МВР се похвали, че битовата престъпност е намаляла с 9%

Битовата престъпност е намаляла с 9% през 2014 г., обяви главният секретар на МВР. Димитър Замфиров получи приз "Полицай на годината"

Обратно в новината

Коментари - МВР се похвали, че битовата престъпност е намаляла с 9% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БУРГАС ДА ИЗЧЕЗНАТ ГАНГСТЕРИТЕ

Какво намаление на битовата престъпност, какви пет лева ? Ние не се обръщаме към полицията, защото това е чисто губене на време и нерви. Да , може са има намаление на тази престъпност , но от регистрираните в полицията жалби, които поради горното намаляват. Това е истината. Не виждам повод за хвалба. През миналата година една дузина къщи във вилна зона Панчарево бяха разбити и ограбени, но до момента от полицията нищо, ама съвсем нищо! Само регистрираха.Но, нас това не ни устройства. Искаме действия със резултат!

Един бандит решил да топне конкурентите и хоп - брат му полицайчето става милиционер на годината. Ха-ха Васенце - готви се за сурвакари!

го изчислихте? как - със стъкмистика!!

битовата престъпност е намаляла не благодарение на родната полиция, а защото ние вече сами се пазим - оковали сме се с решетки, наслагали сме камери на всеки ъгъл на блока, наслагали сме аларми, които и мъртвец могат да събудят, образовали сме се и какви брави последен модел да си купуваме. Нахалник, изявления ще прави...

От една страна е така, а от друга страна, може да се каже, че положителната статистика на МВР е формирана благодарение на хората неподали жалби. Ами защо да подават като предварително е ясно, че извършителя ще остане неразкрит, или не можели нищо да му напражят защото е циганин с емнайсе висящи дела, или ДПС му гарантирали безплатен ток и т.н.

А циганите продължават да продават цигари по пазарите почти без да се крият.Те са навсякъде където има далавера .Трудът за тях е противопоказан.

Някой да знае за какво получават заплати хилядите полицаи които не са разкрили убийство през изминалата година? Щом се награждават, значи е събитие с национално значение... Ужас!

СМЕШНИЦИ!? За 26г.,само едно разкритиеИ понеже този ''полицай'' си е ''СВЪРШИЛ'' работата за която получава заплата ,...то бива и награден ???? Какво е това МВР? ---НЕЩО,НЯКАКВО,ТАКОВА??? И какво излиза ,че в държавните институции ,''КОЙТО СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА ЗА КОЯТО МУ СЕ ЗАПЛАЩА ,....ЩЕ БЪДЕ НАГРАЖДАВАН''????

Кога в БъГъ ще има ,..ИСТИНСКА ПОЛИЦИЯ?

Имаше. Скоро няма да има.

Закриване на цялото МВР... Всички служители на улицата без право на пенсии .... Създаване на нова структура която да чака изхвърлените да сгафят и директно към строежа на магистралите - да преосмислят професията си с 3 - 4 години безплатен труд ! Казах !

А кой ще защитава --политиците ,съд.система и циганите ?

А сега се търси учител научил ученик и доктор излекувал пациент

Ама тези дали наистина си вярват, защото потърпевшите са на друго мнение! Ало, МВР-то, за 5 стотинки работа не вършите, а констатацията е оставете на статистиката!

Да смятаме : За един ден само в София стават по 30-40 обира ,до обяд . Значи 26 години ,по 12 месеца ,по 30 дни ,по 35 обира =327 600 обира /само в Софето/. Пита се в задачатЪ: --Колко са разкритията ,и колко са осъдени ,за ---26г.,след като едно е разкрито?

новия министър уж интелигентно момче, а така да се излага.. била намаляла.. намаляла е, ама ДРУГ ПЪТ. на хората им писна да регистрират кражби в РПУ-тата, защото там ги мотаят и ги тормозят, а накрая така или иначе НИЩО не разкриват от кражбите. самите милицаи си казват "ние нищо не можем да направим!" това са фактите.

Този полицай Димитър Замфиров много прилича на лорда Евгени Минчев. Дали не са объркали снимката от Дира?

Може и Евгени Минчев да е грабнал наградата. Позализал си е само куригуто, за да не е по- висок от началника.

Тоя милиционер е развалил успехите на МВР-то. Защото всички държавни институции ,САМО ---КОНСТАТИРАТ---,и до там ,разкритията са от порядъка ,на 0,000001%,за 26г.

