Кирил Домусчиев: Недостигът на хора за бизнеса е топпроблем

Остър недостиг на хора има в почти всички отрасли – и в IT сектора, и в транспорта, и в индустрията, и в строителството, и в туризма.

Обратно в новината

Коментари - Кирил Домусчиев: Недостигът на хора за бизнеса е топпроблем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

6TE OSTANEM I BEZ PUBLIKA -SAMOZWANCI

Дойде Видов ден, украинците да не са луди да дойдат тука да ви робуват, вместо да идат в бяла държава. И тия пари дето ги окрадохте ще ви стигнат за едно поколение, което достатъчно тъпо и няма да ги задържи, защото е възспитавано от глупаци като българските работодатели. Това ви беше повече няма стягайте си гъ.овете, че скоро и сметката ви ще се потърси, от робите.

Остър недостиг на хора има в почти всички отрасли, защото има прекалено много работодатели.

домус, прогонихте кадърните хора с ниски заплати и крадене не осигуровки акъл да развивате бизнес нямате ! стига ви само колкото да крадете осигуровките на работниците ... сега искате да внасяте маймуни та да ви работят без пари .... няма да работят без пари и те ! пробвайте да интегрирате кебепче-електората, бе домус

Наркотиците не прощават никому , Кирее , никому . Вместо да скачате от дебилщина на дебилщина погледнете се на какво сте заприличали мили ми индустриалци и какви сте ги надробили . Кой освен Молдовците ще дойде , а ? Опитът от Черноморието от тази година к'во казва ??? :-) . Вие и за гърците разправяхте как ще ли да се избият да идват , ама нещо май не ви се получи ;-) . Не ви се получи , защото се оказа ,че е по добре да си безработен в Гърция отколкото трудещ се в България на 12 часа / 6 дена в седмицата . Безплатно ще ти дам рецептата за успеха : 1. Уволнете всички крви и слагачи от управленски постове . 2. Давайте реални заплати , а не подаяния . Даваш ли си сметка ,че безработен в Германия взема 800 евро помощ , а тук хора с по 30 години стаж на ръководна длъжност вземат толкова ? 3. Спрете да вкарвате всяка една изкарана стотинка в : крви , коли , яхти и тн . Вместо това инвестирайте в ново оборудва , квалификация на персонал и образование . 4. Почнете да си плащате реално данъците , за да има пари за здравееопзавне и образование . 5. Натиснете държавата да смени партинните калинки и родсветните династии в сферата на образованието с мислещи и можещии хора .

Киро, пчела от мед не бяга. Това ще ти кажа.

Абе този защо винаги ми изглежда като мумията на Ленин? Все едно е балсамиран!

Човек си е чисто и просто почти постоянно дрогиран . Сигрно на седмица през тия две ноздри минава паричния еквивалент не мноо стара S-класа :-)

Ибаха мамата на футбола в България, с "Перуката"! Скоро ще висят на "Лаута" Ще ти опее, баба Тодорка!

Този чичо на снимката така лошо гледа, че ме е страх от него. Представям си да ми е работодател, та той е като касапин. Ужас!

На тоя,като му гледам вечно недоволното изражение,проявената лакомия,вероятно като бебе е сукал от една дузина бозки и все е ....РЕВАЛ...РЕВАЛ,недоволен !

Топпроблем си ти! Развържи кесията и........- да ама пуста лакомия!

Тоя помазан въртиопашатко да предложи заплати по 3 бона и на портала му ще има 10-20 човека всеки ден търсещи нискоквалифицирана работа!

Ама Кирчо! То във Виетнам, заплатите по- високи от българските бре. Как ще ги докараш тия Ора, като не могат да си платят само транспорта и наемите с тия смешни заплати, които им предлагате?

България е мутренска държава управлявана от хора със нисък коефициент на интелгентност, които се мислят за много хитри като плетат интриги и прецакват всички останали.Там е приблема.Кадри имаме милиони, добре образовани и говорещи езици.Те са в чужбина в "изгнание" и няма да се върнат докато тези мамини синчета са на отговорни постове в БГ.

Като ви трябват кадри си ги внесете от от Германия или Англия

Тия изроди тъка са направили закона,че и заработените заплати да не ти ги дадът,а КТБ откраднатите,взеха ,,нашите пари,,и им покриха дълговете.Рибата мирише от главата.Тъпите управляващи позволяват с още по тъпите закони да безчинстват с нас ,,работещите бедни,,А и бъдещите дебили няма да им работят за африканска заплата при тези отворени врати на ЕС.Ограмотявайте си циганите ,те са вашето бъдеще

"...вече отразява максималното изстискване на наличните ресурси" Дааа, вече изстискахте всичко налично от соца, ама "индустриалци" така и не станахте. Те и карибските пирати навремето така- само Х.Морган стана банкер.

