Цените на ИКЕА в България са пазарно адаптирани

Сравнение между каталозите на ИКЕА за България, Франция, Румъния и Англия показва, че голяма част от стоките у нас са по-скъпи. Първият магазин на шведската компания у нас се открива на 20 септември в София.

Обратно в новината

Коментари - Цените на ИКЕА в България са пазарно адаптирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не купувайте нищо от икеа бг.спрете им кранчето на византийците алчни

Ясно е.Франчайза е на грък с високите цени в Гърция и по-висики в БГ.Тарикат но е пропуснал 12-13 години.Арон -те почнаха с високи цени , а сега след като изсмукаха каквото можажа от пазара свалиха цените до минимум.Мебелния пазар в БГ не е това , което беше преди години.Икеа са малко закъснели за БГ.

Глупости! Абсолютни глупости! Пазарно адаптирани на баба ви хвърчилото! Мошенници!!! Що за пазарна адаптация в най-бедната държава на ЕС?!?!?! Малоумници! Не могат и да лъжат даже!!!

ебаси, тия от Икеа немогат да си вдигнат гащите от вас бе. Ако не знаете, франчайза на балканите е само в гърция и българия, следва да сравняавате тези магазини....

Абе нормално е да са ни двойно по-скъпи цените в сравнние с Англия например а и най-скъпите в Европа ...все пак получаваме най-големите доходи, най-добре сме устроени от всички и т.н. ...:)

Ами..да си ги държат 600 левовите гардероби. Аз няма да си купя при такива ценови разлики. Мога да потърся и на друго място. В България има много хубави мебели

Като ви е кисело гроздето, не го яжте бе. Никой не може да определя на една компания на колко да продава. Като ви е скъпо, но сте отворени купвайте си ПДЧ и си правете собствена кухня. Търговията е за да печели търговеца, а не социално да се подпомага клиента. Но и търговията като всичко тук е криворазбрано.

Обяснението е ясно - стига да се знаят фактите. Българската Икея е франчайзинг на Гръцко дружество. Името е Шведско, но собствениците в България са гърци. Те продават мебелите на шведите, но на определени от гърците цени. Затова единственият изход е БОИКОТ. За 1200 лева разлика за една кухня, по добре да се платят 200-300 лева за транспорт до Букурещ, отколкото да се пълнят гушите на гърчолята.

Пазарно адаптирани са разбира се, в България всичко е по-скъпо от другите държави, защо да не са скъпи и иначе евтините и некачествени (в сравнение с други производители) мебели на ИКЕА. След като в България се продават и купуват стоки на по-високи цени от центие в развитите европейски държави където минималната заплата се движи околко 1000 Евро, следователно стандарта на поне 60% от населението е на, или над средно европейския. Или има нещо друго сбъркано което никой не смее да го каже и покаже.

некои насран грък маи иска да си оправя финансите, но още първата седмица ще започне с номерата. 10 г. ИКЕЯ в българия дрън , дрън -70% нема дЪде да иде

как може да ни смятат за толкова глупави повечето стоки в каталога им са напълно идентични със стоки по света но тук в сравнение с други доста по богати западно европейски страни са на почти двойно по висока цена или минимум 40-60% отгоре посещавал съм 4 магазина икеа като гледам каталога по скъп от бг няма дори и обяда е по скъп и какви параметри да отчитаме на 3 пъти по скъпа кухня има повече вложено злато ли е ако може ходете до Румъния там настина е доста по евтино не пасем трева гадни амбулантни търговци и търгаши- гръцки мошеници.

Кога ще откриват ИКЕА? Или ББ вече е срязал лентата? Ако не е, то когато настъпи итози велик момент, който има възможност нека да присъства и да попита Ленторезача като как са такива цените за българите? Преди година той нали се беше обърнал към чуждите инвеститори за анещо подобно, но после утихна. /След КАТО БЕШЕ ПРИТИСНАТ ОТ ЧУЖДИТЕ ПОСЛАНИЦИ/.

ЗАТОВА КУПУВАЙТЕ БЪЛГАРСКОТО - ХЕМ ЦЕНИТЕ СА ДОБРИ, ХЕМ И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ РАБОТА, С ПАРИТЕ ОТ НЕЯ ПАЗАРУВАТ - ДРУГИ ИМАТ РАБОТА И Т.Н. НЕ НА ВНОСНИТЕ СТОКИ!!!!!!! НЕ НА ЧУЖДИТЕ МАГАЗИНИ!!!!!!

