Продава се вилата на Горбачов в Алпите (снимки)

Бившият президент на СССР Михаил Горбачов продава имот с къща в района на езерото Тегернзе в Баварските Алпи, писа "Зюддойче цайтунг", цитиран от ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Продава се вилата на Горбачов в Алпите (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре е осребрил предателство си

Привлекателна е като замъка в Карпатите, цялата опръскана с невинна крув. Купувам.

КУПУВАМ

бих искал да можем да купим вилата. САМО ЗА ДА Я ИЗГОРЯ ТАКА, ЧЕ И ИПИПИЛ ДА НЕ ОСТАНЕ. ШЕ НАПРАВИМ ПУСТИНЯ ИЛИ ДИВА РЛИЛОДА ОТ ИМОТЪ.

всички съвеки и руски шефове имат вили на запад, а руснаците пият шампоани за вани.

ЗА ТАЗИ ВИЛА ЛИ , ТОЗИ БОКЛУК НИ РАЗРУШИ СИСТЕМАТА. ПРОДАЖНИК СМОТАН,ЦЕЛИЯ СИ В КРЪВ.

Е нищо де, пак ще е в руски ръце вилата. Този път собственик ще е руски олигарх, близък на Путин. Честен милиардер :)

За ватенките е важно да имат водка, алкохолни препарати, и огурцы !!!!

да видим за какво бе съсипана цяла източна Европа, тцъ, тцъ - заради нищо и никакво, наистина е безкрайна човешката глупост.

вида за 1\6 част от земята много голем търговец е тоа папуняк

съсипал Русия, пардон - не Русия - айде стига преди беше мръсна дума - беше СССР - Съветски съюз, та съсипа действително Съюза и сега искат пак обединение - Евразия и нас канят.

ама за себе си- Първанов с хотели - знаете ли един хотел колко стаи, колко апартаменти, колко бани, колко ресторанти, механи, фитнис зали, басеини, паркинги има и колко струват. Всичко това го има СОЦИАЛНЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПЪРВАНОВ. Бокова, Станишев, Първанов и много други са построили комунизма чрез вас, но не за вас, а за себе си.

казват, че и Станишко имал имение - може би вила на Женевското езеро. Гласувайте за комунягите - те да са добре, а вие да се облизвате. Милионерите са в БСП и то по върховете. Това не е ли социална справедливост. Той и Първанов има хотели - ха-ха-ха.

комунист -но благодарение на него, за разлика от руснаците получихме глътка въздух. Той може би не е и очаквал да се разрази такова световно земетресение, може би е искал социализъм с човешко лице. Ама яко се е възползвал от това заметресение и остави народа си под ботуша на КГБ-исти, комунисти които станаха олигарси - най-богатите хора на света. Алилуя.

Хубав имот на страхотно място. Как така я продават? За пари ли са я закършили семейство Горбачови? Остаря президентът - комунист, не може вече да изнася лекции за милиони. Сигурно няма пари за поддръжка, че и за живот не стигат. Те са свикнали нашироко...

Как така комунистът-борец за равноправие има вила в Алпите,а милионите руснаци се тъпчат в комуналки? Слушахме цял живот за благоденствието при комунизма- е, Горбачов вече живее в него!Купува-продава....

Защо продажника се разделя с вилата?Събира за златен ковчег ли еврейския слуга?

Ама много лошо е, когато човек се занемари и не чете пресата. Ето на изспуснах келипира ... а какво са иначе за мен, някакви си десетина двадесет милиона.... та това си е джобна пара. Ще се спукам от към гърба от яд! Иначе погледнато си е супер и престижно, да поканя приятели и да кажа.... елате ми на гости в бившата вила на Горби.

Хареса ми къщето и го вземам. Ще платя чрез Агенция за приватизация с компенсаторни бонове, ваучъри от масовата приватизация, спестовната си книжка от времето "Виденов", където милионите са много, ДЦК от същото време, с клирингови рубли от СИВ и др. валидни платежни средства. Ако не ми стигнат ценните книги , то ще доплати Лукойл и ще ползва тавана за екологично развитие и маркетинг. В тази връзка не се учудвайте, ако следващите заповеди към българите не идват от Брюксел, Москва, Берлин или Вашингтон, а от едно селце в планината. Аз съм- други няма, но имам доблестта да си призная. Какво ще кажете? Народе???? :)

Тази вила е малка част от парите за които Горби продаде и съсипа Русия - сега Горби се прави на разкаял се но никой в Русия не ще и да чуе за него

хаха 150 милиона скота пият лосион и така пияни ходят на работа. Нито кола могат да произведат, нито компютър. Ама за по-лесно казват, че Горбачов им бил виновен.

