Лукарски: Бензиностанции лъжат с 10% в резервоарара

При запечатаните колонки на бензиностанциите има 10% манипулация в измерването на разходомерите, обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Обратно в новината

Коментари - Лукарски: Бензиностанции лъжат с 10% в резервоарара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е! Веднъж ми наляха 53 литра гориво в 50 литров резервоар, та щеше бой да стане! Викахме човек от метрологията, хиляди извинения и т.н... Хора, отстоявайте правата си! Ако вие не го правите постоянно - всеки дебне да ви е..не!

Ах, този показалец... Дето много обичаме да го размахваме... Може би най-слабият министър...

Ами да ,как иначе бизнесът ще се отчете на господин 10%. Отговорници?,хайде сега да замажем нещата или Горанов ще си подаде оставката ?-ама надали.

Не понял?! Ако колонките са пломбирани от оторизирани служители, чий го търсите с обвинения към собствениците? Ако собствениците сами са променяли настройки и сами поставяли пломби...защо се глобяват а не са в затворът? Ако е първият вариант, ще дам Лукарски на съд.

браво. малките червени задничета станаха много ОСТРОУМНИ

Глобяват се. Много просто. Най-после всички трябва да станат честни.

ГОЛЕМИЯТ ЖАБОК КВАКНА - СЕГА Е РЕД И НА ЖАБЕТАТА !

И колко е грешката на нивомера бе некадърник? Може и по-голяма от 10% да е, ако техника го е мързяало да въведе всичките данни от калибровъчната таблица, а това в повечето случаи е така, а дали таблицата е вярна е също доста съмнително, щото е правена на око. Аре стига глупости - 10% могат да се получат и от топлинното разширение на горивото. С тези приказки как лъжели бензиностанциите замазвате факта че има КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ. А ОМВ и Шел, Шел взима и от Гърциям, а ОМВ се хвалят, че внасят от Австрия, т.е не купуват единствено от Лукойл, Ромпетрол е изцяло с носни горива, А Петрол въобще не купува от Лукойл. МАжете дами и господа управници, ама не е лошо да погледнете и мобилните оператори какво са направили, че и там цената е еднаква, а минута разговор преди 15 г. излизаше на МОБИЛТЕЛ, щото имаше само мобилтел, около 1-2 стотинки. Сега е по евтино, ама не за крайния потребител.

Нивомера не е средство за измерване. Какво показва е все тая. Има си разходомер на колонката, той трябва да отчита точно.

Незнам дали бензиностанцийте крадат гражданите.Сигурно е така. Само че възниква въпроса-.СЛЕД КАТО ИМАМЕ НАЙ НИСКИТЕ АКЦИЗИ ЗА ГОРИВА В ЕС ЗАЩО ЦЕНАТА ЗА ГРАЖДАНИТЕ НЕ Е НАЙ НИСКА.

Този въпрос е забранен за коментар щото на сички им лъсват крадливити задници.

Здравейте! Имах към 5 литра и заредих на ЕКО-Бояна. Имам фактура за 100 литра!!! А Mercedes S-Klasse W221 има резервоар 90 литра. Кражбата е 15 литра=35лв. НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕКО!!!

Аз веднъж щях да направя следното щях да отведа гърловината на резервоара къ отделен съд намиращ се вбагажника и казвам 30л да видим след това на този съд колко ще показва но така и не ми се буташе по колата нищо а иначе е много лесно развивам скобата от гърловината и изкарвам маркуча отиващакъм резервора и слагам тази на съда

Аз реших проблема две железни 20л туби и на бензиностанцията, като е в туби не могат да лъжат иначе директно на резервоара правят номера незнам как хакват колонката дистанционно ли те си знаят

Abu Talib

от института идват и поставят пломба.Ако ще да са всеки ден сертифицирани, ние си знаем, че навсякъде у нас има продажници.Ще им бутнат някой друг лев и ще дадат положителна оценка за истинността на показанията на колонките. РЕШЕНИЕТО: измама, не лъжа, тъй като с действията си заблуждават клиентите, че отчитат правилно, да се отнема лиценза или най-точно, забрана за дейност в този бранш!!Освен това, с Наредба не може да се определят задължения, нито да се дават права.Това е прерогатив на НС.

Само четем, че цената на петрола е ударила поредното "дъно", обаче като зареждаме разлика няма! Кой е прав световните борси или родните търговци ...