точно така

Евала майна, точно така !!! Аз си харесах дивам вече, на същите пари като в икеа, ама български ... гърчолята да се таковат сами

Хората пробват , у нас има доста богати хора които биха се излъгали!!!! После от ИКЕА като разберат че по голямата част са бедните ще намалят цените за коледа така че изчакайте първите седмици и не пазарувайте при тях!!!!!

ХАХАХА, богат човек НЕ купува от ИКЕА!

работя в финладя и чета разликата в цените и мога да ви кая че това е безобразие но щом и гарци имат участие в икеа тогава е голям проблем, не им позволяваите да правят това повече както го правят в много други фирми и магазини *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КОПУВАЙТЕ

По този начин Гърците си избиват парите дадени /поискани от ..../ за изграждането на околовръстното и всички други не регламентирани разходи.

Ще ги адаптираме гърците към фалит на Икея България.

Шведите бръснат и яйцето, та на нас ли ще простят. Изобщо представата ни за тях се промени изцяло:докато по-рано 60% хвалеха тая страна, сега само 4% изявяват желание да живеят там. Това не е старата Швеция, когато провеждаха масови протестни манифестации против американците в Корея и даваха убежище на американските дезертьори, сега и те участвуват по някакъв начин в съвременните Натовски войни.

В България всички цени са "ориентирани" само напред и нагоре, да не казвам като какво. Не знам какъв е смисълът от всякакви там "комисии" и "органи".

Какво се палят хората толкова ? На мен тази информация, че цените са по-високи дори от Швеция ми е достатъчна да не стъпя никога в този магазин. Ако повече хора направим това, тези алчни глупаци ще фалират и ще си отидат откъдето са дошли.

просто всички живеят в заблуда че това е нещо нечувано едва ли не ОТКРИВАНЕ НА ИКЕЯ В БЪЛГАРИЯ, много важни нищо няма толко хубаво или евтино така че да те привлече единствените неща в които може да се каже че има добри попадения това са аксесоарите

Всички продават по-скъпо и си трайкат.Тия така ядосаха мутроченгетата, прадлагащи краден дървен материал под формата на мебели с дизайн на щайги за картофи , че направо им ставам фен.

Еееееее, ама какво се учудвате?! Та българският потребител е най-платежоспособен! Ние сме ползвали Арон, Айко и Комо от водещите и най-съм доволна от Комо. А в тази ИКЕЯ няма и да стъпя, явно са се договорили с другите вериги магазини. За каква изобщо конкуренция говорим ....

Няма ли да дойде Walmart в България и да такова таковата на ИКЕА?

Не смятам и да стъпвам в тоя магазин.

Ако цените в IKEA - София са действително по-високи от тези в Румъния, Франция, Италия, и.т.н., нищо няма да купя от магазина.Тъй като познавам цените от Белгия ще направя сравнение с тези в България и ще публикувам във форума.

най после да прочета нещо смислено. Писна ми да чета прехвалени статии за ИКЕА колко е най във всичко а нашите производители колко са скапани, че има такива има но не всички са обречени само тук и на още едно място не видях статии достойни да се нарекат вувузели а казват каква е реалноста link

Ами и в МОЛ-овете цените на стоките са по-високи отколкото извън тях. А "марковите" дрехи са по-скъпи отколкото в чужбина. Ама никой не реве, дори хората се надпреварват да ходят в МОЛ-овете. В ИКЕА ще е същото. Ще видите стълпотворение от хора ще има.

в моловете е пълно с шу...... за това ходят и пърч....... там кво да им гледат на тия пдч-та и дъски

Щом минава през гърци няма начин да не е скъпо!!! Съседите с този магазин ИКЕА ще искат да си оправят платежния баланс :-))) Според тях пазара на мебели в България е 500 млн.лв. те искат 10% да вземат от него...тъй че докато ИКЕА не направи 50 млн. оборот няма да свали цените...така, че просто чакайте будалите преди вас на навъртят 50 млн. лв оборот на ФУРЛИС!!!

Собственика на "Икеа" Ингвар Кампрад ($28 млрд.) се вози с 12-годишно волво и лети във втора класа, но на бас че гръцкия франчайзър, а даже и българския управител ще се возят в бентли и ще искат частни самолети !

Естествено - колкото по-малък е човекът, толкова по-големи са комплексите му!

Абсолютно вярно!