Авера на путкин ще я купи-маже путя там да се усамотява с любовника си след като обърна резбата

страхливия предател отдавна трябваше да е изгнил и забравен навеки

ЗАСЛУЖАВАШЕ ЛИ СИ ДА ПРЕДАДЕ И УНИЩОЖИ СЛАВЯНСТВОТО ЗА ТАЗИ КЪЩА???В РУСИЯ МОЖЕШЕ ДА ИМА МНОГО ПО ДОБЪР ИМОТ!!!СЕГА МУ ОСТАНА САМО ОМРАЗАТА НА СЛАВЯНИТЕ И ГУЗНАТА СЪВЕСТ,КОЯТО СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ ГО ПРОЯЖДА КАТО ЧЕРВЕЙ!!!ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ БИХ ИСКАЛ ДА СЪМ НА НЕГОВО МЯСТО!!!

/Колкото по малко русия-толкова повече България!

Русофил

И ЗА ТОВА НИ ОКУПИРАХА ЩАТСКИ ВОЙСКИ!!!ГОЛЯМ УМНИК!!!

Много добре! Давай така. Това е основната идея. Омраза към Русия и величаене на Турция. Много добре!!!!!!!!!

Много сте елементарни, повърхностни и простовати това русофилите. Наистина ли вярваш, че другото на СССР си му беше наред, ама на!, Горбачовчето решило и го бутнало. За едната къща.

Se taia

На русофил трудно можеш да му обясниш такива неща.

Ама защо в Алпите, бе, Михал Сергеевич ? Защо не в тайгата ? А, ..... мать.

Ами където е хубавото, където не е имало комунизъм. Даже фашизмът не изражда и не унищожава така, както комунизмът. Те и на Путя наследниците живеят в ЕС. Не искат в Русия. Има много воня и отврат там. Само нашите червени червяци се набират за Русия. Иначе всеки гледа да изцоца едни милиарди оттам, но да живее той и наследниците му на хубаво. В Русия е отвратително, опасно, незаконно, депресиращо и бедно.

Явно си от поколението което само е чувало за фашизъм! Впрочем и сега можеш да видиш нещо подобно-киевската хунта която САЩ и ЕС подкрепят!

Да е жив и здрав, че отприщи лайняния бент, да се поразсее вонята, натрупана с десетилетия мръсен комунизъм. Но ако не беше той, друг щеше да направи същото. Горби само изпълни онова, което ЦК и КГБ му наредиха. СССР се беше издънил. Ккато всички други 42 държави, заразени от комунизъм. ДНес освободените живеят в пъти по-добре от тогава. А които останаха в ОНД, майка плаче... Пенсиите са 5 долара месечно. Не се откачиха навреме, сега са под задушливия ботуш на Русия. Империята на злото. Няма държава, която да е попадала под руския имперски ботуш и хората да са живеели добре. Беше за малко, но обречено. За малко всичко може. Имаше един филм "Господин за един ден". Те това е социализмът.

Няма да се откажете от пропагандните клишета стил "ТКЗС партиен агитатор" ей.... ама толкова си можете. Днес един коментатор даде много добра характеристика на явлението "трол": нискообразовано създание, без перспективи за каквото и да е развитие, радващо се на жалки подаяния и разпространяващо текстчета, които дори не си прави труда да осмисли".

Чакай, аз само факти привеждам. Онова, което осмислям, не го споделям тук, защото в стадото тъпаци като тебе не може да хване декиш, ще ви побърка. Тук свеждам само известни факти, които ви убягват, защото ви липсва съзнание на пълноценни хора. АКо трябва да анализирам, трябва да спомена кои са причините за тези явления и кой ги предизвиква с какви исторически интереси и поевдение. Тогава ще трбява да спомена, че за да надделее комунизмът в Русия, Рокфелерови пари в равностойност на десетки милиарди са се изсипали в Русия сред нацинални продажници. Трябва да спомена (с източници) какви пари са потрошени от немските индустриалци, основно евреи, за да финансират и организират заедно с германските разузнавателни служби съдействие в организирането на погрома, в продължение на 10-на години. И след това как е осигурен влакът от Русия до Швейцария, без спирки, за да договорят с Ленин износа на царското злато и как ще се изсмукват соковете на Русия чрез износ на суровини на цени, изгодни за индустриалците от Европа. До тук са все още факти, но ако трябва и анализа да почна, ще трябва да спомена, че уродите капиталисти са си купили продажници, за да си согурят доминация, а продажниците са останали да бият камшика на народите си. За това и България изнасяще суровни на безценица, а външнотърговските централи на БКП, т.е. на мочета на лидерите, трупаха милиони в лични сметки от подкупи за обира на нацията ни. Да продължавам ли? Та и до днес така с БСП... Предателите са винаги много добре платени!!!