не е 1.20, а 2.20 лв. литъра бензин.Абе не мога да свикна с тези космически цени. Особено като видях с очите си, че в САЩ бензитът беше ТРИ пъти по евтин от нашия. И то без примеси. Верно - крадлив народ сме си - плачат по комунистическо. Аз 73 г. налях на моят Вартбург бензин. Повървя, повървя бавно, а после спря. И аз я продадох. Та си крадем не от вчера.

не повярвах, че свива левче от всеки литър бензин. Но ще излезе прав. В тези 1.20 лв. е калкулирана и печалбата. Колко е не знам - но е определена . И като смъкне още най-малко 0.40 лв. на литър - май става левче.

Само ще го констатирате ли?Какво ще ги санкционирате?

всички знаят колко нагли са комунягите. Като че ли не те, а марсиянци са ни управлявали, като че ли при тях бензънът е бил без пари.Като че ли при тях енергетиката е цъвтяла. А откъде тази същата е задлъжняла с милиарди - а водното огледало, а Цанков камък, а гьолът на Беляне - МИЛИАРДИ са загробени там. и КОЙ ГИ СТРОИ - БАТ бОЙКО ЛИ???

аз къто си работим на бензиноколонката ми е много гот. згъвам лефче от секо кило. Па вие си лайкайте по форумите. И помнете - наведена главица сабя не я сече

не трябваше да ги ликвидираме комунягите както те направиха след 44 г., но трябваше да има ЛУСТРАЦИЯ, както във ВСИЧКИ бивши соц. страни. А те ни яхнаха и сега пищим.

начини имаше, но вече е късно те яхнаха на всички нива, всичко и всички така, че всички е свършено

ами значи ... трябва пак ... операция ... но този път гангрената до кокъл да се реже ...

А така, вожда им каза от пломба на пломба и ... браво на министрите, гледам един друг министър, Т.Дончев, и той, по НТ, заревал за горивата ... и пак обяснява, ама ние не, ние не можем, ние не определяме, картел трудно се доказва ... те тия гадните /кои не е ясно/ ... ще кажеш, че не сме 5-6 млн и не се знаем, а ... абе ей, мирешете от всякъде, начело с вожда си ... ама не на терпентин да знаете ... воните чак, та се не траете ..

аз съм много възрастен човек, но съм живял при лошия капитализъм и фашизъм само няколко годинки. Чувал съм,че е нямало такава алчност и кражби. Кво е отприщило у нас това - никой не знай. Щото и чехи и поляци и германци и др. са живяли под комунистическо, но не са като нас. Месец март се върнах от Щатите, тогава бензинът там струваше ТРИ пъти по евтино отколкото у нас. Сега как е не знам.

не разбра ли,че цените на бензина при ПАЗАРНА икономика го определя пазарът, а не чиновници. А че има картел - има. Тук може да се удари, щото картелите са забранени - ама иди ги доказвай.Това е българската алчност. И не се сравнявай с Германия - дерде Ямбол - дерде Стамбул. Ти защо мислиш хората дори азиатците бягат в Германия и на запад, а не в твоя прекрасен Изток.

Abu Talib

Категорично си правнук на Мунчо от Горно Нанадолнище.Цените ги определя не пазарът, а този който предлага стоката.И понеже няма други по-ниски цени, щеш не щеш отиваш, и купуваш по тези крайно завишени цени.Навсякъде е така у нас.Всеки иска да забогатее, но го прави така, че другия да обеднее.А пазарна икономика е само блъф за верующи в дядо Коледа.Освен това, с нищо не ми доказваш че през ония 45 години е нямало пазарна икономика.Пишеш така, сякаш е нямало пазар.Мунчо,Мунчо Мунчев?????

на кого да вярвам. Журналистите по телевизите казват, че само 10 бензиностанции са били с разхлабени пломби. А тук, че Лукарски казва, че 10 на сто от бензиностанциите са били с такива пломби. Или журналята не знаят какво пишат - да пишат там нещо веднага, или тук е цитирано неправилно. Щото 10 бензиностанции от 10 на сто значи, че бензиностанциите ни са 100. Абе тъпанари, какво остава да мислят хората, тслед като не са толкова ОБРАЗОВАНИ като журналята.