За 26г ,само ЕДНО разкритие,И ТО Е НАГРАДЕНО ???? Нали това ви е работата ''другари''? В Бг още няма полиция ,все още се крепим на МИЛИЦИЯ ...,затова и нищо не стаА, в тая занемарена държава .

Битовата престъпност в България намалява, а се увеличава в белгийски Гент. Колко европознато звучи.

Е, не ми го върнаха... Но пък успяха да си приключат делото.;о)

битовата престъпност е намаляла

Защото вече не остана бит..

дя-до

Айде, па догодина някой доктор, излекувал болен, ще стане лекар на годината.

свалям шапка на истинските разследващи, които успяват да разкрият истината!

По-иналата година са нападани 90% от старците по селата. Миналата - 100% или процентно 10% повече. Но тъй като по силата на естествени закони старците в селата миналата година са били 20% по-малко от броя им през по-миналата, то общия брой нападнати е намалял. Браво на МВР-то. п.п. да попитам: като се върна Борисов на премиерския пост, като говорител на полицията във Варна върна ли се Калина със "селския простак"?

От 25 години виждаме: 1 Реорганизация 2 Пълно объркване 3 Издирване на виновните 4 Наказване на невинните 5 Награждаване на не взелите участие

В тояка 5 са шефовете на бъркотията - онези, които ловят рибата в мътната вода.

мвр са пулни капути. познавам хора преступници дилури и тн които никога не са задуряни! да не говорим за циганите, за политиците и тн. как може да се хвалят,след като целият народ им се смее на некадурността *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

говоря за тези на наи-високите постове в мвр, не за нормалните полицаи, които не могад да правят нищо освен да изпулняват анрежданията на по-високите постове *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Министър Вучков ми се вижда като братовчед на Професор Вучков, измамници.

Трябва да изкажем огромно БЛАГОДАРЯ на един полицай, че си е свършил работата, за която получава заплата. Заслужена награда на фона на всички останали тунеядци, които и толкова не правят.

да питаме омбутсмана, дали това, че не се разследва кражба, ако щетите са за по малка сума от минималната заплата, не е ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ ?

Аз

Нормално... То не остана кво да се краде...

Това е най-ярката илюстрация на ставащото в България - брата на така наречения полицай на годината е Васко Тъпото от Вършец - един изтъкнат престъпник в най-чистата форма на злото.

Kакво да правиш, малка държава, все някой на някой е роднина;)

Не виждаме осъдени!!! МВР може и да ги лови,но осъдени няма,някой пък,ако ги осъдят,то или се покриват незнайно къде или са осъдени условно,демек отбили са номера!!! Народа иска осъдителни присъди за престъпниците на много години в затвора! Кога ще видим и първите осъдени политици и олигарси за корупция и пране на пари,кога??? Не вярвам да е скоро....

"признак на лошо възпитание" - по-добре звучи.

Тази нощ на Летище София- терминал 1 ми разбиха ключалката на куфара и откраднаха бижута след като "чакахме багаж" повече от час. Гилдиите на превозвачите са възникнали за да пазят пътниците от разбойниците по пътищата, а сега самите превозвачи, по точно техните наземни оператори грабят пътниците по най-безогледен начин и това, както ми обясниха запознати се знае от години и нищо не се прави. След като не могат да създадат елементарна сигурност за багажа на пътниците за каква "намаляла битова престъпност" ми говорят. Това е просто цинично и няма защо да се чудим, че чуждите туристи предпочитат други дестинации, а децати напускат страната завинаги.

Имаш право на 10 (ДЕСЕТ) килограма ръчен багаж. Колко килограма бижута превозваш?

чакал си повече от час, щото да имат време да разровят всички куфари. твоят е бил един от атрактивните, по нов или просто си имал лош късмет. на мен всеки път ми крадат от багажа.

имам над 300 полета (Европа/Азия/Северна Америка) през последните десет години и винаги с отключен багаж. Никога нищо не ми е задигнато.

...така е, скъпоценните неща в ръчен и винаги отключен куфар. Hяма проблеми!

За престъпността от личен опит: през 2005 ми обраха офиса, като задигнаха лаптопа ми. Естествено, не го намериха и не че изобщо са го търсили , но най-големия майтап настана... почти 10 години!!! по-късно, когато получих писъмце да се явя еди къде си във връзка с дело от 2005! Отивам, явявам се и ... полицайката ми тика отпред един формуляр, който "трябва да разпишете" и в "който пише, че сте запозната с правата си", че "да можем да си приключим делото"!!! Толкова за ефективността на родните МВР органи, толкова за капацитета и експертизата им!