Не се ръбайте, безполезно е. Разковничето е в "Безусловен Базов Доход", всичко друго е мижи да те лъжем.

Безусловният базов доход е, разбира се, едно добро решение, но то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се комбинира с други мерки (и теглилки). Иначе води до доста негативни последици, заради развращаващия си ефект.

че безусловен базов доход означава една определена от правителството сума месечно, след това се спасяваш сам. Няма "безплатно" здравеопазване, пенсии, социални помощи и т.н. Вземаш парите и се спасяваш. Като цяло съм съгласен защото по тоя начин ще изчезне до голяма степен корупцията в социалната сфера

Ами и на Станишев да му сметнеш заплатата в момента, е колкото на около 100-на пенсионери негови избиратели. Лидерът на социалистите получава само като заплата 35 000 лева. Отделно са му разходите за това и онова. Общо стига почти 45 000 на месец. Аз нямам коментари. То е ясно. Гласувайте за БСП, че има още гладни лидери!

А на Юнкер, Туск и други изявени евробюрократи, какви им са заплатите? А кака ти (Кри)сталина, колко прибираше? Само да не си помислите, че защитавам Сергей Дмитриевич!

Избирателите на Юнкер обаче не получават пенсии колкото избирателите на Станишев. Имат и за отопление, и за качествена храна, и за ресторант и сладкарница, за театър и концерт, и за почивки из чужбина по избор. Неща за които избиратлите на Станишев нямат. И няма да имат. Защото парите ги получава Станишев. И другите им лидери. И докато получават, не правят по-добра икономика, ами я развалят. С което унищожават възможността избирателите им да получат хубава пенсия. С тази забележка ти отговарям много ясно.

Горбачов е най-големият ОСВОБОДИТЕЛ! Освободи за няколко години над 400 милиона човека - роби съветски! Даде им свобода да работят, пътуват и да градят живота си според възможностите им!!! Трябва да му се издигне паметник-пиедестал!!!!!!

Последно, насила ли те вербуваха за доносник в ДС "гадните комунисти" или освен тоягата имаше и морковче? :))))))

Гледам тая "къща" и си викам - ма то хич не било лошо да си дърт комуняга, бе! Те затуй хората се борят за Комунизъм с оръжие в ръка - че от Чегевара до Кастро и до Ким и до Полпот барабар с нашите Активни борци от ЦК! На немски между другото си е "Замък".

Би трябвало да е спестил валута за толкова години президентстване. Той на времето е работил и в Германия, може да има валута. Не знам нашите лидери какво имат.

"Виличката" на Плевнелиев, закупена по полузаконен начин не си ли я виждал?

След проверките се оакза, че на всикчи свои доходи Плевнелиев е платил данъците. И има виличка. Пример за младото поколение - прави бизнес, плащай данъците си, за да има за малки и за стари, гради държавата и ще си полезен член на обществото. Станишев коко данъци е платил, мога ли да попитам? Понеже избирателите му се хранят от тези данъци. Загряваш ли как работи една държава? Май си албански реотан. Те и албанците те изпревариха де... По-назадничаво и тъпо от комунист няма.

За тая къща ли продаде СССР? Да гори в ада, проклетникът!

новина! Откога чакам да се продава тая вила, че аз си я купя!

МНОГО ТРОЛЧЕТА ИЛИ ПО ПРАВИЛНО КУРНЕЛЧЕТА В КОМЕНТИТЕ БЕ!!!!!!!!

Разби живота на милиони хора за такива екстри.

Разбит живот не се разбива. СССР беше труп. И вашият интелект е труп, комунистчета подли и долни. Освободените републики живеят в пъти по-добре от руснаците, като изключим Украйна, която не можа да излезе от заисимост и ето в какво дередже е. А онези, които останаха в ОНД, сега пенсионерите им получават 5 долара месечна пенсия. Повтарям: не дневна, а месечна! Прасета мръсни сте вие комунистите, плюете по прогресивните и добрите хора, защото ви вбесяват с интелекта и ценностите си. Самите вие живеете като мърши мръсни и мърсите около себе си.