Като ви трябват кадри си ги внесете от от Германия или Англия

Като ви трябват кадри си ги внесете от от Германия или Англия

Е-е-е г-н Домусчиев, и ти и оня със запорираното имущество Прокопиев,и атлетчето от Свищов, дето бягало от "сиромашия" само с един шпаик Дачев,и много други,който ни плашехте ,че на вратата на фабриката чакат по 50 човека за моето работно място, маи дойде време и кошници с пари да давате ,ама няма вече на кого да ги дадете!!!

Искате специалисти, които да стават едновременно за дърводелци, кофражисти, шофьори, арматуристи, заварчици и хамали. За 500 лева. Само че такива няма. Има много добри дърводелци за 3000 лева. Има и по-калпави за 1200. Има кофражисти за 1800-2ххх. Има и по-евтини, ама ще ревете от тях ... Шофьори също има, но много ги търсят, затова са скъпички. И т.н.

Както я караш, не е далеч деня, в който сам ще се командваш...

Всичко е казано в коментарите и съм съгласен с тях ама да питам: Домусчиев е категоричен, че България трябва да подпише същия тип междудържавни споразумения, каквито има Полша със страни като Украйна, Беларус, Молдова, Виетнам. Кои и кога е избирал Домусчиев за Президент или за мястото на ББ....за да си позволява да казва какво да прави Държавата!????

Има дискиминация! Как ги избра тия държави - защо да няма договори и с Индия, Уганда, Мозамбик....

Как няма кадри - пълно е с цигаи, афгаци, сириии и .....китайи....а българите- поизмряха, поизбягаха, свикнаха на мизерия,,,,вкрарайте още манга_и и със сигурност ще цъфнем ,,,,....ама като за последно. Минималната заплата ако не е 1000 и средната 2000 - и то сега, на момента - а не след 20г. - няма да я има България а ще е Цигания!

"КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България." Чак пък индустриалци... Цигани бол - да ги наемат.

Мили "работодатели" докато не прие4мете , че труда е стока и тя има цена и то много по-висока от това което Вие си представяте.Ще имате такъв глад за всякакъв вид работници - от супер ниско квалифицирани до супер високо квалифицирани,че ще виете като глухи кучки във фабриките си,но файда няма да има,ще чувате само собственния си вой.

Домуз паша,свършиха ли готовите кадри от соца!?Свършиха или заминаха с еднопосочен билет!Ти и другите "бизнесмени" ще трябва вече да се бръкнете за подготовка на кадри!Няма друг начин!

Гн. Домусчиев, виждате ли коментарите? Бизнесмен ще се наричате когато създадете бизнес в конкурентни условия и хората ви уважават. Айде лека вечер.

Браво , всички сме на едно мнение, само се чудя "богоизбраните" дали четат мнението ни и дали разбират как принудиха и децата ни и нас самите да не искаме да работим за тази и в тази страна, това ли е начина- ГОНИМ НАРОДА СИ НАВЪН И ВКАРВАМЕ РАБОТНА РЪКА....ПРЕВЪРНАХА НИ ВЪВ ВТОРА УПОТРЕБА ХОРА, като всичко останало- масово магазини втора употреба дрехи, втора употреба бяла техника, втора употреба коли и т.н., е нека си сърбат сега попарата , няма как народа си да превръщаш в роби а те да са костюмари в скъпи коли и да харчат в заведение за вечер това , което ние получаваме като заплата за месец.....и пенсионер с 200 лева да оцелява , а за тях това да бъдат джобни....ЧУДЯ СЕ КАК НЕ ВИЖДАТ АБСУРДА НА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ ....

Четат, имат и хора да им четат ама - сития на гладния не вярва! Не ги интересува нищо ама нищо друго освен да лапат още и още и още....

Тия се сетиха, че освен избиратели (дето ги развъждат на наша гръб) им трябват и роби.... ха-ха-ха-ха

Как се променят нещата. ДЕ -Сарските капути ,преди години ми викаха-ами ето ти вратата,знаеш ли колко чакат навън за твоето място? Махнах се от България за да не им преча да изредят всички желаещи дето чакаха да им дойдат. Е кво стана? Вече отдавна няма никой дето да чака за работно място при душманите.

Дори и да дойдат, бесарабските българи и украинците и пр. ще изчакат само докато си вземат гражданство и после- беж в Германия, Австрия, етц. Не, вдигнете доходите и влагайте в квалификация и преквалификация, а също така-в модернизация на производството и условията на труд.

Кой е казал, че задължително трябва да получат гражданство? Божидар Димитров ли?

Иначе 99% веднага ще избягат-полулегално или напълно нелегално-пак на запад. Гаранция. Отворете си кесиите и просперитетът ще дойде и без чужди работници. Скръндзави сте, затова не ви върви.

