все още бие...

Помага се на хора, които са в лошо състояние по независещи от тях причини. На хора, които са действали рисково и безотговорно заради собствена изгода, но са загубили, не трябва да се помага. Това е урок на живота. И за тях и за останалите.

Какво е Вашето предложение за помощ, може би ще го осиновите? И 30 лв. да вземе човек назаем трябва да се замисли как ще ги връща.

СЪГЛАСНА СЪМ.И НА МЕН МИ Е МНОГО МЪЧНО ЗА НЕГО НО КАК ДА МУ ПОМОГНА КАТО И НИЕ ЖИВЕЕМ НА РЪБА.АКО Е ДО 10-20 ЛЕВА НА МЕСЕЦ МОГА ДА ПОМАГАМ НО ОТ ТАМ НАТАТЪК ЩЕ МИ Е ТРУДНО.ДАЙТЕ ИДЕЯ КАК ДА МУ ПОМОГНЕМ ЗАЕДНО.АКО МОЖЕ ДА МУ СЪБЕРЕМ ПАРИ С SMS-СИ? НЕ ЗНАМ КАК ???

На простия и Господ не може да му помогне! Га яде кифтетета не рева!

На българина все някой друг му е виновен.