От КЗК: За да докажем картел, трябва някой да натопи другите

Доказването на картел е много трудно, трябва едни участник да натопи другите, призна КЗК. В Австрия цените са по-ниски заради държавни фирми, заяви Лукарски.

Обратно в новината

Коментари - От КЗК: За да докажем картел, трябва някой да натопи другите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямало картел-защо румьнската РОМ ПЕТРОЛ,австриискатаОМВ,грьцкатаЕКО зареждат само в бургаската рафинерия.Проследете камерите по патя,по-просто няма.

Дрън-дрън, ярина! Прах в очите от платени негодници! Като ти изнасилят жената, някой трябва да си признае ли? Или има и други признаци? В случая всички сме изнасилвани ежедневно, ама не можело да се докаже? Горивата са стратегическа суровина, държавата праска маскимарна разрешена печалба 10% и 1 000 000 глоба за тунинговани колонки и подобрения в горивото и сагата приключва!

Подобни извинения говорят за пълна некадърност на КЗК. Те се оправдават по най-грозния начин - тъй като нямало натопяване, не могли да докажат нищо. Това е все едни от МВР да кажат, че организираните убийства се разкриват, само ако някой от участниците посочи другите.

Кога ще се намери едно НЕПРОРУСКО правителство в България, което ще премахне ИДИОТСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВНОС НА ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ?! До сега МОНОПОЛА НА Лукойл се пази като зеница на окото, да не би случайно да се появи конкуренция, предлагаща качествени горива на нормални цени! И ТОВА СЕ ВЪРШИ ОТ ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ДОСЕГА! А юрушките ХЛАПЕТИИ нека разправят на баба ми, че ГЕРБ били проамерикански! Да, ама НЕ! И АЛЧНИТЕ ЛУКОЙЛЦИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ВНЕСЪТ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ДАНЪК ПЕЧАЛБА! ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА РУСКИ ОЛГИРАСИ, ИЗВЕСТНИ КАТО НАЙ-СТИСНАТИТЕ МОШЕНИЦИ! ТЕЗИ МИЛИАРДИ ТЕ ГИ ДЪЛЖАТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ВНАСЯЙТЕ ДЪЛЖИМИЯ ДАНЪК! ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО Е ДЛЪЖНО ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, А НЕ ДА СЛУГУВА НА МОСКОВСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ!! И ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА СЕ НАПОМНЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КАКВА ИЗМАМА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА, ДОКАТО НЕ ПРИНУДЯТ ЛУКОЙЛ ДА СИ ПЛАЩА ДАНЪКА ПЕЧАЛБА! И КОЙ СМЯТА, ЧЕ Е НОРМАЛНО ТАКАВА РАФИНЕРИЯ ДА ОТЧИТА ПЕЧАЛБА - НУЛА?!

Истината е доста проста-просто всички партии във България се финансират от богати фирми като Нефтохим и Лукойл......сами си обяснете къде отива разликата от нормалната цена на бензина например от 1.80 лева в момента до 2.15 лева !!! Наближават избори,трябва пари за кебапчета,пари за пликчета с по 10-20 лева за циганите,трябват и пари за корпоративния вот......

Грешка! 1,30 е, не четеш където трябва...

И при банките и телекомите ли трябва топене,некадърници ? :))

Това човек на снимката, който си няма помятие за какво отговаря в тази структура КЗК, е там само заради журналистическото си хлевоустие! Т.е КЗК е всичко друго, но не и това, което означава името й. Поредната мъгла и шменти-капели.

Е как така бе, нали 20 години ни льгаха, че частните бнзиностанции са най доброто и като има конкуренция пазара ще се регулира сам.Цената през комунизма-1989г.- 60стотинки за литьр.Курс долар- лев/неофициален/ $1 за 2 лева.Цена на барел петрол $70 на световния пазар.Изводите за вас оставям.

89 не беше 60 ст. беше поне лев. Но по принцип при пазарната икономика картелирането е стар недъг. Въпросът е, че има решение!! Но се правят, че няма :-) Има и още как!

А каква е ролята на комисията за защита на конкуренцията тогав, след като се чака друг да им свърши работата? Те регистратори ли са или трябва да търсят решение...

Започвате разследване- призовавате ги, обискирате ги и ги притискате с факти, а то чакат нещо да им падне от небето, еееех Петко... огромна кариера направиха случайни хора...

Не мога да повярвам че казват подобно нещо! Добре де, да приемем че някой от петроло вносителите и продавачите натопи някой, ами тогава пак ще трябва 8а се доказва определено твърдение!!!? Що за идиотщина ни разправят! В наказателния с д с формулировката "Обосновано предположение" могат 7а се произнес т с присъда, а КЗК не!

Така е в Америка и в други свестни страни.Първият който пропее не го пипат а другите под ножа.Само че трябва да им го кажат и те сами ще пропеят.

