Погранично напрежение между България и Турция

Дипломатически източник твърди, че между Турция и България е възникнало напрежение заради блокадата на границата между двете страни.

Обратно в новината

Коментари - Погранично напрежение между България и Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"очакват 21 февруари" Къщата гори, пожарната ще дойде на 21 февруари. Поддържайте огъня!

Къде е Орешарко мамин, или и тоя проблем ще подмине като "седенка"? Има ли България правителство?! Ако няма да изберем...

Не си разбрал проблема. Точно Орешарски затваря границата и иска много повече от 5 000 разрешителни срещу 150 000 които ние даваме на Турция.

Хм...Ако не се лъжа една война с Византия беше заради закриването на българския"щанд" в Константинопол...

Вината е изцяло в турците.Те просто си пазят пазара от нас.В случая може да се каже само Браво на правителството за твърдата им позиция.Бат Бойко просто се е съгласил с турските искания, в наш ущърб.

Затворете границата с Турция и проблема ще се реши много бързо. Те имат повече нужда от нас, не ние от тях.

Да направим референдум!

zeddd

Поправете си статията! Насрочена е среща между транспортните министри на България и Турция, а не на Турция и България!

Рязана чутура ще минава 125000 пъти по пътя ми който за да поддържам аз и работодателя ми плащаме 65 процента като данъци от заплатата ми а аз ще мина само 5000 пъти Да не им се моткам в краката а и да не им отнема пазара в трети страни Той е само за сплескани пачи те да са на чапа Реципрочност- ако ще да ги горим поради това че не можем да ги оползотворим

Нали плащат пътни такси като преминават бе, Мунчо! Искаш ли да си затворим границите и да си пазим хубавите пътища?

Колкото ни трябват на нас -толкова да получаваме Колкото им трябват на тях-толкова да получават Никакви спънки Това е честно и достойно Всички кризи възникват поради нежелание от турска страна да издава нужния брой разрешителни

то да беше само минаването... А колко българи избиха по нашите пътища? Винаги при катастрофа българите измрели - турчина жив. Един до Велико Търново беше ударил с X5-ца отзад колата на българко младо семейство и ги беше убил на място - мъж, жена и малко дете! Ако се направи статистика наистина ще е стряскаща ..

Кой иска да ни скара с Турция?И от тяхна и от наша страна? Със сигурност това не са обикновени хора.

Техните и нашите управляващи. Защото и в двата лагера правят мушенгии.

Защото са твърде заети,обидени или просто тъпи за да гласуват като с това позволяват съседите да ги управляват.

Когато през 2012 година имаше подобно напрежение на границата не беше ли Борисов този който тушира напрежението.Къде е сега Орешарски да направи подобна стъпка.Или го е страх да се покаже пред хората да не го освиркат.

Стояне ако позата наведен напред с разтворени бузи е туширане на напрежение здраве му кажи .... А ако това което турците казват е вярно за нашите транспортни компании мога само да ги поздравя !!! Най после се е намерил някпи с та...ци за да ги натисне мангалите... Като нямаш държава трябва да се оправяш сам ... а цялата ситуация има само положителен ефект - може това лято да имаме повече БГ стоки по пазарите ... а дано ама надали ...

Няма да имаш повече БГ стоки на пазара, ще имаш домати по 3.50лв. Няма да имаш нови Тойоти, Рено, Форд. Ще имаш 10г. изхвълени коли от ЕС. Няма да имаш нови гуми за тези коли, а такива от боклука на ЕС. Единствено ще имаш свободата се разхождаш на хладно по моловете лятото.

Ако беше така както описваш ситуацията нашите превозвачи нямаше да са доволни заради орязаните разрешителни.И ако не ти е къса паметта такива недоволства нямаше.Така че този язвителен тон можеш да си го завреш в описанието което си дал.

Всъщност Орешарски работи за Българските интереси затова не е съгласен 5000 разрешителни за нас и 125 000 за Турските превозвачи.

Не виждам Орешарски на граничната бразда да стачкува.Стачкуват превозвачите а не премиера.На него му е през оная рабата.Той си гледа седянката и не го еня за частниците.Утре като дойдат с тировете в София тогава ща се разшета.

МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ШОФьОРИТЕ ЛИ СА ИЛИ ВАГИНИН ?ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ЩОМ ШОФьОРИТЕ УРЕЖДАТ МЕЖДУ ДЪРЖАВНИ ОТНОШЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вие знаете ли как карат турските тирове не по магистрала, а по обикновен път? Турбопростаци са. По два тира искат да изпреварват лек автомобил, защото примерно кара с 90, а не със 100. Изобщо няма да ми липсват да карат през Гърция, Италия, Румъния и там където изобщо си искат.