Домусчиев недей да търсиш под вола теле, върни първо българските българи, с по две висши образования, с по няколко езика, работили в конкуренция със западни фирми. Обградили сте се с по 6 секретарки манекенки и мислите че правите бизнес, едно е да заемеш ниша и да се докажеш в чужбина, друго е батко братко и аз да сте помазани с еврофондове от правителството и да си въобразявате че правите нещо. Докато България не се зарине с вискотехнологични 100% роботизирани линии , даващи приход по няколко милиона на ден, нищо не правите, а това не се постига нито с бесарабски българи, нито с авганистанци и сирийци. Трябват ви както вече казах чисти българи, но не от биг брадър, а доказани специалисти, които в днешно време в България са маргинализирани по една или друга причина.

Когато няма кой да купува продукцията на тези високотехнологични линии, все тая какво произвеждат. Да докарат хората до бедност, пък нека се опитват да правят икономика. Всичко това е криворазбрана демокрация и най-вече корупция надълбоко във всички структури на държавата.

Абе г-не /замалко щях да употребя любимото Ви обръщение "олигофрен", ама хайде . . ./ винаги съм си мислил, че не страдате от голям ментален дефицит, но сега съм разколебан - да се на.ереш в гащите / не Вие персонално, а т.н. бизнесмени/ и да казваш след това, че ла.ната там са ти голям проблем, какво е това, а ? При положение че хората се оплакват от безработица, да казвате че има недостиг на хора за бизнеса ???? Явно има нещо идиотско, ама аз съм слабограмотен, и Ви моля за помощ - къде е идиотщината ? В бизнесмените ли или в гладните и готови на всякаква работа хора за даоцилият ?

Това е като от "Темната кория": "Наивна жена си Анастасиьо - да не кажа Проста!"

Този смешник вместо да си разхожда само костюма да си прехвърли корабите плаващи под офшорен флаг под Български за да се увеличат постъпленията в бюджета. Няма как да се увеличават заплатите само с тъпи констатации. Така направиха немците, поляците и други страни от ЕС.

Със сигурност бели хора няма да дойдат в БГ за работа. Те и бежанците не искат да стоят тука. Представете си само какви аборигени ще ни домъкне Домуса и неговите авери :).

Работодателите отново се обявиха против административното увеличаване на минималната работна заплата. Чорбаджии-изедници, както е било и преди,,,,нищо, че е 21век вече.. 510 лв им е много - има ли защо да говорим...и коментираме тия ....нагли крадци........

В Германия също търсят хора Елате в Мюнхен 8 часа работен ден Безплатно общежитие по двама в стая Заплата 2300 евро но като махнеш данъците чисто 1500 остават Немски не е задължителен ако знаетемалко руски е добре защото повечето са поляци румъннци и литовци

Като стана проблема в Гърция имаше много наточени родни бизнесмени как сега гърците щели да ни залеят с евтина работна ръка и даже били подготвили метлите да им ги връчат.Така и никой не дойде.Та и на Домузчиев пазарните му разчети и стратегии ще са със сходен резултат.Ех майка му стара пусти бизнес неволи.

Хахах, тоя иска от държавата да му внася роби. Кой ще дойде да ти работи за жълти стотинки бе калмук.

Не знам защо се заблуждавате, че като говори за внос на чужди работници има предвид да им се плаща колкото на местните. Вероятно ще им се плаща ПОВЕЧЕ. Пример е неговия клуб. Там чужденците взимат толкова, колкото биха им дали във всеки друг клуб в света. Ние ще станем първата държава в която на чужденците ще се плаща повече отколкото на местните.

Това е вярно! Преди време работех в една фирма, където на същото ниво като мен имаше назначен един американец. Заплатата му беше тройна, а даже не говореше български. Нищо не правеше по цял ден, обаче пък престижно да ти работи американец!

Бизнеса хубаво констатира, а какво ще кажета за: Бизнес лидерите ни са административно назначени и разчитат на държавни протекции и поръчки, за да съществуват. Пример: На интервю питам един такъв псевдо бизнесмен. Колко ще ми платите ако ви кажа как да изкарате 1млн.? Отговор: Ние не работим така. Е ние също не работим така.

А отговорът е прост: стандартните 10%, ама им се свиди на гадовете мръсни!

Тях не ги интересува, колко пари печелят, като нормалните бизнесмени. Тях ги интересува да контролират всички, защото са административно назначени да изпълняват тези функции.

Недостиг на хора или нежелание на хора да работят за такива алчни алигатори, като този на снимката?!... На мен ми се струва, че е второто... Когато трудът на квалифицираните кадри, започне да се цени и заплаща адекватно у нас, всичко ще си дойде на мястото, но това ще стане чак когато тези акули разберат, че на гол г.з, чифте пищови не се носят и че гладна мечка хоро не играе и че когато искаш нещо, трябва и да дадеш нещо!...

