Депутат сравни защитници на забраната за пушене с Хитлер

На част от защитниците на пълната забрана за пушене, ако им сложите мустачки, много ще заприличат на Хитлер, заяви независимият депутат Кирил Гумнеров. Той е един от двамата народни представители, внесли поправка в закона, с която да се върне старото положение - в заведенията да има места за пушачи и непушачи.

Обратно в новината

Коментари - Депутат сравни защитници на забраната за пушене с Хитлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се разреши пушенето, означава, че правителството на герберите няма никаква стойност и ще проличи , че е слабо.При най-малкият натиск от тълпата се огъва и взема необмислени решения.

Има разлика между аззз и ас ! Едното е муха- другото е пилот:)

аззз

стереотипното ти мислене е типично селско, но няма проблем. Иначе за правото на избор ок. ама кой и плаща да защитаваш чужди непознати хора ей това ми е интересно? И не прекалявай с книгите, понякога те отклоняват от реалността.....

аззз

доказва единствено, че и от тези болести умират хора,но не че това са най-рисковите фактори, абе ти си баси и дървения философ, признай си че си смотан и сбъркан и сме ок :)

аззз

няма да е твоето харалампи,моето ще е .. :)

аззз

оооо колко си прост, ииимали смисъл със теб да говоря....

аззз

яааа виж там графиките кретен и стига си говорил глупости вече, излагаш се....

rado_7_6@

Екстра, тъкмо моето мнение ще е най-отгоре :) Хитро, а?

rado_7_6@

Аз пак да питам - къде има 'забрана'? Доста по-естествени дейности като ходенето гол и размножаването примерно не е прието да се правят на обществени места. Нали пушачите - това сте Сартр и Айнщайн? Защо просто не си посещавате ултра-вип частните клубове със любезни сервитьорки със красиви диадемки със заешки ушички? Те са си само за пушачи. И си е съвсем законно.

аззз

много мерси за информацията за диарията, която си поставил, но и това не доказва тезата ти.

аззз

тази глупост, която си пейстнал е просто изброяване на някакви симптоми и никаква индиция че болестите , предавани с водата са най0рисковия фактор.

аззз

значи не пушиш, но защитаваш някакво абстрактно право на избор на хората, така ли? И какво ти пука заправото на избор на хора, които не познаваш? Да не би някой да те е упълномощил да го правиш или ти плащат за това или дай да си лаеме по форумите щото иначе никой не те пита за мнението ти , щото си се заврял в някакъв пущинак, виждаш хора само кога идеш веднъж седмично до фурната за хляб и просто ти липсва човешкия контакт? Странна птица си да знаеш.

аззз

йеаааа ман :)

Няма такова нещо- има селски казан и сега ще копаме метро със спирка точно пред него. Нооо... това е друга тема.

Не можеш да осветлиш нещо, което е неосветляемо. Те такива като този са на принципа- Я не сакам мене да ми е добре. Я сакам на Вуте да му е много зле. Е, как да го осветлиш...освен да го светнеш...

ДА СЕ ПУШИ ПО НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ! ЩОМ СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТЕЗИ ЦИГАРИ, НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА НИ ОГРАНИЧАВА. НОЩТА Е ПОРОЧНА, ЗАБАВНА, РАЗНООБРАЗНА! НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ СА ЗА РАЗПУСКАНЕ, А НЕ ЗА СТАХ ОТ ГЛОБИ И СПАЗВАНЕ НА НЕДОМИСЛЕНИ 3АКОНИ. ПО НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДЕЦА, БРЕМЕННИ И ПЕНСИОНЕРИ! ТРЯБВА ДА СЕ КУПОНЯСВА , А НЕ ДА СЕ ВИСИ НА ТРОТОАРА, ЗА ДА СЕ ПУШИ! ТОВА Е ТОЛКОВА СМЕШНО И НЕЛЕПО. ДА КОНСУМИРАМ АЛКОХОЛ В ЗАВЕДЕНИЕТО И ДА ПУША ИЗВЪН НЕГО

твърдяното от теб, че заразите пренасяни с водата са най-големият причинител на смърт не е вярно. За това ти говоря, не знам що се правиш на ударен или просто си прост.

И? Какво като са се загубили 22000 работни места? Гледа се по-големият обществен интерес, а именно общественото здраве, а това че няколко частника ще трябва да си затворят бардаците не е болка за умиране. човек с мислене на бизнесмен ще се преориентира бързо и ще започне да печели от друго. Не ги мисли, и аз ти се чудя като какъв ги защитаваш тези бизнесмени? Наели са те за адвокат или какво? Глупаво е да използваш загубата на един или друг за да защитиш личния си интерес от това да пушиш в заведение. По-скоро кажи ти какво ще загубиш лично от забраната за пушене, какво ще загубиш ако спреш изобщо да пушиш.....