Кефите ма пичове, но ни забравяйте, кой не скача е червен...

Ами норма на пеЩАЛБА ИМА ЛИ.

като Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Пазарна икономика, нема лабаво.

pompai

Щом ОМВ държи цени като наще , смятайте на кой му пука за нас? Всеки който идва ни изнасилва многократно защото наще депутати милионери -стават милиардери и не ги боли тяхното дупе.

Хм, ако има грамотни юристи, с истински дипломи, не би трябвало да им е трудно да си свършат работата ... Явно и в тази комисия са назначени селянчета калинки от близо и далеч, та сега се оправдават:)))

Картел се доказва при желание от Държавата, тоест с подходящи мерки и процедури. Проблема тук е, че Държавата трябва да докаже картел, а трябва да е обратното. Тези, които се подозират в картел да докажат, че не са в такъв.

АБЕ ПИЧОВЕ НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ КОЛКО ДИАМАНТА ИМАШЕ НА РОКЛЯТА НА СЪПРУГАТА НА БОСА НА ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ ТО МЕДИИТЕ ПИСАХА И БЛИЗАХА АМА АЗ И ВИЕ МАЙ ЗАБРАВИХТЕ АМА НЯКОЙ МОЖЕ И ДА ПОМНИ НАПРИМЕР НАП,ДАНС, ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ,АМА ТО СЛЕД АФЕРАТА КТБ КОЙ ТИ СМЯТА ДИАМАНТЧЕТАТА ЗА НЕЩО ТО МОЖЕ ДА Е НЕЩО ЗА ПЕНСИОНИРАНИТЕ ЛЕКАРИ И УЧИТЕЛИ С ПО 100 ЕВРА НА МЕСЕЦ.

Дали не може да се намери някоя по адекватна снимка на г-н Гаврилов? На тая все едно са го хванали, докато е рязал асмата на село.

Защо им е да доказват картел? Да облекчат вноса и пазарът ще се регулира сам! Ама за некой московски другари, купили рафинерии за жълти стотинки и пуделчетата им тук, това няма да е изгодно, съответно няма да се случи.

Не се надявай. Никой няма да внася по евтино, щом може да продава скъпо. Това е "пазарна" икономика.

Очакваме разширение на кампанията - Не купувай контрабанда... Там се оказва, че ако си купуваш цигарите от Пеевски, той ще върне парите, като построи чешмичка на село.. Тука ако сипваш бензинец от Лук Ойл, туко виж построили селски казан за ракия, пак в същото село.. Ти да видиш, тая държава, колко много строи бе.

КЗК закла БАЦЕ от ПЪРВИО МУ МАНДАТ!!! Га са фръцкаше - " Разбихме монополите! Колко пъти им казвам да ми кажат имената на катела с горивата! А те - йок!".. Та сега пак си ИМАЛО МОНОПОЛ!!! И БАЦЕ пак ша го бори...

Простотия е че коментираме как ни ограбват, а идиотщината е че търпим всички управници, пробутвайки идиотски закони, разпоредби и неработещи агенции. Парите ги има, но ги прибират единици.

"КЗК" - ЗА БОКЛУКА !!!!!!!! За нищо не стават и тези отрепки !

оставете ги тези глупости, става дума за милиарди. дайте нещо за катерушките на цветанов, за ромляните в маалата, за някой кокошкар...

Връщайте Социализма и всичко ще е ОК!!! Поне нека да е като във Франция, 55% държавна собственост!!!! Тук частната е 97%???????????????????????

Кажи ми една социалистическа държава да не се е осрала за някоко десетилетия. И след това повтори предложението си. Ако не си дебил.

Авгиевите обори не се чистят с КЗК, знае се как се чистят, но ...как беше клишето (в безвремието на нашето нищоправене)... , а да - "липсва политическа воля".

"Доказването на картел е много трудно..." Също както преди години не можа да се докаже дали в крермвиршите има месо. Какви дилеми...

Абе байновци , кой ви каза че няма картел. При бензин произведен от една рафинерия в Румъния се продава по ефтино от колкото у нас . Същото правят и с бензина произведен от Лукойл. Идете и вижте и тогава одговорете ЗАЩО ? Одговорете и кой ви плаща да говорите в заблуда на обикновенните хора , които ви плащат да ги защитавате ?

В превод заглавието звучи : Е..Е СИ М...ТА, ТЪПАЦИ! То ако и престъпна група се доказваше само ако някой си признае нямаше нужда от съд.

valentor

Бамаму твърдение, било нямало инфо. Ми ровнете едни дискове там е цялото инфо и от джисием и от електр. пощи .Даже няма А се изпотите при търсенето(тук не се включва намереното ,а още по-малко оповестяването /явно или закрито). А желание имате ли да ровнете? Те поради тАквиЗи причини е разрушена системата за национална/държавна/сигурност .Точка.

