Минимален праг за качество на храните

Представители на 11 от големите търговски вериги обявиха след среща с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, че подкрепят идеята за въвеждане на минимален праг на качество на храните, които продават.

Обратно в новината

Коментари - Минимален праг за качество на храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е на теория това начинание. Дано и на практика го докарат. Защото много български бизнесмени ще се опитат да се възползват от това само за да вдигнат и без това високите цени, без реално да подобрят нещо. И тук именно ще се види дали приказките на министъра са голи или зад тях стои реална политика и градивни намерения. Хубаво е, че въведоха стандартите. Обаче доколко се спазват ? Има ли реален контрол върху това ? Трябва да ви кажа, че виждам по магазините кайма "Стара планина", която само на външен вид си личи, че поне 50% от суровината, която е вложена е мас, а не мръвка.... А цената е такава, че за същите пари ще си поръчаш да ти направят кайма пред очите в коя да е месарница. Та важни са законите и правилата, но още по-важното е реално да се прилагат и спазват.

прагове и качество, вдигнаха цените без нищо да се е променило.

Миро, дай ни по-високи заплати ако искаш да има контрол на качеството на храните, а не само думи

Вчера наши патриоти се възмущаваха ,че западните ни съседи отглеждали прасета?! Грях им на душите, сигурно добре ги похапват ? А нашите прасета , понеже имат чувство за хумор, назначаваме ги за министри,егати!

Минимален праг за качество?! Явно досега не е имало и такъв!... Съвсем за будали ни мислят! Министрите ако имат избор със своите заплати, за нас остава само сиренцето в капана, дето ни набутаха всички мафиоти, които ни управляваха след 1989 г., а някои и отпреди това!... Докато не осъдим всички гадове и преди тези, работата няма да се оправи! Тоя наглец води народа ни към самоубийство и трябва да бъде съден! Не стига, че няма работа, заплати, а ще ми говори за качество! Защо не дойде да види на село с какво живеят хората и после да следи за стандарт и минимален праг на качество на храните, които продават! А в циганските гета, дето няма изобщо магазини, какво ще проверява - с какво се тровят гладните?! Пак ще обслужат някой приятелски бизнес! Браво, министре! Забогатял си добре покрай всичката реклама, която направи на някои производители! Добре е да има стандарти, но трябва да има кой да следи дали се спазват и да се налагат тежки наказания при измами! А БДС -то отпреди 1989 г. за какво беше?! А може би понеже технологиите са се развили" и сега ни хранят с боклуци, едновремешното БДС е с много високи изисквания?!

В последния брой на жълтото издание блесна огромно рекламно каре с размери 17.2 х 14.4 см. платено от МЗХ. Внушителното каре има за цел да подбуди биопроизводителите да започнат да подават заявления за европейски субсидии. Мотото на рекламната кампания е Европа подава ръка на биологичните производители, които, припомняме, че все още не са си получили плащанията дори от 2009 г., а ги канят да подават заявка за 2011 г. - средствата едва ли някой знае след колко време ще бъдат изплатени!... Част от тях опровергаха отправените им от журналисти упреци за преетикетиране на стоки с изтекъл срок, посочвайки, че това е абсолютно недопустимо." Да, недопустимо е, но е факт! И всеки потребител поне веднъж е ставал жертва на жалките ви номера! КЪМ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ: Направете проверка на веригите магазини за предлаганите сирена!... Отдавна всички сирена са вече с етикет, че са направени без палмово масло и само от мляко И СЪОТВЕТНО ЦЕНИТЕ ИМ СА ВИСОКИ! А откъде го вземат това мляко, като животните у нас намаляват всеки ден?! Просто предишната офанзива за качеството на сиренето доведе само ДО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА СИРЕНЕТО С ПАЛМОВО МАСЛО!

Имам познати в един опт големите производители на храни у нас. Няма да споменавам имена, само ще кажа, че са от най-висшият мениджмънт на комапнията. Споделяли са ми как точно големите вериги ги изнудват да им продават продукцията си на безценица, за да може после в същите вериги да се правят "намаления". Не е картелно споразумение, защото веригите се конкурират и няма договорки между тях, но поотделно са брутални изнудвачи. Работил съм малко в една от тях и оттам също имам поглед.