понеже знам, че си юрист, искам да питам - къде в НПК е записано, че престъпление, което е на стойност по малка от минималната заплата не се разследва, или нещо такова ? И да питам - къде е записано, че дължа данъци за неща, които са ми откраднати ?

Не съм юрист;о), съжалявам, ако съм те оставила с такива впечатления- аз само съм се сблъсквала достатъчно (като потърпевша) с престъпността! И за себе си съм абсолютно убедена, че дертовете на редовия гражданин изобщо не представляват интерес за "органите" на МВР и прокуратурата!

Битовата престъпност е намаляла с 9%-хахахахахахах,защо ли никой не го забелязва !!!

Очевадните факти доказват, че по улиците се разхождат всевъзможни отрепки чието място е в затвора. По-нагли и дебилни полицаи няма в цяла Европа, а тези боклуци на всичко отгоре се хвалят с идиотските си стъкмистики и си раздават медали.... няма такава свинщина!

Мен по-ма вълнува разкриваемостта как се е променила. Щото ако престъпността е намаляла с 9%, но разкриваемостта продължава да си е 0 к'во от това? Не знам как е другаде, майка ми я обраха 2 пъти за последната година. Последния път бяха взели 2 кила череши от хладилника - (то друго вече няма), но жената 3 дни подрежда къщата. Познайте дали извикахме полиция. Предишния път висококвалифицираните експерти успяха да свалят отпечатък от УХО близо до ключалката. Познайте дали са хванали ухото на извършителя (или друг орган).

Искрено ме разсмя, въпреки че темата въобще не е за хумор.

1.МВР да съкрати всички полицаи, но да остави само кварталните. 2.Всяка фирма да си назначи полицай.На 10 човека персонал - един полицай. 3.Така назначените полицаи са подчинени само на кварталния.Той да има право да ги мобилизира по всяко време на денонощието.ТОВА Е!

полицията получава пари от имамниците и крадците и се отчита по-нагоре, всички са на лизинг и само крадат и убиват, да живее олигархията от азиатски тип

като те оберат, първо искат - фактури на вещите, които са ти откраднали. ако не ги пазиш - няма как да докажеш, че изобщо си притежавал тези вещи. второ - сумата да надхвърля една минимална заплата. трето - питат те - ти имаш ли подозрения кой може да те е обрал ??

Дрън дрън дрън ...

престъпността е намаляла, защо потърпевшите не виждат вече смисъл да подават жалби в полицията. Ефективността на полицията по залавяне на крадците клони към 0 /нула/. А да не говорим за краците на ток, вода, парно, ЖП релси, сеч в гората, джебчийства, телефонни измами и много много други.

По-точното заглавие би било: "Държавата ликвидира конкурентни частни фабрики за убийства".

искат да кажат, че 9% от обраните хора просто не са си направили труда да отидат до районното и да изпишат един топ хартия, да чакат 3 месеца, след което да им отговорят официално, че разследването е приключило поради това, че извършителя е неизвестен и прочие простотии..

Според мен поне 40-50% от хората не се обаждат на полицията, защото след цялата бюрокрация няма никакво реално действие от полицията. Явно основната им задача е да пазят политиците от нас а не нас от престъпниците :(

Пасок на гърците ще победи на предстоящите избори.Задава се социалистична вълна този път от юг.Ще набере скорост и ще навлезе тук.През пролетта БСП ще е първа на изборите.Сергей пак ще оглави партията и власта

Ха-хааа

Ало... палячо! Бегай да се снимаш е престъпници...

Този не е изтрезнял още.

Б О К Л У Ц И !!!! ПРЕДИ 1 ГОДИНА РЕПРЕСИРАШЕ ХОРАТА , БИЕШЕ ГИ СЪБИРАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗАЩО СА И КОЙ Е НА ПРОТЕСТ !

След като Цвъ пребори организираната, а Овчев - битовата престъпност, за горкия Вучков престъпност не остана, че да се изяви;о) Затова сега ще си назначи още 700 милицайчовци, че да се похвали с преборването на граничната престъпност! А накрая, бабите и дядовците по селата, не разбрали горките , че престъпност вече няма, ще се чудят тези, дето ги нападат посред нощ (и ден) дали пък не са извънземни?!