аз не споря с никого, както виждаш не съм заел позиция за или против щото е безсмислено. Но аргументи от сорта еди коя си известна личност го прави значи е добре не минават, дай нещо по-силно....

Ами на село е крайно време да спрете да пиете дъждовна вода и да си направите кладенец, така няма да заболяваш от гореспоменатите болести ;) Кажи някой заразен в София от тях? Ти си живо доказателство за теорията че пушачите са нискоинтелигентни-с всеки твой коментар го доказваш.

+1

Кой на село пие вода... Ние си имаме домашна! И я пием, когато някой градски селяндур неграмотен, вземе да ни поучава.

аззз

лъжеш, няма такова нещо като зарази предавани чрез водата, още по-малко според СЗО. Това че цитираш нещо и разчиташ никой да не го провери не те прави много умен. Според СЗО най-голям риск за здравето е високото кръвно и след него е тютюнопушенето. Всеки може да го проври в сайта на СЗО, раздел Global Health Risk Report. Ай със здраве и спри да спамиш моля те...

аззз

разсъждаваш като типичен селянин на дребно. Като толкова ти се пуши пуши си у вас, но недей да трови хората около теб, какво ще прави със собственото си здраве лично мен не ме вълнува.

аззз

слаби аргументи мойто момче

аззз

а ти вземи си смени източника на информация от Шоуто на слава с някой по-сериозен преди да спамиш темите...

кирил говняров е номенклатурно копеле. баща му беше комунистическо величие. срам за европеиска балгаря да баде управлявана от комунистическите копелдаци 2з години след краха на комунезите.

Aлкохолът е причина за 4% от умрялите в света всяка година. В някои страни като Русия, Бразилия, Казахстан, Украйна, ЮАР всеки пети (20%) умира от нещо, свързано с алкохол. По лични впечатления, в България консумацията на алкохол е над средното ниво и следователно смъртните случаи заради пиене са над 4%. Като се вземат предвид мюсюлманите, които не пият, тези цифри са още по-високи. Сред по-известните личности умряли от алкохол са Джордж Бест, Ричард Бъртън, Реймънд Чандлър, Ф.Скот Фицджералд, Ерол Флин, Гаринча, О'Хенри, Били Холидей, Джим Морисън, Ейми Уайнхауз. Алкохолът е много по-голям бич за човечеството от цигарите, но почти нищо не се прави за ограничаването му, което показва, че твърденията на разни организации и правителства, че ограничават пушенето заради здравето на хората са пълна лъжа.

Джими Хендрикс,Бон Скот,Дейвид Байрън,Джон Ленън,Джордж Харисън,Фреди Меркюри,Кърт Кобейн,Уитни Хюстън,Елвис,Мерилин Монро,Гари Мур,Джон Лорд- Бога на хамънд- органа е последният пример. Всички те са били пушачи и са починали от съвсем друго.RIP

За мене лично нещата трябва да свдят така-нека си пишат господа пушачите, но нека цигари се продават срещу лична карта и тези, които пушат да плащат солени здравни осигуровки. В крайна сметка като искат сами да се тровят да си плащат сами лечението! Ето ви либерално решение.

СМ

Ти си много прост, ако твърдиш, че непушач има тютюнджийска кашлица. До преди 5 години съм пушил и съм стигал до 3 кутии цигари на ден и не съм кашлял. Да ти кажа ли обаче лошата страна на спирането - напълнях. Това вече е проблем.

Kalin

Най смешния аргумент на който попаднах в тази дискусия е -че като имало отделни помещения за пушещи и не пушещи не можело да се контролира.А сега ми е чудно като тогава не са моли да го контролират сега как ще го контролират изобщо да не се пуши в заведенията?!!!Не могат.Просто тъпи аргументи.И още нещо -тая забрана е само на хартия в европейския съюз-повечето държави имат собствено виждане по въпроса това важи и за Австрия и за Германия а и за още бая държави в тоя съюз.типично за нас е като кихне някой в Брюксел нас да ни хваща я грипа я .....докато другите държави това не важи!!!