хи хи ,добрутро Кой ми ака в памперса Ам за цената ко ша кажеш бе министъре Оти немеца ми разправя че цената у дойчланд била еднаква с Мафиостан -тука димек И елините ми хортуват че у тех нафтата и бенпзиня бил по евтин с 20 стотинки и в остеррайха бил доста по евтин Ася де ама не бее няма картел у Булгерия бе ,просто стандарта на живот е голем затуй е по скъпо Много богат пийпъл малии шейхове направо

Боже какъв народ сме продължаваме да сочим с пръст някой друг, ние сме си виновни, че допуснахме мафията на всички нива да управлява живота ни, като тръгнеш от горива, стоки за потребление, храни, ток, вода, парно и други видове отопление абе абсолютно всичко, работя с много червени около мен, знаете ли какво казват "Искахте демокрация ети ви сега" амбицираха се и направиха един див социализъм, разрушиха и малкото хубави неща, които имаше от тяхно време, но пак казвам НИЕ СМЕ ВИНОВНИ,че го допуснахме, трябваше 89 да ги погнем по начина, по който те са го направили 44......а какво ни чака ли ами техните деца и внуци ще ни довършат!!!!

Abu Talib

Стига с тоя социализъм и комунизъм.това беше крупен СОЦИАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ ни живеещите при частно-монополистическия капитализъм, да се види как ще тръгнат нещата при държавно-монополистическия капитализъм, да се преценят на практика плюсовете и минусити. Така погледнете на нещата, за да ви светне, защото там така гледат на нещата от бившия наш лагер. И знаят какво да предприемат и какво да не предприемат занапред.

няма да има "занапред" нещата са на ниво - българи няма да има, всичко друго са празни приказки!!!

МАФИЯ !!!

Вулгарите крадяха яко и при социализма. Още тогава гените им Крадец и Мошеник укрепнаха и станаха доминантни.

Искам този т.нар. Министър, както и неговият шеф - Министър Прдсетателя, да обяснят данните от ЕС, които са: Цена на литър дизел преди акцизи и данъци в България 0,64 евро, а средно за ЕС е 0,52 евро. Да, със сигурност има картелно споразумение между големите вериги бензиностанции, но какво ще кажат за осигурения комфорт на производителя Лукойл и цената?!? Най-бедната страна в ЕС плаща с близо 25% по-скъп дизел. Няма такава държава!

В репортажа показаха,че на 20 литра показва 100 млл. повече- това са 5%/ПЕТ процента/освен,че сте пълни тъпунгери сте и прозти,ма какво искаш от неосъществен комунистт и комсомолец-става гербаджия!!!!!!!!!!!!!!!

Това с процентите се учи във втори клас,ма ПРОЗТИЯ гербаджея може да не е стигнал до него!!!!!!!!!!!!!!!

Не спори за неща, от които си нямаш хабер. 10% от 20 литра е ДВА литра. Пет процента от 20 литра е ЕДИН литър. А тази разлика, 100 грама, е точно 0,5% от 20 литра. Т.Е. ПОЛОВИН процент! И ти май не си ходил на училище достатъчно...

Гледах по нова за цените и не разбрах, как така говореха за центове, че струват горивата, а на бензиностанциите са над 1€???

СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА СВЕТА ВОДА НЕ НА ПИТА!!!ЦЯЛА ГОДИНА "СПАХТЕ",А СЕГА,КОГАТО НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ МНОГО АКТИВНИ СТАНАХТЕ И СЕ ЗАГРИЖИХТЕ ЗА НАРОДА!?!?!?А ТИ ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ ОТ КОМАНДИРОВКАТА ДО САЩ???

И като сте го знаели, защо нищо не сте им направили? Поне фирмите могат ли срещу фактурите за бензин сега да си получат парите обратно.

Бензостанциите ли лъжат или цените на горивата са неестествено високи.Ама, престанете да се правите на олигофрени,все пак се водите министри, някои от вас знаят и чужди езици, по чужбина ходите...

Аман от регистратори-имало картел, 10 %, терпентин и пр. Какво ме интересува това-интересува ме какви мерки са взети вече, а не какво ще се прави в неопределено бъдеще.. Искам да знам кой е на "топлло" за тези кражби и манипулациии, кои отговорни лица, вкл. и министри, са получили санкции и какви! Другото е ала-бала!