Интересен казус!?! От КЗК Н И Щ О НЕ МОГАТ да докажат относно картелното споразумение за цените на горивата!?!?!??? Щом НЕ МОГАТ---тогава КЗК да се ЗАКРИЕ!!! Само харчат парите ни!!! Средната заплата в КЗК варира м/у 1 640- !890лв???!???А знаете ли КОЛКО мижитурки папкат ТАМ?? 532 лайномета??!

След като не може нищо да се докаже и няма нито един случай на картел в БГ, по добре да закрият комисията!

а, бе, некомпетентни милиционери, значи ще е на принципа ОЖКП или оная жена каза на пазара, а не въз основа на проучвания на пазарни тенденции, отклонения, анализ разходи-ползи и нетна текуща стойност на суровините. след като е така, нека някой да натопи председателя, кликата около него и служителите, че работят не в интерес на своя работодател, народа, а в такъв на олигарсите.

Ако някой "натопи" другите, работата е вече за следовател и прокурор, а после и за съд!За чий чеп сте вие от тази измислена комисия? Или пак има тефтерчета?

За какво изобщо тогава е КЗК?!! Щом нищо не могат да докажат, каква е ползата от тях?! Ама че изказване на Марио Гаврилов!!! Не мога да повярвям...

койтоне може го уволняват и закриват? Какво е това сиромахомилство?

НЯМА ПО НАГЛА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ОТ КЗК!!! НЕЙНИЯТ ШЕФ ПЕТКО НИКОЛОВ БЕ ЛИЧНО НАЗНАЧЕН С ПРОТЕКЦИЯТА НА ПЕТРОЛНИЯ ОЛИГАРХ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ!ИБРИКЧИЯТА НИКОЛОВ Е РОДОМ ...ПОЗНАЙТЕ ОТКЪДЕ,РАЗБИРА СЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИЯ БОТЕВГРАД!СЪЩИЯТ ПЛУЖЕК Е В МНОГО БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ И С МУТРАТА ПЕЕВСКИ!!! СЕГА ИСКАТ ОТ ШЕФА НА КЗК ДА НАТОПИ БАЩИЦАТА ЗЛАТЕВ В КАРТЕЛНИ СПОРАЗУМЕНИЯ!!!ХА,ХА,ХА, ГОЛЯМ СМЯХ...!!! ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ЗЛИНИ НА ЗЛАТЕВ Е,ЧЕ РАЗСЕЛИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО МИЛИЦИОНЕРИТЕ НА БОТЕВГРАД В СОФИЯ ,КАТО ГИ ДАРИ С ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ В ДОХОДОНОСНИ АГЕНЦИИ КАТО КЗК,БАБХ,ДАМТН И ДРУГИ ОТ КЪДЕТО ТЕ ЩЕДРО МУ СЕ ОТПЛАЩАТ!! ВАЛЬО ЗЛАТЕВ Е НАЙ ГОЛЯМИЯ ОЛИГАРХ В БЪЛГАРИЯ,КОЙТО СТОИ ВЕЧНО В СЯНКА И РЕДИ ПЕШКИТЕ ПО ШАХМАТНАТА ДЪСКА НЕЗАВИСИМО КОЙ Е НА ВЛАСТ....ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА МУ ЗАДЪЛЖЕНИ И НАЙ ВЕЧЕ БАТ БОЙКО!!! В НАЧАЛОТО НА 90Г ХОРАТА ПЕЕХА "45ГОД СТИГАТ"....ДА, АМА НЕ!!! МАЙ ГИ УДАРИХМЕ НА 65!!!!ГОСПОДИ ,КАК БЪРЗО ВЪРВИ БЕЗВРЕМИЕТО!!!!

ДА СА САМО ТЕ, ДОБРЕ! ЕЛАТЕ В ПЛОВДИВ ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА.КАК ЕДИН 150 КИЛОГРАМОВ ЧИЧКА, БИВШ ЗАМ.МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО "ПРИВАТИЗИРА" ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ "ТРАКИЯ РЕДКИ МЕТАЛИ" С ВСИЧКИ АКТИВИ И ПАСИВИ, ОТПУСНА СИ МИЛИОНИОНИ СУБСИДИИ/ЗАЩОТО ТОЙ ГИ РАЗДАВАШЕ/ НА СЕБЕ СИ, СЪПРУГА, ДВЕТЕ МУ ДЪЩЕРИ, ДОКАРА СОФИЙСКИЯ БОКЛУК НА СМЕТИЩЕТО ЦАЛАПИЦА, ИЗЧИСТИ КОРИТОТО НА РЕКА МАРИЦА В ПЛОВДИВ, НАЗНАЧИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ СВОИ ХОРА, СЪСТУДЕНТИ, СВАТОВЕ,СЪСЕДКИ, КУПУВАЧИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ, РАЙОННА ИНСПЕКЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА И ВОДИТЕ, НАПРАВИ СИ ЧАСТНИ ВЕЦ,....... НЯМА КАРТЕЛИ, ДЯМА ДАЛАВЕРИ, ПЛАЩА СИ НАВСЯКЪДЕ, ЗА ВСИЧКО ВЗЕМА ПАРИ, КАРА СИ С ДЪЩЕРИТЕ ДЖИПОВЕ, НА ЖЕНА МУ ПОНЕЖЕ НЕ СТАВА ЗА ШОФЬОР - НАЗНАЧИЛ ЛИЧЕН ШОФЬОР ! И КАКВО, НЯКОЙ ДА МУ Е ПОТЪРСИЛ ЗА НЕЩО СМЕТКА? В МОМЕНТА МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!