Ето заради тази грубост изгубихте сините избиратели, пребоядисани комунисти сте вие, прогонихте и очернихте всички репресирани. Намерили сте кого да защитавате, Горбачов, който осребри предателството си.

а ти що пишеш от компютър, произведен в комунистически Китай с руски суровини ????

Човек дори добре да живее-умира и друг се ражда.

Абе по-добре да умреш пиейки коктейли сред голи мацки на Карибите, отколкото изпълнявайки плана пред струга.

И Горби си е мислил така, затова беше перестройката - за замъци, скъпи коли , самолети. Експлотация от монополи в чист вид.

Разрушителят на най-висшият обществен строй, вместо да допринесе да доизгради комунизма, завидни постижения платени с милиони жертви, белязаната свиня се изпика на построеното и ни върна в мракобесния строй на експлоатация и потисничество.

СЕМЕЙНО!

И нестига, че това дето каза ами ми изгоряха и лихвоточките. Абселютен мискинин.

Тъпако,най-висшият обществен строй го построи другарят Путин! Бегай у лево, толкова си прозд!

Едва сега осъзнах, че комунизма не е някаква фикция, а нещо реално и постижимо. Грешката ни е, че го 'строим" колективно , всички в държавата ....... а пък то трябвало да си го строи всеки самостоятелно . От утре почвам!

Като се вижда колко добре се оправят с живота продажниците и предателите, как да не ти се иска да станеш като тях. Затова светът, в който живеем изобщо няма да става по-нормален. И това е хубаво, защото и тези, които се препитават с продажност и предателства ще могат да изпитат и да изживеят последните си мигове в света, който сами са създали!

какво му е на Света? Не ти харесва на ТЕБЕ ли? Това си е твой проблем.

Поживей, и ще видиш какво му е на света, който ТИ харесваш! И тогава, когато това ще бъде ТВОЙ проблем, ще разбереш ... евентуално. Щото може да пукнеш и без нищо, нищичко да РАЗБЕРЕШ!!!

Много си объркан. Така е след комунизъм. Пълна дезориентация. Не можеш да повярваш, че загрижените за тебе са се погрижили по-добре за себе си? АМи отдавна знаем, че е така. Всеки друг се грижи за народа по-добре, отколкто комунистите. Лидерите на комунистите са мошеници, а останалите комунисти са тъпаци.

Интересно защо ти като повелител на единствената и неоспорима ИСТИНА си решил, че така е само след комунизъм. То всъщност тук нямаше комунизъм, имаше само социализъм и зрял социализъм и то все в строеж. Но това е съвсем друга тема. Но ето, че дори ТИ/Истината си мислиш, че някой трябва да се ГРИЖИ за народа, като го прави по-добре или по-зле! Ако това не е истинско комунистическо мислене, кажи какво е. Така че увреждането и объркването е по-скоро при теб, май ...

И точно тук е мястото да напомним както каза Буш Баща за Горбачов: - Това е най глупавият човек на света! Ако беше поискал 500 милиарда за разпада на СССР ние щяхме да му ги дадем, а той склони срещу няколко милиона, Нобел за Мир и 3 сгради без особено значение

Не знам как се събират 10 милиона па макар и от президентски заплати...

С лекции, с лекции... Които почти никой не посещава, но затова пък организаторите им плащат огромни хонорари.

Като избяга в САЩ ще има цял щат! Да речем - Монтана! Еволюция!

Защо да бяга, след като, по ваши данни, си назначи генерал-губернатор на Кравария? :)))))

имаш голям хаос в главата

Червените гнусни боклуци се показаха. Никаква Русия не ги интересува, а СССР, това им е мъката. Ми нещастници сам човек не може да скапе една система. При това доминирана от военна хунта и КГБ. Системата се разпадна заради нежизнеспособност. Някой тъпи путлерасти дават за пример Китай - че там системата се била запазила. Алоууу боклуци, в Китай се работи по 18 часа на ден, няма здравеопазване, има хиляди ЧАСТНИЦИ милионери. Това е най мръсната държава в света. Там в градовете и с противогаз трудно се диша. Верно станаха производител 1, ама това е нормално при техните 1,35 милиарда. Дори и само за вътрешно потребление пак никоя държава не може да ги стигне по количество. Така ли трябваше да бъде запазен социализма? Знам че повечето от вас боклуци са фатмаци и ченгета, работили по 15-20 години и сега получаващи таван на пенсията, абсолютно незаслужено, ама да бъдете толкова нагли и да искате другите да бачкат по 18 часа в отровени градове, за да може да си разигравате коня това вече е абсолютно безобразие. Държавата трябва да издири тези боклуци и да им спре пенсиите. И тези боклуци продаващи се за копейки да обвиняват други за някакво имагинерно предателство е абсолютна смешка и наглост.