ДО ВСИЧКИ ФОРУМЦИ !! ДО ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ !! бЪЛГАРИЯ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА Как ще коментирате това: Около 3 ч. стана тежък инцидент. Внезапно връхлетяха няколко камиона. Първият е бил със загасени фарове и се е движел с много висока скорост, не успяхме да го спрем", разказа пред камерата на Нова ТВ един от шофьорите на контролно-пропускателния пункт. По думите му шефът на фирмата, чиято са камионите, бил наредил на шофьорите си да минават, иначе щял да ги уволни. СПРЕТЕ ДА СЕ ДРЪНКАТЕ АМИ ЕДИННИ ДА ЗАТРЪШНЕМ ВРАТАТА НА ТУРЦИЯ ИНАЧЕ ПАК РОБСТВО

Къде е другата гледна точка? Не е ли това атестат за истинска статия? Така написано е един обикновен агит-парцал.

Що не вземем с аркадаша да плеснем с ръце и да се прегърнем?? Да вземат да ни отпуснат разрешителните и ние да им отпуснем разрешителните, които им трябват. Айде, стига простотии. То наистина техния Таиб, същия като един наш бивш премиер - само устата му не спира да дрънка и само глупост след глупост прави. Връща си страната с години назад.

ами като имаме министри gt ще е така :(

ами като имаме министри got ще е така :(

Аз не разбирам .От статията излиза че правото да извършва транспортни услуги е СОБСТВЕНОСТ само на турските превозвачи според тях така ли? Бих искал да знам кой наш държавник им '' обещал"това?

...... всичкото стока в турция на тирове и за европата.....значи вие може да трошите нашите пътища ние не можем....да не говорим що народ изтрепахте за тия години

В Турция НЯМА про-българска управляваща партия, която с 6% от населението да управлява 96% от държавата. В България - про-турската партия ДПС познайте в чия полза ще реши този проблем? Смятам, че не се заблуждавате във факта, че България е само едно тъжно настояще и всичко е подвластно на османлиите. Така че между-граничния проблем ще бъде решен единствено и само в полза на Турция. Кой ще се противопостави - а погледнете точно в проблемните региони кой управлява - Осман, Али, Мехмед, Гюнай ; ще хвълят жандармерията срещу българите, ще разчистят за турските тирове и ще ни пояснят как някой друг, предишен или следващ е виновен. PS - Децата ми мразят ТАЗИ държава, виждайки какво се случва. Възпитавам ги в обратното, но действителността измества думите. След 1 година ТУРСКИЯ език ще бъде наложен и официално; в момента в над 65% от територията НЕ СЕ говори български. Кой тогава ще защити кого в този конфликт, след като Сергей подари и малкото останало българско на турците ?

Моля не ми ползвай ника, макар и да не е регистриран. Иначе си прав.

Не става така бате! Като го искаш за тебе, се регистрирай.

АЛООООООО "управляваците" къде сте бре БОКЛУУУУУЦИ?!?? К'во правете по въпроса??? Нали бяхте много голями "експерти"?!?? Размърдайте се и направете нещо! БСП, ДПС хайдеее ТОВА е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ да разрешите създалата се ситуация! Действайте!!! Е да то НЕ Е като да си седиш в парламента обграден от полиция и жандармерия, и да се извиняваш с ГЕРБ! Или отново Б.Борисов и ГЕРБ са виновни??? ФАКТ е че правителството Ви е ЯЛОВО! Поне се разкарайте и дайте шанс на България да се развива! ОСТАВКА БЕ СМЕШНИЦИ!!!!

Не си разбрал проблема. Ние затваряме границата и искаме много повече от 5 000 разрешителни за наши превозвачи срещу 125 000 за турски превозвачи които им даваме. 5 000 разрешителни ги е договорил Борисов, в интерес на Турция

В учебника по история пише, че България е била 500 години под туско робство. Който не вярва да го прочете.

...Казус бели за турския аскер да ни окупира до Видин за 24 часа. Наследниците на империята на глинени крака от едно време горят от нетърпение да ни вземат обратно горите, полята, водите и територията по примера на Кипър. Една подобна история като тази с шофьорите може да свърши трагично за разпадналата се българска държава на шмекери, тъпи политици, крадци и всякаква дясна сволоч.

Само ми е чудно откъде се намериха толкова много олигофрени да ти дадат "+".

...и аз сложих (+),без да се смятам за "олигофрен",защото съм РЕАЛИСТ и ОФИЦЕР от ЗАПАСА от БНА,която за съжаление днес я няма,не само в материално но и като мобилизационно,ресурурсно обезпечаване от личен състав!!!

Български компании искали да завземат Турски канали ??? Че колко Турски компании взеха български канали или това не се брои. Щом има разрешителни или ще са по равно или няма да ги има. Стига вече с това,че те били по-големи и затова 'им се полагали повече' разрешителни.

Проблема е в самите разрешителни! От къде на къде държавата, било то БГ или Турция, ще си позволява най-нагло да ограничава колко камиона да преминават? Тези разрешителни са висша форма на корупция с цел да се облагодетелстват някои приятели и трябва да се премахнат на момента и от двете страни!

ДОКАТО пътищата се правят с пари от моя джоб тези разрешителни не бива да са безплатни,а да си покриват щетите които един такъв тежък камион нанася на настиклата.

БРЦК

Нали си купуват винетки - знаеш ли колко струва 1 за тир?

дава се еднакъв брой разрешителни , не повече от 15000. Другите се плащат.