ТОВА Е САМАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ПРЕДИ ДНИ СЕ ВЪРНАХ ОТ БУКУРЕЩ ИКЕА, И ИМАМ СЪЩИЯ КАТАЛОГ И СРАВНЯВАЙКИ ЦЕНИТЕ СА ДРАСТИЧНО ПО НИСКИ И РАЗЛИЧНИ. КЪДЕ ЖИВЕЕМ И КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА РАЗЛИКИ. НЕ КУПУВАЙТЕ В БГ ИКЕА.

И аз мислех, че гърците ще ударят в цената. Но... Пред стоят българският и Австрийският каталози на ИКЕА и такова нещо не виждам. Ценита са почти същите, даже някои наши са малко по-ниски: 599 евро срещу 1100 лева, например за един вид кухненски вратички. Или някой бърка или си е чиста провокация от нашата мебелна мафия

Дали някой се изненада?! То да е само ИКЕА, че на нас храната (в магазините - не в кръчмите) ни е по-скъпа от цяла Европа. А боклуците дето ги ядем, в Европа и хора на социални помощи не ги купуват. Изобщо не ми се коментира и за сезонните им намаления на стоки, както и доходите им.

не знам какво се втурнаха всички да се прехласват по този тъп магазин. като човек от мебелния бранш, не виждам разлика в ИКЕЯ и сегашните глупави АЙКО, ДОМО, Лабиринт и т.н. - навсякъде се продават най-големите боклуци, произведени в провинциални цехове за мебели с материали, които ги продават 4 фабрики в Европа. Умирам от смях, като някой даде за Италиански диван 2-3 хиляди евро след като цената на вложения материал е около 40лв, и е направен с труда на помак от Велинград, който бачка за 160лв на месец. и моя италиански диван е такъв - в Зоната струва 1450лв, аз си го взех от цеха на фирмата за 630лв. същата простотия ще е в Икеа, само че ще е китайски. Талашита навсякъде е еднакъв. айде и да види ако нишата ви е 45,6см , какще си купите шкафче 44,7см - с какво ще скриете дупката - с перденце ли.

Минал си ти покрай бранша! Ако беше такъв вместо думата талашит, щеше да употребиш друга. Да не говорим, че щом се чудиш с какво ще закриеш фугата между шкафчето и стената, хептен си ми ясен!

Продават скъпо защото тука хората си мислят, че е голямата работа... а в същност в цял свят икеа продава евтини боклуци. И никои който иска да си купи качествени и готини мебели не го прави в икеа.

"Бизнес идеята на ИКЕА е да предлагаме голям асортимент от добре проектирани и функционални мебели на толкова ниски цени, че възможно най-голям брой хора да могат да си ги позволят.-Е аз не мога да си ги позволя така че няма да купя нищо от ИКИндия.

Гледат, че Булгаристан е пълен с мутри, мутреси и всевъзможни всякакви снобари и всякаква сган с пари, гледат, че българинът си трае каквито и най-високи цени да му шибнат, несъразмерно с получавани деходи... що да не изпраскат най-високите цени в Европа?! Със сигурност ще има идиоти, които ще купуват и ще се превъзнасят после...

Всъщност икеа са верига магазини за хора с по ниски доходи и съответно ниско качество,но това е за Европа където заплатите са поне х10 спрямо нашите. На БГ пазара има много качествени български фирми ,които ползват и качествени материали и цените им са по ефтини от икеа, замислете се колко персонал имат колко билборда ,колко пари за реклами и какво влагат в продуктите си за тази цена...??? link

Мръсни гърци !!! БОЙКОТ НА ГРЪЦКАТА ИКЕА !!!!!!

Мошеници,да направим бойкот на тези ламтящи за пари милионери.Никой да не посети скъпия им магазин пък да видиме дали ще са най-високи цените тук.

НЕ КУПУВАЙТЕ

Стига с приказките! Дали ще ни е* такива като Икеа, Мтел и много други зависи единствено от нас ... просто НЕ КУПУВАЙТЕ . От такива фирми се хранят престъпните политически партии , от нас зависи да им СПРЕМ КРАНЧЕТО

Пазарно адаптиран е само фалита на Гърция. Не сме длъжни с нашите вноски в Европейския съюз да ви издържаме. Ще влезете най-накрая в крачка! Никой не ви е длъжен. Сега какво мислите, че сме по-тъпи от вас и ще ви плащаме тройни цени. Какво като сте платили за марката. Ако не ви изнася, довиждане.

мебелите от икеа са наи-евтините и са за еднократно ползване. те се купуват на запад и в сащ само от по-бедните прослоики.