шофьорите чрез феисбук например? И да вземаме решение на коя верига бензиностанции да зареждаме на база цени от последните 15 дни. Като им свием драстично продажбите,ще видите такъв скандал между тях ,и надпревара кой да получи потребителите за следващите 15 дни.На картела на веригите да противопоставим картела на потребителите ,защото иначе няма никой който да ни чуе.

и те много добре го знаят.

защо ревете че ви стрижат?

много си прав ,но малко хора го осъзнават, още преди десетина години в щатите хората се организираха така...бойкотират за месец най големия дистрибутор в даден регион ,без значения кой е той....после нещата се наместват от самосебе си....

Цитирам: "В България пазарът не е такъв, но ние нямаме и такъв механизъм или държавен регулатор, който да окаже влияние, обясни Лукарски. След като държавата няма механизъм да регулира цените или пазара това означава ли, че пазара е над държавата? Или че държавата е абдикирала от едно от най-важните си задължения да служи на гражданите??? По тази логика да попитам за какво ни е тази държава и тези политици които вместо да защитават нашите интереси защитават тези на големите петролни компании. Боже тези политици са малоумни или ни смятат нас за идиоти. ИСКАМ ОСТАВКИ ИЛИ ДА СЕ ОТКРИЕ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА МАЛОУМНИ ПОЛИТИЦИ

до Марио Гав Тъй като си работил като шеф на КЗК против народа, защитавайки монополистите и картела на горивата, НАТОПЯВАМ те, и ти искам оставката. Ако големите шефове не са участвали в грандиозната далавера, да те уволнат веднага.

zeddd

Изказването на КЗК в други думи е - ако някой друг не свърши нашата работа, ние нищо няма да направим.

Тоя малоумник Лукавия, освен да ни обяснява защо НЕ МОЖЕ да прави нещо, как било МНОГО ТРУДНО да се направи нещо, че НЯМАЛО механизми и т.н., защо просто не си зададе въпроса: Гат са натискаше да ставаш министър, защо тогава не ни обясняваше това-онова? Къде е казано, че трябва да е лесно да си министър. Нали работата ти е точно тая - да правиш всичко дето е трудно по-лесно. Не оня лигльо с цайсите да ми обяснява как КЗК не можела, а да става ДА МОЖЕ, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ТИЯ ПЕДЕРАСИ!!!

защо ви плащаме заплати тогава?Да ви уволняват като няма полза от вас.

800000 търтея на държавна службица.

за кого ще гласуват.

И за горива, и за зърно, и за мляко, и при всяка възможност да се използват държавни интервенции на пазарите. Държавата е по-силна от икономическите субекти, стига да не са продажници държавните чиновници и избираемите управленци.

Плащат директно на депутатите за да им прокарват закончета и сега върви доказавай ! Лизачи долни крадци !

В момента, след намаляването им, отново цените на горивата в БГ преди облагане с данъци и акциз са НАЙ-ВИСОКИ в Европа. Това при условие, че цената на труда е 8-10 пъти по-ниска а данък печалба - 10%.

Лукойл няма счетоводна печалба последните години, така че данък печалба не играе.

Как ще има печалба като тя се източва чрез свързани външни фирми на които се възлагат поръчки на завишени цени??? Единствено на политиците в България не им е "ясен" този механизъм за криене на печалба. Дори НАП го знаят, но си мълчат, че да не объркат поръчката която са им спуснали същите тези "неуки" политици.

Самата КЗК е написала инструкции, че само факта на близки/еднакви цени е достатъчен, за глоби за съгласувани цени! И да, картел се доказва по-трудно, но по-лесно е да гушкаме рушветчета.

защото си плащат директно на депутатите за да им прокарват закончета и сега върви доказавай ! Лизачи долни крадци !

Колко удобно! Нищо не можем да направим, затова ще си стоим по уютните офиси и ще си взимаме заплатките, пък вие му мислете!

деер

Ами за заплатки работят хората.....и не връщат!