аззз

егати и неприкритите лобита :) егати и аргументите - чисто комерсиални, тоз щял да загуби оня да фалира и не знам си какво. Еми ако се гледат дребните частни интереси никога нищо няма да се постигне. В случая се преследват много по - големи цели в световен мащаб, а именно да се подобри световното здраве. Загубите от пушенето са много по-големи от печалбите, не забравяйте, че инициативата идва именно от ти държави , които са измислили цигарите - Америка и развитите държави от ЕС, те не са будали да искат да губят. И от къде на къде парите от акциза да отиват в здравната каса да лекуват хора, които сами целенасочено са увредили здравето си? Да отвиват там, но да се отказвана заболели от рак и други болести, причинени от пушене, тогава съм съгласен. Ето за тези въпроси е добре да се проведе референдум. Да се разреши пушенето, но на пушачите да им се отказват определен пакет здравни услуги. Това е решението ако им стиска да гласуват.

На 71 години съм и цигара не съм слагал в устата си.Въпреки това съм жив и здрав,ям,пия и.... се веселя,знам и мога всичко! Така,че без цигара - не се умира. На този "независим" депутат му препоръчвам да прочете "Mein kampf" и да каже в какво от написаното в нея Хитлер не е прав. Особено подчертавам на депутата Гумнеров,това,което Хитлер казва за депутатите в парламента,а именно да им даде по една лопата,да работят и през това време да си говорят за глупостите,които дрънкат в парламента без да вършат нищо.

Господа, здравето на българските деца трябва да е първостепенна грижа и цел на всеки индивид от нашето общество и то не може да бъде измерено в пропуснати икономически ползи. Доказано е, че голяма част от навици се придобиват чрез подражание, а подрастващите са склонни да попиват всичко, както добро така и лошо. Ползите от закона няма да се видят днес или утре, но вярвам, че бъдещето на страната ни не е в ръцете на днешните пушачи, а принадлежи на идните поколения. Дами и господа, нека да се постараем България да има по-светло бъдеще...

Не си отглеждай децата в заведенията.

За да ги запазя от хора без деца, принципи и разбиране, май трябва да не ги отглеждам в България ;)...

И по какъв начин новият закон пречи на подражанието?Когато пушат навън на улицата където минават деца и когато пушат пред тях в къщи ли?Тъпо...

Когато пушат у дома, хората възпитават собствените си деца, както и когато не пушат... Но когато го правят на публично място "възпитават" и децата на много други хора. Не съм казал че закона е идеален, явно има място и за още ограничения... Инициативата Ви не е лоша... ;)

ДО ЗАМИСЛЕНИЯ, Ако можеш помъчи се да и да мислиш преди да пишеш.Как пушенето в нощен бар или питейно заведение би навредило на деца. Мястото на децата просто не е там а в леглата след 20 часа.Тук става въпрос за бизнес и за това ,че тъпото ни правителство направиха още една хранилка за лакоми чиновници.

Извини ме .. (простако) човекът ясно спомена, че законът не позволява на лица под 18 годишна възраст да посещават такъв тип заведения, а тоест за пушачи и ПРОСТАКО идиотите по улиците смятам, че са доста повече които вредят на младежта.Тези например: които, пушат, пият, дрогират и СЕРЪТ с извинение пред младежите.

СМ

Очевидно е че за твоите деца няма вечерен час. Очевидно е от поста ти, че не си загрижен за собствените си деца, а по принцип за българските деца. Очевидно е че не изразяваш грижа за децата, а принципна позиция спрямо тютюнопушенето. Тези високопарни слова по-биха подхождали на комсомолски секретар от недалечното ни минало. Непушач съм и съм против държавата да ми налага как да живея, какви краставици,сирене, месо да си купувам и да търпя забрани и ограничения.

Абе я недей, да се филмираш... Швейцарците могат, ти не можеш... Промит мозък от евтина пропаганда... Като я има тая забран, освен да ми пречи да пуша в кафето сутрин, друго не прави... Седя и ти пуша на главата по спирките....

Ти забележи, че освен не пием, по тази логина и не ядем ...

... както казва народа: Май този път кръчмарите са си направили сметката без кръчмаря.

Мечтай си за т.4 ти... Отиди на пл.Македония, там по-бързо ще те огрее...

Абе аз ли греша, или точно Хитлер е бил този с газовите камери? Ако правим аналогия с него, то пушачите са тези, които обгазяват нормалните хора...

А теб в заведение с кордон есесовци с кучета ли те вкарват?

Не ми трябва кордон, достатъчно е да съм гладен...

Я да обобщим: досега непушачите имат два аргумента 1. Не искам да ме одимяват (тровят ) 2. Така е по цяла Европа Добавяме контра аргумент : 1. Искаме заведения за пушачи и непушачи,като всеки сам и доброволно си избира .Така отпада аргумент 1 2. В Европа,дори и в света НЕ Е така. такъв тип забрана има само в 7 от 27 страни,членки на EU,като Хърватска и Унгария вече ги облекчават .Така,че и аргумент 2 е несъстоятелен. Докато пушачите имат доста солидни аргументи засягащи: право на избор ,дискриминация,сумнителни здравни ползи,лицемерия от страна на държавата (субсидиране на тютюнопроизводство и едновременно забраняване на пушенето), спад на оборота на заведенията (факт!)