Прав си, ние още дирим приятелските кръгове на "тримата другари" начело с хидроинженера, Станишчо и Кобура.

Прочетох от Патриоти, че на запад от нас хорат си отглеждали прасета. Как ще го коментира Министър Доктор Найденов? Смята ли ,че акцията срещу германските "дупета" може да изчисти имиджа Му ??

Първи божи грях- не лъжи!Като сме калпаво племе,все далаверата гледаме,не се свеним да лъжем м-р.Найденов ли ни е виновен?

Колежке , в коя Агенция-аквариум те назначиха ПР ??

ДА.Той е виновен,че с всеки негов коментар,цените се вдигат

А БДС -то отпреди 89 година за какво беше ? А може би понеже технологиите са се "развили" и сега ни хранят с боклуци едно-времешното БДС е много високо като изисквания ?

Абсолютно вярно предположение - едновремешното БДС е Еверест в сравнение със сегашните изисквания. Някога ядяхме естествена екологична храна, а днес - химия. Производители и търговци, лъжейки хората, в алчността си погубват и себе си ...

Пак ще обслужат някой приятелски бизнес. Браво министре! Забогатял си добре покрай всичката реклама, която направи на някои производители. То не бяха стари планини, бдс-та. Добре е да има стандарти, но трябва да има кой да следи дали се спазват и да се налагат тежки наказания при измами

Тоя наглец води народа ни към самоубийство и трябва да бъде съден.Нестига , че няма работа, заплати, а ще ми говори за качество.Да си го въвежда в Банкя и София.Що не дойде да види на село с каво живеят хората и после да следи за стандарт и минимален праг на качество на храните, които продават. А в циганските гета дето няма изобщо магазини, какво ще проверява (какво се....т гладните) ???

Гад, наистина е гадна работата, но доката не осъдим всички гадове и преди тези, работата няма да се оправи. Ти да не забравяш за тримата гадове, а?

Как, ще забрая за себеси, еее ???

Ами цените що ги дигат? Кво качество при захарта, нали е все една? Тия кво ни моткат с чалгаджийски пиари? То пиарите и журналистките от чалгата станаха бол и почти във всяка медия и ТВ!

Съвсем за будали ни мислят! Министрите ако имат избор със своите заплати, за нас остава само сиренцето в капана, дето ни набутаха всички мафиоти, дето ни управляваха след 1989 година, е някои и отпреди това...

Минимален праг за качество???,явно до сега не е имало и такъв...

КЪМ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ: Направете проверка на веригите магазини за предлаганите сирена ....Отдавна всички сирена са вече с етикет че са направени без палмово масло и само от млеко И СЪОТВЕТНО ЦЕНИТЕ ИМ СА ВИСОКИ: А откъде го вземат това млеко, като животните у нас намаляват всеки ден.Просто предишната офанзива за качеството на сиренето ДОВЕДЕ САМО ДО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА СИРЕНЕТО С ПАЛМОВО МАСЛО....

За съжаление си прав!

Аааа, това ли е новото оправдание защо ще се вдигат цените?!

ферми от рода Зоров са тип промишлени комплекси, от където аз лично не бих си купила кисело мляко за детето, защото знам какво има и какво няма в него. Тези негови крави като, че ли са за цвят, но дали могат да осигурят нужната суровина за да предложи това количество дневно на пазара

"Част от тях опровергаха отправените им от журналисти упреци за преетикетиране на стоки с изтекъл срок, посочвайки, че това е абсолютно недопустимо." Да, недопустимо е, но е факт. И всеки потребител поне веднъж е ставал жертва на жалките ви номера.

В последния брой на жълтото издание блесна огромно рекламно каре с размери 17,2 см. на 14,4 см. платено от МЗХ. Внушителното каре има за цел да подбуди биопроизводителите да започнат да подават заявления за европейски субсидии. Мотото на рекламната кампания е Европа дава ръка на биологичните производители, които, припомняме, че дори все още не са си получили плащанията от 2009 г., а ги канят да подават заявка за 2011 г., - средтсвата едва ли някой знае след колко време ще бъдат изплатени.