Нещо не разбрах, запечатване тралала 10 процента тралала...Къде да са арестите, къде са глобите за тези събрали се огромни суми от измама? Виновните няма нужда да се търсят, те са ясни тези, които печелят от това. Мен за секс на плажа ме арестуват, а тези само безплатни пломбички ли ще им слагат?

"ПРАВЕТЕ КОНТРАБАНДА! ТЯ НАМАЛЯВА ПЕЧАЛБАТА НА #КОЙ!" е закодирана ЦЕЛТА на мероприятието... И още нещичко помнете - за медийното облъчване, на което сте подложени, КОЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРЕСА, КОЯТО ПЕЕФФФСКИ не може да си купи? КОРЕМНАТА му е недостъпна..

Всички управляващи уж громят "лошите" бензиностанции ама никой не казва че държавата събира 20% ддс върху акциза (незаконно) и 20% ддс цената на горивата. Ерго колкото по-скъпо ни ги продават толкова повече печели и държавата

Не вий зора дет ни лъжат със100млл. на 20 литра,зора е,че вий не ги лапате тез пари.Еиййййй 32 милиарда заем и нямахте наяждане бе,как един от вас не каза-край,преядох!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що минуси бе гербаджийски ахмаци,нали и вий ще плащате!!!!!!!!!!!

Браво Лукарски, браво Борисов. Гении сте. Кога го осъзнахте че това се случва защото за Българите е ежедневие от 25г? Иначе засичайте от къде ви дава нормален пробег и зареждайте само там.

Мутричката с предизборните трикове намеква на бензиностанциите, че процентите Му са 10. Иначе, ядове ги чакат.

Но нали МИНИСТРИ И ЗАМ.МИНИСТРИ ги юрнаха да слагат пломбите.. Та зам. министърката МУ - на адвокатинчето горе, го уточнява: от проверени 3250 средства за измерване грешки са открити в ОСЕМ КОЛОНКИ... За не знаещите - в една бензиноколонка има ЧЕТИРИ средства за измерване. Та хайде сега по ПРОСТОТО тройно правило си сметнете за 11 000 бензиноколонки къв е процента. И за един МИНИСТЪР 10% си проверете дъл не сай върнал на работа...

По формата на главата, на този много му личи, че е недоправен, толкова са могли баща му и майка му. Сега такива хора управляват, няма други.

В момента показаха че 1литър бензин струвал 0.617 евроцента.0.617 -1.20 лева.Кви са тия глупости ве

Бензиностанциите лъжели с 10%, а Лукаря лъже на 100%. Долни твари!

Абе, къде го намериха това същество от снимката? Г-н Бих Бил Министър. Нещастна работа!

Засилване на чувство за вина е един основните фактори за манипулиране на простолюдието! Кога ще има пазар на труда , кога ще решите проблема за безработицата , ниските нищожни пенсии и докога ще ми бръмчат тия американски самолети над главата ......... Контролирана мизерия!Контролирани протести! Контролирани разследвания' !!! Контролирани ИЗМИСЛЕНИ Референдуми .............. Котролирана информация ! Популизъм , заблуди, чисти манипулации, купена журналистика , която съчетава истини , полуистини и откровени лъжи ! А основния ПРОБЛЕМ ЗА БЪЛГАРИТЕ СИ ОСТАВА!!?????????

Колко е хитро да говориш за 10% в количеството, което нямам как да се разбере когато сипваш в резервоара, и да отвличаш вниманието от цената, която в момента е с 30% по висока от нормалната и се вижда изписана на бензиностанциятя.

на таз показна наказателна акция... Просто си пуснете пак БОЧКО и АЛО, ЕГН-то при Цоловица. И внимателно прослушайте как БОЧКО сай закахърил за "изхабяването на Пеевски".. После си проверете в НАЙ-ЖЪЛТОТО парцалче на Прасчо, за кой собственик на верига бензиностанции има ДВЕ статии. А и по-предните броеве си проверете. Само за "мерси" ЕФЕНДИ на избори не помага. И си припомнете с чии гласове агент ГОЦЕ отнесе ПЕШКО Фернандела на президентските избори.. И кой целува ръчица за генералските лампази, с които го накичиха.. И кученце дори му подари..

Е,този министър имал и мнение, че и предложения прави...

Толкова умен министър не сме имали.