Искам на всяка пейка да се пише не за пушачите.

Знаеш ли има снимки в нета на една пейка с надпис "само за евреи""nur fur juden"(с тези думи ще я и откриете с гугъл) ,Май депутата е прав,a?

абе тоя шопар ако иска да се самоубива с цигари ако иска с ядене (както се вижда) ама да остави останалите да живеят дулго и здравословно както ни се иска! а че се опитва да извлече политически дивиденти от ситуацията е повече от ясно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДО !-ТИ ЯВНО СИ ПУШЛЮ.А МОЖЕ БИ ТАЗИ МУТРА ЗАЩИТАВА ТВОЙТИ ИНТЕРЕСИ.

А ти какво показваш с главните букви- уважавай другите пишещи.

Някой знае ли откъде е това Гуци, за да знам къде е особено опасно за психичното ми здраве....

Гуцето е от Ловеч - известен приватизатор е там.

Пише ли в поправката на закона колко броя умрели от рак на белите дробове са предвидени? 60 000 или 100 000?

То и от слънцето се хваща рак. Коментарът ти е глупав.

Твоето апострофиране е глупаво, кукло.

Не,коментара е МНОГО глупав..

Преди няколко дни предложих Борисов да си преброи малоумниците от ГЕРБ в НС като не забрави и Янето, и да ги събере и предупреди, че за рядки изпражнения там място НЯМА!

Съгласна съм със Депутата !Трябва да се върне старият закон! Грозно е да не разбираш другия и да налагаш закони,които не бяха нужни при условие ,че всички заведения си бяха сложили вентилации, отделни зали и така нататък !Мислили някои за здравето ни дрън, дрън!Който иска сам се отказва от пушенето.След като си има отделни зали, тази забрана не е ли -Хитлеров закон !

А кога пушачите разбираха непушачите? Дори сегашната ви позиция показва неразбиране. Мен лично цигарен дим ме дразни и на открито и то от 3-4 метра. Там имам избор, мога да се отдалеча, но седна ли да обядвам, къде да се дяна, като навсякъде има димящи печки около мен? Дори в заведенията с отделна зала за пушачи, в залата за непушачи винаги смърдеше на цигарен дим. Сега положението е като в нормалните държави. В заведенията за хранене на обяд се радваме на компанията на малки деца, което беше невъзможно преди, ако родителите им имаха поне малко мозък в главите си...

Пак една и съща песен...Ами избирай къде ходиш ...И не е така в цяла Европа ,не е ...

не обиждайте хитлер-той се е борил против тези ,които в момента налагат тези закони.

НА ТОЯ САМО КАТО МУ ПРОЧЕТОХ ИМЕТО ИМИ СТАНА ЯСНО КАКЪВ Е. А И КАТО МУ ВИДИШ СУРАТЯ-ЖИВА М У Т Р А.ЕЙ ЗАРАДИ ТАКИВА НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ ШЕНГЕН.ТОЯ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРА-КАКТО И НАШИТЕ РОМИ

Е това твоето е простотия- голяма! Шекспир-Shakespear- в превод означава Клатикрушев. Ама Шекспир си е Шекспир! Човекът прави името- не обратното!

С моите бедни познания по английски аз пък си го преведех като Клатикопиев...

Другарят Борисов сляпо е тръгнал по пътя на своя идол Адолф! Първо строи магистрали, а след това ще построи и концлагери, към които да водят магистралите. В тези концлагери ще напъха рапърите, пушачите, Станишев и останалия лош мат'рял. Знаем какво стана с Хитлер. Същото ще се случи и с пожарникаря!

Депутата Гумнеров е яростен противник на забраната, защото е собственик на заведения в Ловеч и бизнеса му носи по-малко печалби от намалелия брой клиенти. Нека си признае, че това е водещото при него - собствения интерес а не икономиката на страната.

Намалелия оборот не е от забраната за пушене, а от това, че хората нямат пари. Стига сте се връзвали на глупости. Днес на обяд в заведението в което обядвах от 40 (външни и вътрешни) маси за средно по 5 човека, имаше свободни две и едната я заехме аз и още 4-ма колеги. Пълна глупост е, че загубите са от забрана на пушенето.

Този дебелия от снимката ми прилича на Сталин и Берия в едно.