Омбудсманът даде на съд пътната глоба до 50 лв.

Националният омбудсман Константин Пенчев иска Конституционният съд (КС) да обяви за противоконституционна невъзможността да се обжалват глобите до 50 лв. по Закона за движение по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът даде на съд пътната глоба до 50 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала на Човека /Омбудсмана/.!!! Един да се сети за обикновените хорица.

Правилно! Абсолютно всяка глоба трябва да може да се обжалва. И тук е така! В срок можете да си платите глобата или да е обжалвате. Като си получите решението може пак да обжалвате, но тогава се решава от съда. Обжалването става по много прост и лесен начин - писмо по пощата! Ама в България може ли да се разчита на пощите?

Въпросният дармоед - Пенчев поне да беше с е поинтересувал. Отдавна съдиите в адиминстартивните съдилища приемат, че забраната да се обжалва противореччи на Европейската конвенция за защита прават на човека и основните свободи ЕКЗПЧИОС и масово разглеждат жалби срещу такива наказателни постановления без да бръснат полицейската простотия. Т.е. който иска може да обжалва. Ама конската глава пак не е разбрал и чул. Язък, че беш председател точно на Върховния административен съд.

Да се бяхте поинтересувал и Вие - някои от административните прилагат европейската конвенция, но районните - не!

А геноцида на банките,на монополистите?държавата им оказва пълно съдействие, вместо да защитава гражданите,това не го ли знае г-н Пенчев, ама не нали са от един отбор на кръвопийците...убиват ни с бедност.

Чудесно, а кога Омбудсмана ще се заеме с наистина сериозните проблеми по защита правата на потребителите?! Монополите си правят каквото си искат и там потъват милиони, а ние се занимаваме с глобите от по 10-50лв..

Нали Конституцията казва, че сме невинни до доказване на противното! А по този начин не можем да докажем, че сме невинни! Преди време с приятели дискутирахме този казус и мислехме да пишем до съда в Страсбург, но уви г-н Пенчев ще ни спести тези усилия! Поздравления!

БРАВО!!!

Самата идея да те лишат от правото на протест и обжалване е крайно безумна. Нима по подразбиране държавата определя, че налагащите глоба са винаги обективни, честни, некорумпирани и безгрешни, а за гражданите 20% от минималната работна заплата или 10 % от средната за страната са никакви пари. Добре е да се знаят и пишат имената на вносителите на подобни закони, правилници и наредби, за да сме гражданско общество и не допускаме кариерно развитие на такива гении.

Попитай Искра Фидосова ,тя ще ти отговори лично и ни кажи и на нас!

Между другото човекът е един от добрите съдии в България. Никога няма да обжалва нещо без правно основание. Според мен ще се справя чудесно с тази работа. Пожелавам му успех.

Успех!

Браво, най-сетне нещо да раздвижат в тази насока, съставяли са ми акт с измукани от пръстите им нарушения, и като го обжалвах пред началника им, те разделиха акта на три нарушения по 50 лв. + точки и това се оказа, че не е само с мене. Това им било практика. Та дано се пребори, ще му стискам палци.