Малък колеж победи Харвард и Йейл

Малък частен колеж в щата Масачузетс оглави класацията на списание "Форбс" на най-добрите висши учебни заведения в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Малък колеж победи Харвард и Йейл | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки добре запознат с образованието в САЩ в сферата на вишето тако знае,че Университета Джордж Вашингтон находящ се в столицата Вашингтон е 2-3 в реалната класация след Харварт и Йейл,подготовката е на високо ниво и там се подготвят едни от най-добрите кадри,стипендии няма и таксите са много високи,около този университет не се шуми много,защото не е за селячетата от средния запад,а и чужденци се допускат единици,основно там се подготвят кадрите за висшия управленски апарат и службите на страната!

победил е, защото не са участвали култови университети като югозападния и бургаски свободен! Обаче бъдещия Пернишки университет ще громи такива класации като голф двойка кокоше яйце!

А ние тук, в България, умираме да си плюем частните университети. В тази класация най-високо класиралия се държавен е на 44-то място...

ства въпрос все пак за качествено образование, а не просто за това дали са частни или държавни. В онази система държавата поддържа държавни колкото да има някакви училища за хора с ниски възможности, без да се наливат много ресурси. Тук е обратното . Частните са много нови и нямат необходимото финансиране за д асе мерят с онези частни. Затова там са елитни частните а тук ВСЕ ОЩЕ държавните. След време и тук ще с еобърнат нещата ,но не става за някое десетилетие. и при бизнес, на който му е все тая за образовани кадри.

Елитните колежи/университети са нещо като клуб - там се отива от една страна за престиж, а от друга за да се завържат полезни контакти за бъдещата кариера. Тъй като елита изпраща потомството си там финансирането и образованието са на ниво. Естествено е, че диплома от такъв университет директно отваря много врати, въпреки че не е гаранция за супер знания. Естествено там има и много талантливи студенти, които са пробили именно с качествата си, но същата подготовка биха получили и на други места при много по-ниски цени, което се доказва и от статията.

Тука в Нов български ун. почнали да приемат с двойки

О?!? военната академия е в топ 5?!? хахахах, съвсем са изтрещели американците. :-D :-) Мега гига плосък начин да накараш младите да влязат в най-идиоткият възможен университитет. :-D :-) Тази класацийка доста посредствена и нагласена изглежда. :-) :-)

Уест Поинт от край време е бил едно от елитните училища в световен мащаб. Това да не е да завършиш Г.С Раковски и после да работиш за 7-800 лева следващите 20 години? После, в Америка, това, кой университет си завършил до голяма степен ти определя и това, как ще си намериш работа. И за колко пари. Американците са най-големите еснафи в световен мащаб, въпреки, че да ги пита човек на какво отгоре. Ако не си учил в топ 20 е доста трудно. А университет като Уест Поинт, Йеил, Харвард, MTI, Колумбийския отваря всички врати. Хедхънтарите буквално стоят на вратите и вербуват с апетитни договори студентите там още от първата година.

Ти да не си от Пернишкия университет?

в цялата работа е само пълнежа в черепа ти. Много жалко за теб ако не си чувал за Уест Пойнт. Идята за тази академия е на Джордж Вашингтон. Ако не си чувал за него погледни банкнота от 1$ и дано включиш. Само в Бг не е престижно да си офицер.

Чувал съм за Уест Пойнт и какво от това. ;-) :-) В прединият си пост показах отношението си към всичко военно, но явно ти не успя да загрееш. ;-) :-) Чиста пропаганда е военната им академия да е сред най-добрите университети и това е ясно на всички, освен на теб явно и на професора от пернишкият университет изказал се по-горе. ;-) :-)

Завършил колеж не значи завършил висше образование???? Висшето образование навсякъде в света се получава в Университе!!!!

В "света" няма такова понятие като висше образование, приятел. Има колежи и университети, където получаваш степени. Колеж ти е повече от достатъчен за 2/3 от професиите. Бакалавър и магистър са следващите 2 степени, но те са ти необходими за доста по-малко видове работа.

като си решил, че е по-добре да си слуга, не ти трябва кой знае какво образование и съответно степента не е от значение :-))))

моля ви не пишете глупости които не разбирате. повечето колежи предоставят и бакалавар и магистар. това дали една институция се нарича колеж или университет не определя какви степени на образование предлага. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Казват, че въпросът за познанието (и най-вече - достъпът до получаването му ! ) бил бил много отдавна класифицирана информация в тази страна ; Затова и броят на студентите/колежаните им (истинските ! ) в други страни бил бил напълно съизмерим с този у тях . /каквато-и-да-е прилика с каквото-и-да-е където-и-да-е е ....)

равенство - освен ако не става въпрос за пари.