Въпросът за недостига на кадри не се вписва единствено в заплатите. Преди всичко, от преди 20 години нашата добра професионална образователна система бе предумишлено тотално разрушавана от неграмотните и безотговорни наши "управленци". Закриваха се специалности, паралелки, цели техникуми и добре работещи професионални училища. Всичко това не се извърши за един ден, а за повече от 20 години. И сега, когато се разбра, че икономиката на една страна не се прави само от прекупвачите в търговията и в туризма, а трябва индустрия-заводи, за производство, фирми производители и др., този голям проблем "изведнаж" изникна изневиделица. Освен това голяма маса от млади българи тръгнаха за чужбина, за да осигурят собственото си и това на своите семейства препитание. От друга страна, автомобилни и други големи компании тук НЕ НАМИРАТ КВАЛИФИЦИРАНИ И ОБУЧЕНИ С ОТЛИЧНИ ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ ХОРА и от дълго време заобикалят България. Трябва да се разбере, че времето на масовото производство за Ламаринената Лизи на Хенри Форд, отдавна е отминало. Тогава Хенри Форд всеки ден е назначавал хора от улицата за свои работници. Сега, на големия поток при производство на автомобили е възможно всеки да си поръча специално избран модел, с мотор, цвят на купето и др. и да бъде доставен в същия срок, както излизат и серийните автомобили. Отдавна вече, индустрията, не само в автомобилостроенето, работи по медерната схема ГЪВКАВО ПРОИЗВОДСТВО за индивидуални поръчки на своите клиенти. И именно за новата модерна техника, за новите съвременни технологии у нас, от нашите "управленци, от нашата Образователна Система все още няма разбиране, А това е абсолютно необходимо, за да се възстановят и изградят професионални училища, от които да излизат образовани и обучени с отлични умения младежи, които да работят в тези нови, модерни производствени фирми и заводи. Що се отнася до "вноса" на работници от чужбина, това са смехотворни истории.

Ами щом не достигат хора за работа, защо Правителстото държи безмислено да продължат да работят ТЕЦовете и мините? Не само, че замърсяват въздуха и убиват 6 хиляди българи годишно, но и токът им е многократно по-скъп от тока на АЕЦ? А и без това от ЕС настояват да се спрат ТЕЦовете, защото убиват хиляди българи. Но ... ние искаме ДЕРОГАЦИЯ (отлагане), защото много хора щели да останат без работа. Ами ето ти работната ръка, Домусчиев! Просто тези хора се преквалифицират и готово. Хем няма да убиват хора, няма да плащаме супер скъп ток, а и няма да отлагаме задълженията си към ЕС, няма да плащаме огромните въглеродни квоти. Решение има, но ... калинките могат само да мигат, а не да мислят.

ДОКАТО СИ ЗАБОГАТЯВАХТЕ ЗДРАВО, ТОВА НЕ ВИ ЛИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ??? ЩОТО НАЛИ СТЕ ПЕЧЕНИ МЕНИДЖЪРИ ? ИЛИ СТЕ СИ ПРОСТИ МЕРИ ДЖЕЙНИ :-))

Ей боклук нещастен ..... жената искаше да почне в една от твоите аптеки ..... на въпроса "имате ли дете" отговора е "Да" .... аааа ама тогава да знаете, че ние болнични не признаваме ..... еми няма така е роби няма да намериш вече .....

Браво бе, Домусчиев! Няма да ви дойде акъла, защото сте просто една шайка чакали... Разбира се че няма да имате кадри, особено високо квалифицирани, просто защото маймуни с трици не се ловят, както мъдро е казал народа. Искате за жълти стотинки, специалисти и хора с опит да ви слугуват! Няма да стане, тъй като същите тези хора, предпочитат да ходят да се унижават в чужбина, но поне за повечко кинти, а вие стойте тука, мрънкайте, ревете и си внасяйте "специалисти" от третия свят!! Галфони смотани! От вас, освен лъжи и демагогия, друго не сме чули и видели!!

Oтново криви сметки за бизнеса.Идва виетнамецът или молдовецът върти се месец два във фабриката и на третия отпрашва за Германия или в най-лошия случай Чехия.А бизнеса излиза с нова теза-няма кадри защото граничните власти не си вършат работата.То на тоя бизнес му трябват арестанти не кадри.

Те даже бежанците от Афганистан и Еритрея не искаха да останат в България какво остава за работник с якакви умения.

И аз имам начин за решаване на проблема ..... нарича се "по-висока заплата" .... ама вие като чуете думата "заплата" и подскачате като ощипани моми ..... еми и ние затова като чуем думата "работа" подскачаме по същия начин .....

Този нещастен, стиснат и много увълчен за печалба и-ди-от е готов да напълни страната с мангали, вместо да ПЛАЩА ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ на БЪЛГАРИ. Позор бе, Домусчиев!