Хайде, появи се още един велик простестърски АНАЛизатор.... :))))

При комунизма така или иначе е трудно да се дища, но в Китай е и в прекия смисъл. По-мръсна държава от Китай не е и Бангладеж. Даже Русия не е по-мръсна от Китай. И наистина работят на две работи, за да оцелеят. Комунизъм. Грижи се за всички да имат работа...

Тегернзее /Tegernsee/ това езеро е любима местност за много богатите. Много е красиво и е на близо до Мюнхен и затова се предпочита от хората с пари. Жалко е че го продава ама защо му е щом не живее там

Той завалията на 86 години....ще живее. Дреме му на хурката. Ден да мине, друг да дойде.

Намерил си за какво да жалиш, говедо! Че един продажник няма да живее на хубаво място! Заради такива ско тове като тебе съществува несправедливост на този свят.

Ти си отдавна мъртав но не го знаеш още. Ще се усетиш когато направиш света спаведлив както го искаха във френската революция т.е. Комунизъм, но кога и как?

И всичките комунисти като с еидят в кинти и аре на запад. Никой не бега към матушката им. И путин уж най-големият патриот, ама дъщеря му е в Швейцария. Е това са истински патриоти, нема що. ама все пак на тях химна им е "Интермационала". Ама все в прогнилият запад си пращат чавета.

Тиквичке, данните ти са доста вехти. ИнтерНационалът, с Н се пише, не с М, е бил химн на СССР преди повече от 70 г. :))))))

Е по твое време де. Когато си бил млад.

За разлика от болшинството бивши съветски ръководители пък и съграждани Горбачов не беше сериен боярышник! :))))))

vasco111

нали този е от новите , демократите , ценителят на евроатлантическите ценности ... руснаците трябва да целуват на путин задника дето им вдигна армuята , та не ги разпокъсаха на парченца ... това вече как живеят е техен проблем аз си гледам в моята паница от 27 години и ние не сме под руско робство , ама не сме нито цъфнали а да вържем забравете ...

Ако беше под руско робстов щеше да си цъфнал и вързал, даже и вноската за москвич щеше да ти е излезла.

Не ми отговориха на въпроса, къде е по-добре - в Русия след Перестройката или в Северна Корея, където карат по Сталински модел? Щото ако случайно в Русия е по-добре от Северна Корея, значи Перестройката все пак е по-добра от социализъма, който ни пропагандират русофилките!

Какъв демократ, бе, кукуригу кука на зелена бука? Горбачов си беше едноличен и пожизнен ръководител на СССР - диктатор, който обаче КГБ свали с преврат. Още щеше да си властва, ако не бяха превратаджиите.

А ти още щеше кротко да си пишеш доносчета до ДС. :)

Novae

Бил свален...ама милионер?!

Стига с тези робства - руско робство, гръцко, византииско, какво ли още не. Историята трябва да се пише "България страна на робите" - все поробени. СТИГА ТОЛКОВА покажете достойнство

Банята му може да е позлатена, но задника му ака същото както и задника на циганина .А на снимката прилича на болен шопар.

Това беше Виктор Янукович - путиновото куче в Украйна, което уби 100 човека и избяга в Русия като бит помияр.

Измори ли се? :)))))

На 85 години е човекът, как да изглежда? Средностатистически скотове като тебе обикновено се гътват още на 65.

Наглец-предател - за две керемиди на главата най голямата държава продаде.

anubis7

Да притежаваш 1/8 от земята и да си на равнището на африканска страна . Това само братята руси го могат !

Да напъхат всички членове на това продажно семейство в килии 2 х 2 м и да опустеят всичките им имоти

Що бе? Събирал е лихвоточки човекът, дочакал е.

Има и по-страшни наказания... Които тежат и след смъртта.

Ти откъде знаеш? пробвал ли си ги?

Ето колко струва Русия - колкото една вила в Алпите. Това е висша форма на "патриотизъм ". Позор !